Ek gıdadan nefret ediyorum

Bu arada işim olduğu için acele yazdım. Çocuğu aç bırakmak derken hiçbir şey vermemeyi kast etmedim. Önüne koyun gün içinde bir şeyler beğenmeyip yemiyorsa bırakın ama tamamen hiçbir şey vermemek yapmayın. Elinize tabağı kaşığı alıp yedirmeye çalışmayın. Yani rutin yemek düzenini bozmayın. Sadece kendi başına bırakın müdahale etmeyin, hadi ye demeyin. Şuan zaten hala ana besin kaynağı anne sütü. En önemlisi de yemeklerin dozunu bunu düşünerek ayarlayın. Hani görüyoruz bir tabak yemeği tek seferde yiyen bebekler ama bu doğru değil. İkinci çocuğum da benim maşaallah yiyor versem bir tabak yer ama eğer iki çeşit şey varsa öğünde yarım çorba kâsesinden az olarak veriyorum. Tek öğün ise yarım çorba kâsesinden biraz daha fazla. Şuan mevsim meyveleri veriyorum mesela bazen tek seferde yarım dilim elma ise yarım dilim armut rendeliyorum. Bazen de elma veya armutun üzerine fırça ile az miktarda pekmez sürüp, 70 derece önceden ısıtılmış fırında hafif yumuşayana kadar pişiriyorum. Fakat pekmezi 80 derecenin üzerinde pişirmeyin. Balkabağını da fırında şekersiz pişirip pekmez ile tatlandırıyorum. İlk kızımda vermiştim ama bu bebiş de pirinç unu vs vermiyorum. Her ikisinde de hiç devam sütü veya mama kullanmadım bebeklik döneminde. Üstelik ilk kızım 2 kilo 470 gr doğmuştu. Pirinç unu vs alıştırmayın hiç o da yemeyi kesiyor galiba ve pirinç ununda besleyici bir şey yok zaten.

2,5 yaşında bı kızım var seni o kada iyi anlıyorum ki .:dua: Yemeyen çocuk resmen psikolojik bir savaş dışarıdan akıl vermesi kolay yani seni anlamalarını bekleme çevremize kızmıyorum çünkü başında olmayan anlamaz az yediği için bağışıklığı zayıf oluyor hastalanması sık hastalığı atlatması zor olur ne kadar kendi istemese de vücudu gidasiz kalınca sinirli oluyor huzursuz oluyor istersen 3 gün sadece su ver asla önüne yemek koy saldırmaz koca bı hayal kırıklığı olur az bir yere gideyim desen vazgeçme sebebidir aman şimdi orda bı şey yemeyecek insanın içine sinmedikten sonra o günü yaşamanın ne anlamı var deyip antisosyallestirir insanı . Tatil desen zevk almakla değil bugün ne yedirebilirm acabayla geçer . Velhasıl kelam akıl vereni çok anlayani zor olan bir durumdur . Valla kelin ilacı olsa misali benimki eğer bı çözüm bulursan benimle de paylaş yalnız değilsin:halay:

9 aylık bi kızım var. Bazen yemek yedirmek çok zor oluyordu. Ben bunu yemek saatleriyle çözdüm her gün aynı saatlerde yediriyorum diğer saatlerde mama derse emziriyorum zaten. Günde 4 defa ek gıda saatimiz var. O süreçte bazen eliyle yediriyorum. Mıncıklıyor kafasına sürüyor falan yerlere döküyor. Ama ben sinirlenmiyorum komiğime bile gidiyo :) ama uyku söz konusu olunca da tepki veriyorum kızım uyuuu diye sallamaktan beynim sallanıyo. Ve o bunu o kafar iyi anlıyo ki gülerek kaçıyo uykudan en olmadı ağlayarak tepki veriyo. Yani sen sinirlendikçe o inatlaşıyo bence. Sakin kalmayı dene bırak döksün yere bi sofra besi ser en olmadı marketlerde sıvı geçirmez alez var ondan ser halıya bişey olmaz. Kıyafetlere gelirsek zaten dışarı çıkaarken giydirdiğim ve evde giydirdiğim kıyafetler farklı yani bişey olmaz. Ha bu arada bulaşık mak. Parlatıcısı çoğu lekeyi çok iyi çıkarıyo dene derim. Bi de bebekler gerçekten insan psikolojisini çok iyi anlıyo rahat olan aannlerin çok daha kokay çocukları oluyo. Biraz sakin olun bi de böyle deneyin derim ☺

3.5 yaşında oğlum tatlı olsun zehir olsun kafasında. Kalabalık sofralarda asla yemez dediğim şeyleri rahatlıkla yiyor ama bunun dışında günlerce yemek yemeden yaşayabilir. Bazı dönemler kusana kadar yiyor bazen açlık orucu çare yok.

