• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden öylece kaydı gitti hayat

Hayır herşeye bağırıp çağıran biri değilim,evlenirken tek arzumun ailelerden biraz olsun uzak yaşamak olduğunu bildiği için ''söylersem gelmez benden boşanır'' diyerek sonucu kabul edip bile bile bana danışma gereği duymamış ki danışsaydı herşey çok daha farklı olabilirdi o fikre belki kendimi yavaş yavaş hazırlar ve ona göre dönerdim.Konuyu tam okumadığınızın farkındayım dönersem nelerle karşılacağım mesela; bana saygısını yitirmiş,kendi yuvasını ailesinin rahatına değişmiş ve evde artık sadece 2 yabancı olacağız senin tek işin çocuğa bakmak olacak benden habersiz adım atmayacaksın diyerek beni artık karısı değil kölesi olarak gören ,herhangi olumsuzlukta birdaha çocuğu da bırakıp çıkacağımı ve tabi bunları hakaretlerle dile getiren bir adam... kısa kesiyorum. Dünya malı umrumda olsa o adamla evlenmezdim,hiçbirşeyi yoktu ama kalbi güzeldi incitmezdi kötü alışkanlıkları yoktu enönemliside beni mutlu ediyordu...Ev istemedim onlardan kirada oturur bulduğumuzu yerdik, 1 sene olacak daha parmağımda alyansım yok keşke gözüm olsaydı belki kıymetim olurdu.Gerçekten sevmiş olmasam hayattaki tek varlıklarım olan ailemden kopup çok uzaklarda onunla yaşlanmak istemezdim. Baştan sona yanlış anlaşılmışım bir çocuk babasız büyümesin diye hergün ailesi tarafından ezilip hor görülmeye hayatı bana zindan etmelerine razı gelecek kadar başka seçeneği olmayan bir insan değilim,bugün benim ailem bile beni evden kovsalar yinede beni hiçe sayanların kollarına atlamam.O eğer gerçekten baba olsaydı bana olan öfkesini çocuğundan çıkarmaz 10gündür hali hatrı nasıl diye bi merak ederdi . Neyse okadar çok söylenecek söz varki ,bu artık benim meselem değil benden çıktı içim oldukça rahat mücadele edecek olan artık onlar yeterince yıprandım

Ne diyeceğimi bilemiyorum artık, şaka gibi geliyor bu anlattıklarınız, gerçek değilmiş gibi ben çok etkilenirdim bu durumdan kaldı ki sadece okuduklarımla bile çok etkilendim, bebeğiniz için üzülüyorum. Elbette önce siz önemlisiniz, sizin sağlığınız önemli fakat hemen boşanmak gibi şeylere girmeyin derim. İnanın zaman her şeyin ilacı, ben 11 yıllık evliyim, çok şey yaşadım. Bir süre kendi ailenizle yaşayın ve eşinizi aramayın. O pişman olur inşallah. Olsun da ortada bir sabi var.

Bence siz kayınvalide yanında çocuk büyütmediniz.Benim eşimin ailesi çok iyi olmasına rağmen 8 ay zor kaldım oğlum Doğunca hemen evime geçtim.Aynı apartman aynı evin içi gibi uzaktan kulağa hoş gelir kalsaydında çocuğu büyütseydin diye hele gelelim emri vaki var dayatma var !!!

Hanımefendi ben kayınvalide ile hiç yaşamadım, kayınvalidem ben eşimle evlenmeden 3 yıl önce vefat etmişti. Ben 4 yıl kayın peder ve 2 görümce (biri boşanıp geldi çocuğuyla) ile yaşadım. Benim görümcelerim 5 kaynana dozundadırlar. Kızımı da onların yanında büyüttüm.

