eğitim farkı sorun olur mu

Maalesef ben gördüm,ünv dersten çıkıp koştur koştur kahvehaneye gidip akşama kadar okey oynayan biri sizce ne kadar kendini geliştirir ünv okusa ne olur okumada ne olur?????
O adamın bir de direkt lise mezuniyeti sonrası kahvehaneye koştuğunu düşünün. Normal şartlarda kişinin algılama kapasitesinde bir sorun yoksa, üniversite eğitiminden olumlu yönde bir kazanım sağlaması beklenir.

ısrardan dolayı dğilde ben mı abartıyorum bıseylerı dıye sormak ıstedım
Siz görücü usulu tanismadiniz mi? Niyet evlilik. Mantikla karar vermek. Bu durumda sen adama istedigin soruyu sorup cevabindan tatmin olana kadar irdeleme hakkin var. Cevap vermiyorsa sakladigi birsey var. Ve hatta görücü usülu durumlarda bence senin aileninde didik didik sorma hakki var.

Sence konu sahibinin herhangi bir lise mezunundan kültürel anlamda bir farkı var mı? Cevab, sebeb falan yazıyor, amca oğluyla kan bağı olup olmadığını soruyor, akraba ile evlenmeyi düşünüyor hatun.

Normali odur zaten,ama her okuyan kendini geliştiriyor ,okumayan cahil kalıyor demek büyük yanılgıdır.....

Sence konu sahibinin herhangi bir lise mezunundan kültürel anlamda bir farkı var mı? Cevab, sebeb falan yazıyor hatun.
Konu sahibini tanımıyoruz neticede. Ben son yıllarda eğitimin bu denli küçümsenmesine karşıyım.

Forumda son zamanlarda konu eğitim farkı olunca, niyeyse daha düşük eğitim seviyeleri övülüyor da övülüyor.

Bu iki profilde sorun olmaz eğitim açısından fakat inan Evlilik kumar gibi bişey tatlım sevgililik döneminde muhteşem olan adamlar evlenince ruh hastasının teki çıkabiliyor malesef boşanan kimse kötü adamla evlenmiyor yani

Tanımaya gerek yok ki, her halinden üniversite eğitiminin konu sahibine bir şey katmadığı ortada. Eğitimi küçümsemiyoruz aslında, eğitimli olduğunu söyleyen ya da buna inanan ama eğitimsiz insanları küçümsüyoruz. Ülkedeki eğitim sistemini küçümsüyoruz.

Karakterle alakalı.
Arkadaşım evlendi , kendi üniversite mezunu ama çalışmıyor. Eşi lise mezunu.
17 yıllık evliler ve şimdi şimdi eşi bunu sorun eder oldu. Bir araya geldik mi (üniversiteden arkadaşız biz) "siz bizi anlamazsınız, biz sizi anlamayız " muhabbetine dönüyor.
Bence biraz karakter, biraz çevre ile alakalı.

Ben küçük bir ilden de değil, Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden birinden mezunum. Kendimi geliştirmeme çok müsait bir işim var, öyle de oldu. Eşim açık lise mezunu. Benim için bir problem olmadı. Bu tamamen kişisel bakış açısı ile ilgili bir durum bana göre. Benim ikinci evliliğim. İlk eşim de benim düzeyimde bir eğitime sahipti. O ruh hastalıklarıyla mücadele eden biriydi o ayrı, ancak çok mutsuz oldum. Şimdi eşimle herhangi bir sorunum yok çok şükür. Eşim uyumlu ve gelişime açık bir insan, elbette bunun da etkisi vardır. Eğitim düzeyi benim gibi olmayan hayatıma girmiş tek insan şu anki eşim. Nice eğitimli erkeklerde görmediğim yaklaşımları kendisinden görmüşümdür. Ancak sıkı kriterleri olan biri için bir ortamda eşinin mesleğinden eğitiminden bahsetmek bile mesele olabilir. Ben bu tarz şeylere hiçbir zaman takılan biri olmadım, herhangi bir duygu hissetmeden eşimin eğitimini de mesleğini de söyledim, söylerim. Dediğim gibi kişiye bağlı bir durum. Karşınızdaki adama da tabi.

Normal bir üni normal bir bölüm = lise 5 başka bir şey değil
Üniversite sınavını takip etmek, üniversiteye gitme düşüncesi, o sınava girmek, klavuzu takip etmek, tercih yapmak, kayıt tarihleri takip etmek, sınavlara gidip gelmek hepsi sorumluluk, hayata bakış açısının daha gelişkin olduğunun göstergesi.hatta bazı işyetleri puan şartı aramaksızın sadece kpss ye girmiş olma şartı ararlar bu nedenler dolayısıyla.hiçbirşey öğrenmesen bile yani.

Dengesizlik maaşlı çalışanla ticaret yapan arasında olacak. Malesrf olan hep sabit gelirliye okuyor

Cevabını daha kaç kere düzenlicen bitince haber ver cvp verim

Üniversite sınavını takip etmek, üniversiteye gitme düşüncesi, o sınava girmek hepsi sorumluluk, hayata bakış açısı göstergesi.
Sınavı okul takip ediyor, başvuruyu öğretmenler eşliğinde yapıyorlar genelde. Sınava da aile götüyor. Gerisi zaten elini kolunu sallaya sallaya okula gitmece. Sandalye koysan mezun olur çoğu bölümden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…