2,5 yaşında bı kızım var seni o kada iyi anlıyorum ki .:dua: Yemeyen çocuk resmen psikolojik bir savaş dışarıdan akıl vermesi kolay yani seni anlamalarını bekleme çevremize kızmıyorum çünkü başında olmayan anlamaz az yediği için bağışıklığı zayıf oluyor hastalanması sık hastalığı atlatması zor olur ne kadar kendi istemese de vücudu gidasiz kalınca sinirli oluyor huzursuz oluyor istersen 3 gün sadece su ver asla önüne yemek koy saldırmaz koca bı hayal kırıklığı olur az bir yere gideyim desen vazgeçme sebebidir aman şimdi orda bı şey yemeyecek insanın içine sinmedikten sonra o günü yaşamanın ne anlamı var deyip antisosyallestirir insanı . Tatil desen zevk almakla değil bugün ne yedirebilirm acabayla geçer . Velhasıl kelam akıl vereni çok anlayani zor olan bir durumdur . Valla kelin ilacı olsa misali benimki eğer bı çözüm bulursan benimle de paylaş yalnız değilsin:halay:
Ah ah valla parti kursak meclise gireriz iştahsız çocuk anneleri olarak, bizi sadece biz anlarız. Bugün 1 çay kaşığı kahvaltı yedi yattı. Öğlen bir serçe parmağı patates yedi, yatarken mama dedi mama yedi yattı. Akşam çeyrek salatalığın yarısını yedi, köftesini falan hiç yutmadı zaten yatarken yine mama dedi bitti. Bu kadar. Uyuyor şimdi. Doktorumuz şehir dışındaydı, kontrolü sarktı, bakacağım durum ne. Benimde yemediği için bütün çocukluğu boyunca hastanelere düşüp serum yiyen bir kuzenim var. Şu an 28 yaşında geçen fenalaşmış, hastaneye kaldırmışlar. Son 3 günde sadece 2 muz yemiş manyak. Hala yemiyor yani. Annesi hala cinnet geçiriyor :KK70:

Ah ah valla parti kursak meclise gireriz iştahsız çocuk anneleri olarak, bizi sadece biz anlarız. Bugün 1 çay kaşığı kahvaltı yedi yattı. Öğlen bir serçe parmağı patates yedi, yatarken mama dedi mama yedi yattı. Akşam çeyrek salatalığın yarısını yedi, köftesini falan hiç yutmadı zaten yatarken yine mama dedi bitti. Bu kadar. Uyuyor şimdi. Doktorumuz şehir dışındaydı, kontrolü sarktı, bakacağım durum ne. Benimde yemediği için bütün çocukluğu boyunca hastanelere düşüp serum yiyen bir kuzenim var. Şu an 28 yaşında geçen fenalaşmış, hastaneye kaldırmışlar. Son 3 günde sadece 2 muz yemiş manyak. Hala yemiyor yani. Annesi hala cinnet geçiriyor :KK70:
hadi ya bı umut büyüdükce düzelir diyordum vay halime :dua:

Çocuklar annenin ruh halini anlıyor bence. İlk kızımda günlük yoğurt mayalamalar, evde ekmek yapmalar, seksen çeşit çorba, buharda haşlanmış yemekler derken deli oldum ben de. İkinciyi ise açıkçası hiç umursamadım. Biz yerken bizim yediğimizden yedi. Yemezse aç kaldı zorlamadım. Bir iki ay aç yaşadı. Şu an 21 aylık ve sabahları iki haşlanmış yumurta, peynir, helva, zeytin, ballı fındık ezmesi vs. yiyor. Hepsini de kendi yer. Neredeyse ilk ek gıdaya geçişinden beri kendi yiyor.
Eliyle yiyebileceği ve dökmeyeceği şeyler yapmayı deneyin. Ama karşısında kriz geçirirken bence o da normal bir şekilde yemez. Umursamayın. Kendi haline bırakın.

Merak ediyorum bebeğe yemek yedireceğiniz zaman, mesela öğle yemeğinde, önce kendiniz yiyip sonra bebeğe mi yediriyorsunuz, aynı anda mı yiyorsunuz yoksa önce bebek sonra kendiniz mi yiyorsunuz?