Yazinin boyutunu ve rengini degistirseniz keske gözüm agridi resmen okurken

konuya gelince bende böyle bir durumda cingar cikartirim haklisiniz davayi onun acmasini bekleyeceginize kendiniz acin yada tedbir nafakasi talep edin ayri yasadiginizi söyleyerek geri donersiniz donmezsiniz bilemem ama kocan o çocuğun bakim masraflarini ustlenmek zorunda

Yazinin boyutunu ve rengini degistirseniz keske gözüm agridi resmen okurken

konuya gelince bende böyle bir durumda cingar cikartirim haklisiniz davayi onun acmasini bekleyeceginize kendiniz acin yada tedbir nafakasi talep edin ayri yasadiginizi söyleyerek geri donersiniz donmezsiniz bilemem ama kocan o çocuğun bakim masraflarini ustlenmek zorunda
Cingar çıkartmadım hakettikleri gibi davranmadım ama ağzımdan sırf kötü bir söz çıkacak korkumdan gelene kapıyıda açmadım hoş bir işe yaramadı yedek anahtarla yinede içeri girildi ama, bunu bile fırsat bilip karını merak ettik ama o bu merakımızı bile haketmiyor diye şikayet edildim bilmeden düşünemeden koz vermişim.nafaka konusuna gelince hayır asla talep etmiycem çocuğum üzerinde hiçbir hakkı olsun istemiyorum.Teşekkür ederim

Cingar çıkartmadım hakettikleri gibi davranmadım ama ağzımdan sırf kötü bir söz çıkacak korkumdan gelene kapıyıda açmadım hoş bir işe yaramadı yedek anahtarla yinede içeri girildi ama, bunu bile fırsat bilip karını merak ettik ama o bu merakımızı bile haketmiyor diye şikayet edildim bilmeden düşünemeden koz vermişim.nafaka konusuna gelince hayır asla talep etmiycem çocuğum üzerinde hiçbir hakkı olsun istemiyorum.Teşekkür ederim
Canim sen nafaka al yada alma biyolojik baba olduğu için bile adam hak sahibi o çocuk üzerinde yani gostermicem bidi bidi yapamazsın tabi senin tercihin nafaka talep etmek yada etmemek ama zor durumdaysan böyle bir hakkın var bil istedim

Tepkinizde haklisiniz ne demek evi tasimak ya. O esyalar nasil tasinmis cekmeceler ozel esyalar falan kaynana yerlestirmis. Insan olayin sokundan kurtulamaz.

Ne diyeceğimi bilemiyorum artık, şaka gibi geliyor bu anlattıklarınız, gerçek değilmiş gibi ben çok etkilenirdim bu durumdan kaldı ki sadece okuduklarımla bile çok etkilendim, bebeğiniz için üzülüyorum. Elbette önce siz önemlisiniz, sizin sağlığınız önemli fakat hemen boşanmak gibi şeylere girmeyin derim. İnanın zaman her şeyin ilacı, ben 11 yıllık evliyim, çok şey yaşadım. Bir süre kendi ailenizle yaşayın ve eşinizi aramayın. O pişman olur inşallah. Olsun da ortada bir sabi var.

Hanımefendi ben kayınvalide ile hiç yaşamadım, kayınvalidem ben eşimle evlenmeden 3 yıl önce vefat etmişti. Ben 4 yıl kayın peder ve 2 görümce (biri boşanıp geldi çocuğuyla) ile yaşadım. Benim görümcelerim 5 kaynana dozundadırlar. Kızımı da onların yanında büyüttüm.
Çok zor anlıyorum anlatmak istediğim benim eşimin ailesi çok çok iyi olmasına rağmen 8 ay çok zor dayandım aynı apartman çok daha zor olur bunu söylüyorum ben uyutdun kayınvalidem üstümü örterdi tepkiyle ayağıma yemek getirirdi ama ben rahat yiyemezdim bile dikişini bir halde oturursun yer sofrasına elitleri gelir laf söz ederler diye aynı apartmanda kayınvalideme otursam misafir gelse ben çıkmasam kayınvalidem karışmaz eminim ama misafirler laf söz edecek bizimkilerinde çevreleri dedikodusu aynı apartman aynı ev gibi sürekli gelen giden kesilmez müsait olsun olmasın adı hgelin çay hizmetine beklerler kaldı ki kayınvalidesinde sinsiymiş

