- 24 Nisan 2020
- 241
- 24
- 48
- Konu Sahibi Bulutlarinsesi
-
Tamam ama seninle konuşmuyor işte. Konuşmak istememesinin sebebi kendisi de emin değil.
ısrardan dolayı dğilde ben mı abartıyorum bıseylerı dıye sormak ıstedımAdama asik misin seviyor musun? Bu Israr niye?
O adamın bir de direkt lise mezuniyeti sonrası kahvehaneye koştuğunu düşünün. Normal şartlarda kişinin algılama kapasitesinde bir sorun yoksa, üniversite eğitiminden olumlu yönde bir kazanım sağlaması beklenir.Maalesef ben gördüm,ünv dersten çıkıp koştur koştur kahvehaneye gidip akşama kadar okey oynayan biri sizce ne kadar kendini geliştirir ünv okusa ne olur okumada ne olur?????
Siz görücü usulu tanismadiniz mi? Niyet evlilik. Mantikla karar vermek. Bu durumda sen adama istedigin soruyu sorup cevabindan tatmin olana kadar irdeleme hakkin var. Cevap vermiyorsa sakladigi birsey var. Ve hatta görücü usülu durumlarda bence senin aileninde didik didik sorma hakki var.ısrardan dolayı dğilde ben mı abartıyorum bıseylerı dıye sormak ıstedım
Sence konu sahibinin herhangi bir lise mezunundan kültürel anlamda bir farkı var mı? Cevab, sebeb falan yazıyor, amca oğluyla kan bağı olup olmadığını soruyor, akraba ile evlenmeyi düşünüyor hatun.Üniversitelerin eğitim kalitesini tartışmıyoruz yalnız. Sadece ortaöğretim kurumundan eğitim almış bir kişi ile yükseköğretim kurumundan eğitim almış bir kişi arasında hiç bir fark olmadığını düşünmek bence doğru değil.
O adamın bir de direkt lise mezuniyeti sonrası kahvehaneye koştuğunu düşünün. Normal şartlarda kişinin algılama kapasitesinde bir sorun yoksa, üniversite eğitiminden olumlu yönde bir kazanım sağlaması bekleni
Konu sahibini tanımıyoruz neticede. Ben son yıllarda eğitimin bu denli küçümsenmesine karşıyım.Sence konu sahibinin herhangi bir lise mezunundan kültürel anlamda bir farkı var mı? Cevab, sebeb falan yazıyor hatun.
Sorun şu ki ben kimse için cahil kalıyor demedim zaten.Normali odur zaten,ama her okuyan kendini geliştiriyor ,okumayan cahil kalıyor demek büyük yanılgıdır.....
Linç yok canım bende senin gibi düşünüyorumTaşra üniversitesi ve lise mezunu arasında eğitim farkı filan yok diyor, lincimi bekliyorum.
Tanımaya gerek yok ki, her halinden üniversite eğitiminin konu sahibine bir şey katmadığı ortada. Eğitimi küçümsemiyoruz aslında, eğitimli olduğunu söyleyen ya da buna inanan ama eğitimsiz insanları küçümsüyoruz. Ülkedeki eğitim sistemini küçümsüyoruz.Konu sahibini tanımıyoruz neticede. Ben son yıllarda eğitimin bu denli küçümsenmesine karşıyım.
Forumda son zamanlarda konu eğitim farkı olunca, niyeyse daha düşük eğitim seviyeleri övülüyor da övülüyor.
Sen bu kafayla nasıl okul okudun? Filan gibi mesela.nasıl okudugunuza ne dıyor mesela nasıl laf edıyor
Gerçekten bunu söylüyor mu?Sen bu kafayla nasıl okul okudun? Filan gibi mesela.
Karakterle alakalı.kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
Üniversite sınavını takip etmek, üniversiteye gitme düşüncesi, o sınava girmek, klavuzu takip etmek, tercih yapmak, kayıt tarihleri takip etmek, sınavlara gidip gelmek hepsi sorumluluk, hayata bakış açısının daha gelişkin olduğunun göstergesi.hatta bazı işyetleri puan şartı aramaksızın sadece kpss ye girmiş olma şartı ararlar bu nedenler dolayısıyla.hiçbirşey öğrenmesen bile yani.Normal bir üni normal bir bölüm = lise 5 başka bir şey değil
Dengesizlik maaşlı çalışanla ticaret yapan arasında olacak. Malesrf olan hep sabit gelirliye okuyorkızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
Cevabını daha kaç kere düzenlicen bitince haber ver cvp verimÜniversite sınavını takip etmek, üniversiteye gitme düşüncesi, o sınava girmek, klavuzu takip etmek, tercih yapmak, kayıt tarihleri takip etmek, sınavlara gidip gelmek hepsi sorumluluk, hayata bakış açısının daha gelişkin olduğunun göstergesi.hatta bazı işyetleri puan şartı aramaksızın sadece kpss ye girmiş olma şartı ararlar bu nedenler dolayısıyla.hiçbirşey öğrenmesen bile yani.
Sınavı okul takip ediyor, başvuruyu öğretmenler eşliğinde yapıyorlar genelde. Sınava da aile götüyor. Gerisi zaten elini kolunu sallaya sallaya okula gitmece. Sandalye koysan mezun olur çoğu bölümden.Üniversite sınavını takip etmek, üniversiteye gitme düşüncesi, o sınava girmek hepsi sorumluluk, hayata bakış açısı göstergesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?