- 29 Temmuz 2011
- 233
- 192
- 83
- Konu Sahibi MutluOlmasadaUmutlu
-
Biliyormusun amacım sadece baba olduğunu,kendimizi hatırlatmaktı.Yoksa zaten oralı olupta dönüp para filan yollamadı yani.Çocugun masrafları için para istemek dişinda her şeyi senin gibi yapardim.
Hanimefendi sizin yaptiginiz seyin yanlis oldugunu soylemek icin yasamam gerekmiyor. Yasayani ararsaniz da sitede zor bulursunuz. Ben sizin iyiliginiz icin soyledim, dul kalacak olan sizsiniz, babasiz kalacak olan da sizin cocugunuz, sizin karariniz..Siz hiç bir çöp gibi görüldünüz mü hanımefendi? Ayrıca evi satma fikri kayınbabadan,evi taşıma işi eşten,evi yerleştirme işi ise kayınvalide den. Şimdi bu bir işbirliği olmuyor mu? Beddua etmem Allaha havale ederim ki o işini bilir ben haksızsam bana onlar haksızsa onlara mükafatını yada gazabını tattırır. Evlerini başlarına yıkmadım, küfür edip sövmedim,oğlu kapıyı açtığında kovmadım,bebeğimi kucakladığında elinden almadım... Ben sadece kapıyı açmadım ki siz yaşamadığınız için bilmezsiniz babam dahi gelse açacak konuşacak mecalim yoktu.Abartı tepkim nerede? Sizin yuvanız ordn alınıp oraya kondumu?Yok bütün bunları geçtim eşiniz size hiçbirşekilde destek olmayıp ailesinin yanına oturup sizi karşınıza alıp hep beraber sizi yargılasa ne ş.sizliğiniz ne şeytanlığınız kalsa ve bebeğinizle sizi ortada koysa? Neyse evet arkadaşım o sıfatsız beni boşarsa haklı,çünkü kölelik vazifelerimi yerine getiremedim
Benim o ortamda bulunmak istemeyişimin ailemin yanına gelmemdeki amacın ana teması zaten onlara telafi etme imkanı vermekti.Olgun insanlar olarak biz gençlerin yuvasını dağıttıkları gibi toparlarlar mantığı onlara işlemedi,aksine dahada evlatlarını fitillediler dahada sebep oldular ,kız bize beddua ediyor bizde zaten onu istemiyoruz bu saatten sonra torunumuzun anasıdır sadece diyerek oğullarını bir nevi seçim yapmaya zorladılar.üzücü durum insan yerine konulmamak, fikrini sormamaları. hatta insan yerine koymamayı iyice abartmışlar, bir de 'sürpriiiz yapmak istedik' diye pişkinlige vurmuşlar. bu kadarı da olmaz. küçük bir şey satsalar neyse, kenarda küçük bir birikim olur, söylemeye utandıgı için habersiz yapmış olur neyse... koca evi satmışlar, annesinin alt katını da gösterip 'burada otur' demişler ve buna sürpriz diyorlar.
''saygısızlıklarını bir şekilde derhal telafi edeceklerse sineye çekerim bu seferlik'' diyebilirsin. belki iyi de olur bilemem. normalde kimseye boşan demem ama boşanmak istiyorsan da bence bu olay boşanmak için yeterli bir sebep. sineye çekip çekmemek sana kalmış. ölçer tartar karar verirsin artık. yazık olmuş gerçekten.
Çok iyi niyetlisin ama keşke seven iki insan olsaydık aşılmayacak ve karşımızda yıkılmayacak duvar olmazdı.Bazılarınız beni suçlamış ,olsun kenardan bakınca öyle görünüyor olabilir ama emin olun başınıza gelse benim sükunetime şaşardınız ki azıcık eli maşalı olunmalıydı böylelerine.Ben evet çok inatçı ve çarparak çıktığım kapının önünden bile geçmeyen arkasına bile bakmayan biriy(d)im.Kendimi değerli kılar,ezdirmez ve kaybedenin karşı taraf olduğuna inanırdım.İşler değişti benim inadım kurudu yumuşadım duygusallaştım olgunlaştım ama o olduğu yerde saydı hatta kepazeleşti neyazıkki geriledibana öyle geliyor ki,yınede hersey düzelecek..
dolduranlar çark edecek..ne olcak bılmıyorum ama oyle hıssedıyorum..
