İnanın son 1 yılı didik didik ettim. O diğer çekilen 2 kredi maaş hesabına aktarılmıştı. Gelen para görünüyor. Dekontlarda da sorun yok yani. Maaş hesabında tek çekim yapılan harcama silinmesi gibi bir durum mi var acaba diye düşündüm. Kendim denemedim dokununca basılı tutunca falan olmadı yani öyle bir özellik. İnanın dünden beri yoruldum. Gece uyumadım sürekli ağladım. Sabah aynı şekilde. Akşam eve gelince tekrardan kontrol ettim. Benim de içimde bir yerde bir his buruk kaldı. Bana dedi ki sen istiyorsun ki aa parayla şöyle bir şey yapılmış onu bulmaya çalışıyorsun ama öyle bir şey yok Allah aşkına dedi ısrarla.Bemce idda yada kumar oynuyor sacma sapan para kaybediyor azicik borc varmis kredi cekmek bile gereksiz o durumda kredi cektigine gore para kaybetti kumarda acigi kapatmaya calisti sonra tekrar kaybetti vs vs guvenmeyin destek olmayin yada parayi size versin bosuna sizi yiyor bu adam
Polisken memurluğa geçmiş sanki ben öyle anladımDaha rahat çalışmak istedi, psikolojik olarak dayanamıyorum artık demişti. Bu konuda karışmadım işini hangi koşullarda yapmak kararı ona ait. Ama bu kadar ekside olmasını mantıklı bulmuyorum. Evet zaman gidiyor direnmem bu şehirde kalmamak için.
kayınvalide devamlı görümce ailesini doyurmaya çalışırsa para mı dayanırŞimdi kayinvalidem bekar hasta olduğunda oğluma bakıyor. Çok az geliri var sadece kirasını ödeyebiliyor. Faturalarını eşim ödüyor ,kadin minimuma kullanmaya çalışıyordu daima. Yaklaşık 2 yıldır 6 şubat depremleriyle beraber yemekleri o yapmaya başladı. Oğlum 5 te kreşten alıyor babası ben 7 de eve dönüyorum.
Neyse sorun şu ki dün ve bugün farkettim daha çok. Pazar alışverişini alıp veriyoruz. Market alışverişi neyse alıp veriyoruz. Ya dün yaptığı böreği 3 bana 3 eşime 2 kendisine diye hesap ediyor. Ama görümcem kayinvalidemin kapıya geldi 4 böreği aldı gitti. 2 ben 2 eşim yedi.
Bugün de şimdi yemek yiyeceğiz damadı hasta olmuş. İşte çorba yaptım indirdim. Dedi. Yemekten de koymuş indirmiş.
Biz aslında 4 kişilik değil de 6 kişilik bir aile doyurmaya çalışıyor gibiyiz.
Görümcem cimri değil, kayinvalidem de elinden geleni yapıyor ama kim ne veriyor ne kadar fazla veriyor ben bilmiyorum.
Belki de eşimi sarsan da budur.
Bende aynı durumda olduğum için bana normal geldi.İnsanlarım alım gücü düştü.Enflasyon aşırı yüksek mutfak masrafları cep yakıyor.Hem tatile gideyim hem eve eşya alayım hem normal beslenelim vs artık kredi kartları patlıyor.Burdan alıp oradakine aktarıyoruz.Maaşın adı var ama alım gücü yokDaha evvelki konularımda da yazmıştım. Enflasyon kötü biliyorum. Lakin yetti diye bağırmak istiyorum artık. Hiçbir şey yapamıyorum.
Geçen yaz(2023) iki tatile gittik birinin fiyatı 35 bindi. O zamanki maaşına göre onun bir temmuz maaşıydi 9 taksit yaptırdı ocak ayında 45 bine çıkmıştı maaşı. Diğer tatil de 18 bindi sanırım. Yani bütçe olarak onu sarsacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Kira da 3500 dü O yaz. Ocakta 10 bin oldu.
