- 2 Temmuz 2014
- 746
- 408
- 78
- Konu Sahibi MutluOlmasadaUmutlu
-
Hayır herşeye bağırıp çağıran biri değilim,evlenirken tek arzumun ailelerden biraz olsun uzak yaşamak olduğunu bildiği için ''söylersem gelmez benden boşanır'' diyerek sonucu kabul edip bile bile bana danışma gereği duymamış ki danışsaydı herşey çok daha farklı olabilirdi o fikre belki kendimi yavaş yavaş hazırlar ve ona göre dönerdim.Konuyu tam okumadığınızın farkındayım dönersem nelerle karşılacağım mesela; bana saygısını yitirmiş,kendi yuvasını ailesinin rahatına değişmiş ve evde artık sadece 2 yabancı olacağız senin tek işin çocuğa bakmak olacak benden habersiz adım atmayacaksın diyerek beni artık karısı değil kölesi olarak gören ,herhangi olumsuzlukta birdaha çocuğu da bırakıp çıkacağımı ve tabi bunları hakaretlerle dile getiren bir adam... kısa kesiyorum. Dünya malı umrumda olsa o adamla evlenmezdim,hiçbirşeyi yoktu ama kalbi güzeldi incitmezdi kötü alışkanlıkları yoktu enönemliside beni mutlu ediyordu...Ev istemedim onlardan kirada oturur bulduğumuzu yerdik, 1 sene olacak daha parmağımda alyansım yok keşke gözüm olsaydı belki kıymetim olurdu.Gerçekten sevmiş olmasam hayattaki tek varlıklarım olan ailemden kopup çok uzaklarda onunla yaşlanmak istemezdim. Baştan sona yanlış anlaşılmışım bir çocuk babasız büyümesin diye hergün ailesi tarafından ezilip hor görülmeye hayatı bana zindan etmelerine razı gelecek kadar başka seçeneği olmayan bir insan değilim,bugün benim ailem bile beni evden kovsalar yinede beni hiçe sayanların kollarına atlamam.O eğer gerçekten baba olsaydı bana olan öfkesini çocuğundan çıkarmaz 10gündür hali hatrı nasıl diye bi merak ederdi . Neyse okadar çok söylenecek söz varki ,bu artık benim meselem değil benden çıktı içim oldukça rahat mücadele edecek olan artık onlar yeterince yıprandım
Bence siz kayınvalide yanında çocuk büyütmediniz.Benim eşimin ailesi çok iyi olmasına rağmen 8 ay zor kaldım oğlum Doğunca hemen evime geçtim.Aynı apartman aynı evin içi gibi uzaktan kulağa hoş gelir kalsaydında çocuğu büyütseydin diye hele gelelim emri vaki var dayatma var !!!
Cingar çıkartmadım hakettikleri gibi davranmadım ama ağzımdan sırf kötü bir söz çıkacak korkumdan gelene kapıyıda açmadım hoş bir işe yaramadı yedek anahtarla yinede içeri girildi ama, bunu bile fırsat bilip karını merak ettik ama o bu merakımızı bile haketmiyor diye şikayet edildim bilmeden düşünemeden koz vermişim.nafaka konusuna gelince hayır asla talep etmiycem çocuğum üzerinde hiçbir hakkı olsun istemiyorum.Teşekkür ederimYazinin boyutunu ve rengini degistirseniz keske gözüm agridi resmen okurken
konuya gelince bende böyle bir durumda cingar cikartirim haklisiniz davayi onun acmasini bekleyeceginize kendiniz acin yada tedbir nafakasi talep edin ayri yasadiginizi söyleyerek geri donersiniz donmezsiniz bilemem ama kocan o çocuğun bakim masraflarini ustlenmek zorunda
Canim sen nafaka al yada alma biyolojik baba olduğu için bile adam hak sahibi o çocuk üzerinde yani gostermicem bidi bidi yapamazsın tabi senin tercihin nafaka talep etmek yada etmemek ama zor durumdaysan böyle bir hakkın var bil istedimCingar çıkartmadım hakettikleri gibi davranmadım ama ağzımdan sırf kötü bir söz çıkacak korkumdan gelene kapıyıda açmadım hoş bir işe yaramadı yedek anahtarla yinede içeri girildi ama, bunu bile fırsat bilip karını merak ettik ama o bu merakımızı bile haketmiyor diye şikayet edildim bilmeden düşünemeden koz vermişim.nafaka konusuna gelince hayır asla talep etmiycem çocuğum üzerinde hiçbir hakkı olsun istemiyorum.Teşekkür ederim
Çok zor anlıyorum anlatmak istediğim benim eşimin ailesi çok çok iyi olmasına rağmen 8 ay çok zor dayandım aynı apartman çok daha zor olur bunu söylüyorum ben uyutdun kayınvalidem üstümü örterdi tepkiyle ayağıma yemek getirirdi ama ben rahat yiyemezdim bile dikişini bir halde oturursun yer sofrasına elitleri gelir laf söz ederler diye aynı apartmanda kayınvalideme otursam misafir gelse ben çıkmasam kayınvalidem karışmaz eminim ama misafirler laf söz edecek bizimkilerinde çevreleri dedikodusu aynı apartman aynı ev gibi sürekli gelen giden kesilmez müsait olsun olmasın adı hgelin çay hizmetine beklerler kaldı ki kayınvalidesinde sinsiymişNe diyeceğimi bilemiyorum artık, şaka gibi geliyor bu anlattıklarınız, gerçek değilmiş gibi ben çok etkilenirdim bu durumdan kaldı ki sadece okuduklarımla bile çok etkilendim, bebeğiniz için üzülüyorum. Elbette önce siz önemlisiniz, sizin sağlığınız önemli fakat hemen boşanmak gibi şeylere girmeyin derim. İnanın zaman her şeyin ilacı, ben 11 yıllık evliyim, çok şey yaşadım. Bir süre kendi ailenizle yaşayın ve eşinizi aramayın. O pişman olur inşallah. Olsun da ortada bir sabi var.