ınatlasmalar sonucu buraya varmışsınız çünkü..aslında seven ıkı ınsandınız siz..
neyse hayırlısı neyse o olsun tabii
SEn hatirlatinca o baba mi oluyor yani? Adam ev tasirken seni ciddiye alip sormamis bile sen bez ve mama parasi istiyorsun. Zaten o da cok takmamis geri donmemis.Biliyormusun amacım sadece baba olduğunu,kendimizi hatırlatmaktı.Yoksa zaten oralı olupta dönüp para filan yollamadı yani.
boyle yaparak asil belki yanlis yapan sensindir,2 medeni insan gibi konuşmak istiyorum dediğinizde hangi yüzle seni adi, ş.siz, köpek diye bir yanıt alsaydınız aynımı olurdu fikriniz? Lohusalığın getirdiği stres hassasiyette etken olabilir ama eğer olmasaydım bile yine ben aynı şoku yaşar ve yine o durumu kabullenemezdim.Hiçkimse boşanmak için evlenmez heleki azıcık şüphesi varsa çocuk yapmaya cesaret edemez, yuvamızı beraber kurduk ama o tek başına yıkıyor ve bana enkazı seyretmek düşüyor karşı çıkarsan altında kalırsın diye tehdit ediyor ortada yuvamı kalmış,bir evlilikte herşeyden önce gelen şeyi saygıyı yitirmiş daha nasıl tutup kolundan kocam diyeyim.Ben şimdi tıpış tıpış dönsem , biz buna neyaparsak yapalım o sesini çıkarmaz ezelim aşşağılayalım mantığıyla davranılacak.Dönmesem çocuğum babasız ama annesi mutlu huzurlu büyütecek ve elinden geldiğince ona eksikliğini hissettirmeyecek inşAllah
bebek kimde ? en ufak ağlamada annesine çıkan kocada mı yoksa konu sahibinde mi anlayamadım.
Atladığınız birşey varki sevmeyerek evlenmedim,aksine çok sevdim sevildiğime inandım ve sevdiklerimden kilometrelerce uzaklaştım onun olduğu şehire yerleştim.Bana yaşattıkları çok çook fazla incitti üstüne birde beni ikna etmeye beni alıştırmaya çalışmak yerine surat asmaları konuşmaması ayrı oda da yatması... tüm bunlar onun beni artık sevmediği gitmemi dört gözle beklediğini düşündürttü,dediğiniz gibi henüz aklı selim düşünemezdim birden dilimden o kelime döküldü hiç düşünmeden çıktı ağzımdan kimbilir belki Allah söyletti ''senin beni sevmediğin gibi artık bende seni sevmiyorum '' dedim,hayır yanılıyorsun çok seviyorum ve gitmeni istemiyorum gibi hiçbir telkinde bulunmadı haklı olduğumu onaylar nitelikte tavır aldı.Anlık kızgınlığıma vermiştir bahsi birdaha geçmedi ve bende onun beni durdurmayışını dinlenmek ölçmek tartmak isteyişine vermiştim.Geri dönmeyeceğimi eşe değil kayınvalideye söyledim ki bizim huzurumuzu bize geri takdim etsinler hatalarını düzeltsinler işin ciddiyetinin farkına varsınlar niyetiyle.Bu bir blöfse kabul,elime geçecek olan tek şeyse eski sahip olduğum düzendi artı bir kazanç yok.Konu sahibi emin olun o aklı selim aile üyelerinden daha olgun- ki kendileri ergen insanlar gibi atarlı aklınız hayaliniz almayacak derece çocuk bukonuda.Yuvamızı yapmayamı bozmayamı uğraşıyorsun anne amacını bileyim dediğimde çoook iyi etmişim diyen kayınvalide den ne beklenirki...ev olayına sinir krizleri geçirmekle kapıları açmamakla haklı zaten canım...ben konu sahibi gibi uzak tepkilerde vermem o kaynananında kocanında kayınpederinde hatta onlara kapı açan babaanneninde......anlatabildim mi..fakat sevmiyorum demek çok ağır sevmiyodun neden çocuk yaptın neden evlendin aslında bu sözle blöf yaptığı zaten açık fakat...evlilikte sevmiyorum ayrılıcam blöflerine yer yoktur..yapacaksan yapacaksın..sonra geri dönmek isteyince düştüğü durum nasıl..gitse kapıda ip kadar değeri olmayacak..iyi mi oldu..hesap kitap yapılmasından yanayım ben..bunuda konu sahibi bu halle başaramaz aklı selim aile üyeleri halletmeli.
