• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eden buluyor mu lütfen biri bana bunu ispatlasın artık :(

Tabi ki tecelli eder belki biz duymayız,görmeyiz ama ah çıkar....

Kişinin ayıpladığı şey de mutlaka ölmeden öncede başına gelir bu hadistir.

sizi üzmüş olmaları da belki ilahi adalettendir.
belki üzmeseler devam edecektiniz ve ilerde daha çok üzeceklerdi
belki de şimdi onlar kendilerini üzecek insanları seçerek ilahi adaletin ağına düşmüşlerdir.

beni çok üzen ve ahımı alan, hakkımı da helal etmediğim kişi şuan maddi manevi benden rahat bi hayat yaşıyor bilmem ki eden bulmuyor gibi geliyor bana

Canim bende daha edenin buldugunu gormedim ama olaya soyle bakiyorum,eden muhakak ki kul hakkina giriyor kul hakki ve sirk afedilmeyen iki gunah islam inancina gore ozaman zaten afetmeyecekse diger dunyaya birakiyor hem daha guzel degilmi diger dunyada hakkimizi almak..zaten olan olmus bu saatten sonra ettigini bulsa kirilan kalplerimiz mi duzelecek hayir bosver diger dunyada hesaplasalim:KK66:

Benim eski erkek arkadasim(sonradan normal ark olduk ) bi kizla cikti yillarca kiz cocugun ailesiyle tanismisti ama sonra cocuk baska kiza asik oldu onla cikmaya basladi bi kac sene kiz uni okuyodu okul bitti gitti memleketine bu cocuk istemeye gelelim vs dedi konusuluyodu o sira evlilik.. kiz kasla goz arasinda gitti baskasiyla evlendi bi sure sonrada bunu aradi sevmiyorum zorla evlendirdiler gibisinden cocukla kizda kactilar evli kadini kacirmis oldu yani tabi kiz sonra kocasina döndü... sonra ne oldu bilmiyorum yani bazen cikadabiliyo bu dunyada..

Kızlar merhaba,
Sizlerin de vaktinin değerli olduğunu düşünerek direk konuya girmek istiyorum.
Eski sevgilim beni çok üzmüştü yıllar önce, onca gösterdiğim sabır ve fedakarlıklarım yerle yeksan olmuştu.Bir kaç yıl sonra benden günah çıkardı ama kabul etmedim ve Allaha havale ettim hep de öyle olacak.Evlendiğini öğrendim ,çok severek...
İnsan olarak bu dünyaya ayak uyduramıyorum ,ben samimi bir insanım elimden geldiğince de herkese karşı dürüst..Çevremde ilişkisi olup başkalarıyla takılan bay-bayan o kadar çok insan varki inanın midem almıyor. Hayatta 2 erkek arkadaşım oldu ve ikisine karşı da -arkadaşlarım bile söyler- iyi bir kız arkadaştım ama bu yetmiyor sanırım. Güzel olmak ,içten olmak,iyi bir eğitim almış vs vs ... en önemlisi ahlaklı ve dürüst olmak maalesef bu dünyada önemini çok yitirmiş.Ben iki erkek arkadaşımın da sonradan çok kötü şeylerini duymuştum özellikle biri resmen sapık bir adammış onca zaman nasıl anlamamışım benden nasıl gizlemiş şok olmuştum.
Sadece şundan emin olmak istiyorum.Elbette inancım sonsuz şükür ki nefes alabiliyorsak Allah bunu nasip etmişse bir nedeni vardır ama bu dünyada mı adalet tecelli etmiyor? Lütfen biri bu konuda bana gerek tecrübe gerekse gördüğü örneklerle ,ilmiyle aydınlatabilir mi ,sevdiğim ve iyiliğinden şüphemin olmadığı birçok arkadaşım bu tip şeyleri yaşadı.Başkasının kalbinde yara bırakmak bir nevi hakkını almak olmuyor mu? Altını çizerek söylüyorum beni hoppala bir gün onunla başka bir gün başkasıyla gezen biri gibi algılamayın diye ...Tek bilmek istediğim Allah bunu bu dünyada cezasını veriyor mu , yoksa ilahi adalet bu dünyada yok mu?

