egitim farki ve iki yuzlu insanlar

Size lise mezunu birini mi buldular da yer mi yapıyorlar yoksa? Bi de sizi havalı buluyor olabilirler siz öyle olmasanız bile belki

Belki aradığı mutluluğu mesleği iyi olanlarda bulamadılar bunu kendilerine bile itiraf edemedikleri için sizin konunuzda patlak vermiş aslında söylemek istediklerini evliliklerinde yaşadıklari meslek onemsizligini kendi dertlerini bı bakıma
sizin üzerinizden konuşup dışarı kusmuslar boş muhabbet aslında sizinle alakalı bile değildir eminim yaraları var bunların . Siz kimle isterseniz onla evlenin ama önce insan olsun kısmına katılıyorum. Maalesef eseklik baki ne kadar okursa okusun bı insan

Bence arkadaşların senin elini çabuk tutmanı mutluluğu kimde bulacağının belli olmadığını o yüzden kendini kısıtlamamanı söyleyip seni cesaretlendirmek istemişlerdir. Bende de var aynı arkadaşlar kesinlikle kötü niyet yok, şimdi yaşımız biraz ilermiş olduğundan böyle konuşuolar bence.

Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün siz doğru olanı söylemişsiniz. Erkeklerin geneli kompleks yapıyor bu durumu. Çok azdır eğitim, statü bakımından daha düşük bir erkekle evlenip de bu konuda erkeğin kompleksleri ile karşılanmayan kadın. Elbette asla olmaz değil ancak bu farklar yok sayılamıyor. Yanlış bir şey düşünüp söylememişsiniz o yüzden canınızı sıkmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun

Sizinle tanıstırmayı düşündükleri ya da sizi yakıştırdıkları ama eğitim durumu sizin beklentilerinizi karşılamayan biri olabilir mi ? Bi an öyle bi hisse kapıldım nedense.

İkinci ihtimal de son derece çirkin ancak klişeleşmiş toplumsal bakış açısının dışa vurumu olabilir. Bu çirkinliğe göre her kadının hayatta gelebileceği en son ve en önemli nokta bi adamın karısı ve bi çocuğun annesi olmaktır ki bu doğrultuda her bekar kadın evlenme hayaliyle yanıp tutuşan bekarlar listesinin bi parçasıdır.

Gel gelelim 30'unu geçen bi kadın artık gözde bir bekar değildir, listede alt sıralara düşmüştür. O ana kadar tercih edilmediyse kesin bi kusuru vardır. Çocuk sahibi olma şansı azalmıştır. Bu nedenle kriterlerini düşürmeli ve ilk potansiyel adaya razı olup evlenmelidir. Eğitim ve kariyer aile kuramamış kadınların dünyevi avuntusudur, bi kadın ancak eş ve anne olursa kutsal ve ulvi bi sıfat elde edebilir.

Yazarken parmaklarıma kramp girdi, kendimden tiksindim. Arkadaşlarınıza açık açık söyleseniz böyle sonuna kadar inkar ederler.

Gel gelelim ortalama bi semtte sokaktan çevireceginiz 10 kadının en az 3 tanesi doğrudan bu kafada, bi 3 tanesi de öyle olmadığına inanmak istese de bilinçaltında bu var. E araya 1 tane tepkisel misandrist, 1 tane kariyer saplantılı aseksüel, 1 tane de lezbiyen ekleyin (bıraksalar bu yavrumun mutlu bi evliliği olabilir mesela ama biz şu an varlıklarını kabul edersek helak olur muyuz onu tartışıyoruz ülkecek), 9'a tamamlarız. Kalan son kişi de işte şöyle şöyle olsa güzel olur ama olmasa da olur kafasında kendi hayatını yaşayan tipler. Onlar için de kısmet artık ne diyeyim.