Neyse mayıs ayında 80 bin kredi çekmiş. Benim haberim yoktu. Ya iyi tamam insan bu kadar kredi çeker eksisini kapatır da mayıstan bu yana 5 ay geçmiş ve şu anda nasıl eksi 113 binde olabilir bir insan?
Tüm hesabını kontrol ettim, önce istediğimde sinirlendi gerildi, tatiller istiyorsun dedi. Bu yazki tatil 32 bindi.
Yani çıkamadım içinden.
Ben şubattan beri haziran dahil 12 bin kreş ödedim oğlumuzun, yeni dönem için 18 bin kırtasiye ücretini de Temmuz ağustosta ödedim 9 binlik taksitle. Ve aylık 13 bin kreş. Eylül ekimde. Benim maaşım şu anda 42. Eve yeni ne alınacaksa hepsini ben aldım ıvır zıvır, nerdeyse oğlumun tüm kıyafet ve ayakkabıları, skooter i , psikolog ücretleri her şeyini ben ödedim. Market alışverişlerinde de elimden geldiğince yanındaysam ben ödüyorum. Dışarıda yemek yenecekse yine ödeyen Benim.
Ya ben bu süreçte bir kenara para da koyuyorum. Ama aklım almıyor. Ağustosta da klima aldık 25 bin 5 taksit yaptırdı ayda 5bin. Benim hesabıma göre bu yazın 32 bin tatil, 25 bin de klima, Yani 4-5 aya bitirmesi lazım aldığı maaşa göre. Temmuzda bir de 10 bin gönderdim ona. Annesi yeni bir eve taşındı, taşımacılık 10 bin istemişti onu ben karşılamış olayım dedim. Ya da işte 32 binlik tatile destek amaçlı.
Ne düşünmeliyim bilmiyorum. Kalbim ağrıyor anksiyeteden.
Hapsoldum kaldım bu şehirde kendi başıma tayin isteyemiyorum. Her şeye adım atıp boşansam burda kalmak istemiyorum. Kimsem yok. Ailemin yanına gidemem. Tayin istesem en fazla belki Mardin Gaziantep e gidebileceğim. Oralara da bir başıma oğlumu alıp gitmeye gözüm kesmiyor. Kimsemin olmadığı şehirler korkutuyor. Çok yoruldum.
siz iki ev geçindiriyormuşsunuz pazarını yapıyoruz marketini yapıyoruz faturalarını ödüyoruz diyorsunuz yani kocanızın hesabı eksi çıkmasında ne olsunŞimdi kayinvalidem bekar hasta olduğunda oğluma bakıyor. Çok az geliri var sadece kirasını ödeyebiliyor. Faturalarını eşim ödüyor ,kadin minimuma kullanmaya çalışıyordu daima. Yaklaşık 2 yıldır 6 şubat depremleriyle beraber yemekleri o yapmaya başladı. Oğlum 5 te kreşten alıyor babası ben 7 de eve dönüyorum.
Neyse sorun şu ki dün ve bugün farkettim daha çok. Pazar alışverişini alıp veriyoruz. Market alışverişi neyse alıp veriyoruz. Ya dün yaptığı böreği 3 bana 3 eşime 2 kendisine diye hesap ediyor. Ama görümcem kayinvalidemin kapıya geldi 4 böreği aldı gitti. 2 ben 2 eşim yedi.
Bugün de şimdi yemek yiyeceğiz damadı hasta olmuş. İşte çorba yaptım indirdim. Dedi. Yemekten de koymuş indirmiş.
Biz aslında 4 kişilik değil de 6 kişilik bir aile doyurmaya çalışıyor gibiyiz.
Görümcem cimri değil, kayinvalidem de elinden geleni yapıyor ama kim ne veriyor ne kadar fazla veriyor ben bilmiyorum.