Çok zor anlıyorum anlatmak istediğim benim eşimin ailesi çok çok iyi olmasına rağmen 8 ay çok zor dayandım aynı apartman çok daha zor olur bunu söylüyorum ben uyutdun kayınvalidem üstümü örterdi tepkiyle ayağıma yemek getirirdi ama ben rahat yiyemezdim bile dikişini bir halde oturursun yer sofrasına elitleri gelir laf söz ederler diye aynı apartmanda kayınvalideme otursam misafir gelse ben çıkmasam kayınvalidem karışmaz eminim ama misafirler laf söz edecek bizimkilerinde çevreleri dedikodusu aynı apartman aynı ev gibi sürekli gelen giden kesilmez müsait olsun olmasın adı hgelin çay hizmetine beklerler kaldı ki kayınvalidesinde sinsiymiş
Hakkını inkar edemem banada iyi davranırlardı ,karşılığında bende onlara tabiki. Sevgi saygı herşey karşılıklıdır iyilik eden iyilik görür.Benim onlara onların bana yaptıklarını tartacak değilim fakat dediğim gibi isterse yeryüzünde eşi benzeri olmasın melek olsun yinede çatılarımız ayrı olsun istedim hep.Bunu aşsam bile babannesi,halası vs hepsi cümbür cemaat aynı binadalar onları göz ardı edemezdim.Buarada eşinizi nasıl ikna ettiniz?

Sana yapılan hiç hoş değil, çok büyük saygısızlık,terbiyeni bozmadan hiçbir şekilde suçlamalarını kabul etme onların, haklısın ve çocuk var ortada onların da bir parçası olan, senin değerini anlamadan burnu iyice surtunmeden senin tüm isteklerini kabul etmeden bir şekilde çocuk var diye barissaniz bile bu iş yürümez bence,resmen kölelik teklif ediyorlar çocuğuna da bakmak zorunda ayrıca maddi olarak.

Tabiki vardı ,onunla beraber geldik kendide 2 hafta kalıp çalışmak üzere memleketine gitti.Ben başına buyruk eşine danışmadan yada rızası dışında hiçbirşey yapmamıştım bugüne kadar.İntikam değil ama kaybedeceğine emin olarak oynadığı bir kumar gibi bilinçli atılmış bir adım.Amacı belkide hayatından bizi kapı dışarı etmek,belki evliliği sindiremedi ona uygun olmadığını anladı ,heleki baba olmanın yükü belki ona daha ağır geldi.Ama haksız bulunmak istemedi ve bu yola başvurdu kabul etmedi ve çekti gitti diyerek beni haksız gösterip üzerindeki o yüktende kurtulmak için.Bilemiyorum aklıma herşey geliyor artık...
Evlilik, babalık sorumluluklarına karşı yenilmişlik hissiyle bu akılalmaz planları uyguladıysa ciddi anlamda yardıma ihtiyacı var demektir. Doğamıza yerleştirilmiş çipler olmasa hangimiz bu sorumlulukları üstlenmeye cesaret edebiliriz ki?
Doğum öncesi ve sonrası dönemlerdeki kişilik değişimine anlam veremiyorsan babalık sendromu olabilir mi? :KK22:

Reddeden Babalık Sendromu

Bu sendromu yaşayan erkekler içlerine kapanıp depresif belirtiler gösterebilecekleri gibi, aşırı gergin ve sinirli tavırlarıyla da dikkat çekerler. Dünyaya yeni gelmiş olan bu savunmasız bebek sanki onların düşmanıdır. Hiçbir şey eskisi gibi değildir ve bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır. Hayat tamamıyla değişmiş, eşleri ve hatta evleri ellerinden alınmış gibidir. Kendilerini yaşadıkları eve bile ait hissetmezler, dışlandıklarını, horlandıklarını düşünürler. Gezmek, eskiden olduğu gibi sohbet etmek, sevişmek ve hatta uyumak mümkün değildir. Bu yeni gelen küçük bebek yetmiyormuş gibi bir de cüssesini aşan bir dolu masraf çıkartmaktadır. Maması, bezi, doktoru, aşısı, giyecekleri, her gün çalışan çamaşır ve bulaşık makineleri bu sendromu yaşayan erkeklerin gözünde dünyanın en büyük masraf kapılarıdır.

Belirtiler yoğunlaşırsa…

Bu sendromun en keskin yaşandığı erkeklerde söz edilen depresif belirtiler o kadar yoğundur ki bebeğe karşı düşmanca duygular taşırlar. İlgisiz, özensiz, bebeğe ve eşe mesafeli bir tavır takınırlar. Hatta bazıları evi kısa bir süre için bile olsa terk etme eğilimine girerler. Yeni doğum yapmış, yardıma ve desteğe ihtiyaç duyan eşlerine yokmuş gibi davranırlar. Onlar için bebeği sevmek ilgilenmek sadece ve sadece yüktür. Hayat artık sıkıntı vericidir, pek çoğu bu durumla başa çıkmak için işlerine daha çok enerji aktarırlar, mesailere kalırlar, eve bir türlü gitmek istemezler.

Tedavi gerektirebilir

Babalık sendromu genellikle kişide psikopatolojik bir yatkınlık yoksa üç ay içerisinde ortadan kalkar, belirtiler yok olur ve sorumlu babalık süreci başlar. Uzayan durumlarda ise babanın kesinlikle bir psikolojik yardım alması gerekir. Aksi takdirde boşanmaya kadar giden bazı aile içi çatışmalar baş gösterebilir.
-Alıntı-

Son düzenleme:
Hakkını inkar edemem banada iyi davranırlardı ,karşılığında bende onlara tabiki. Sevgi saygı herşey karşılıklıdır iyilik eden iyilik görür.Benim onlara onların bana yaptıklarını tartacak değilim fakat dediğim gibi isterse yeryüzünde eşi benzeri olmasın melek olsun yinede çatılarımız ayrı olsun istedim hep.Bunu aşsam bile babannesi,halası vs hepsi cümbür cemaat aynı binadalar onları göz ardı edemezdim.Buarada eşinizi nasıl ikna ettiniz?
Canım ben hep pohpohladım çocuk şimdi uyuyor evde olsaydık şöyle yapardım böyle yapardım senin aklın bizde olmasın iletilen ben bakabiliyorum banyo ettirirsen annem gelir sürekli annemi arar sorarım çocuk için diye söyledim yani birde kocada bitiyor canım herşey Allah'tan benim eşim çok aile bağımlısı değil aradaki dengeyi biliyor

Eşinizide kandırmışlardır .. hem bize yakın olursunuz bebeğede bakarız gelinde rahat eder Allah bilir böyle bir senaryoyla eşinizi ikna etmişlerdir baksanıza size sürpriz yaptığını sanıyor. halbuki siz yakın oturmayı bile istemiyor iken altlı üstlü oturmayı sürpriz gördüğüne göre iyi bir şey yaptığını zannediyor olmalı.

ok haklısınız ne hakla size sormadan evinizitaşıyolar ki ama cocuğunuz için kiraya çıkarsa barışın derim ben sonuçta hiçbir çocuk babasız büyümek istemez