Yani bukadar sayfa sayfa anlatılanlar size hala pire geliyorsa daha ne diyeyim.Evet arkadaşım evime müsadem alınmadan istemediğim yere taşınılması,kaprisli olmakla suçlanmak,işine geliyorsa bu gelmiyorsa kapı orda muamelesi sana göre pire olabilir ama bana göre devetepki vermekte sonuna kadar haklısın verdiğin tepki de dibine kadar haksızsın..pire için yuvanı yıktın memnun musun...madem yıktın geri adım atma ne isterlerse yaptırabileceklerini sanıyorlar..
senin eşini sevdiğini biliyorum tabiki belli yani..olan olmuş ..yaptıkları şey kitaba ters hanımın rızasını almadan böyle bir şerefsizliğe girmiş adi bir eş...hanımı giderken rızam yok ama git diyen tezat bir eş..ailesine bağımlı değilken kapılarından çıkmayan enteresan bir eş..aklı selim aile üyeleri derken senin lohusalık halinden ötürü kendi annen baban ve senin aile büyüklerindi..olan olmuş konu sahibi bu saatten sonra mizanını kur..terazini masaya koy..eksiyi artıyı yaz bu koşullarda ki gittiğinde artık şaşırmam bir şeye desende daha beterlerine maruz kalacağını bilerek ,bekar bir anne adayı olarak yoluna devam edeceğini düşünerek mizansenlerini hayal et..o kocayla devam edecek misin yoksa yoluna devam mı edeceksin..birde asla davayı sen açma baya bir hesap yapmışlar..çocuğun sende kalacağı garanti..onların yaptıüı bu ince hesaplara ali cengiz oyunlarına bu saatten sonra bulaştıkları müddetçe aynı tarzda karşılık ver..sana süpriz yapıcam diyerek te bariz bir şekilde seni APTAL yerine koyup alay etmeleri de cabası..akıllı bir kadına benziyorsun sen yapacağını bilirsin..Allah bu yolda muvaffak kılsın inşaallah.Atladığınız birşey varki sevmeyerek evlenmedim,aksine çok sevdim sevildiğime inandım ve sevdiklerimden kilometrelerce uzaklaştım onun olduğu şehire yerleştim.Bana yaşattıkları çok çook fazla incitti üstüne birde beni ikna etmeye beni alıştırmaya çalışmak yerine surat asmaları konuşmaması ayrı oda da yatması... tüm bunlar onun beni artık sevmediği gitmemi dört gözle beklediğini düşündürttü,dediğiniz gibi henüz aklı selim düşünemezdim birden dilimden o kelime döküldü hiç düşünmeden çıktı ağzımdan kimbilir belki Allah söyletti ''senin beni sevmediğin gibi artık bende seni sevmiyorum '' dedim,hayır yanılıyorsun çok seviyorum ve gitmeni istemiyorum gibi hiçbir telkinde bulunmadı haklı olduğumu onaylar nitelikte tavır aldı.Anlık kızgınlığıma vermiştir bahsi birdaha geçmedi ve bende onun beni durdurmayışını dinlenmek ölçmek tartmak isteyişine vermiştim.Geri dönmeyeceğimi eşe değil kayınvalideye söyledim ki bizim huzurumuzu bize geri takdim etsinler hatalarını düzeltsinler işin ciddiyetinin farkına varsınlar niyetiyle.Bu bir blöfse kabul,elime geçecek olan tek şeyse eski sahip olduğum düzendi artı bir kazanç yok.Konu sahibi emin olun o aklı selim aile üyelerinden daha olgun- ki kendileri ergen insanlar gibi atarlı aklınız hayaliniz almayacak derece çocuk bukonuda.Yuvamızı yapmayamı bozmayamı uğraşıyorsun anne amacını bileyim dediğimde çoook iyi etmişim diyen kayınvalide den ne beklenirki...
