• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eğitim farkı sorun olur mu

Bu saydığın şeyler çok basit şeyler emin ol. Üniversite okumayanlar çok erken iş hayatına atıldığı için birçoğu bu dediklerini çoktan yapmış oluyor. Üni okuyan başka şehirde okula git gel yaparken onlar para hesabı yapıyor.
Ha aralarındaki tek fark; Üniversitesi okumuşların daha çok ortam ,insan ve farklı meslek gruplarına sahip insanlarla aynı arada bulunabilmesi. Yoksa okumamış insanlar da hayatın içinde karşılaşıyor ama topluca değil. Meslek de önemli. Örneğin bir esnafın denk geldiği insan profili ile bir fabrikada çalışan işçinin denk geldiği insan profili çok çok farklı gibi.
Yaşamayan için basit olabilir. Para hesabını üni öğrencileri bol bol yapıyor zaten. Ben markette benzinlikte kasada duranları örnek verdim zaten. Onların hayatın içinde yoğrulduğunu pek zannetmiyorum. Köyde soba yakan, veli eğiten öğretmen daha fazla hayat tecrübesi kazanıyor bana göre. senin söylediğin çekirdekten yetişen ustaların 12 yıllık zorunlu eğitim sebebiyle soyları çoktan tükendi.

Son düzenleme:
Yaşamayan için basit olabilir. Para hesabını üni öğrencileri bol bol yapıyor zaten. Ben markette benzinlikte kasada duranları örnek verdim zaten. Onların hayatın içinde yoğrulduğunu pek zannetmiyorum. Köyde soba yakan, veli eğiten öğretmen daha fazla hayat tecrübesi kazanıyor bana göre. senin söylediğin çekirdekten yetişen ustaların 12 yıllık zorunlu eğitim sebebiyle soyları çoktan tükendi.
Zorunlu eğitim de uygulayan yok ki.hâlâ okuma yazma bile bilmeyen bir sürü insan var.ilkokul mezunu bir sürü insan var.yıl olmuş 2025 Müge anlı hanım hâlâ okuma yazma seferberliği falan yapıyor.erdoğan da sağolsun sonuna kadar destek verdi diye övüyor? Kimse de demiyor ki hani bizim ülkede 12 senelik zorunlu eğitim vardı🤣

Biri doktora biri ilkokul mezunu değilse ben artık bir problem görmüyorum. Okuyanlar kusura bakmasın ama kenarda kıyıda ismi duyulmamış bir üniversitede üniversite okumuş olmak için okumayla lise mezunu olmanın artık bir farkı yok benim gözümde. Önemli olan geçerli bir mesleğinin olması.
İnsan içinde konuşabiliyor mu, kendini geliştirmiş mi önemli olan bence bunlar.
İkinizinde meslekler nedir?

Ne olursa olsun eğitim bu kadar küçümsenip, cahillik güzellenemez.
Okumamış ama kendini geliştirmiş ne demek , ilk adım okumak zaten temel burada başlıyor.
Elli yıl öncede değiliz ki, okumamanın hiç bir bahanesi olamaz,güzelleyenlerin de ya kendileri, ya da eşleri okumamıştır yoksa canhıraş savunulumaz bu kadar.

artık burada "kendini geliştirmiş" dendiğinde benim aklıma gelen şu:

1737546809804.png

Zorunlu eğitim de uygulayan yok ki.hâlâ okuma yazma bile bilmeyen bir sürü insan var.ilkokul mezunu bir sürü insan var.yıl olmuş 2025 Müge anlı hanım hâlâ okuma yazma seferberliği falan yapıyor.erdoğan da sağolsun sonuna kadar destek verdi diye övüyor? Kimse de demiyor ki hani bizim ülkede 12 senelik zorunlu eğitim vardı🤣
Kaç yaşındalar ve nerdeler bu insanlar? Eğitim zorunlu ama herkes nasibini alamıyor elbette

Üniversiteli, prof adamların hepsinin karakteri düzgün mü ? İlim başka bir şey ahlak başka bir şey. Ayrıca bir marangoz lise mezunu olabilir ama onun o ilmi bir ünilide yoktur. İlimden kasıt ne? Diploma mı? Neyin ilmi mesela? Çok saçma diploma üzerinden statü belirlemek.

——————-
Neyin ilmi neyin ilmi deyip durmuşsunuz da, üniversitede neyi okuduysa onun “ilmi” işte. Heralde gel sana diploma verelim demediler 4 senesini bir branşa ayırdı, mezun oldu ki “ilmi” öğrendi değil mi? Onun “ilmi” de marangoz da yok. Tweet vardı o geldi aklıma köylü de gelsin kod yazsın o zaman diye. Yok ya bu ülkedeki okumamış sevgisiyle baş edemeyiz biz. Nedense de her okumayan kendini geliştirmiş olur, her okuyan insanlıksız sığ tipler olur. Size zaten boşa laf yetiştirdim kullandığınız jargondan (ilimilimilimiilim) belli anlaşamayacağımız.

Neyin ilmi neyin ilmi deyip durmuşsunuz da, üniversitede neyi okuduysa onun “ilmi” işte. Heralde gel sana diploma verelim demediler 4 senesini bir branşa ayırdı, mezun oldu ki “ilmi” öğrendi değil mi? Onun “ilmi” de marangoz da yok. Tweet vardı o geldi aklıma köylü de gelsin kod yazsın o zaman diye. Yok ya bu ülkedeki okumamış sevgisiyle baş edemeyiz biz. Nedense de her okumayan kendini geliştirmiş olur, her okuyan insanlıksız sığ tipler olur. Size zaten boşa laf yetiştirdim kullandığınız jargondan (ilimilimilimiilim) belli anlaşamayacağımız.

