M I N E R V A
İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.650
Bu arada işim olduğu için acele yazdım. Çocuğu aç bırakmak derken hiçbir şey vermemeyi kast etmedim. Önüne koyun gün içinde bir şeyler beğenmeyip yemiyorsa bırakın ama tamamen hiçbir şey vermemek yapmayın. Elinize tabağı kaşığı alıp yedirmeye çalışmayın. Yani rutin yemek düzenini bozmayın. Sadece kendi başına bırakın müdahale etmeyin, hadi ye demeyin. Şuan zaten hala ana besin kaynağı anne sütü. En önemlisi de yemeklerin dozunu bunu düşünerek ayarlayın. Hani görüyoruz bir tabak yemeği tek seferde yiyen bebekler ama bu doğru değil. İkinci çocuğum da benim maşaallah yiyor versem bir tabak yer ama eğer iki çeşit şey varsa öğünde yarım çorba kâsesinden az olarak veriyorum. Tek öğün ise yarım çorba kâsesinden biraz daha fazla. Şuan mevsim meyveleri veriyorum mesela bazen tek seferde yarım dilim elma ise yarım dilim armut rendeliyorum. Bazen de elma veya armutun üzerine fırça ile az miktarda pekmez sürüp, 70 derece önceden ısıtılmış fırında hafif yumuşayana kadar pişiriyorum. Fakat pekmezi 80 derecenin üzerinde pişirmeyin. Balkabağını da fırında şekersiz pişirip pekmez ile tatlandırıyorum. İlk kızımda vermiştim ama bu bebiş de pirinç unu vs vermiyorum. Her ikisinde de hiç devam sütü veya mama kullanmadım bebeklik döneminde. Üstelik ilk kızım 2 kilo 470 gr doğmuştu. Pirinç unu vs alıştırmayın hiç o da yemeyi kesiyor galiba ve pirinç ununda besleyici bir şey yok zaten.