Şimdiden teşekkürler,
Dilerim hiç biriniz yaşamasın , aşk acısından neler yaşadığımı içimin nasıl kuruduğunu bir ben bir Allahım bilir.
Allah büyük tabiki de kimsenin hakkı kimse de kalmaz sabretmelisin beklemelisin ya bu dünyada ya da ahirette mutlaka görülecektir hesabın sen Allah a havale ettiğini söylemişsin zaten gerisi Rabbime kalmış bence için rahat olsun ilahi adalet bir gün mutlaka tecelli edecektir

Kızlar merhaba,
Sizlerin de vaktinin değerli olduğunu düşünerek direk konuya girmek istiyorum.
Eski sevgilim beni çok üzmüştü yıllar önce, onca gösterdiğim sabır ve fedakarlıklarım yerle yeksan olmuştu.Bir kaç yıl sonra benden günah çıkardı ama kabul etmedim ve Allaha havale ettim hep de öyle olacak.Evlendiğini öğrendim ,çok severek...
İnsan olarak bu dünyaya ayak uyduramıyorum ,ben samimi bir insanım elimden geldiğince de herkese karşı dürüst..Çevremde ilişkisi olup başkalarıyla takılan bay-bayan o kadar çok insan varki inanın midem almıyor. Hayatta 2 erkek arkadaşım oldu ve ikisine karşı da -arkadaşlarım bile söyler- iyi bir kız arkadaştım ama bu yetmiyor sanırım. Güzel olmak ,içten olmak,iyi bir eğitim almış vs vs ... en önemlisi ahlaklı ve dürüst olmak maalesef bu dünyada önemini çok yitirmiş.Ben iki erkek arkadaşımın da sonradan çok kötü şeylerini duymuştum özellikle biri resmen sapık bir adammış onca zaman nasıl anlamamışım benden nasıl gizlemiş şok olmuştum.
Sadece şundan emin olmak istiyorum.Elbette inancım sonsuz şükür ki nefes alabiliyorsak Allah bunu nasip etmişse bir nedeni vardır ama bu dünyada mı adalet tecelli etmiyor? Lütfen biri bu konuda bana gerek tecrübe gerekse gördüğü örneklerle ,ilmiyle aydınlatabilir mi ,sevdiğim ve iyiliğinden şüphemin olmadığı birçok arkadaşım bu tip şeyleri yaşadı.Başkasının kalbinde yara bırakmak bir nevi hakkını almak olmuyor mu? Altını çizerek söylüyorum beni hoppala bir gün onunla başka bir gün başkasıyla gezen biri gibi algılamayın diye ...Tek bilmek istediğim Allah bunu bu dünyada cezasını veriyor mu , yoksa ilahi adalet bu dünyada yok mu?

Şimdiden teşekkürler,
Dilerim hiç biriniz yaşamasın , aşk acısından neler yaşadığımı içimin nasıl kuruduğunu bir ben bir Allahım bilir.

Cnmmmmmm kıyamam öncelikle üzüldüm zor biliyorum fakat sana şunu söyleyeyim Allah kuluna vereceğinide alacağınıda bırakmaz yani sen bu dünyada ondan hakkının alınmadığını göremeyebilirsin belkide öteki dünyada daha ağır bir bedel için bekletebilir . Ve yine Allah derki yaptığın yaşattığın ne varsa aynısını yaşamadan ölmek yok. Önemli olan senin şunu söyleyebilmen ben hakkımı helal ediyorum ama benim hakkımı Allah sorsun Allah senin içinde olan yangını görmüuor mu bilki burda sana bahşedilecek başka güzellik ve iyilikler var. Kısa bir örnek vereyim neşelen :) bütün yaz evde oturdum nişanlım beraber nir kaç gün bir yere kaçarız dedi koca bir yaz bekledim sonra beyefendi beni ekti arkadaşıyla gitti ben okadar üzüldüm ki anlatamam yıllık iznim herşeyim gitti sadece şunu dedim Allahım bn çok üzülüyorum gittiği ilk günün akşamında nişanlım beni aradı hastanelik olmş 3. Derece yanık olmş :d hemen geri döndü ağzından burnundan geldi Allah'ın sopası yokki :) bunu gülmen için küçücük bir örnek olan diye anlattım hakkını Allah gözetir hiç üzülme

Aslında kötüye birşey olmaz ona inanirim. Ama sevmek allah katında çok önemli bjsey. Gercekten sevenin ahi tutar

Yorumlari okumadim sizin de ne yasadiginizi tam olarak bilmiyorum.