Benim anlamadığım bizim toplumda erkekler şöyle güzel olsun böyle güzel olsun
Hamarat olsun okumuş olsun çalışan olsun iyi bir ailenin kızı olsun gibi kriter kriter üstüne sayarken herkes hak veriyor
Kadın bir şey söyleyince egosu yüksek oluyor

Olabilir tabi ki zaten saygı duyuyorum fikrine. Emek veriyor okuyor kendine denk birini düşünmesi gayet olağan yadırgamadım zaten. Sadece kendi hayatımdan pay biçerek kendi fikrimi beyan etmiştim

Çok güzel tespit yapıyorsunuz her kelimesine katılıyorum
Evlenmek başarı göstergesi kadınlar için hala
İstersen atom fiziği profesörü ol evlenemediysen vahh zavallı diye arkandan konuşuluyor

Eğitim seviyenize göre birini istemeniz asla kibir değil, gayet haklısınız. Benim bir ilişkim sırf üniversite okumuş olmam yüzünden bitti, kendisi lise mezunuydu, sürekli okula gittiğim için benimle tartışıp laflarıyla rencide ediyordu,her günümüz kavgaydı, hiçbir şey bulamazsa sınıfta erkekler var diye kavga çıakrtırdı, öğretmenler erkek diye tartışırdı.
Velhasıl herkes dengi ile...

Kendinizle aynı seviyede biriyle evlenmek istemenizi anlayabiliyorum ama mutlaka ama mutlaka kendinizle aynı fikre sahip arkadaş istemenizi anlamadım. Siz öyle düşünmüşsünüz onlar farklı düşünmüş ne var bunda. Onlar kendi kısmetlerinde kim varsa onunla evlenmişler sizinki de elbette öyle olacak. Birebir sizinle aynı düşünmediler diye niye bu kadar bozuldunuz ki

Öncelikle belirteyim ben sizin eş secimi konusundaki kriterinizi doğru buldum , denge cok önenli evlilikte..Fakat arkadaslarinizin konusmasini da anormal bulmadim daha dogrusu siradan bir sohbet ortami olusmus ve olmasi gerektigi gibi ezberlenmis cümleler kurulmus.Büyütülecek bir sey degil bana göre.Yanılıyor olabilirim ama siz cok sosyal degilsiniz sanirim bana öyle gibi geldide , bence eger degilseniz sosyallesin biraz ve ezber cumlelere de cok anlam yuklemeyin.

Bence iki tarafta haklı. İnsan ilk başta ortada biri yokken elbette benimle eşit olsun hatta benden iyi durumda olsun diye düşünür. Kimse inkar edemez herkes böyle olsun ister. Ama sonra karşına biri çıkar her şeyiyle 4 4 lüktür ama eğitimi eşit değildir. Sevip aşık olunca diğer yönleri de iyiyse o kişiyi geride bırakmak olmaz zaten gerçekten sevince gözün de görmez. Bence arkadaşlarının demek istediği bu. Onlar üni mezunuyu birileriyle evlenmiş ama karşılarına çıkmış aşık olmuş olabilirler eğer lise mezunu da olsaydı belki yine evlenirlerdi bilemem

Anlatmak istedikleri herşeyin eğitim olmadığıdır belki. Kariyer sahibi eşleriyle mutlu değillerdir sorun yaşıyorlardır. Bunu söylemeye çalışmışlardır sana. Ben de başlarda öyle maddeler sayardım ki eş adayı ile alakalı. En eğitimlisinden biriyle evlendim ve ağzından küfür düşmeyen birisiydi. Şimdi eğitim son sırada. Çalışsın helal kazançla evini geçindirsin ailesine bağlı olsun bunlar ilk önceliklerim. Bunu söylemeye çalışmışlardır size

Meslek kriteri de koyabilirsin.Tum bekarligim boyunca 2 meslek grubuna mensup kimseyle gorusmedim.Hususi olarak daha gormeden,tanismadan geri cevirdim.Asik olsaydim bir ihtimal tabi de.Umursamayin.Kadinlar evlenince bir statu sahibi olduklarini saniyorlar ve cevresindeki bekarlara ahkam kesmeye basliyorlar kendi bekarlikzamanlarini unutup.

Ben o arkadaslarinizi samimi bulmadim. Kendileri masallah secimlerinde fire vermemisler hic, ama size gelince nutuk atmislar. Simdi soyle, evet insanin onceligi tahsili tahsiline kulturu kulturune denk biri olmasi. Ama nadiren de olsa istisnalar cikabilir. Fakat arkadaslarinizin soylemindeki ikiyuzlu tonu ben burdan hissettim. Ben bekarken,evli olup ayy bosver ya bekarlik sultanlik diyen, napcaksin evlenip yaa keyfine bak deyip evliligin butun nimetlerinden faydalanan arkadaslarim da vardi. O yuzden ben arkadas konusunda cok umursamazimdir. Ciddiye almam. Kalbimin icindekileri dokmem kimseye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…