• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ekonomik olarak gecinmek zor

Kuzum bunu diyen benim reel hayatımda da kişiler var
Misal arkadaş dedi ki
15-20k maaş alsam çalışırım yorulduğuma değer ama 6-7 bin kazanmak zor değil ki niye çalışayım enerji harcayayım dedi bildiğin
Öyle diyenin vardır ek geliri diye düşünüyorum ben hep
Ülkenin yüzde 60 ı asgari ücret alıyor. Bu gerçekten habersiz insanların olması şaşırtıcı değil mi? Benim de var kira gelirim ama sağlığım elverse bir gün evde oturmam çalışırım bu ekonomi de. Ayrıca çalışan kadın bilinçli oluyor vizyonlu oluyor paranın değerini biliyor evladına daha fazla imkanlar sağlıyor. Çalışın anacığımmm çalışın gençlerrr😄😂😅

Ülkenin yüzde 60 ı asgari ücret alıyor. Bu gerçekten habersiz insanların olması şaşırtıcı değil mi? Benim de var kira gelirim ama sağlığım elverse bir gün evde oturmam çalışırım bu ekonomi de. Ayrıca çalışan kadın bilinçli oluyor vizyonlu oluyor paranın değerini biliyor evladına daha fazla imkanlar sağlıyor. Çalışın anacığımmm çalışın gençlerrr😄😂😅
Kesinlikle öyle canım
Bir de artık bu ülkede çalışmak tercih değil zorunluluk

Kuzum bunu diyen benim reel hayatımda da kişiler var
Misal arkadaş dedi ki
15-20k maaş alsam çalışırım yorulduğuma değer ama 6-7 bin kazanmak zor değil ki niye çalışayım enerji harcayayım dedi bildiğin
Öyle diyenin vardır ek geliri diye düşünüyorum ben hep

Asgari ücret alanlar mezar bulup girsin o zaman .. şaka bir yana para paradır, ama en önemlisi ortada bir insan emeği var. Toplumumuzun eğitim seviyesi paradan bağımsız olarak iyice yerlere indi, insan emeğine hiçbir saygı yok. Gerçekten ne insan saygı var, ne emeğe saygı var, varsa yoksa para para para. Neyse daha fazla yazmayayım.

Valla kazmalar mazmalar ama Almanlar der ki çalışmak insanı özgür kılar. valla doğru, sabah bir amaçla uyanmak, emek koymak sonra koyduklarının meyvelerini toplamak paha biçillemez. Gençler kesinlikle çalışmalı bence de. Para apayrı bir konu ama genç biri zaten çalışmayıp ne yapar, evde sıkılır :KK51:

Kesinlikle öyle canım
Bir de artık bu ülkede çalışmak tercih değil zorunluluk
Eskiden eli yüzü düzgün tanıdık aileden kız buldu mu hemen alırdı öğretmen mühendis dr avukat erkekler. Lise mezunu olmasa bile oluyordu değil çalışmak. Artık hem işi olsun sonra o iş garantili olsun kyk borcu olmasın bir araba aldıysa daha iyi. Ayrıca eşyanın yarısını alsın düğün masraflarına ortak olsun mümkünse maaş kartını da bana versin diyorlar😄😂😃devir değişti irkekler de değişti ayolll. Akıllandılar🤣

Asgari ücret alanlar mezar bulup girsin o zaman .. şaka bir yana para paradır, ama en önemlisi ortada bir insan emeği var. Toplumumuzun eğitim seviyesi paradan bağımsız olarak iyice yerlere indi, insan emeğine hiçbir saygı yok. Gerçekten ne insan saygı var, ne emeğe saygı var, varsa yoksa para para para. Neyse daha fazla yazmayayım.
O saygı biteli çok oldu :(
diyor ki “ benim evime gelen temizlikçi bile 6 alıyor , ben 7 için niye çalışayım ? “

Başka konuya yazdım buraya da yazayım

Kime oy vermiştiniz? Neyse ne gerçi.. buraya yazmak hiçbir işe yaramıyor tepkinizi sandıkta gösterin

