iş bulamayana, okutulmayana lafım yok zaten.çalışmamanın eksiklik olmadığını çalışmanın daha iyi olduğunu düşünmeyene lafım var.yoksa çalışsaydım iyiydi ama maalesef annem okutmadı, ya da iş bulamadım diyene neden laf edeyim ? Zaten devletin ayıbı dedim.bir zahmet çalışmakla, çalışmamak aynı kalitede bir durum demeyin bari.kim adam gibi bir işi olsun, parası olsun, bir hizmet yapayım insanlara demez.evet doğuda olduğum için daha yaygın ve buralar eğitim ve insan kalitesi açısından daha düşük bir konumda.siz de doğuda olduğum için bu durumun daha yaygın olduğunu söyleyerek ayrım yapmışsınız aslında.
Ben de çok uzun bir süre işsiz kaldım ama bir gün olsa bile durumumu savunayım, üste çıkayım diye düşünmedim.basbaya evde boş belsé yatıp, hem hayatımı, hem de enerjimi heba ediyordum.kendim aynı durumdayım diye gerçekleri inkâr mı edeyim yani ? Bu arada bir erkekle evli olmak neden emeksizliği ve çalışmamayı beşru kılar hiçbir zaman anlam veremedim.kendi seçtiğin bir adamın arkasını toplamak neden iş sayılır anlamam.o da kendi arkasını kendisi toplasın.