• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ekonomik olarak gecinmek zor

Dedi çok çocuklu nineleri kıskanıyorum. Sağlıklı üreme sistemi olan kadınları kıskanıyorum diyen Ferhans.
Kusura bakma da sen ülke ekonomisine katkın, gelişmişlik seviyemizi fln ancak düşürürsün.
Çalışsan da böyle çalışmasan da böyle.
İnan bana sen pek çok ev hanımından cahilsin. En azından hamile kalabiliyor muyum ayağına evlenmek için sevgilisine katakulli yapıp elinde patlatmıyorlardır, evlerine çocuklarına katkı da bulunuyorlar.
Neler duyacağız hay Allah'ım 🤭🤭

Benimki de değiştirdi ama çoğu fedakarlığı kadın yapıyor.

Derdi kadınlara yardımcı olmak değil kendini teselli etmek o yüzden yazdım
Ben bunu fedakarlık olarak görmüyorum daha dogrusu en başında şartlara göre bir hayat kuruluyor denge arti eksi çok kapsamlı apayrı bir konu

Aman işte böyle insanlar keşke biraz kendini tanıyıp yorum yapsa.
Konuya dönecek olursak
Hayat inanılmaz zor oldu ekonomi berbat yaşadığımız ülkenin refah düzeyi çok kötü.
Birazdan kızıma test ve kaynak kitaplar almaya çıkacağım bakalım ne kadar tutacak😬😬.
Çocuğu olanlara Allah ywrdim etsin özellikle ne yemesinden ne giymesinden ne okulundan kisamiyoruz herşeye hevesleniyor yavrular.
Salcanin fiyatı olmuş kaç TL.
Yumurta zam yiyen yeni ürün geçen markwtte yumurta bölümü yoktu kaldırmışlar fiayti artacak diyorlardı zam geldi gelecek

iş bulamayana, okutulmayana lafım yok zaten.çalışmamanın eksiklik olmadığını çalışmanın daha iyi olduğunu düşünmeyene lafım var.yoksa çalışsaydım iyiydi ama maalesef annem okutmadı, ya da iş bulamadım diyene neden laf edeyim ? Zaten devletin ayıbı dedim.bir zahmet çalışmakla, çalışmamak aynı kalitede bir durum demeyin bari.kim adam gibi bir işi olsun, parası olsun, bir hizmet yapayım insanlara demez.evet doğuda olduğum için daha yaygın ve buralar eğitim ve insan kalitesi açısından daha düşük bir konumda.siz de doğuda olduğum için bu durumun daha yaygın olduğunu söyleyerek ayrım yapmışsınız aslında.
Ben de çok uzun bir süre işsiz kaldım ama bir gün olsa bile durumumu savunayım, üste çıkayım diye düşünmedim.basbaya evde boş belsé yatıp, hem hayatımı, hem de enerjimi heba ediyordum.kendim aynı durumdayım diye gerçekleri inkâr mı edeyim yani ? Bu arada bir erkekle evli olmak neden emeksizliği ve çalışmamayı beşru kılar hiçbir zaman anlam veremedim.kendi seçtiğin bir adamın arkasını toplamak neden iş sayılır anlamam.o da kendi arkasını kendisi toplasın.
Bir evlensen de evli olanlara imrenmelerinden kurtulsak. Canı gönülden diliyorum valla😃😅

Bende bu yorumu manasız buldum.
Niye gericilik olsun ben lisans mezunu ev hanımıyım küçük çocuğum var bakacak kimsem yok çocuğumu rezil edip calisacagima kendim bakıyorum.
Eşimin maaşını iyi kullanıp temiz yaşantı sürmeye çalışıyorum.
Çocuklarıma iyi bakıyorum iki evladimla ilgilenip evime kendime bakıyorum.
Ev yemeği yapıp çarşıya pazara ben gidiyorum.inanin buna çalışsam belki daha az yorulurdum.calisan bayan benden az yoruluyorsur bu kesin ve net.aksmqa kadar ayaktayım.ugrasiyorum.
Çalışmayı bende seviyorum.cocuklarimin çalışan bayan olması için çabalıyorum eğitim ve hayat için uğraşıyorum.
Fakat ben çalışmıyorum şartlar bunu gerektiriyor bende hayata bu şekilde katkıda bulunuyorum..
Evi çevirmek ekonominin can damarı şu dönemde bence ev hanımlarının görevi daha zor ve önemli.bir beslenme hazırlamak bir yemek yapmak ekonomiyle alakalı
Çocuğu rezil edip çalışmak mı? 🥴