Ülkenin gidişatı artık o noktayı geçti bence, Türkiyenin bekleyerek ziyan edecek tek bir dakikası bile yok bana kalırsa. Acilen durumu düzeltmek için düzenlemeler yapılmalı. Yapılacak şey belli, insanlarımız gidecekler TBMMnin önüne yönetmeyi beceremeyenlerin çıkıp gitmesini isteyecekler. Gerçekten insanlarımız çok acaip, Türkiyeye eşşeği bağlasam o bile çoktan protesto etmek için meydanların yolunu tutmuştu. İnsanlarımız neden hiçbir şeye ses çıkarmıyor? :KK51:

Valla kazmalar mazmalar ama Almanlar der ki çalışmak insanı özgür kılar. valla doğru, sabah bir amaçla uyanmak, emek koymak sonra koyduklarının meyvelerini toplamak paha biçillemez. Gençler kesinlikle çalışmalı bence de. Para apayrı bir konu ama genç biri zaten çalışmayıp ne yapar, evde sıkılır :KK51:
Bir de vücutta dinç kalıyor
Evde olunca sürekli yemek yemek ve uyumak istiyorsun ama sabah erken kalkınca bir şeyler için koşturunca ister istemez daha dinç kalıyorsun.
Giyim kuşamın ve sosyal çevren ona göre oluyor.
Değişik insanlar tanıyorsun , farklı şeyler öğreniyorsun vs
Yani çalışmak her bakımdan insanı ayakta tutuyor sadece maddi olarak bakmamak lazım

Ülkenin gidişatı artık o noktayı geçti bence, Türkiyenin bekleyerek ziyan edecek tek bir dakikası bile yok bana kalırsa. Acilen durumu düzeltmek için düzenlemeler yapılmalı. Yapılacak şey belli, insanlarımız gidecekler TBMMnin önüne yönetmeyi beceremeyenlerin çıkıp gitmesini isteyecekler. Gerçekten insanlarımız çok acaip, Türkiyeye eşşeği bağlasam o bile çoktan protesto etmek için meydanların yolunu tutmuştu. İnsanlarımız neden hiçbir şeye ses çıkarmıyor? :KK51:
Korkudan

Bir türlü aşılamayan ya da aşılmasına özellikle izin verilmeyen bir bariyer var. bu uğurda çok ciddi kayıplar da göze alınmış inanılmaz!! İnsanların özellikle aptallaştırıldığı, uyutulduğu fikrine çok yakınım.Açlıktan intihar eden insanlar varken bir şarkıcının donu konuşuldu.
Ev sahibim olacak arrap çanağı, bana dan dun “çık evimden ben seni kovmasını bilirim “ diye mesaj attı mesela.Avrupada bunu yapsa kan alınmaz mıydı? Aşırı doluyum.. bi tık ağlıyorum yazarken, burada keseceğim

arkadaslar bu nedir eskiden ekmek aslanin agzindaydi simdi aslanda ac. hersey ates pahasi. tek maasla gecinirdik yine iyi kotu simdi cok zor okul masrafi ev giderler faturalar kira. giyim. sizler nasilsiniz gidisat duzelirmi acaba. ev almak desen imkansiz su an.
Aynı durumdayız maalesef

Evet hayat hiç bu kadar pahalı olmamıştı fakat bu yollardaki aşırı lüks arabaları nasıl alıyor bu millet eşimle sürekli bunu konuşuyoruz yolda giderken birde içlerinde genç ve bayan sürücüler hani vallahi ne iş yapıyorlar artık anlamıyorum yaaa... karar verdim çoğu ya kaçakçılık ,kötü yol yada fuhuş yapıyor sanırım...bizim o arabaları almamız mümkün değil...🤔🤔🤔