Ama umarim bahsedecegim grupta degilsinizdir.

Ah almak ve ahin yerini bulmasiyla ilgili genel bir yanlis anlasilma oldugunu dusunuyorum.

Sevgilisi kiza yapmadigini birakmiyor ve iliskinin yurumeyecegi ortada...

Buna ragmen kiz gercekleri gormezden geliyor, olmazi oldurmaya calisiyor.

Yurutmek icin inat, adam olmayacak kiside israr ediyor.

Ondan sonra da terk edilince ah ediyor.

İrademiz var, aklimiz var...

Bu cevherleri, dost tavsiyelerini gormezden gelip ahin tutmasini beklemeyi anlamsiz buluyorum.

Kisi olmayacak duaya amin deme hatasinin bedeli olarak gormeli yasananlari ve yoluna devam etmeli...

Bunun aksi kendini arabanin onune atip kendisine carpan adamdan hesap sormaya benzer cunku...

Bu konuda ders niteliğinde mesajlar var çok şey kattı bana da yorum yapanların elleri dert görmesin.

Ben ilk defa bir erkeğe güvenmiş, onun da beni gerçekten çok sevdiğini sanmış sadece 1,5 ay çıkmıştım. Sonrasında ise beni terk etmişti ve atlatmam çok uzun sürmüştü. Yıllarca tekrar barışalım diye o kadar uğraştı ama ben onla sadece arkadaş kaldım. Şuan ciddi giden ilişkime bile inanmadığını hala beni beklediğini söylüyor sağdan soldan. Kimseyle yapamıyor en uzun ilişkisi bir ay sürüyor, yani demem o ki eden buluyor. Ancak biz görür müyüz görmez miyiz bilemeyiz :)

Senin Allah demen, O'nun buyur demesi sayesindedir Senin yalvarisin, Allah'in senin ruhuna haber ucurmasindandir
Senin cabalarin, careler araman, Allah'in seni kendine yaklastirmasi, ayaklarindaki baglari çözmesindendir
Senin korkun, sevgin, umidin Allah'in lutfunun kemendidir
Senin her 'Yarabbi' demenin altinda, Allah'in buyur demesi vardir
Gafilin, cahilin cani, bu duadan uzaktır
Cunku 'Yarabbi' demeye izin yok ona
Agzinda da kilit var, dilinde de
Zarara ugradigi zaman, aglayip, sizlamasin diye Allah ona dert, agri, sIzI, gam, keder vermedi
Bununla anla ki, Allah'a dua etmeni, O'nu cagirmani saglayan dert, dunya saltanatindan daha iyidir

Dertsiz dua soguktur Dertliyken yapilan dua gonulden kopar

Bunu paylaşmadan geçemedim...

Çok haklısın hatta okumuştum bunu kul şanslı ise bu dünyada yaşar diye...
Filmlerde 1-2 sene sonra haksızlık yapanın başına belalar geliyor ya öyle olacak sanıyorum sanki:) 4-5 yıl oldu ve evlendi yeni mutlu yani , dediğiniz gibi ötekine saklıyor belki rabbim .. Sabır , bunu yaşamış herkese çok büyük sabır...

Benzer durumdan bende de var :KK76:

Ben hatta bu durumu şeye benzetiyorum. Hani sucsuz yere evladı eşi yakını öldürülenler varya, katil bulunana cezasını cekene kadar adalet pesinde kosuyorlar. Aslında o katil yakalansa ceza cekse gideni yitirileni geri getirir mi? Hayır. Bu durum da o hesap bence.

Artık zamanla unutsam da bazen aniden aklıma gelir adaletin hemen yerini bulmasını isterim. Ama bunun artık vesvese oldugunu düsünmeye basladım. Bana yapılan haksızlık sabır sınavıydı ve kapandı bitti. Önemli olan seyin o anları düsünmemek unutmak ve anı yasamak oldugunu sabretmenin önemli oldugunu ögrendim.