Siz niye üstünüze alındınız?

Bir doktorun ilmini bir mühendis bilebilir mi?
Mühendis bir sanayicinin ilmini bilebilir mi?
Bir sanayici bir marangozun ilmini bilebilir mi?
Aslan herkes başka bir bölümün cahilidir.
Siz kendinizi alim sanan bir cahilsiniz.

İlim ilim bilmektir
ilim kendin bilmektir
sen kendini bilmezsen
bu nice okumaktır.

İlim ilim bilmektir
ilim kendin bilmektir
sen kendini bilmezsen
bu nice okumaktır.
Nerde alimim demişim göremedim tam tersi gerçek bir entelektüel her zaman bilgiye aç ve cahil hissederek yaşar.

Ne olursa olsun eğitim bu kadar küçümsenip, cahillik güzellenemez.
Okumamış ama kendini geliştirmiş ne demek , ilk adım okumak zaten temel burada başlıyor.
Elli yıl öncede değiliz ki, okumamanın hiç bir bahanesi olamaz,güzelleyenlerin de ya kendileri, ya da eşleri okumamıştır yoksa canhıraş savunulumaz bu kadar.
Tutturmuşlar bir apartman üniversitesi, yok taşra üniversitesi.tamam üniversitelerin az olduğu dönemdeki kadar yüksek puanlar yok ama yine şimdi de çalışmadan kimse bu puanları alamaz.bazı önlisans bölümlerinin puanı bile düşük değil.ki mezun olsan bile insanlar atanmak için 85,90 puan alıyorlar.senelerce sınava giriyorlar. Bu insanı nasıl taşra üniversitesinden mezun diye küçük görelim şimdi? Ben de anlamıyorum şu dönemdeki okumuş insanlara bu kadar saygısızlığı, küçümsemeyi lâyık görmeyi.zaten ülke bu yüzden bu halde ya.ilim kendini bilmektir diye boşa dememişler 😏 kendini bilmeyen bunları yazıyor işte.😀

Biri doktora biri ilkokul mezunu değilse ben artık bir problem görmüyorum. Okuyanlar kusura bakmasın ama kenarda kıyıda ismi duyulmamış bir üniversitede üniversite okumuş olmak için okumayla lise mezunu olmanın artık bir farkı yok benim gözümde. Önemli olan geçerli bir mesleğinin olması.
İnsan içinde konuşabiliyor mu, kendini geliştirmiş mi önemli olan bence bunlar.
İkinizinde meslekler nedir?
İnsan içinde konuşabilmek bir meziyet değildir. İnsanım diye ortalıkta gezen herkesin bunu becerebilmesi gerekir zaten.

Kendini geliştirmekten kasıt ne? Ne konuda geliştirmiş olacak kendini mesela? Rönesans dönemi ressamlarını bilecek, ödüllü yönetmenlerin filmlerini mi izlemiş olacak, ünlü bestecileri mi takip edecek, kalkülüs problemleri mi çözecek, sofra adabını mı bilecek? Ne konuda kendini geliştirirse gelişmiş sayacağız mesela? Gelmişiz 2025 yılına bir yabancı dili bırakın anadilinde kendini ifade edemeyen, doğru düzgün yazamayan insanlar var. Lise mezunu ama kendini geliştirmiş dediğiniz adamların kaçı bağlaç olan ki’yi de’yi ayırabiliyor mesela? Kaçı yabancı bir dilde derdini anlatabiliyor? Gelişmiş dediğiniz ne tam olarak?

İlim ilim bilmektir
ilim kendin bilmektir
sen kendini bilmezsen
bu nice okumaktır.
Bir doktor bir mühendis sanayicinin de marangozun da ilmini bir ayda öğrenir, uygular. Bir marangoz kaç senede doktor olur? O da o zeka seviyesine sahipse tabi.

Bir doktor bir mühendis sanayicinin de marangozun da ilmini bir ayda öğrenir, uygular. Bir marangoz kaç senede doktor olur? O da o zeka seviyesine sahipse tabi.

Öğrenebilir başka bir şey. Öğrenmiş hazır olmak başka bir şey. Ona bakılırsa belki bahsedilen marangoz da doktorluğu öğrenebilir. Zeka seviyesine sahipse tabi diye aşağılamak neden? O marangozun hayatımıza katkısı yok mu? İlla okumuş mu olması gerekir? Veya illa diplomasi mi olması gerekir hayatımıza dokunabilmesi için. Veya şöyle sorayım diyelim ki zeka seviyesinde azlık var ve diplomasi yok. Bu kişiyi bizim ayyy entellektüel değil cahil guzellemesi yapmayın diyerek aşağılamaya hakkımız var mı? Süper bilgi sahibi insanların böyle davranması normal mi? İşte o yüzden önce ahlak diyorum. İnsanın yerini bilmesi lazım. Süper zekali insanlar var saygı duyuyorum. Herkesin mesleğine,bilgisine, sanatına aşığım. Her şeyi bilemeyeceğimi biliyorum. En önemlisi sırf diplomalı diye aynı paydada bulusamayacagim bir çok insan var farkındayım.

Back