• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ekonomik olarak gecinmek zor

Şu devirde en iyisi gençken çalışıp biriktirmek.
Yaş geçtikçe çalışmak da zor geliyor hayat daha da zorlaşıyor.
Ben mesela borçla,krediyle evlenenleri hiç anlamam. Acele nedir? Hayırlısıyla biriktir paranı sonra evlenirsin de çocuk da yaparsın.
Çocuk olunca da çalışmak zor.
Eee para olmayınca çocuk büyütmek de zor.
Hayat her türlü zor.
En iyisi güzel bir meslek sahibi olup çalışıp para biriktirmek.
Sonrası rahat oluyor.
Evlilik,tatil,ev/araç alımı,evlat sahibi olmak hepsi daha kolay ödenir.
Bence hayatı ertelemenek gerekir insanda travma etkisi yaratıyor rahmetli Ablamda para biriktirdi ev borcu bitti son model araba aldı tam rahata erişecekti pankreas kanseri teşhisinde sonra 3 ay içinde öldü

Haklısın valla.daha yeni özel hastaneye yattım.doğum yapan, muayeneye gelen hamile bir sürü kadın ev hanımıydı.nasıl ev hanımı hâliyle geçinip bir de üstüne çocuk yapıyor insanlar aklım hiç almıyor valla.hâlâ şu ev hanımı muhabbetlerini kapatamamış olmak da bizim ülkenin ayıbı. Ya da kadınlarımız hâlâ hayatını bozuk para gibi harcamayı seviyor.bizimkilerde iş yok.
Anneniz ne mesela ev hanımı mı?
Ev hanımı muhabbetini kapatamamak ülkenin ayıbı demişsiniz. Nesi ayıp tam olarak. Doğu'da yaşıyordunuz siz etrafınız ev hanımı ile dolu diye düşünüyorum. Ev hanımı olmak geride kalmak değil. Çalışıyorsunuz diye böyle konuşamazsiniz. Maddi olarak insanlar zor yaşıyor olabilir ama bu bir gericilik değil.

Alışveriş yapmak imkansız gibi oldu Bi mont olmuş 400 500 TL cocuklar büyüme çağında gecen sene kendime alacaktım küçüğe aldım bu sene büyüğe almak lazım sıra bize gelmiyor ee hani ayakkabı pantolon kazak 1 üst olmuş 250 TL her iyi ki zamanında arabamızı evimizi almışız Cocukları büyütmüşüm diyorum 100bşnlikmarabamoz suan 500 bin şaka gibi Bi durumdayız 400 e aşdıgımız ev 2 trilyona yaklaştı emsal değeri 🤦‍♀️seviniyor muyum hayır tabi ki bu bir kar değil gidişat tam bir zarar maalesef arabamı satsam yerine araba alamam bu fiyata öyle günlerdeyiz işte 🤷‍♀️

Bence hayatı ertelemenek gerekir insanda travma etkisi yaratıyor rahmetli Ablamda para biriktirdi ev borcu bitti son model araba aldı tam rahata erişecekti pankreas kanseri teşhisinde sonra 3 ay içinde öldü
Allah rahmet eylesin yarina ne olcagimiz belli degil kac yasindaydi ablaniz ben sigara yapiyor diye duymustum pankreas kanserini ama...

Alışveriş yapmak imkansız gibi oldu Bi mont olmuş 400 500 TL cocuklar büyüme çağında gecen sene kendime alacaktım küçüğe aldım bu sene büyüğe almak lazım sıra bize gelmiyor ee hani ayakkabı pantolon kazak 1 üst olmuş 250 TL her iyi ki zamanında arabamızı evimizi almışız Cocukları büyütmüşüm diyorum 100bşnlikmarabamoz suan 500 bin şaka gibi Bi durumdayız 400 e aşdıgımız ev 2 trilyona yaklaştı emsal değeri 🤦‍♀️seviniyor muyum hayır tabi ki bu bir kar değil gidişat tam bir zarar maalesef arabamı satsam yerine araba alamam bu fiyata öyle günlerdeyiz işte 🤷‍♀️
sorma valla cocuklara alisverise cikiyorum kendime birsey almam zaten imkansiz aman onlarin olsun tek diyorum yinede fiyatlara bakmaya odum kopuyor ornegin kucuge alt ust esofman baktim 199.99 dan basliyor:)