Hanımefendi ben kayınvalide ile hiç yaşamadım, kayınvalidem ben eşimle evlenmeden 3 yıl önce vefat etmişti. Ben 4 yıl kayın peder ve 2 görümce (biri boşanıp geldi çocuğuyla) ile yaşadım. Benim görümcelerim 5 kaynana dozundadırlar. Kızımı da onların yanında büyüttüm.
Hakkını inkar edemem banada iyi davranırlardı ,karşılığında bende onlara tabiki. Sevgi saygı herşey karşılıklıdır iyilik eden iyilik görür.Benim onlara onların bana yaptıklarını tartacak değilim fakat dediğim gibi isterse yeryüzünde eşi benzeri olmasın melek olsun yinede çatılarımız ayrı olsun istedim hep.Bunu aşsam bile babannesi,halası vs hepsi cümbür cemaat aynı binadalar onları göz ardı edemezdim.Buarada eşinizi nasıl ikna ettiniz?Çok zor anlıyorum anlatmak istediğim benim eşimin ailesi çok çok iyi olmasına rağmen 8 ay çok zor dayandım aynı apartman çok daha zor olur bunu söylüyorum ben uyutdun kayınvalidem üstümü örterdi tepkiyle ayağıma yemek getirirdi ama ben rahat yiyemezdim bile dikişini bir halde oturursun yer sofrasına elitleri gelir laf söz ederler diye aynı apartmanda kayınvalideme otursam misafir gelse ben çıkmasam kayınvalidem karışmaz eminim ama misafirler laf söz edecek bizimkilerinde çevreleri dedikodusu aynı apartman aynı ev gibi sürekli gelen giden kesilmez müsait olsun olmasın adı hgelin çay hizmetine beklerler kaldı ki kayınvalidesinde sinsiymiş
Evlilik, babalık sorumluluklarına karşı yenilmişlik hissiyle bu akılalmaz planları uyguladıysa ciddi anlamda yardıma ihtiyacı var demektir. Doğamıza yerleştirilmiş çipler olmasa hangimiz bu sorumlulukları üstlenmeye cesaret edebiliriz ki?Tabiki vardı ,onunla beraber geldik kendide 2 hafta kalıp çalışmak üzere memleketine gitti.Ben başına buyruk eşine danışmadan yada rızası dışında hiçbirşey yapmamıştım bugüne kadar.İntikam değil ama kaybedeceğine emin olarak oynadığı bir kumar gibi bilinçli atılmış bir adım.Amacı belkide hayatından bizi kapı dışarı etmek,belki evliliği sindiremedi ona uygun olmadığını anladı ,heleki baba olmanın yükü belki ona daha ağır geldi.Ama haksız bulunmak istemedi ve bu yola başvurdu kabul etmedi ve çekti gitti diyerek beni haksız gösterip üzerindeki o yüktende kurtulmak için.Bilemiyorum aklıma herşey geliyor artık...
Canım ben hep pohpohladım çocuk şimdi uyuyor evde olsaydık şöyle yapardım böyle yapardım senin aklın bizde olmasın iletilen ben bakabiliyorum banyo ettirirsen annem gelir sürekli annemi arar sorarım çocuk için diye söyledim yani birde kocada bitiyor canım herşey Allah'tan benim eşim çok aile bağımlısı değil aradaki dengeyi biliyorHakkını inkar edemem banada iyi davranırlardı ,karşılığında bende onlara tabiki. Sevgi saygı herşey karşılıklıdır iyilik eden iyilik görür.Benim onlara onların bana yaptıklarını tartacak değilim fakat dediğim gibi isterse yeryüzünde eşi benzeri olmasın melek olsun yinede çatılarımız ayrı olsun istedim hep.Bunu aşsam bile babannesi,halası vs hepsi cümbür cemaat aynı binadalar onları göz ardı edemezdim.Buarada eşinizi nasıl ikna ettiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?