Belki de eşimi sarsan da budur.
kayınvalide bunlardan alıp yemek yapıp görümce ve damada da veriyormuş.kayınvalide devamlı görümce ailesini doyurmaya çalışırsa para mı dayanır
kocanın evlat olarak dar gelirli annesine yardımcı olmasını anlarım
ama tek başına yaşayan bir kadının da öyle aman aman market pazar alışverişi olmaz
benim anneannem de tek yaşıyor, maksimum 3 tabaklık yemek yapıyor
daha fazla yapsa kalacak çöpe gidecek çünkü, ne gerek var daha fazla malzeme kullanmaya
elektriği suyu da az geliyor
tek kişinin pazar market alışverişi yüksek olamaz. ama devamlı görümce ailesine de böyle yemektir bilmem nedir veriyorsa yetmez asla
görümce destek olmuyor mu annesine?
Hep görünürde destek ve kayinvalidem sürekli işte şunu kızım aldı, bunu aldı, onu getirdi diyor. Ben eminim artık eşimden daha fazla alınıyor ve eşim bu yüzden de zorlanıyor. Kayinvalidem de kızının olmayan desteği ortaya çıkmasın diye daha çok dile getiriyor. Dün yine konuştuk eşimle. Kusura bakma dedim sen 6 kişilik aileyi beslemeye çalışıyorsun yetmiyor. Onlara da yemek inecekse böyle sürekli 2 hafta biz alalım. 2 hafta da onlar alsın market pazar. Belki çok görünmüyor ama etinden sütünden yumurtasından yağına 2 hafta eksik olsa bence minimum 5-10 bin kâr edecek eşim.kayınvalide devamlı görümce ailesini doyurmaya çalışırsa para mı dayanır
kocanın evlat olarak dar gelirli annesine yardımcı olmasını anlarım
ama tek başına yaşayan bir kadının da öyle aman aman market pazar alışverişi olmaz
benim anneannem de tek yaşıyor, maksimum 3 tabaklık yemek yapıyor
daha fazla yapsa kalacak çöpe gidecek çünkü, ne gerek var daha fazla malzeme kullanmaya
elektriği suyu da az geliyor
tek kişinin pazar market alışverişi yüksek olamaz. ama devamlı görümce ailesine de böyle yemektir bilmem nedir veriyorsa yetmez asla
görümce destek olmuyor mu annesine?
bir tabak değil kiHep görünürde destek ve kayinvalidem sürekli işte şunu kızım aldı, bunu aldı, onu getirdi diyor. Ben eminim artık eşimden daha fazla alınıyor ve eşim bu yüzden de zorlanıyor. Kayinvalidem de kızının olmayan desteği ortaya çıkmasın diye daha çok dile getiriyor. Dün yine konuştuk eşimle. Kusura bakma dedim sen 6 kişilik aileyi beslemeye çalışıyorsun yetmiyor. Onlara da yemek inecekse böyle sürekli 2 hafta biz alalım. 2 hafta da onlar alsın market pazar. Belki çok görünmüyor ama etinden sütünden yumurtasından yağına 2 hafta eksik olsa bence minimum 5-10 bin kâr edecek eşim.
Gerçi bir tabaktan bir şey olmaz dedi ama bu kadar da eskiyi başka bir şeyle açıklayamam artık.
Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı durumları yaşıyoruz şuan eşimle neden bu kadar borcumuz var diye kavgalar ediyorduk. Benimki bitcoin e yatırıp batmış. Siz de de bu tarz bişey olabilir miDaha evvelki konularımda da yazmıştım. Enflasyon kötü biliyorum. Lakin yetti diye bağırmak istiyorum artık. Hiçbir şey yapamıyorum.
Geçen yaz(2023) iki tatile gittik birinin fiyatı 35 bindi. O zamanki maaşına göre onun bir temmuz maaşıydi 9 taksit yaptırdı ocak ayında 45 bine çıkmıştı maaşı. Diğer tatil de 18 bindi sanırım. Yani bütçe olarak onu sarsacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Kira da 3500 dü O yaz. Ocakta 10 bin oldu.