Bence siz de gönlünüzü ferah tutun ve kötü günleri degil, yeni yasamınızı düsünün. Yapılan kötülükleri anıp, o kisinin mutlu oldugunu bilmek sizi cileden cıkartsa da sabredin Allaha sıgının ve sakın kötü düsünmeyin, ne o kisiyle ilgili ne de geleceginizle.

Eden ettigini bulsa nolur ki arkadaşlar. Birine takilip kalmak sürekli kendinize aci cektirmek aslolan problem. İnsanin kendisi herşeyden önemli buna inandirin kendinizi, birilerine takili kalmadan yaşamak kendinizi mutlu ettikten sonra inanin caninizi acitan kişinin ne halde oldugu umrunuzda bile olmaz.

Yorumlari okumadim sizin de ne yasadiginizi tam olarak bilmiyorum.

Ama umarim bahsedecegim grupta degilsinizdir.

Ah almak ve ahin yerini bulmasiyla ilgili genel bir yanlis anlasilma oldugunu dusunuyorum.

Sevgilisi kiza yapmadigini birakmiyor ve iliskinin yurumeyecegi ortada...

Buna ragmen kiz gercekleri gormezden geliyor, olmazi oldurmaya calisiyor.

Yurutmek icin inat, adam olmayacak kiside israr ediyor.

Ondan sonra da terk edilince ah ediyor.

İrademiz var, aklimiz var...

Bu cevherleri, dost tavsiyelerini gormezden gelip ahin tutmasini beklemeyi anlamsiz buluyorum.

Kisi olmayacak duaya amin deme hatasinin bedeli olarak gormeli yasananlari ve yoluna devam etmeli...

Bunun aksi kendini arabanin onune atip kendisine carpan adamdan hesap sormaya benzer cunku...

Ama ortada verilen emek olabilir ya da gurur, sadakat, güven. Hele ki böyle bir zamanda bunlar dile kolay ama cok degerli seyler. Belki o insanın haksızlıga ugrayan kisinin gözü kör olmustur sevgiden ya da sevgi zannettigi duygudan. Bu ihtimalleri düsünerek konusmak daha dogru bence.

Olayı kendi düsen aglamaz nasihatine baglamak cok acımasızca geliyor sanki :KK14:

Ben de ilahi adalete inananlardanım. Benim de karşıma yaptıklarım çıkmıştır, bana yapanların da. Böyle örnekleri okumak insana ayrı bir haz verdiği için anlatmak istedim sana. Yıllar önce lise son sınıfta bi çocuğa aşık oldum hem de “buna da kim aşık olur ne çirkin şey” dedikten sonra J ama ne aşk öyle böyle değil ilk aşk ilk heyecan, o kadar derin ki kalbim acıyor çünkü karşılıksız. O zamanlar en yakınım olan bi kız arkadaşım, adı Ayşe olsun, tüm sürece şahit olmuştu. Benim acılarıma, ağlamalarıma, ümitlerime… Sonra üniversiteye geldim, yaşadığım şehirden ondan ayrıyım ama hala ona aşığım kimseyi göremiyorum. Sonra öğrendim ki o çocuk Ayşeden hoşlamış ve arkadaşlık teklif etmiş Ayşe de nazlanmış falan ama sonra kabul etmiş!

Çocuğun bi suçu yok, o beni sevmek zorunda değil. Ayşenin ki de suç değil ama Ayşe ona aşık olarak başlamadı sadece cazip geldi sanırım bazı şeyler. Belki benim acım ve cocuğun bana değil de ona gitmesi hoşuna gitti. Kendiydi tercih edilen! Gel gör ki Ayşe’nin bu durumu, suç olmasa da arkadan iş çevirmekti. Dost kazığı yedim gibi oldu, çok sarsıldım. İlk öğrendiğimde hiç unutmuyorum bir kalabalık içindeyim ama hıçkırıklarımı içimde saklayamadım ağladım ağladım…herkes bana bakıyor ben ağlıyorum…süren on gün içinde hep ağlamakla geçirdim. İnşallah mutlu olamazlar da dedim.

Sonra ben üniversiteyi bitirdim. Duydum ki 5-6 sene çıkmışlar, çocuk bunu aldatmış ve aldattığı kızla evlenmiş. O kadar üzüldüm ki…Ama içini yakan insanın da içi yanıyormuş bunu gördüm.