Haklısın valla.daha yeni özel hastaneye yattım.doğum yapan, muayeneye gelen hamile bir sürü kadın ev hanımıydı.nasıl ev hanımı hâliyle geçinip bir de üstüne çocuk yapıyor insanlar aklım hiç almıyor valla.hâlâ şu ev hanımı muhabbetlerini kapatamamış olmak da bizim ülkenin ayıbı. Ya da kadınlarımız hâlâ hayatını bozuk para gibi harcamayı seviyor.bizimkilerde iş yok.
Yani ne alaka her kadin calismak zorundami? Gecinebiliyorlar ve hayatlarindan memnunlar belki? Kadin calismak zorundadir dayatmasini birakin litfen ayrica o kdinlar belki universite mezunu ama calismayip cocuk ve ev ile ilgileniyolardir tek basina evi gecindirebilen adamlar var yani size yok gibi gorunuyor heralde

Hangi insanlarımız gitsin mesela ? Siz ve tüm aileniz yurtdışında yerleşik değilseniz ; fikirlerinizi ifade etmek ve protesto etmek üzere siz neler yaptınız ve yapmayı düşünüyorsunuz ?

Yorumunuz Nasrettin Hoca ile Timur arasında geçtiği rivayet edilen Fil fıkrasını hatırlattı.
Yurt dışı da yaşıyor 🤪

Terlikle ağzına ağzına vururum..

M Msspinkie pardon yorumumu beğenmeme sebebiniz nedir çok merak ettim?malum partilisiniz herhalde
Ne yapacaksınız dövecekmisiniz??? Yorumunuz oldukça yersiz, karşıtsanız sizşnde haliniz ortaa. Kafamıza vuracaksınız heralde, ayrıca hazımda problemli seri beğenmedim ne ya ???

Ev hanımı muhabbetini kapatamamak ülkenin ayıbı demişsiniz. Nesi ayıp tam olarak. Doğu'da yaşıyordunuz siz etrafınız ev hanımı ile dolu diye düşünüyorum. Ev hanımı olmak geride kalmak değil. Çalışıyorsunuz diye böyle konuşamazsiniz. Maddi olarak insanlar zor yaşıyor olabilir ama bu bir gericilik değil.

Herhalde ev hanımlığının tek Türkiye’de olduğunu sanıyorlar. Amerikadaki stay-at-home-mom’lar da mı gericilikten acaba. İnsanlar evden eğitim veriyor çocuklarına, sanki kadınlar bütün gün yan gelip yatıyorlar evde.

Ne yapacaksınız dövecekmisiniz??? Yorumunuz oldukça yersiz, karşıtsanız sizşnde haliniz ortaa. Kafamıza vuracaksınız heralde

Şiddet konusu fanatik olduğunuz malum parti seçmeninde daha yaygın, kendinizle karıştırmayın
Niye yersizmiş yorumum? Ekonomi kimin elinde?Sizinle sabaha kadar tartışsak bir yere varamayız, görmezden geleceğim sizi

Şiddet konusu fanatik olduğunuz malum parti seçmeninde daha yaygın, kendinizle karıştırmayın
Niye yersizmiş yorumum? Ekonomi kimin elinde?Sizinle sabaha kadar tartışsak bir yere varamayız, görmezden geleceğim sizi
Siyaset bölümünde siyaset konuşulur ayrıca parti eleştirmemiş direk hanıma kime oy verdin he diye parmak sallama edasındaydınız 👍

Lütfen yapın bunu, iyi forumlar …

Bugun kendime gercekten cok uzuldugum hatta acidigim bir gundu. Cocuklarim icin pasta yaptim ve pasta yaparken malzemelerin ne kadar tuttugunu, hazir alsam daha mi uyguna gelecegini düşünürken buldum kendimi. Yazik halimize. Bir ay esek gibi calis ama her sey lüks olsun.
Artık almak daha karlı