Neyse mayıs ayında 80 bin kredi çekmiş. Benim haberim yoktu. Ya iyi tamam insan bu kadar kredi çeker eksisini kapatır da mayıstan bu yana 5 ay geçmiş ve şu anda nasıl eksi 113 binde olabilir bir insan?
Tüm hesabını kontrol ettim, önce istediğimde sinirlendi gerildi, tatiller istiyorsun dedi. Bu yazki tatil 32 bindi.
Yani çıkamadım içinden.
Ben şubattan beri haziran dahil 12 bin kreş ödedim oğlumuzun, yeni dönem için 18 bin kırtasiye ücretini de Temmuz ağustosta ödedim 9 binlik taksitle. Ve aylık 13 bin kreş. Eylül ekimde. Benim maaşım şu anda 42. Eve yeni ne alınacaksa hepsini ben aldım ıvır zıvır, nerdeyse oğlumun tüm kıyafet ve ayakkabıları, skooter i , psikolog ücretleri her şeyini ben ödedim. Market alışverişlerinde de elimden geldiğince yanındaysam ben ödüyorum. Dışarıda yemek yenecekse yine ödeyen Benim.
Ya ben bu süreçte bir kenara para da koyuyorum. Ama aklım almıyor. Ağustosta da klima aldık 25 bin 5 taksit yaptırdı ayda 5bin. Benim hesabıma göre bu yazın 32 bin tatil, 25 bin de klima, Yani 4-5 aya bitirmesi lazım aldığı maaşa göre. Temmuzda bir de 10 bin gönderdim ona. Annesi yeni bir eve taşındı, taşımacılık 10 bin istemişti onu ben karşılamış olayım dedim. Ya da işte 32 binlik tatile destek amaçlı.
Ne düşünmeliyim bilmiyorum. Kalbim ağrıyor anksiyeteden.
Hapsoldum kaldım bu şehirde kendi başıma tayin isteyemiyorum. Her şeye adım atıp boşansam burda kalmak istemiyorum. Kimsem yok. Ailemin yanına gidemem. Tayin istesem en fazla belki Mardin Gaziantep e gidebileceğim. Oralara da bir başıma oğlumu alıp gitmeye gözüm kesmiyor. Kimsemin olmadığı şehirler korkutuyor. Çok yoruldum.
Ailesine sizin verdiğiniz 10 binden fazla harcamıs olduğunu düşünüyorum. Yada bilmediğiniz kumar vb bir sorunu var. Maaşlarınız yakın siz hem kreş hem kirtasiye,market,çocuk alışverisi yapıp arttırabiliyorsanız kenara,eşiniz 80 bin krediyi nereye harcadı? Cekti borclari kapatti desem o da değil,borclar duruyor hala. Bilemedim ben eşiniz sizden gizli birşeyler yapıyor gibi. Yazdiginiz kalemlere göre sizin masraflarıniz daha fazla zira,siz borca batmadıysanız o da batmamali.Dekontlara baktım birkaç kez 8-10 bin civarı büyük para çekilmişti, yani maaş dönemi değildi. 25 bin 25 bin kendisinin başka banka hesabına atılmış kredinin ödemesi dedi. Yani normalde tüm alışverişler maaş hesabında eksiden çekilmiş ama bunun yanında kredi kartı borcu da geliyor 10 bin civarında. Çıkamadım ben de işin içinden.
Üzgünüm ama 'geneli memur normal halkı anlamıyor' demek ne ? İyi para dediğiniz tek kişinin geliri değil ki. Çift maaş ile 86 bin. Asgari ücret dediğiniz zaten açlık sınırının altında 'bekar' bir insanın 'yaşama' maliyeti 25 bin. Bu ülkede insanların yoksul olabilmesi için 62 bin para kazanıyor olması lazım. 86 nın neresini çok gördünüz anlayamadım. Gerçekten 25 bin ile kirada olup aileden salça bakliyat vs maddi yardım gelmeden geçinebilen varsa çıksın ortaya kırıcam dişimi.Sitenin geneli memur ve normal halkın gelir seviyesini anlamıyor. 86 bin iyi para, çoğu kişi bu parayı kazanmak için yıllar boyu kpss çalışıyor.
