- 11 Eylül 2019
- 754
- 706
- 53
Canım kan sulandırıcılar genelde tekrarlayan gebelik kaybı durumunda (yani bir kaç kez düşük yaşandıysa ) doktorların şüphelenip test istemesiyle başlıyor. O testi yaptırdıktan sonra eğer sende pıhtılaşma sorunu var ise düşüklerin sebebi bu olabilir diye kan sulandırıcı veriyorlar.Kızlar bi şey soracağım, bilen cevaplarsa çok sevinirim. Şimdi bazılarınız transfere hazırlık sürecinde kan sulandırıcı ilaçlar, iğneler vs kullanıyorsunuz. Bu ilaçları size vermeden önce sizde kan pıhtılaşması olup olmadığına dair bir test yapıp sonuca göre mi kan sulandırıcı veriyorlar yoksa transfer öncesi herkese mi veriliyor. Benim ikinci denemem ve ne ilkinde ne de şimdi kan sulandırıcı vermedi doktorum. Bu uygulama kişide kan pıhtılaşması olup olmadığına göre mi yoksa merkezlerin tedavi protokollerine göre mi değişiklik gösteriyor?
Çok teşekkür ederim cevabın için. Benim için çok gerekli değil anlaşılanCanım kan sulandırıcılar genelde tekrarlayan gebelik kaybı durumunda (yani bir kaç kez düşük yaşandıysa ) doktorların şüphelenip test istemesiyle başlıyor. O testi yaptırdıktan sonra eğer sende pıhtılaşma sorunu var ise düşüklerin sebebi bu olabilir diye kan sulandırıcı veriyorlar.
Pekmez iyi canım kan yapar direnç verir. Çikolatanın içinde kafein olduğu için deniliyor kahve gibi rahmi incelttigi dusuge sebep olduğu için. Sıkıntı yok yani ben günde iki nescafe içiyorum hala kendime gelemiyorum yoksa sabahları.Kızlar günaydın sabah sabah içime bi kurt düştü, transferden sonra tatlı, çikolata yemeyin diolar ya şimdi aklıma geldi ben her sabah kahvaltıda pekmez yiyorumkorktum walla yanlış mı yaptım acaba?
Ayy saol canım walla ödüm koptu bi an, herşeyden pimpiriklenir oldum, istemeden geriyoruz kendimizi akışına bırakamıyoruzPekmez iyi canım kan yapar direnç verir. Çikolatanın içinde kafein olduğu için deniliyor kahve gibi rahmi incelttigi dusuge sebep olduğu için. Sıkıntı yok yani ben günde iki nescafe içiyorum hala kendime gelemiyorum yoksa sabahları.
Valla öyle bende eşime çikolata alma diyorum inatla aliyo yemeden duramıyorum. Sonra vicdan yapıyorum. Bide stresten sigara istiyo canım hep bırakamadım daha tam sinir hat safha da içmeyince de nolck benim halimAyy saol canım walla ödüm koptu bi an, herşeyden pimpiriklenir oldum, istemeden geriyoruz kendimizi akışına bırakamıyoruz
Ins canim da hic bilemiyorum bugun de mide bulantisindan duramadım pazartesi de bulantim olursa anestezi vermezler mi acabaO yüzden yüksek işte değerlerin kolay değil hormon aldın o kadar normalde ayda 1-2 yumurta üretirken 20 civarı yumurta üretiyor vücut hem rahmin dinlenmiş olur ilacı vücudundan atarsın dondurulmuş hayırlıdır belkide onu takma kafana ben ağlayarak girdim opu ye ağlayarak uyandım stresten sakın stres yapma minnoşları üzme
Hayırlı olsun canimBende bugün tedaviye başladım arkadaşlar. Rabbim bekleyen herkese pozitifleri göstersin inş.