Merak ediyorum bebeğe yemek yedireceğiniz zaman, mesela öğle yemeğinde, önce kendiniz yiyip sonra bebeğe mi yediriyorsunuz, aynı anda mı yiyorsunuz yoksa önce bebek sonra kendiniz mi yiyorsunuz?
Sonra yiyorum. Hiç durmadığı oturmadığı, tek başına oynamadığı ve sürekli mızmızlandığı için o uyurken yiyorum. Ama sanırım yanlışmış bu. Burada hatunlar aynısından sende ye, hatta bir süre verme merak etsin istesin falan dediler. Bugün denedim köftesinden ama zerre etkilenmedi :KK70: zamanla herhalde :)

bunu yasadim. inanin bana sizin stresinizi oyle bir algiliyor ki o minik canavarlar. ne zaman ki sakinlestim o zaman yavas yavas duzelmeye basladi.

Sonra yiyorum. Hiç durmadığı oturmadığı, tek başına oynamadığı ve sürekli mızmızlandığı için o uyurken yiyorum. Ama sanırım yanlışmış bu. Burada hatunlar aynısından sende ye, hatta bir süre verme merak etsin istesin falan dediler. Bugün denedim köftesinden ama zerre etkilenmedi :KK70: zamanla herhalde :)
Ben genelde ondan önce yiyorum hatta göstere göstere. Akşam yemeklerinde de önce biz yiyoruz o izliyor. Bazen önüne onun kendi yiyebileceği şeyler koyuyorum. Kendisi yemeye çalışıyor bizimle beraber. 10 aylık. Sanırım biz yiyip o yemeyince kıskanıyor sonra ona da yedirince pek naz yapmıyor.

ıyı de bebegınızın hareketlerı anlattıgınız kadarıyla gayet normal ?
bunu yasamayan yok kı
6 aylıktı blw yontemıyle basladık bız
mama sandalyesının altına kullan at ortu actım
bır sebze turlusu yerdı mubarek o mu yemek yıyor yemek mı kendısını yıyor bellı olmazdı alır agzına kulagına burnuna sacına heryerıne yedırırdı tukurur puskurtur kusar cıgner boyle boyle ogrenır
secıcı dıye bırsey yok bebek bu daha ne bılsın sız ne versenız mecbur onu yer
muhallebı tarzı agırlıklı beslenen bebekler hazır gıda sekerlerınden alıstıgı ıcın saglıklı yemekler lezzetsız gelır sadece bu bır surec daha sakin olur alısır duzelır elbet buyuyecek hep boyle kalacak degıl :)

Kızım 10 aylık 3 öğün yemek 2de ara öğün meyve yiyor. Porsiyonları da büyük üstelik.Aralarda da emiyor sürekli. Ama gelin görün ki benimki de kilo almıyor. Kilosu alt sınırda. Tahilleri de temiz çıktı. Doktoruna her ne kadar iştahı yerinde desemde balık yağı verdi. İştah açıyormuş. Bir deneyin isterseniz.

Kızım 8 aylık alerjik bir bebek, süt-yoğurt-peynir-yumurta-et-tavuk en son doktorunun tavsiyesi ile buğday bunları değil çocuğa yedirmek ben yesem bile çıldırıyor. Normal besinlere diğer bebeklerden farklı tepki veriyor. En basitinden elma mesela yerse sabaha kadar gazdan uyumaz. Sağlıkları yerinde olsunda bazı şeyleri zamana bırakıp şükretmek lazım

Dil gelişimi böyle böyle ilerler.Çiğneme ve yutmada öyle.Ayrıca,yemek zamanları çocuklar için ekstra öğrenme ve oyun zamanlarıdır.Sabırlı olup bebeğinizle göz teması kurmayı bırakmayın.Yavaş yavaş yemesine müsade edin.Tükürüp yada püskürterek çıkarttığı yiyeceklerinde tadını alacak az azda olsa yiyecektir.Yemek zamanlarının sizin için sinir harbi şeklinden çıkması için önce sakin ve sabırlı olmalısınız.Önce siz oyun ve eğlence gibi bakın olaya.Zamanla daha iyi olur merak etmeyin.

Üzülmeyin, her bebeğin böyle zamanları olur, geçecek emin olun.

Gelişiminde bir sorun yoksa boyu kilosu normal ilerliyorsa hiç bir sorun yok.

Siz üzülüp stres yaptıkça ona da yansır, iyice inat eder yememek için. Rahat olun, denemeye devam edin. Yemediğinde zorlamayın, elbet bir gün pes edip yiyecek.

Sevdiği şeyleri verin bu süre boyunca.