2023 haziran ile 2024 ocak arasını tekrar kontrol edeceğim. O ilk günkü moral bozukluğu ile sadece kredi çektiği tarihten bugüne inceledim dekont dekont. Yani yatırım yapamayan birisi zaten bitcoini de düşünmez diye düşünüyorumSizi çok iyi anlıyorum. Aynı durumları yaşıyoruz şuan eşimle neden bu kadar borcumuz var diye kavgalar ediyorduk. Benimki bitcoin e yatırıp batmış. Siz de de bu tarz bişey olabilir mi
Zaten sorun da burda kredi çekince kendi maaş hesabına atmış ve sistemde artıya geçmiş zaten ama bugün hesabına girince eksi 113 bin . Hoş şu anda 15 Kasım a kadar da artacak. Düşünmemeye çalışıyorum ama yorucu oluyor. Bir evimiz bile yok. Beni en çok üzen de bu. Oğlumuzun geleceğini düşünüyorum. Hani evimiz olsaydı ki onda da beni dinlemedi hiçbir zaman küçük de olsa alalım demiştim. Yani en azından ev sahibiyiz borçları da öderiz bir şekilde derdim. O da tatili ödedi yazın klima aldı ve sağlık sigortası yaptırdı. Kızdım madem bu kadar borcun var almasaydın klimayı dedim. Yapma sağlık sigortası.Ailesine sizin verdiğiniz 10 binden fazla harcamıs olduğunu düşünüyorum. Yada bilmediğiniz kumar vb bir sorunu var. Maaşlarınız yakın siz hem kreş hem kirtasiye,market,çocuk alışverisi yapıp arttırabiliyorsanız kenara,eşiniz 80 bin krediyi nereye harcadı? Cekti borclari kapatti desem o da değil,borclar duruyor hala. Bilemedim ben eşiniz sizden gizli birşeyler yapıyor gibi. Yazdiginiz kalemlere göre sizin masraflarıniz daha fazla zira,siz borca batmadıysanız o da batmamali.
Size de katılıyorum evet maaşlar enflasyona yenildi. Ablam kira ödemiyor ama o da ekside olduğunu söyledi. Lakin ablam pahalı kıyafetler alıyor, iki oğlu var, bir yegenim piyano diğeri de İngilizce kursuna gidiyor. Onların giyimi de ablamda. Ama eşimin üstünde pahalı bir şey yok. Saati bile yok. 2 senedir aynı spor ayakkabısını giyiyor. 5 yıldır aynı telefonu kullanıyor. Bunlara rağmen ve iki kredi çekmesine rağmen bugün eksi 113 bindeyse paranın yetmemesinden bambaşka bir şey olmalı.Üzgünüm ama 'geneli memur normal halkı anlamıyor' demek ne ? İyi para dediğiniz tek kişinin geliri değil ki. Çift maaş ile 86 bin. Asgari ücret dediğiniz zaten açlık sınırının altında 'bekar' bir insanın 'yaşama' maliyeti 25 bin. Bu ülkede insanların yoksul olabilmesi için 62 bin para kazanıyor olması lazım. 86 nın neresini çok gördünüz anlayamadım. Gerçekten 25 bin ile kirada olup aileden salça bakliyat vs maddi yardım gelmeden geçinebilen varsa çıksın ortaya kırıcam dişimi.
Valla hiç duymadığım şeyleri burda duyuyorumTecrübeme dayanarak söylüyorum ,
Kumar .
Google - internet gizli sekme - en sık gidilen sitelere bakarsanız , eksi paranın nerede harcandığını görebilirsiniz .