- 2 Ekim 2023
- 2.752
- 10.721
- 128
- Konu Sahibi Bulutlarinsesi
-
Benim için kendini geliştirmek= kültürlenmek…
Kk’nın %90’ı için kendini geliştirmek= çok para kazanmak.
para mevzularını konusmayı sevmıyorum ben kendi azmime guvenıyorum malk mulk gecıcı dıyor konu acılınca sözde gösterş yapmayı sevmedıgınden yanı
bunu bana demese bıle aile içindekı durumu kendı bılıyordur bunu bıle bıle memeurlugu bırakıp aylık belırlı bı kazancı elının ersıyle itip harclıga razı olması ıcın deli olması geekıyor gıbiE yok cünkü, belli bir geliri olmayacak cünkü. Harclik alacak, sonra sen kendine yeni kiyafet almak isteyince hele dur, is yerinde masraf var dicek
Siz bu adamla ve bir başka kişiyle daha görücü usulü tanıştırılmıştınız. Ortada gerçek bir beğeni, sevgi vb yokken, bu adamda ısrar etmenizin de bir mantığı yok.aile buyuklerı derken dede yada amcalarla bu işin bi bağlantısı yok sdece zamanında onlarda bu işi yapıyomuş daha sonra babası yapmaya baslamıs sımdı oda emeklı olmus babasının bırıkım yaptıgı ısı o emeklı oldugu ıcın bu yurutuyor sadece baba faktoru var yanı gercı hıssesı yoksa doger kardeslerde aynı oranda
hısse meselesını sordum aslında boyle seyler konusmayı sevömıyorum deyıp acıklamadı var yada yok hıssem dıye
Bizde oluyor. Ben üniversite eşim lise mezunu her tartışmada benim üniversiteyi nasıl okuduğuma dair laflar ediyor. Bence aşağılık kompleksine gırıyo.kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
nasıl yani ne konu daİnandırıcı gelmedi. Bence kendisi de bilmiyor ne olacağını.
nasıl yani ne konu da
nasıl okudugunuza ne dıyor mesela nasıl laf edıyorBizde oluyor. Ben üniversite eşim lise mezunu her tartışmada benim üniversiteyi nasıl okuduğuma dair laflar ediyor. Bence aşağılık kompleksine gırıyo.
Bulutlardan inme vakti geldi evleneceğiniz adamın parasal durumunu ailesi ile olmayı sorun edecek ve bunu net şekilde konuşacaksınız,sevgili iken adam kestirip atıyor sizde korkudan soramiyorsaniz daha büyük sıkıntınız var Bildiğim kadarıyla bazı memuriyet lerde ticaret yapmak yasak değil üstüne kayıt değilse bir şekilde yürütür.....evet bunu bu kadar acık olmasada ima edıyorum en azından ama herseferınde kendı işim başımda patron yok dıyor konu kapanıyor yanı cok parasal mevzuyu sıkıntı edıyomus gıbı gorunmeden yada ailesiyle olmayı fazla dert edıyomuş gıbı gorunmeden nasıl anlatabılırım bunu ona bılmıyorum
ona gore evler ayrı olacak sa ayrıyız zaten kafasında
ogluna işi bıraktırıp bıde evlendırmeye calısıyorlarsa en azından aylık kazanctan ne kadar verılcegı konusulmus olması gerekıyorNe konuda olacak ablacım işi konusunda. Konuşmak istemiyorum = ne olacağını ben de bilmiyorum.
ogluna işi bıraktırıp bıde evlendırmeye calısıyorlarsa en azından aylık kazanctan ne kadar verılcegı konusulmus olması gerekıyor
hayır asla korkmuyorum aksine konuşmayı sormayı cok istıyorum bı kac kezde sordum bı sekılde tatmın edıcı cvb alamadım parasal mevzuları konusmamamda kı sebeb paragoz gıbı gozukmek ıstemıyorum sankı o sebebten soruşturuyormus gıbı gozukmemek ıcın yada nasıl sorcamı bılmıyorum fıkrınız varsa alırmBulutlardan inme vakti geldi evleneceğiniz adamın parasal durumunu ailesi ile olmayı sorun edecek ve bunu net şekilde konuşacaksınız,sevgili iken adam kestirip atıyor sizde korkudan soramiyorsaniz daha büyük sıkıntınız var Bildiğim kadarıyla bazı memuriyet lerde ticaret yapmak yasak değil üstüne kayıt değilse bir şekilde yürütür.....
