- 2 Temmuz 2014
- 746
- 408
- 78
- Konu Sahibi MutluOlmasadaUmutlu
Hayır herşeye bağırıp çağıran biri değilim,evlenirken tek arzumun ailelerden biraz olsun uzak yaşamak olduğunu bildiği için ''söylersem gelmez benden boşanır'' diyerek sonucu kabul edip bile bile bana danışma gereği duymamış ki danışsaydı herşey çok daha farklı olabilirdi o fikre belki kendimi yavaş yavaş hazırlar ve ona göre dönerdim.Konuyu tam okumadığınızın farkındayım dönersem nelerle karşılacağım mesela; bana saygısını yitirmiş,kendi yuvasını ailesinin rahatına değişmiş ve evde artık sadece 2 yabancı olacağız senin tek işin çocuğa bakmak olacak benden habersiz adım atmayacaksın diyerek beni artık karısı değil kölesi olarak gören ,herhangi olumsuzlukta birdaha çocuğu da bırakıp çıkacağımı ve tabi bunları hakaretlerle dile getiren bir adam... kısa kesiyorum. Dünya malı umrumda olsa o adamla evlenmezdim,hiçbirşeyi yoktu ama kalbi güzeldi incitmezdi kötü alışkanlıkları yoktu enönemliside beni mutlu ediyordu...Ev istemedim onlardan kirada oturur bulduğumuzu yerdik, 1 sene olacak daha parmağımda alyansım yok keşke gözüm olsaydı belki kıymetim olurdu.Gerçekten sevmiş olmasam hayattaki tek varlıklarım olan ailemden kopup çok uzaklarda onunla yaşlanmak istemezdim. Baştan sona yanlış anlaşılmışım bir çocuk babasız büyümesin diye hergün ailesi tarafından ezilip hor görülmeye hayatı bana zindan etmelerine razı gelecek kadar başka seçeneği olmayan bir insan değilim,bugün benim ailem bile beni evden kovsalar yinede beni hiçe sayanların kollarına atlamam.O eğer gerçekten baba olsaydı bana olan öfkesini çocuğundan çıkarmaz 10gündür hali hatrı nasıl diye bi merak ederdi . Neyse okadar çok söylenecek söz varki ,bu artık benim meselem değil benden çıktı içim oldukça rahat mücadele edecek olan artık onlar yeterince yıprandım
Ne diyeceğimi bilemiyorum artık, şaka gibi geliyor bu anlattıklarınız, gerçek değilmiş gibi ben çok etkilenirdim bu durumdan kaldı ki sadece okuduklarımla bile çok etkilendim, bebeğiniz için üzülüyorum. Elbette önce siz önemlisiniz, sizin sağlığınız önemli fakat hemen boşanmak gibi şeylere girmeyin derim. İnanın zaman her şeyin ilacı, ben 11 yıllık evliyim, çok şey yaşadım. Bir süre kendi ailenizle yaşayın ve eşinizi aramayın. O pişman olur inşallah. Olsun da ortada bir sabi var.
Bence siz kayınvalide yanında çocuk büyütmediniz.Benim eşimin ailesi çok iyi olmasına rağmen 8 ay zor kaldım oğlum Doğunca hemen evime geçtim.Aynı apartman aynı evin içi gibi uzaktan kulağa hoş gelir kalsaydında çocuğu büyütseydin diye hele gelelim emri vaki var dayatma var !!!
Hanımefendi ben kayınvalide ile hiç yaşamadım, kayınvalidem ben eşimle evlenmeden 3 yıl önce vefat etmişti. Ben 4 yıl kayın peder ve 2 görümce (biri boşanıp geldi çocuğuyla) ile yaşadım. Benim görümcelerim 5 kaynana dozundadırlar. Kızımı da onların yanında büyüttüm.