eğitim farkı sorun olur mu

Nursema Firaz ile bile daha iyi olur imamdansa. Yine denk değiller ama en azından Firaz'ın annesinin zihniyeti, aileleri falan aşağı yukarı denk.
Kriter meselesine katılıyorum. Benim yakışıklılık kriterim yok mesela. Ama eğitim, kültür meselesi de benim için önemli. Ben sevgilime bunun için yaklaştım ilkin. Eğer lise terk olsaydı şans vermezdim doğruya doğru. Adam dersine çalışmış, okunması hayli zor olan bir bölümü bitirmiş. Demek ki öz disiplini var dedim, zora gelirse kaçmaz dedim. O kadar dersi anlayacak mezun olacak, mesleğini icra edecek kadar da zihinsel kapasitesi var. Öz disiplini olmasa, planlama yapamasa, kafası bazı şeylere basmasaydı neyini beğenecektim ki? Bunlar gayet hayati beceriler aslında yakından bakınca.
Benim bir akrabam var, liseyi bitirmedi. İş hayatına atıldı, zaman zaman iyi paralar da kazandı. Ama bence zihinsel becerileri gayet de eksik. Eşiyle iletişimi sıkıntılı, başkalarının yanında eşinden sanki düşmanı bile bahsedebiliyor. İş hayatında da istikrarlı değil. Çünkü sebatsız, planlama yapamıyor, yapsa uygulayamıyor. Yani kısacası bir adamın düşünme şekli, zekası, bazı yaşamsal becerileri evlilik için veya sevgililik için önemli.

Herkesin evlilikte, eşinde aradıği kriterler farklı olabilir, sizinde atanma dışında bir iş hayatı, kariyer düşünceniz yoksa, çokta sorun yaşamaya bilirsiniz.
Kimsenin eşini neyine bakarak seçtiğine bir şey diyemeyiz ama eğitimi gereksiz görmenin de bir manası yok. Bir insan hem eğitimli, hem güzel bir karaktere de sahip olabilir. Konuda da biraz oraya gitmiş yorumlar. Eğitimli olunca bir tarafı eksik olmak zorunda sanki.

Son düzenleme:

Futbolcular genelde lise mezunu olduğu için 2 yıllık mezunu ile normal

Benim icin sorun olur mesela, hayatimi birlestirecegim insanla egitim, gelir vs durumlarin cok farkli olmasini saglikli bulmuyorum. Yuksek lisans mezunuyum, ilkogretim mezunu biriyle ortak bir noktada bulusabilecegimi dusunuyorum. Yada biri 90, 100 k maas alirken digerinin asgari ucret aliyor olmasi o iliskide muhakkak catisma yaratacaktir.

Hayır bir de verilen örnekler zenginlerin eğitimsizlerle evlendiği. Nusret zengin diye herkesin onunla evlenmek isteyeceği. İyi de bu insanlar zaten eğitimsiz biz onlardan bahsetmiyoruz ki.
Hacettepede bir doçent doktor kadın gidip 2 yıllık mezunla evlenmez yani. Veya nusretle de evlenmez zengin olsa da. Prof a göz koyar

Nedense hep lise mezunları zengin. Zenginliğin eğitimsizliği kapattığını düşünüyor aramızdaki çoğu kişi.

Nusretle evlenmek isteyenin de aklına şaşayım ben.

Yani bir de Nusret çok kötü örnek değil mi yukarıda bi futbolcu örneği vardı onların genelde gideri de oluyor, ne bileyim ünlü yakışıklı oyuncudur da lise mezunudur falan bari bunlardan konuşalım da bir şeye benzesin

Nusret zaten evlenmez. o evlilik modeli henüz yasal değil.

Benim eski çalışdığım yerdeki yöneticilerden birinin ailesi de aşiret gibi bir şeydi. O da kuzeniyle evlenmişti. O yüzden böyle şeyler olabildiğini biliyorum ama senin anlattığın hikaye pek geçmedi bana.

