- Konu Sahibi Bulutlarinsesi
-
Nursema Firaz ile bile daha iyi olur imamdansa.Nursemanin umutu ve imamı gibi. Seküler olan mutlaka it kopuk ise yaramaz ahlaksız, muhafazakar olan hem yakışıklı hem edepli maşallah süperNiye okumuş adama beyefendiliği yakistirmiyorlar acaba, dediğin gibi verilen örnekler hep bunun üstüne oluyor. Aşağılık kompleksi işte.
Nedense kurulan denklemlerde eğitimli erkekler öcü oluyor, lise terkler ya da onu bile okumamış esnafların huyu çok güzel oluyor, mükemmel koca oluyorlar.
Mevkinin mutluluk getirmediğini bizzat deneyimlemiş ve yaşamış biriyim. Evlilik tamamen karakter ,kafa yapısı ve anlaşma ile olan bir şey. Buraya yazdıklarım kesin savunduğum şeylerdir.
Yani ünlülerde de görüyoruz. Adam futbolcu mesela 2 yıllık bir bölümden mezun kızla evleniyor. Altına yazılan binlerce yorum şu; Aöf okuyan kız şansından istiyorumherkes rahat ve çok paralı yaşamak ister. Ticaret yapıp yüksek kazancı olan biri olsa kimse okumuş mu diye bakmaz. Nusret tipsizine kim bakar kimse ama ohoo yani keskin konuşmak bana göre değil.
Çok bileFutbolcular genelde lise mezunu olduğu için 2 yıllık mezunu ile normal
Çok bile
Nedense hep lise mezunları zengin. Zenginliğin eğitimsizliği kapattığını düşünüyor aramızdaki çoğu kişi.Hayır bir de verilen örnekler zenginlerin eğitimsizlerle evlendiği. Nusret zengin diye herkesin onunla evlenmek isteyeceği. İyi de bu insanlar zaten eğitimsiz biz onlardan bahsetmiyoruz ki.
Hacettepede bir doçent doktor kadın gidip 2 yıllık mezunla evlenmez yani. Veya nusretle de evlenmez zengin olsa da. Prof a göz koyar
Yani bir de Nusret çok kötü örnek değil miHayır bir de verilen örnekler zenginlerin eğitimsizlerle evlendiği. Nusret zengin diye herkesin onunla evlenmek isteyeceği. İyi de bu insanlar zaten eğitimsiz biz onlardan bahsetmiyoruz ki.
Hacettepede bir doçent doktor kadın gidip 2 yıllık mezunla evlenmez yani. Veya nusretle de evlenmez zengin olsa da. Prof a göz koyar
Hayır bir de verilen örnekler zenginlerin eğitimsizlerle evlendiği. Nusret zengin diye herkesin onunla evlenmek isteyeceği. İyi de bu insanlar zaten eğitimsiz biz onlardan bahsetmiyoruz ki.
Benim eski çalışdığım yerdeki yöneticilerden birinin ailesi de aşiret gibi bir şeydi. O da kuzeniyle evlenmişti. O yüzden böyle şeyler olabildiğini biliyorum ama senin anlattığın hikaye pek geçmedi bana.Yalnız kız ailesine hizmet etmiyor yakın zamanda da yurt dışına taşınacaklarKaportayı kendine göre düzenlemiş ne insanlar estetik yaptıramaz mı evlenmeden.Çok ağır konuşuyorsunuz .Bilmediğiniz hayatlar üstünden bu kadar keskin konuşmayın eğitimli değilse aileye hizmet edecek diye bir şey yok.Adamlar zaten aşiret o kızın hizmetine ihtiyaçları yok
Benim zamanımda wattpad vardı böyle hikayeler için. vay anasını devir nasıl değişmişBenim eski çalışdığım yerdeki yöneticilerden birinin ailesi de aşiret gibi bir şeydi. O da kuzeniyle evlenmişti. O yüzden böyle şeyler olabildiğini biliyorum ama senin anlattığın hikaye pek geçmedi bana.