Aman bir o kısmı alıp alıp yazarlar gayri.
Diyorum ki bakanım yok hatun orda burda surunecegine ben bakayım aldığım para kreşe bakıcıya gider e ne anladım calismaktan .
Sizlerin çocuğuna bakan var aldığınız karşılıyor ki çalışıyorsunuz demi yoksa çalışmak manasız olur demi güzel kardeşim

çocuğumu rezil edip calisacagima kendim bakıyorum.

Bence herkesin durumu kendisine ozel. Cocuklu insanlardan bahsederken calisan anne boyle calismayan anne soyle diye genellemek yerine, annenin ve babanin cocuklariyla ne derece ilgilendigi ve onlari nasil egittigini konusmak lazim. Sizin tezinize karsi olarak, gun boyu cocuguyla evde oturan kadin cocugunu egitebiliyor demek degildir. Verirsin eline tableti telefonu acarsin tv yi sen bir sey izlersin cocuk orda surunur. Ya da kibar, naif ve saygili bir insan degilsindir, evde surekli bagiris cagiris vardir, cocugun da iyi birisi olarak yetismez tam tersi simarik davar terbiyesiz bir velet olur.

Calisan anneler gunduz boyunca cocuguyla beraber olamiyor olabilir ama aksamlarini ve tatil gunlerini cocuguyla kaliteli geciriyorsa, cocuguna bakan kimseleri karakterine, naifligine ve kulturune gore seciyorsa, cocuklar gayet de guzel buyurler.

Yani onemli olan annenin ve babanin karakteri ve kultur seviyesi.

Diyorum ki bakanım yok hatun orda burda surunecegine ben bakayım aldığım para kreşe bakıcıya gider e ne anladım calismaktan .
Sizlerin çocuğuna bakan var aldığınız karşılıyor ki çalışıyorsunuz demi yoksa çalışmak manasız olur demi güzel kardeşim
Yo bakan yoktu, çocuğum da rezil falan olmadı. Mis gibi de baktım. Yorum yaparken başkaları kırılır mı diye düşünün bence.

Keşke sağlığım elverse de çocuğumu rezil edip çalışabilsem. Çalışmadan da geçiniyorum şu an ama çalışmanın getirdiği extra artıları da isterdim😄😂hele sağlıklı olup 20 liralık kitabı çocuğuma alamadım diye okulda öğretmeni suçlayanlara zerre acımıyorum. Valla herkese göre ufak tefek işler var. Öyle evde aç aç oturarak hanımefendi olunmuyor. Taşın suyunu çıkaran komşum var apartmanımda . Kadın ne iş olsa yapıyor o an. Evi çocukları pırıl pırıl dolabı dolu.

Ohoooo yandık hanımlar, her dakika girip mesaj mı yazacağız😬 Kıyaslama yapmayın, genellemeler de yapmayın.
Herkesin derdi de işi de kendine büyük, herkes kendine göre yoruluyor, kadın olmak başlı başına yorucu zaten, bir de ev kadını mı daha çok yorulur çalışan kadın mı tartışmasına girmeyin.

Aynen ya, güya çalışmayanları savunuyorlar, çalışanları asagilayip anneliklerinden vuruyorlar.
Bizim toplumda bir tarafın hakkını korurken diğer tarafı kötülemek lazım yoksa olmuyor.
Çalışmak elbette çok güzel, keşke herkesin çalışabileceği bir ülke ortamı olsa.
Ama iş hayatında evli hele hele küçük çocuklu kadın 100 adım geride kalıyor, iş bulması çok daha zor oluyor. Şu ortamda çalışamadığı için kadınları aşağılamak ne kadar yanlışsa kendi için ailesi için çocukları için iş hayatında emek verem kadına aşağılayıcı şeyler söylemek de aynı derecede yanlış.
Çalışan çalışmayan tüm kadınlar bir şeyler için emek veriyor. Ev içi emeği küçümsemek de iş hayatındaki emeği küçümsemek de yanlış ama bu toplum hala bınu anlamadı