Bence ünv eski kalitesi kalmadı merdiven altı her şehirde ,ilçe de ünv olmaz.Bir şey ne kadar çoksa o kadar denetlemesi zor ve kalitesi düşük olur.Gercekten en ücra yere ünv açarsan dandik bir bölüm koyarsan orada okuyan nasıl kendini geliştirecek??? Diploma bir kağıt parçasından öteye geçemeyecek......Hayır değil. Sırtında üniforma ile liseye gitmek ve öğretmenlerden ders dinlemekle; üniversiteye gidip ders dinlemek aynı şey değil. Farklı eğitim seviyelerinde dersi anlatan tarafların olaylara yaklaşımı ve anlatımı birbirinden farklı en başta.
Bir insan "ben üniversiteye gittim ancak bana hiçbir şey katmadı vb" diyorsa; gidende de bir sorun var demektir.
o ne işle mesgul pekıGecmis nesajlari okumadim. Sadece kendi fikrimi soyliyeyim.
Egitim acisindan sorun olacagini dusunmuyorum.
Bir tanidigin esi lise mezunu . Kiz da oyle bir uniden mezun. Sonra uzerine yuksek lisansta yapti. Ama sikinti yok yani. Cocuk is olarak kendini gelistirdi , maddi olarakta sorun yok.
Cocuk kibar beyefendi ve caliskan oldugu surece ,maddi kaygi da yoksa , cok qorun olmuyor.
Ama siz maddi olarak baskin olursaniz , bu biraz sorun olabilir .ama yine sizinle alakali, kimseyi takmayin kafaniza.
Su zamanda siralamami degistim.
Once maddi gecim
Sonra saygi ve kibar bir kisi
Gerisine bakarsiniz.
Memurlukta genelde ilerleme yok,yerinde sayarsiniz. o yuzden siz de çalışacaksaniz, ticaret daha mantikli benim icin.
Yani bir taraf tamam memur olsun, garanti is ama bir taraf ticaret iyi olur ilerlemek icin.
Yine bir tanidik arkadas boyle aile isi yapiyor.
Yani ama okuyup kendini gelistirmekten de vazgecmiyor. Yani hayat bu, b plani da var yani.
Ama ailesi de onemli, boyle baskin vs ise bilemeyiz. Benim bahsettigim kisinin ailesi cok destek, her konuda , hic yormuyorlar insani.
Siz nerden, hangi bölümden mezunsunuz? Yüksek lise gibi bir okul sanırım. Konu dallanıp budaklanmış ama ilk sorduğunuz soruya dönersek, lise mezunu biri sizin için gayet ideal bir aday.hayır asla korkmuyorum aksine konuşmayı sormayı cok istıyorum bı kac kezde sordum bı sekılde tatmın edıcı cvb alamadım parasal mevzuları konusmamamda kı sebeb paragoz gıbı gozukmek ıstemıyorum sankı o sebebten soruşturuyormus gıbı gozukmemek ıcın yada nasıl sorcamı bılmıyorum fıkrınız varsa alırm
Üniversitelerin eğitim kalitesini tartışmıyoruz yalnız. Sadece ortaöğretim kurumundan eğitim almış bir kişi ile yükseköğretim kurumundan eğitim almış bir kişi arasında hiç bir fark olmadığını düşünmek bence doğru değil.Bence ünv eski kalitesi kalmadı merdiven altı her şehirde ,ilçe de ünv olmaz.Bir şey ne kadar çoksa o kadar denetlemesi zor ve kalitesi düşük olur.Gercekten en ücra yere ünv açarsan dandik bir bölüm koyarsan orada okuyan nasıl kendini geliştirecek??? Diploma bir kağıt parçasından öteye geçemeyecek......
daha sonrasında ıse tasma ve kırbaç kullanmak ıstediğini tasma ıle odada benı gezdırmek ıstedıgını hatta sana hükmetmeliyim gibi de bi cunle kullandı
Üniversitelerin eğitim kalitesini tartışmıyoruz yalnız. Sadece ortaöğretim kurumundan eğitim almış bir kişi ile yükseköğretim kurumundan eğitim almış bir kişi arasında hiç bir fark olmadığını düşünmek bence doğru değil.
ogluna işi bıraktırıp bıde evlendırmeye calısıyorlarsa en azından aylık kazanctan ne kadar verılcegı konusulmus olması gerekıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?