Yemek artık sizin zaafınız olmuş haklı olarak ve inanın ne zaman,yemezse yemesin deyip ısrar etmeyi bırakirsanız o zaman yiyecek.
Kızım 6 yaşında, aynı anlattığınız gibiydi,seçici, bilmediği şeyin tadına bile bakmaz. Oyunla binbir emekle öğlen yedirdiğim köfteyi akşam yanağının içinde bulmuştum düşünün. Hep zayıftı,hep minyondu, ne zaman anaokuluna başladı bende biraz rahatladım,o zaman herşeyi yemeye başladı. Şu an masada oturmuş kendine ayran almış yanında tuzlu kurabiye gömüyor.
Kendime söz vermiştim bir daha doğurursam rahat olacağim diye oğlum 6.5 aylık ben rahatım o rahat,asla ısrar etmiyorum,4 kaşık yiyip bırakiyor mu,eyvallah deyip geçiyorum, zorlamiyorum. Sonraki öğünü yiyor, yemezse mama içiyor. Bu bollukta aç kalacak hali yok diyip geçiyorum.
Birde benim kızımda yaptığım hata yemediği zaman hemen başka birsey hazırlayıp sunmak oldu,her zaman alternatif olduğu için ac kalmiyordu yani az ondan az bundan yiyip bende sürekli mutfakta uğraşıyordum tabi bıkmıştım artık
Üzulmeyin geçecek bu günlerde, yediği kadar yesin,zorlamayın zamanla alışır. Yeter ki soğumasın yemekten.
Sağlıkla büyütün