Çocuğun ihtiyaçları evin ihtiyaçları karşılanabiliyorsa sizin tercihiniz çalışmayadabilirsiniz elbette. Benim lafım herşeyleri eksik çocuklar mağdur evde yiyecek lokma yok doğru dürüst ama buna rağmen birinin evini temizleyip 350 400 almayı düşünmeyen bu işleri yapmayı aşağılayan hem hem fodul dediğim türden kadınlar. Hazır para versek hemen alıyorlar gel şu işimi beraber yapalım vereyim paranı deyince kabul etmiyorlar.

Keşke sağlığım elverse de çocuğumu rezil edip çalışabilsem. Çalışmadan da geçiniyorum şu an ama çalışmanın getirdiği extra artıları da isterdim😄😂hele sağlıklı olup 20 liralık kitabı çocuğuma alamadım diye okulda öğretmeni suçlayanlara zerre acımıyorum. Valla herkese göre ufak tefek işler var. Öyle evde aç aç oturarak hanımefendi olunmuyor. Taşın suyunu çıkaran komşum var apartmanımda . Kadın ne iş olsa yapıyor o an. Evi çocukları pırıl pırıl dolabı dolu.
Maşallah o kadına .
Sizede he he

57 yaşında sigara içmezdi ,alkol içmezdi stresli iş hayatı vardır
Kemik ağrıları vardı ve bol,bol başı ağrıyor du ,
benim. kiz kardesimde cok iciyor sigara o kadar icme diyorum cocuklarin var diyorum korkuyorum böyle duyunca. cok. iciyo birini sondurur birini yakar

inanin buna çalışsam belki daha az yorulurdum.calisan bayan benden az yoruluyorsur bu kesin ve net.aksmqa kadar ayaktayım.ugrasiyorum.

Evi çevirmek ekonominin can damarı şu dönemde bence ev hanımlarının görevi daha zor ve önemli.b
Siz hiç çalışmadınız galiba. Bunları çalışanlar da yapıyor zaten. Patatesler soyunup tencereye girmiyor ya da sınırsız harcama özgürlüğü çalışanlarda da yok zaten

Maşallah o kadına .
Sizede he he
He he ne demek? Arayıp istiyorlar hanımefendi para çocukları için. E benim eski gelirim yok karşılıksız veremem artık. Hastayım cam silemem ağır ev işi yapamam. Gel beraber yapalım vereyim 400 TL deyince neden burun kıvırılıyor? Hasta halimle hem kendim temizleyeceğim üstüne de 400 TL mi vereceğim başkasının çocuklarına? Avrupa da 14 15 yaşındaki çocuklar saatlik bebek bakıp köpek gezdirip para kazanıyorlar. Biz de niye bu tür işler ayıp karşılanıyor?

Niye o kısmı siz yazmadınız mi??? Benim çocuğuma bakan yoktu bakıcı ile baktık. Hiç de rezil olmadan büyüdü şükür. Ortaokul öğrencilerimden gördüğüm kadarıyla annesi çalışan öğrencilerim sorumluluk bilinci daha yüksek daha çalışkan çocuklar hiçbiri de rezil durumda değil..

Niye o kısmı siz yazmadınız mi??? Benim çocuğuma bakan yoktu bakıcı ile baktık. Hiç de rezil olmadan büyüdü şükür. Ortaokul öğrencilerimden gördüğüm kadarıyla annesi çalışan öğrencilerim sorumluluk bilinci daha yüksek daha çalışkan çocuklar hiçbiri de rezil durumda değil..

Çalışsa kazancının kreş veya bakıcı masrafını karşılamayacağını, buna değmeyeceğini düşünüyor belli ki hanımefendi, bunu anlamak bu kadar mı zor. Siz de çalışmayan annelerin çocuklarının sorumluluk bilincinin daha az olacağı gibi şey yazarak çalışmayan kadınlara laf çarpmışsınız.

Back