Sağlıkla büyüsün inşallah

Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur

Not: Doktorumda şüphelenip değerlerine batırdı geçen ay. Hem idrar hem demir testi yapıldı, ikiside normal. Ondan kaynaklanan bir sorun değil yani.
Meraba canim... benim kizimda ayni sekildeydi yani birak 5 kasiqi 1 cay kasiqi yerse sukrediyodum baktim bu olay benim artik canimi skmaya psikolojimi bozmaya basladi saldim qitti valla annemin bi lafi var ac olsa yer hic zorlama dedi hicte zorlamadim suan 18 aylik ve hala burun kirin ede ede yiyo bazne qun boyu sadeece emiyo hicbisey yemiyo kafama takmiyorum zorlamakta istemiyorum zaten midelero minnacik ki suan seninki daha kucuk bikac kasikla doyuyodur o merak etme sen mesela biyerde okudum 15 ayylik bebek her oqunde 3 corba kasiqi yese yeterliymis seninki daha azla doyar takma...

Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur

Not: Doktorumda şüphelenip değerlerine batırdı geçen ay. Hem idrar hem demir testi yapıldı, ikiside normal. Ondan kaynaklanan bir sorun değil yani.
Çok kolaay aç bırakın akın nasıl yıyor

hadi ya bı umut büyüdükce düzelir diyordum vay halime :dua:
Düzelmiyor maalesef. Hep seçici oluyor. 14. Sayfada da yazdım. 4.5 yaşındaki kızımda ne çektiğimi bir ben, bir Allah bir de eski komşularım bilir. Eski sitemizde havuz, kafeterya falan vardı. Yemeyeceğini bildiğim halde çeşit çeşit yemek yapar aşağıya indirir elimde bölmeli yemek kabı kaşık yedirmeye çalışırdım bana mısın demezdi. 3 yaşına doğru tavuk ve balık yemeye başladı. Yemin ederim ilk kırmızı et yiyişi hala aklımda sene 2017 eylül ayı. O hafta boyunca her gün çeşit çeşit et pişirdim. Neler yapmazdım ki? Et suları yapıp buzluğa mı atmadım, meyveli yoğurtlar, mücverler, krepler... yemiyordu. Şimdi bu akşam dahil 3 akşamdır yiyor. Tarihe not düştüm; ilk defa mercimek çorbası içti, karnı yarık yedi. Şimdi 8 aylık bir bebeğim daha var. O yiyor. Hani hep derler ya ikinci çocuk daha uslu oluyor diye. Aslında uslu olan çocuk değil, biz tecrübe kazanmış oluyoruz. İlk çocığum doğduğundan beri problemliydi. Gözlemledim, eğer ilkinde yaptığım hataları ikincisinde de yapsaydım aynı dertleri çekerdim. 6 aydan fazla gaz problemi yaşamış, iki seneye yakın 2 saatlik uykularla ayakta durmuş bir anne olarak söylüyorum bunları, halden anlamadığım için değil. Bakın üç akşamdır, yemeği sofraya koyuyorum ve yemeğini ye demiyorum. Oturuyor hem kendim yiyorum hem de bebeği yediriyorum. Onu yemesi için teşvik etmeye çalışmıyorum. Tabii üç gündür yiyor ama sihirli değnek değmedi bir anda. Bir aydır neredeyse akşamları ağzına lokma sokmadı. Çünkü hiç yemesi için zorlamadım. Yemek saati oturduk masaya, ben bunları sevmem dedi, yemek istemiyorsan yeme anneciğim dedim. Yatarken anne acıktım, ekmek verir misin dedi, içim acıya acıya maalesef annem yatağa girdik artık alt kata inemeyiz dedim. Yemek teklif etmedim. Tabağını bitir diye zorlamıyorum üç gündür, yiyebileceği kadar az miktar koyuyorum. Mesela üç veya dört yemek kaşığı. Bırakın uğraşmayın yesin diye. Önüne yemek koyun ama alternatif sunmayın. Bana iki sene önce öğretmenleri çok söyledi. Denedim ama iki üç gün sonra dayanamayıp yine yiyebileceği şeyler hazırladım saat kaç olursa olsun. Aç bırakmak değilmiş çözüm, önüne yemek koymak ama yemesi için telkin etmemek yemek istemiyorsa sofradan kalkabileceğini ne kadar zaman alırsa alsın söylemekmiş. Yaptığım en büyük hata bebeklik döneminde o muhallebi mamalardan -öyle deniyor galiba- vermekti. Umarım kızınız da yemeye başlar.

X