Dediğiniz gibi babaannesi babası halası hepsi aynı binadaysa , geniş ailedir. Onların kültürü bu demek . Sizde evlenirken nasıl bir aile yapısı ve kültüre sahip olduğunu biliyor olmalısınız . Bazı aileler tüm akrabalar bina yada sokakta oturuyor .aynı işyerinde ortak çalışıyor . Böyle bir aileye gelin giderken bu durumum gerçekleşebileceği düşünülmeli . Boşanmak böyle bir nedenle doğru değil. Ailesi dağıtılan bir çocuğun ahını alırsınız . Dayak aldatma gibi şeyler yoksa yazık herşeyde boşanma düşünülmez

Ne yazacağımı şaşırdım ve çok kızdım...
Seninle durumu paylaşmadan,fikrini almadan bunu nasıl ve ne hakla yaparlar.Resmen emri vaki yapmışlar.Akılları sıra çocuğu oldu gidemez v.s diye düşünmüler.
Durum böyleyse,kararlı ol.Sen kazanırsın.Blöf yapıyordur eşin.Ayrıca boşanma olsa bile süt çocuğu yalnız anneye verilir.Zaman herşeyin ilacıdır oda sensiz kaldıkça özlemi artar ve hatalarını anlayıp,telafi etmeye çalışır.Ailende onlara hep senin arkanda olduklarını hissettirsinler..Lütfen sabır.

Cok ama cok kötü bir durum dönersenizde cok iyi olucagini sanmiyorum kocaniz kendi ailesinin kuklasi gibi sanki bütün mesajlarida okumadim son durumu bilmiyorum lakin 3. kisilerin araya girmesi zaten kari koca veya sevgili bile olsaniz arayi bozar
Hele ki sizden habersiz evinizin tasinmasi cok mantiksiz bir durum.. Bilemiyorum karar sizin ama ben durumu cok iyi hissetmedim gelecek acisindan

valla yanlış anlamayın ama barışın demek içimden gelmiyor.hatta çocuğunuz babasız byümesin demek de içimden gelmiyor
çünkü yeni doğan yavrusunun bezini bile karşılamayan adamdan baba olmaz
eşinizi kandırdılar mı yoksa eşiniz de dünden niyetliydi oraya taşınmaya bilemem.insanların günahını almak istemem ama attığınız mesajları eşinize göstermesi,üstüne bir de doldurması kv nizin büyük terbiyesizliği.
siz kötü bişey deseniz bile eğer gerçekten barışmanızı istiyorsa saklaması gerekirdi
kaldı ki çocuk için sizden adım bekliyorlar da neden eşinizden beklemiyorlar.ama tabi bütün fedakarlığı kadın yapmak zorunda değil mi?
çok sinirlendim inanın.
ayrıca siz otobüse binerken eşinizle konuşmuşsunuz otobüse binince kv niz msj atıyor evine dön diye.demekki eşinizin ağzında yaş bakla ıslanmıyor.hemen annesine anlatmış yaşadıklarınızı.erkekse ve evine sahip çıkmak istiyorsa sizin aranızdaki sizin aranızda kalır.bu nasıl bir zihniyettir ya

Ben tepki bu mu olmalıydı diyemiyorum.
Aynısını yapardım eminim..
Ve yaptım da benzer bir durum yaşadım.

Haklıyken haksız ilan edildim tıpkı senin gibi..

Sinirle, hakkımızı arayış yolumuz yanlış maalesef.
Dünya politikacı, içten pazarlıklılarla dolu.
Onların yanında bizim dobralığımız kabul görmüyor üzgünüm.:(
Çok üzüldüm senin için, bebeğin için..

Ama lütfen bu kadar haksızlığa karşılık yalvaran, dönen sen olma.
Bitecekse bu sebeple eşin zaten adam değilmiş karısından geçti hadi evladından nasıl geçiyor?

Boşanman bu şartlarda dönmenden daha hayırlı görünüyor.
Haksızlıklara gözünü kapatıp, susup oturabilecek yapıda bir kadın olarak ömür geçirebilecek olsaydın
bunlar yaşanmazdı böyle düşün.. Yapamazsın. Ayaklı cenaze olur gezersin :(

Back
X