• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eğitim farkı sorun olur mu

Sınavı okul takip ediyor, başvuruyu öğretmenler eşliğinde yapıyorlar genelde. Sınava da aile götüyor. Gerisi zaten elini kolunu sallaya sallaya okula gitmece. Sandalye koysan mezun olur çoğu bölümden.
Sınavın neresini okul takip ediyor ki? Evine özel araba yollayıp sınava mı götürüyorlar? Sınav tarihini de öğrencinin ayarlayacak hâli yok.başvuruyu başınca hocayla yapmakla ne ilgisi var ki? Onu anlamadim.o tarihlerde okulda oluyorsun sonuçta.aaa hadi ben bugün kayda gideyim demiyorsun.o saat aralarında okula gitmek, vakit ayırmak, kendin icin birşeyler yapmak.ilk defa yetişkin hâlinle topluma karışıyorsun, hocalarla muhattap oluyorsun, bir takım kurallara uyuyorsun.Katılmıyorum.yine de fark ediyor yine de fark ediyor.ben önlisans mezunuyum.benim aramda bile fark oluyor.hiç bir liseliyle anlaşamadim şu güne kadar.çevrenizde lise mezunu birileri yoksa aradaki farkı göremiyor olabilirsiniz.bunu eğitimli insanlar çok yapıyor.kendileri de gitmese aynı insan olacaklarını sanıyorlar.

Son düzenleme:
o ne işle mesgul pekı
Isini soylemiyim ama benim esim memur . Mudurle arasinda maas farki cok yok.
Sabit geliri var ,devlet ne kadar zam verirse😁
Cevremdeki memur olmayan yuzde 70 uzerindeki yakinlarimiz hep kendini gelistirerek yukseldi.

Tamam yas kucukken memur , kafa rahat oluyor ama yas ilerledikce insan anliyor.yani kisiye de bagli degisir tabi

Benim için sorun. Evlilikte bir kriter mezun olduğu okul. Ben çalışıp üniversitesi bitirdiysem eşimin de aynı çabayı sarf etmiş olmasını beklerim. İkimizde üniversitesi mezunuyuz. Ama şu da var bizim için okumak önemlidir. Annem, babam da üniversitesi mezunu. Belki benim için önemli olma sebebi aleminde önem vermesi.

Sınavın neresini okul takip ediyor ki? Evine özel araba yollayıp sınava mı götürüyorlar? Sınav tarihini de öğrencinin ayarlayacak hâli yok.başvuruyu başınca hocayla yapmakla ne ilgisi var ki? Onu anlamadim.o tarihlerde okulda oluyorsun sonuçta.aaa hadi ben bugün kayda gideyim demiyorsun.o saat aralarında okula gitmek, vakit ayırmak, kendin icin birşeyler yapmak .Katılmıyorum.yine de fark ediyor yine de fark ediyor.ben önlisans mezunuyum.benim aramda bile fark oluyor.hic bir lisaliyle anlaşamadim şu güne kadar.
fark etmiyor; şekil a:1 😂

yani ticerete sıfırdan başlamak gibi değilde dedenin babanın yııllardır yaptıgı işi bu devam ettırmek ıstıyor dıyeleım işin basına gecmek ıstıyor
Memuriyeti bırakıp aile işine girmek mi? Uzak durun, her şeyinize karışmaya çalışırlar evinizin içi, gezme tozma, hesap kitap aklınıza gelebilecek her şey çünkü evi babası kendi geçindiriyor diye düşünecek benden söylemesi. Hele bir de ortaklıysa iyice mahvolursunuz.
ticarette daha fazlasını kazandıgını soyleyerek savunuyor kendını
Fazla kazanmasın sabit kazansın bu devirde bu önemli. Sabit bi gelir olsun da ekstra olursa ne âlâ.