Evet hayat hiç bu kadar pahalı olmamıştı fakat bu yollardaki aşırı lüks arabaları nasıl alıyor bu millet eşimle sürekli bunu konuşuyoruz yolda giderken birde içlerinde genç ve bayan sürücüler hani vallahi ne iş yapıyorlar artık anlamıyorum yaaa... karar verdim çoğu ya kaçakçılık ,kötü yol yada fuhuş yapıyor sanırım...bizim o arabaları almamız mümkün değil...🤔🤔🤔

Bilemedim, fuhuş demeyelim ama belki aileleri zengindir veya zengin herifle beraberdirler .. her durumda onlara sponsor olan aile/zengin herif ne iş yapıyor, onlar yedirecek onca parayı nerden buluyor sormak lazım :KK51:

Bugun kendime gercekten cok uzuldugum hatta acidigim bir gundu. Cocuklarim icin pasta yaptim ve pasta yaparken malzemelerin ne kadar tuttugunu, hazir alsam daha mi uyguna gelecegini düşünürken buldum kendimi. Yazik halimize. Bir ay esek gibi calis ama her sey lüks olsun.
Aslında çok doğru birşey yakalamışsınız. Şu an birçok şeyi evde yapmak daha pahalıya geliyor. Bu da aslında yakında oha 150-200 liraya pasta mı olur dediğimiz günlerin kısa zamanda geride kalacağını gösteriyor. Zammı bir anda yapamıyorlar sanırım yavaş yavaş artıyor ürünlerin fiyatları.
Mesela şu an bence et tavuk diğer ürünlere kıyasla çok ucuz kaldı. Nedenini tam çözemedim. Yakında et ve tavukta sağlam zamlar gelecektir. Yarım kilo kıyma, 750g kuşbaşı ve 1 kilo incik için yanlış hatırlamıyorsam 250 TL gibi birşey verdim. Bir ailenin haftalık et tüketimi bir pasta ile eş değer şu an. Çok ilginç bence.

Aslında çok doğru birşey yakalamışsınız. Şu an birçok şeyi evde yapmak daha pahalıya geliyor. Bu da aslında yakında oha 150-200 liraya pasta mı olur dediğimiz günlerin kısa zamanda geride kalacağını gösteriyor. Zammı bir anda yapamıyorlar sanırım yavaş yavaş artıyor ürünlerin fiyatları.
Mesela şu an bence et tavuk diğer ürünlere kıyasla çok ucuz kaldı. Nedenini tam çözemedim. Yakında et ve tavukta sağlam zamlar gelecektir. Yarım kilo kıyma, 750g kuşbaşı ve 1 kilo incik için yanlış hatırlamıyorsam 250 TL gibi birşey verdim. Bir ailenin haftalık et tüketimi bir pasta ile eş değer şu an. Çok ilginç bence.
bu et yorumunu biz de ailece uzun süredir yapıyoruz
aynı zamanda dediğiniz gibi çoğu ürün daha da uçar
çünkü sizin gözlemsel olarak belirttiğiniz o şeyin adı: üretici fiyat endeksi ile tüketici fiyat endeksi arasındaki fark:D

kısacası kötü günler geçti
daha kötü günler...

Hangi insanlarımız gitsin mesela ? Siz ve tüm aileniz yurtdışında yerleşik değilseniz ; fikirlerinizi ifade etmek ve protesto etmek üzere siz neler yaptınız ve yapmayı düşünüyorsunuz ?

Yorumunuz Nasrettin Hoca ile Timur arasında geçtiği rivayet edilen Fil fıkrasını hatırlattı.

Hangi insanlarımız gitsin mesela ? Siz ve tüm aileniz yurtdışında yerleşik değilseniz ; fikirlerinizi ifade etmek ve protesto etmek üzere siz neler yaptınız ve yapmayı düşünüyorsunuz ?

Yorumunuz Nasrettin Hoca ile Timur arasında geçtiği rivayet edilen Fil fıkrasını hatırlattı.
Halkını 15 temmuzla tehtit eden bir başkana kim protesto etsin acaba 😅

Ama bakın sabır da bir yere kadar İran nın hali ortada. Vatandaşı açlıktan ölüyor o hala baş örtüsü derdinde 😏

Back