Acılar geçiyor. Kalp yumuşuyor. Allah bu alemi bir dantel gibi örmüş, çok ince ayrıntılar var. Bize çok azı bildirilmiş ki o bildirilenin bile ne kadar azını biliyoruz.

Üzme kendini, evlendi diye mutluluktan uçacak değil. Mutluluk fotoğrafları da seni yanıltmasın. Herkesin içinde bir hüzün var. Çoğu bunu mutlu görünerek örtmeye çalışır. Facede falan “hersey yolunda” mesajları yazan insanları görünce acaba yolunda olmayan ne var diye düşünüyorum. Sen kendine dön ve acıların aslında ne kadar işe yaradığını, bir gübre işlevi görerek içinde ne güzel çiçekleri açtıracağına şahit ol. Umarım kısa zamanda ferahlarsin ve karsina duzgun bi insan cikar.

Ama ortada verilen emek olabilir ya da gurur, sadakat, güven. Hele ki böyle bir zamanda bunlar dile kolay ama cok degerli seyler. Belki o insanın haksızlıga ugrayan kisinin gözü kör olmustur sevgiden ya da sevgi zannettigi duygudan. Bu ihtimalleri düsünerek konusmak daha dogru bence.

Olayı kendi düsen aglamaz nasihatine baglamak cok acımasızca geliyor sanki :KK14:

Mesajimin basini bir kez daha bu kez daha dikkatli okumanizi oneririm...

Asktan gozu kor olanlara gelince...

Allah verdigi dertlere karsi irade vermis.

İradesi devre disi kalanlara da arkadaslar, aile...

Onlar da mi yetmiyor, bu forum gibi mecralarda ona yardimci olmak isteyen hem cinsler...

Adam dovuyor, sovuyor, aldatiyor, kiz kendine bunlari reva goruyor...

Ayni kiz babasi bir bardak su istese of pof diye bir tip...

Kendine saygin varsa ayril diyenlere bir ton laf sayiyor...

Sevgilisine kedi yavrusu onu sevip dusunenlere aslan mubarek...

En sonunda terk ediliyor tabii...

Simdi bu kiz razi oldugu onca seye ragmen ah edecek...

Bu kiza gelene kadar ayakta uyutulan, masum kizlarin ahlari var sirada...

Evladi oldurulen anneler, hileyle dolandirilan insanlar var...

O yuzden konu sahibine kendi dusen aglamaz ahlanip vahlanma demiyorum...

Cunku onun hangi durumda oldugunu bilemem...

Eger hakki varsa hak sahibine teslim edilir zaten...

Ben burada iyi niyetli uyarilari, cevresini cigneyip, her seye razi olup sonradan aglayip sizlayan cok kiz gordum...

Gonullu riza gosterip sonradan beddua ayini yapanlarin durumlarini anlamsiz buluyorum dedim...

Mesajimda bunu gayet net yazmistim zaten...:KK14:

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ,
nasihat ve yargılayıcı yorumların başlarını okuyup bıraktım buna ihtiyacım yok ablalık tavırlara da;) bence arkadaşlar bu yeteneklerini kendi hayatlarında uygulamalı ne de olsa aşk ı biz seçiyoruz değil mi tamamen mantık işliyor 20 yaşında ;)

Mesaj atıp destek olan herkese de teşekkürler, ben şuan acı çekmiyorum üzerinden yaklaşık 5 yıl geçti insan bir yerde uğradığı haksızlığın bedelinin ödenmesini diliyor ki bu konu Allah ile benim aramda ve inancım sonsuz.Sizlerin desteğiyle buna daha fazla inandım, herşeyin zamanı var ;)

Konunun kapatılması için ne yapabilirim ya da editör ilgileniyorsa kapatılmasını rica ediyorum.
Mesajlarda görüşmek üzere ,
Sevgiler

Sana eden aradan 13 yil gecmis olsa bile ettigini buluyor..
ben gordum bizzat yasadim.. Gonul isleri ile ilgili bir olayim vardi bundan tam 13 yil once bekarken, bana cok haksizlik etmisti ama yillar sonra bedelini odedigini gordum.. sende gorursun merak etme..
Kimsenin ettigi yanina kalmaz..
Rabbim yarina birakir ama yanina birakmaz.. Birakmasin da..

Back
X