Sınavın neresini okul takip ediyor ki? Evine özel araba yollayıp sınava mı götürüyorlar? Sınav tarihini de öğrencinin ayarlayacak hâli yok.başvuruyu başınca hocayla yapmakla ne ilgisi var ki? Onu anlamadim.o tarihlerde okulda oluyorsun sonuçta.aaa hadi ben bugün kayda gideyim demiyorsun.o saat aralarında okula gitmek, vakit ayırmak, kendin icin birşeyler yapmak.ilk defa yetişkin hâlinle topluma karışıyorsun, hocalarla muhattap oluyorsun, bir takım kurallara uyuyorsun.Katılmıyorum.yine de fark ediyor yine de fark ediyor.ben önlisans mezunuyum.benim aramda bile fark oluyor.hiç bir liseliyle anlaşamadim şu güne kadar.çevrenizde lise mezunu birileri yoksa aradaki farkı göremiyor olabilirsiniz.bunu eğitimli insanlar çok yapıyor.kendileri de gitmese aynı insan olacaklarını sanıyorlar.
Ya ferhans yine klasik saçmalıyosun başka bir şey değil liseliyle senin aranda hiçbir fark yok tek fark sen iki sene daha oyalandın yani ha sen bazı şeylerin saati olduğunu zamanı olduğunu bireysel olarak hayata karışmayı sorumluluk bilincini ünide kavradıysan sıkıntı burada bence bunun dışında gel bana katkısı yok mu de var ama uçurum yok

Eğitim kalitesi bu kadar dustu mu yahu, sinav takip edebilmek basari sayiliyor?

Eğitim kalitesi bu kadar dustu mu yahu, sinav takip edebilmek basari sayiliyor?
🤣🤣🤣 belli saat araları en vurucu kısım :) çünkü günlük hayatta hepimiz akşam 5 ten sonra devlet dairesine gidiyoruz sabah 4 de esnafı döve döve iş yerini açtırıyoruz ya hayatında saat kavramıyla ilk defa kayıt zamanı tanıştı sanırım

Bu konuda bahsettiğin kişi o mu ?

🤣🤣🤣 belli saat araları en vurucu kısım :) çünkü günlük hayatta hepimiz akşam 5 ten sonra devlet dairesine gidiyoruz sabah 4 de esnafı döve döve iş yerini açtırıyoruz ya hayatında saat kavramıyla ilk defa kayıt zamanı tanıştı sanırım
🤣🤣🤣 hayir bende ciddi ciddi okuyorum neden bahsediyor diye, gercekten her gecen gun ulkeye dair umudumu yitiriyorum.

Kahrolsun boyle çağa.

Benim için sorun olurdu, çünkü ben Ankara'da merkezi bir yerde üniversite okudum. Okurken kendimi geliştirdim. İki dil öğrendim. Ankara'da önemli bir kurumdan eğitim ve sertifika aldım. Okurken Cumhurbaşkanlığı Orkestrasi'nda görev yapan bir muzisyenle bile tanismisligim var. Yani okumamış biriyle yapamazdım. Eğitime çok önem veriyorum.
Ama sırf diploma için üniversiteye gitmiş birisi belki anlaşabilir. Erkeklere güven olmaz gerçi. En kötü okuldan mezun olsan bile aşağılık kompleksine girebilirler. Ben olsam tercih etmezdim.

Hayır biz üniversite mezunu olduğumuz için saat kavramımız var. Yüksekokul mezunları iki saat kaydırıyor. Lise ve altında hiç yok, onlar kafalarına göre deli dana gibi dolanıyor 😂😂😂

kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
Memursa zaten kücük her üniversitesi okuyana denk olmußtur lise mezunu olsa da. Ayrıca aklı olan şu devirde memuriyeti bırakıp ticarete geçmez. Batar yani bilmiyirdur da işi

Hayır biz üniversite mezunu olduğumuz için saat kavramımız var. Yüksekokul mezunları iki saat kaydırıyor. Lise ve altında hiç yok, onlar kafalarına göre deli dana gibi dolanıyor 😂😂😂
Peki sizi vize final için özel araçla alıyorlar mıydı yoksa kendi kendinize gidebiliyo muydunuz🤣🤣🤣

kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
Mesleğin hiç bir önemi yok diyemem ama ailesinin tutumu çok önemli eğer aile yapılarınız uymuyorsa bence hiç deneme bile bir taraf rahat olup bir taraf gelenekçiyse işin zor olur

Back