pireden kastım bu olaya belki dur deyip o evden çıkabilme ihtimalindi..beni yanlış anlama lütfen.Yani bukadar sayfa sayfa anlatılanlar size hala pire geliyorsa daha ne diyeyim.Evet arkadaşım evime müsadem alınmadan istemediğim yere taşınılması,kaprisli olmakla suçlanmak,işine geliyorsa bu gelmiyorsa kapı orda muamelesi sana göre pire olabilir ama bana göre deve
Tam olarak hislerimi düşüncelerimi dökmüşsün satırlara ,o mesajı beddua olarak algılayıp öyle korkmuşlarki namazında niyazında hacı insanlar tabi içlerini yine Allah bilir herkesin inancı ibadeti kendine.Bana sen evi terkettin duaların kabul olmaz dönene kadar diye yanıt verdi kv.Peki madem öyle biliyorsunda niçin bukadar dokundu,bedduaysa ve sahibide bensem haketmemişlerse yaradan beni cezalandırır size neoldu neden kendinizi o kelimeyle bukadar parçaladınız.Neyse enbüyük ve engöze batan suçum omesajmış ve o mesaj bizi bitirmiş komik dimiHaklı tepkiler vermişsin. Ben bu konuda sende yanlış bir hareket göremiyorum. Sonuçta eve girince de kiraya çıkmak istediğini söylemiş ama bir onay almamışsın.
Arkandan iş çeviren çeteye kapı açmamak da bana göre suç teşkil etmiyor.
Seni ve yeni doğmuş sabiyi kendi elleriyle taksiye bindirip annenin evine geri gönderen adama! kalp kırıklığıyla artık sevmiyorum demek çok mu yaralayıcı? Hiç sanmıyorum.
Evet ortada küçücük bir bebek var ama sırf anneye hırsı yüzünden babasının umursamadığı bir bebek.
Açılacak dükkandan ne kadar hayır görebilecekler merak konusu. Bunların hepsini zamanla göreceksin.
Ayrıca Allah'a havale etmek ne zamandan beri beddua yerine geçiyor? Bu kısaca "kötü bir şey dilemekten korkuyorum Allah en iyisini biliyor ve görüyor" demektir. Kv bundan rahatsız olmuş aslında.
Aileme haber verildi beni şikayet ettiler kabullenmiyorum diye.Ailemde şok oldu ve dolayısıyla haklı olduğumu onlardan bunu beklemediklerini söylediler bekledikleri cevabı bulamayınca yüzlerine telefon kapadılar.Ailemde bende o 1 hafta içerisinde neredeyse yalvardık tabiri caizse herşeyi düzeltmeleri için ,hatta canım babacım kiraya ev tutun kızım ben ödeyeceğim bile dedi.Onuruna yediremedi beyefendi.Annem dünde onun ailesine söyledi gelsin oğlunuz eşyalarıda yüklesin evimin 1 odası onların olsun evladımdan ayırmam yeterki bu sabi babasıyla büyüsün dedi, kv asla hayatta olmaz demiş . eteğinin altına iyice alsın bakalım oğluşunun hayrını görsün .Bende merak ediyorum acaba aileminde benimde elimden başka ne gelebilirdi diye,fazlasıyla ailece mücadele ettikpireden kastım bu olaya belki dur deyip o evden çıkabilme ihtimalindi..beni yanlış anlama lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?