Tiktokta 14-22 yaş arası aklı bir karış havada kızların takip ettiği, aşiret hikayeleri yazan sayfalar oluyor. Onların hikayesine benziyor. Senin yaşının da 18 olduğunu düşünürsek sanki tiktok hikayesi okuyomuşum gibi geldi bana açıkçasıaşırı güzel masum kız ve yurtdışına gidecek olan okumuş zengin aşiret erkosu… tam ergen kızları ıslatacak bir hikaye. En az 30-40 hikaye vardı tiktokta bundan
Wattpad türkiyede yasaklandı artık tiktok ve instada yapıyolar. Her gördüğümde cringe komasına giriyorum. Alıntıladığım arkadaşın aşirete gelin giden kişinin kraliçe gibi yaşayacağını sanması ve yaşının da 18 olduğunu görünce acaba tiktokta gördüğü hikayeyi bize bir tanıdık diye mi yutturmaya çalışıyor diye düşündüm. Şu tarz saçmalıklar varBenim zamanımda wattpad vardı böyle hikayeler için. vay anasını devir nasıl değişmiş
e cok normal. kendi gencligini keyifle yasamistir ama rahatca yataga girdigi kizlara "helalim" gözüyle bakamayacak krolardan biridir. zaten asiret dedin, kafa belli. tek vasfi bakire olmasi olan, babasinin baskisiyla- kucuk yerde eline erkek eli degmemis, memeleri minciklanmamis bir genc kizi almis. Biraz evcilik oynar, birkac erkek cocugu dogurur. kadin evde oturip cocuk bakar (zaten dil bilmeden iz bilmeden yurtdisina tasiniyor, evden cikamaz) yastik gibi oturur. adam da ne zaman yeni ailesinden sıkılsa evdeki saf kadina bir bahane söyler sevgililerine eskortlarina para yedirir, is seyahatindeyim der tatillere gider. kadin zaten köylü, saf. aldatıldığını anlayamaz kolay kolay. anlasa da kendisinden yuz kat üstün adama efelenemez. hele efelensin, adamin istemedigi bir bku yapamaz. zaten ailesinde kolay kolay böyle damattan kopamazlar.Uzman plastik cerrah bir tanıdığım var Tr nin en iyi hastanelerin birinde çalışıyor ,kendisi doğulu ve adam lise mezunu kadınla evlendi köyden jshdjds gayet aktif hayatı da vardı ama yabancı memleketten istemedi.Gayette mutlular
Bazı şeyler oluyor keske bilmeyeydim diyorumWattpad türkiyede yasaklandı artık tiktok ve instada yapıyolar. Her gördüğümde cringe komasına giriyorum. Alıntıladığım arkadaşın aşirete gelin giden kişinin kraliçe gibi yaşayacağını sanması ve yaşının da 18 olduğunu görünce acaba tiktokta gördüğü hikayeyi bize bir tanıdık diye mi yutturmaya çalışıyor diye düşündüm. Şu tarz saçmalıklar var
Ben de aynı şekilde en iyi 5 devlet üniversitesini say deseler akla gelecek olan bir üniversiteden mezunum. Üstelik aynı üniversitenin iki örgün eğitim bölümünü bitirdim. Türkiyenin en köklü diyebileceğimiz hukuk fakültesini dereceyle bitirmiş bir insanım. Eşim lise mezunu. Üniversite mezunu insanlarla konuşup da alık alık yüzüme bakmalarına sebep olacak nice konuları eşimle konuşup birbirimize katkı sağlayabiliyoruz. Zaten zekası tartışılmaz herkes sadece kazanamadığı için üniversite okumuyor değil kimisinin dönemsel şartları başka olabiliyor. Şu an teknoloji ve yazılım alanında da birçok üniversite mezununu cebinden çıkaracağı bir işi var. Benim için en büyük kriter öncelikle iyi insan olması sonrasında da yeterli diyeceğim bir düzeyde kendisini geliştirmiş olması.Ben küçük bir ilden de değil, Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden birinden mezunum. Kendimi geliştirmeme çok müsait bir işim var, öyle de oldu. Eşim açık lise mezunu. Benim için bir problem olmadı. Bu tamamen kişisel bakış açısı ile ilgili bir durum bana göre. Benim ikinci evliliğim. İlk eşim de benim düzeyimde bir eğitime sahipti. O ruh hastalıklarıyla mücadele eden biriydi o ayrı, ancak çok mutsuz oldum. Şimdi eşimle herhangi bir sorunum yok çok şükür. Eşim uyumlu ve gelişime açık bir insan, elbette bunun da etkisi vardır. Eğitim düzeyi benim gibi olmayan hayatıma girmiş tek insan şu anki eşim. Nice eğitimli erkeklerde görmediğim yaklaşımları kendisinden görmüşümdür. Ancak sıkı kriterleri olan biri için bir ortamda eşinin mesleğinden eğitiminden bahsetmek bile mesele olabilir. Ben bu tarz şeylere hiçbir zaman takılan biri olmadım, herhangi bir duygu hissetmeden eşimin eğitimini de mesleğini de söyledim, söylerim. Dediğim gibi kişiye bağlı bir durum. Karşınızdaki adama da tabi.
o değil bu :)Kısmeti bolmuşkırbaçlı görücü idi hee buu.
ticerete yenı atılmayacak zten var olan durumu devam ettırcek oyuzden beklemek neden kıODTÜ Boğaziçi İstanbul teknik üniversitesi ne bileyim mühendis doktor iyi bir kariyer yapacak bölüm iyi maaş kazanan kadında fark eder fikrim bu .Gerisinde fark etmez diyebilir.Evlenince işin rengi değişir.Ticaretle ugrasacaksa bence beklesin kız duruma baksın batarsa dünya borç ödemekle geçer hayatı hele aile ile giriyorsa işe ticarete ortakla falan kız beklesin altın tavsiyem bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?