Tiktokta 14-22 yaş arası aklı bir karış havada kızların takip ettiği, aşiret hikayeleri yazan sayfalar oluyor. Onların hikayesine benziyor. Senin yaşının da 18 olduğunu düşünürsek sanki tiktok hikayesi okuyomuşum gibi geldi bana açıkçası aşırı güzel masum kız ve yurtdışına gidecek olan okumuş zengin aşiret erkosu… tam ergen kızları ıslatacak bir hikaye. En az 30-40 hikaye vardı tiktokta bundan

Benim zamanımda wattpad vardı böyle hikayeler için. vay anasını devir nasıl değişmiş

Benim zamanımda wattpad vardı böyle hikayeler için. vay anasını devir nasıl değişmiş
Wattpad türkiyede yasaklandı artık tiktok ve instada yapıyolar. Her gördüğümde cringe komasına giriyorum. Alıntıladığım arkadaşın aşirete gelin giden kişinin kraliçe gibi yaşayacağını sanması ve yaşının da 18 olduğunu görünce acaba tiktokta gördüğü hikayeyi bize bir tanıdık diye mi yutturmaya çalışıyor diye düşündüm. Şu tarz saçmalıklar var

Eklentiler

• IMG_7739.jpeg
    158,4 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_7740.jpeg
    155,1 KB · Görüntüleme: 33
e cok normal. kendi gencligini keyifle yasamistir ama rahatca yataga girdigi kizlara "helalim" gözüyle bakamayacak krolardan biridir. zaten asiret dedin, kafa belli. tek vasfi bakire olmasi olan, babasinin baskisiyla- kucuk yerde eline erkek eli degmemis, memeleri minciklanmamis bir genc kizi almis. Biraz evcilik oynar, birkac erkek cocugu dogurur. kadin evde oturip cocuk bakar (zaten dil bilmeden iz bilmeden yurtdisina tasiniyor, evden cikamaz) yastik gibi oturur. adam da ne zaman yeni ailesinden sıkılsa evdeki saf kadina bir bahane söyler sevgililerine eskortlarina para yedirir, is seyahatindeyim der tatillere gider. kadin zaten köylü, saf. aldatıldığını anlayamaz kolay kolay. anlasa da kendisinden yuz kat üstün adama efelenemez. hele efelensin, adamin istemedigi bir bku yapamaz. zaten ailesinde kolay kolay böyle damattan kopamazlar.
kadin da en son "bari parasini yiyim" der, kendince oyalanir.
cok da parlak bir hayat degil

Bazı şeyler oluyor keske bilmeyeydim diyorum ben mesela kazikli marianin iğrenç wattpad kitapları okuyup yorumlamasina bayılıyorum. Dibine kadar basitlik akan bir şeyden bir konu, feminizm ne bileyim bir fikir çıkarıyor en azından.

Üniversiteli, prof adamların hepsinin karakteri düzgün mü ? İlim başka bir şey ahlak başka bir şey. Ayrıca bir marangoz lise mezunu olabilir ama onun o ilmi bir ünilide yoktur. İlimden kasıt ne? Diploma mı? Neyin ilmi mesela? Çok saçma diploma üzerinden statü belirlemek.

——————-

Ben de aynı şekilde en iyi 5 devlet üniversitesini say deseler akla gelecek olan bir üniversiteden mezunum. Üstelik aynı üniversitenin iki örgün eğitim bölümünü bitirdim. Türkiyenin en köklü diyebileceğimiz hukuk fakültesini dereceyle bitirmiş bir insanım. Eşim lise mezunu. Üniversite mezunu insanlarla konuşup da alık alık yüzüme bakmalarına sebep olacak nice konuları eşimle konuşup birbirimize katkı sağlayabiliyoruz. Zaten zekası tartışılmaz herkes sadece kazanamadığı için üniversite okumuyor değil kimisinin dönemsel şartları başka olabiliyor. Şu an teknoloji ve yazılım alanında da birçok üniversite mezununu cebinden çıkaracağı bir işi var. Benim için en büyük kriter öncelikle iyi insan olması sonrasında da yeterli diyeceğim bir düzeyde kendisini geliştirmiş olması.

Okulda da öyle arkadaşlarım vardı ki derslere bile gelip girmeyen sadece sınavlara girerek mezun olan ve mezun olduktan sonra saydıkları yerde olmaya devam eden. Ne güncel olaylardan bir bilgileri vardı ne konuşabileceğim ortak noktalar. Bakın bu dediğim insanlar da o çok iyi üniversitede okuyorlardı. Kendini her şeyden mahrum bırakıp sıkı bir çalışmayla girdikleri üniversitelerde gelişmek gibi bir amaçları olmadıkları için gelişim sağlayamadılar.

ticerete yenı atılmayacak zten var olan durumu devam ettırcek oyuzden beklemek neden kı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…