Bu çok doğru bir örnek benim bir akrab kuzey cephe soğuk küçük evde oturdu yıllarca güzel ev aldı geniş mis gibi içine oturdular üç ay sonra felç oldu şimdi evin içinde hareket bile edemiyor kadinvagz

Herhalde ev hanımlığının tek Türkiye’de olduğunu sanıyorlar. Amerikadaki stay-at-home-mom’lar da mı gericilikten acaba. İnsanlar evden eğitim veriyor çocuklarına, sanki kadınlar bütün gün yan gelip yatıyorlar evde.
Evet Türkiye olarak tüm ülkelerden gerideyiz sanırım yorumu yapana göre. Çalışan bazı bayanlar baya üstün görüyor kendini,bu yorumdan yola çıkarak diyorum bunu. Üstün görmek için bence bir başarı olması lazım, zira şu an çoğu kadın çalışıyor zaten . Yinede yaptığı yoruma bir ev hanımı olarak çok kızdım.

Bende bu yorumu manasız buldum.
Niye gericilik olsun ben lisans mezunu ev hanımıyım küçük çocuğum var bakacak kimsem yok çocuğumu rezil edip calisacagima kendim bakıyorum.
Eşimin maaşını iyi kullanıp temiz yaşantı sürmeye çalışıyorum.
Çocuklarıma iyi bakıyorum iki evladimla ilgilenip evime kendime bakıyorum.
Ev yemeği yapıp çarşıya pazara ben gidiyorum.inanin buna çalışsam belki daha az yorulurdum.calisan bayan benden az yoruluyorsur bu kesin ve net.aksmqa kadar ayaktayım.ugrasiyorum.
Çalışmayı bende seviyorum.cocuklarimin çalışan bayan olması için çabalıyorum eğitim ve hayat için uğraşıyorum.
Fakat ben çalışmıyorum şartlar bunu gerektiriyor bende hayata bu şekilde katkıda bulunuyorum..
Evi çevirmek ekonominin can damarı şu dönemde bence ev hanımlarının görevi daha zor ve önemli.bir beslenme hazırlamak bir yemek yapmak ekonomiyle alakalı

Bende bu yorumu manasız buldum.
Niye gericilik olsun ben lisans mezunu ev hanımıyım küçük çocuğum var bakacak kimsem yok çocuğumu rezil edip calisacagima kendim bakıyorum.
Eşimin maaşını iyi kullanıp temiz yaşantı sürmeye çalışıyorum.
Çocuklarıma iyi bakıyorum iki evladimla ilgilenip evime kendime bakıyorum.
Ev yemeği yapıp çarşıya pazara ben gidiyorum.inanin buna çalışsam belki daha az yorulurdum.calisan bayan benden az yoruluyorsur bu kesin ve net.aksmqa kadar ayaktayım.ugrasiyorum.
Çalışmayı bende seviyorum.cocuklarimin çalışan bayan olması için çabalıyorum eğitim ve hayat için uğraşıyorum.
Fakat ben çalışmıyorum şartlar bunu gerektiriyor bende hayata bu şekilde katkıda bulunuyorum..
Evi çevirmek ekonominin can damarı şu dönemde bence ev hanımlarının görevi daha zor ve önemli.bir beslenme hazırlamak bir yemek yapmak ekonomiyle alakalı
Valla ben de sizin bu yorumunuzu manasız buldum.
Çalışan bir bayanım ve burada kimsemiz yok.
Evimin işini de, yemeğini de işten koştur koştur gelip yapmaya çalışıyorum.
Hafta sonu pazara da gidiyoruz eşimle.
Evimde yardımcı bir çalışanım yok, alamam da zaten buna maddi olarak gücüm yetmez.
Burada çalıştıgı için çarşıya pazar başkalarını gönderen kadınlar görmedim ben, etrafımda da görmedim

Back