Ins canim sagolasin pıhtılaşma ile.ilgili bisey sormussun canim benim doktorum.herkese ne olur ne olmaz diye oksapar iğnesinden veriyor ve gebeligin 6.ci ayina kadar kullandırıyor ben oyle biliyorumOh maşallah canım 10 ve üzeri güzel bence. Sayıya hiç takılma önemli olan kaliteli sağlıklı embriyo elde edebilmek. Opudan sonraki süreç en heyecalı kısım benceİnşallah 5.güne gider minnoşların
Anestezi altında toplanıyor yumurtalar canım mide bulantın o güne gecer ya stres yapma psikolojik olabilir rahatlatman lazım kendiniIns canim da hic bilemiyorum bugun de mide bulantisindan duramadım pazartesi de bulantim olursa anestezi vermezler mi acaba
Transferin oldu mu senin? Ahhh o sigaraya direnmek çok zor ama vicdan azabı çekmek istemiorum icmemeye ye kararliyim ✌✌✌bulaşık makinasını yerlestirirken bile acaba bisey olmuş müdür diorumValla öyle bende eşime çikolata alma diyorum inatla aliyo yemeden duramıyorum. Sonra vicdan yapıyorum. Bide stresten sigara istiyo canım hep bırakamadım daha tam sinir hat safha da içmeyince de nolck benim halim
Evet anestezi altinda da iste off bu sefer aşırı stresteyim ya rahatlayamadim bir türlü halbuki ikinci denemem ama ruhen ve bedenen yoruldumAnestezi altında toplanıyor yumurtalar canım mide bulantın o güne gecer ya stres yapma psikolojik olabilir rahatlatman lazım kendini
Arkadaşım günaydın. Benimde ilk tedavimde doktorum vermemişti. İkinci tedavi öncesi kanım koyu olunca uygun gördü doktorum. Birde şey demişti pıhtı yok kan koyu tüp bebek ilaçları da zaten pıhtı yapıyor onun için sulandırıcı yazıyorum. Bende ilk tedavimden sonra ayak ağrım oluştu 2 yıldır bu ağrı ile yaşıyorum. Son gittiğim doktora dedim ilaçlar yapıyor dedi. Sulandırıcı vurulunca ağrım gidiyor sanırım ayaklarda pıhtı oluşturdu. Belki sende koyuluk dahi yoktur hatta fazlasıyla istenen kıvamda olabilir.Kızlar bi şey soracağım, bilen cevaplarsa çok sevinirim. Şimdi bazılarınız transfere hazırlık sürecinde kan sulandırıcı ilaçlar, iğneler vs kullanıyorsunuz. Bu ilaçları size vermeden önce sizde kan pıhtılaşması olup olmadığına dair bir test yapıp sonuca göre mi kan sulandırıcı veriyorlar yoksa transfer öncesi herkese mi veriliyor. Benim ikinci denemem ve ne ilkinde ne de şimdi kan sulandırıcı vermedi doktorum. Bu uygulama kişide kan pıhtılaşması olup olmadığına göre mi yoksa merkezlerin tedavi protokollerine göre mi değişiklik gösteriyor?
Ee test günün yaklaşmış o zaman ne zaman yapicaksin. Ay İnş güzel haber alırsın. Benim çarşamba günü olucak transfer beklemedeyimTransferin oldu mu senin? Ahhh o sigaraya direnmek çok zor ama vicdan azabı çekmek istemiorum icmemeye ye kararliyim ✌✌✌bulaşık makinasını yerlestirirken bile acaba bisey olmuş müdür diorumhayatımın en yavaş gecen dönemlerinden birindeyim bugün 8. Günüm hepimize çabucak geçsin insallah
Bende de olmuştu ayak bacak ağrısı bide bende tık gibi bsy olmuştu sanki seyirme oluyodu bacaklarımda. Düşük yaptım ztn trombofili paneli istedi verdim de çıkmadı sonuçlar geçen sordum pozitifi görürsek kan sulandiriciya başlarız dedi direk sonuçlar gelmese bile kiloda var bende ondan iyi gelir dedi sanaArkadaşım günaydın. Benimde ilk tedavimde doktorum vermemişti. İkinci tedavi öncesi kanım koyu olunca uygun gördü doktorum. Birde şey demişti pıhtı yok kan koyu tüp bebek ilaçları da zaten pıhtı yapıyor onun için sulandırıcı yazıyorum. Bende ilk tedavimden sonra ayak ağrım oluştu 2 yıldır bu ağrı ile yaşıyorum. Son gittiğim doktora dedim ilaçlar yapıyor dedi. Sulandırıcı vurulunca ağrım gidiyor sanırım ayaklarda pıhtı oluşturdu. Belki sende koyuluk dahi yoktur hatta fazlasıyla istenen kıvamda olabilir.
Bu uğurda sağlığımızı kayıp ediyoruz. 2 yıla 3 tedavi sığdırdık daha 30 yaşındayım sağlığım gidiyor. Ayaklarım, bacaklarım, vücudun şekli değişti resmen Rabbim büyük nasipte bunlar varmış.Bende de olmuştu ayak bacak ağrısı bide bende tık gibi bsy olmuştu sanki seyirme oluyodu bacaklarımda. Düşük yaptım ztn trombofili paneli istedi verdim de çıkmadı sonuçlar geçen sordum pozitifi görürsek kan sulandiriciya başlarız dedi direk sonuçlar gelmese bile kiloda var bende ondan iyi gelir dedi sana
Transferden sonra sakin sigara içme canim, klinik 14.gun test istiyo pazartesi doğum günüm ama korkuyorum 8 kasımı beklicemEe test günün yaklaşmış o zaman ne zaman yapicaksin. Ay İnş güzel haber alırsın. Benim çarşamba günü olucak transfer beklemedeyim
Listemiz uğurlu gelsin. Bol pozitif sonuçlar almak nasip olsun ❤ Bir birimize moral olalım, beraber süreçleri paylaşalım inşallah.
(eklenmek isteyenler beni etiketlesin)
N Narinimmmm
>>Yaş 352.deneme
3.gün
Embriyo25 Ekim Transfer
@Gmzzezuzu
>>Yaş 252.deneme
3.gün
EmbriyoPozitif✔
Yadee
>>Yaş 294.deneme
5.gün
Embriyo2 Kasım
Transfer
cersenda
>>Yaş 331.deneme
5.gün EmbriyoPozitif✔
Minnaklarimm
>>Yaş 313.deneme
5.gün Embriyo23 Ekim
Transfer
Gebelikaski
>>Yaş 261.deneme
5.gün
EmbriyoTransfer bekliyor
@Pemberuyam42
>>Yaş 262.deneme
5.gün EmbriyoTransfer
bekliyor
@umudumbebegim
>>Yaş 252.deneme
5.gün
EmbriyoPozitif ✔
S superkaliflower
>>Yaş 304.deneme
5.gün
EmbriyoPozitif✔
kelebekmkelebek
>>Yaş 302.deneme
5.gün
Embriyo31 Ekim
Transfer
Askk1122
>>Yaş 303.deneme
3.gün
Embriyo31 Ekim
Transfer
maldelmor
>>Yaş 311.deneme
Yumurta büyütüyoropu
bekliyor
feride0180
>>Yaş 393.deneme
4.gün
Embriyo2 Kasım
Transfer
New62
>>Yaş 411.deneme
5.gün
Embriyo23 Ekim
Transfer
B Babydust80
>> Yaş 392.deneme
5.gün
EmbriyoTransfer bekliyor
pinkyberry
>>Yaş 362.deneme
5.gün
EmbriyoTransfer bekliyor
sykapusuz
>> Yaş 292.deneme
5.gün
EmbriyoPozitif✔
mew123
>>Yaş 333.deneme
5.gün
EmbriyoTransfer bekliyor
Melek Ada
>>Yaş 305.deneme
5.gün
Embriyo31 Ekim
Transfer
B benim bebisim
>>Yaş 356.deneme
6.gün
Embriyo28 Ekim
Transfer
@yel1z
>>Yaş 373.deneme
5.gün
Embriyonegatif
B beklenenmucize
>>Yaş 272.deneme
5.gün
EmbriyoTransfer
bekliyor
chagiless
>>Yaş 282.deneme
5.gün
Embriyo6 Kasım
Transfer
ys_pasa
>>Yaş 303.deneme
5.gün
Embriyo25 Ekim Transfer
Red Velvet
>>Yaş 352.deneme
?.gün Embriyo7 Kasım
Transfer
aaynaa
>>Yaş 341.deneme
KasimdaAdet
bekliyor
fatmasecret19
>>Yaş 292.deneme
Yumurta büyütüyoropu
bekliyor
Canım benim de ilk transferimden sonra bacaklarımda ağrı hissettim ve doktora sordum ve hemen beni kalp damar cerrahına yönlendirdi ilaçlar damar tıkanıklığı yapabiliyor damarlara bakılması lazım dedi ve venöz doppler adı verilen bir görüntülemeyle bacaklarımın içindeki damarlara baktılar ama herhangi bir tıkanıklık görülmedi. Fakat ne kanımda pıhtı var mı ne de rengi koyu mu vs diye bir kan testi yapılmadı. Sanırım benim doktor pek önemsemiyor bu işleri. Ya da belki de ilerleyen dönemlerde pozitifi görürsek başlamayı planlıyordur kan sulandırıcıya bilemiyorumArkadaşım günaydın. Benimde ilk tedavimde doktorum vermemişti. İkinci tedavi öncesi kanım koyu olunca uygun gördü doktorum. Birde şey demişti pıhtı yok kan koyu tüp bebek ilaçları da zaten pıhtı yapıyor onun için sulandırıcı yazıyorum. Bende ilk tedavimden sonra ayak ağrım oluştu 2 yıldır bu ağrı ile yaşıyorum. Son gittiğim doktora dedim ilaçlar yapıyor dedi. Sulandırıcı vurulunca ağrım gidiyor sanırım ayaklarda pıhtı oluşturdu. Belki sende koyuluk dahi yoktur hatta fazlasıyla istenen kıvamda olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?