Ebelik nasıl bir bölüm sizce? Hemşireliğe geçiş imkanı var mı?

Kesinlikle çalışman gereken dersler var. Çünkü sağlık alanı bambaşka bilmediğin bir sürü kelime olucak. Kitabı açıp mikroskop resimlerine boş boş bakıp kapattığımı bilirim :) o yüzden en önemli tavsiyem derste ders dinle. Öbür türlü o kitaplar hazmedilmiyor. Uygulamalarda heyecan yapabilirsin, ellerin titreyebilir ama aşıyorsun. Ben ilk ampul kırışımda acemilikle elimi de kesmiştim :KK1: korkulcak bir şey yok.
Okulun ilk günü de standart. Pek heyecanı yok. Herkes birbirini tanımaya çalışıyor vs. :)

Yazdıkların için gerçekten çok teşekkür ederim beni önemli ölçüde aydınlattın ve ebelik mesleğine daha sıcak bakmamı sağladın. İnşallah kazanırsam ilk işlerimden biri de buraya yazmak olucak :) O zaman daha kesin konuşuruz inşallah. Benim sorularıma vakit ayırdığın için tekrar teşekkür ederim :KK34:

Yazdıkların için gerçekten çok teşekkür ederim beni önemli ölçüde aydınlattın ve ebelik mesleğine daha sıcak bakmamı sağladın. İnşallah kazanırsam ilk işlerimden biri de buraya yazmak olucak :) O zaman daha kesin konuşuruz inşallah. Benim sorularıma vakit ayırdığın için tekrar teşekkür ederim :KK34:

Rica ederim :) hayırlısı olur umarım

ebelikten hemşireliğe geçmek diye bişey yok ancak belli tecrübeden sonra hemşirelik de yapılabiliyor diye biliyorum.
bazı üniversiteler ebelik bölümlerinden mezun olurken diplomada ebe-hemşire yazıyormuş, yani çift diploma.
Balıkesir ve niğde'de var diye biliyorum :)

Vay be:KK66: ne cabk gecti gcen sene knuyu acan arkdasma ebelik hakknda blgi verydm 2.snf oldm artk:) okdr dgru karar vermsmki meslegmi secerken saglk sektru isteyen arkadslarm icin tavsye edblrm.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Rica ederim :) hayırlısı olur umarım

Sonuçlar açıklandı ve ben hemşirelik kazandım ebeliğe hazırlamıştım kendimi aslında ama bu sonucun beni daha çok sevindirdiğini söyleyebilirim ilk istediğim hemşirelikti çünkü :) Yine de bana verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :)

Sonuçlar açıklandı ve ben hemşirelik kazandım ebeliğe hazırlamıştım kendimi aslında ama bu sonucun beni daha çok sevindirdiğini söyleyebilirim ilk istediğim hemşirelikti çünkü :) Yine de bana verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :)

Birbirine çok yakın meslekler zaten :) tebrik ederim ayrıca, umarım mesleğini çok severek yaparsın :)

Merhaba :) Öncelikle iyi bayramlar propanol bende bu sene ebelik bölümünü kazandım kafamdaki soru işaretlerinin çoğunu giderdim sayenizde teşekkür ederim acaba arkadaşlarından formasyon alan var mı ? şimdiden cevabın için teşekkürler

Merhaba :) Öncelikle iyi bayramlar propanol bende bu sene ebelik bölümünü kazandım kafamdaki soru işaretlerinin çoğunu giderdim sayenizde teşekkür ederim acaba arkadaşlarından formasyon alan var mı ? şimdiden cevabın için teşekkürler

İyi bayramlaar :)
hangi üniversite :)

Teşekkür ederim :) Sende ebelik bölümü okuyorsun galiba yazdıklarına baktım birazda verebileceğin tüyolar var mı :)

Hemşirelik okudum ben iki senedir de hemşirelik yapıyorum özel bi kadın doğum hastanesinde bu sene de ebelik yazdım bu yıl başlıycam ege üniversitesi ebelik bölümüne ama sorarsan daha önce doğum da yaptırdım çok sayı da gebe takibi, küretajlar ya da medikal tedavi yaptım deneyimli gidiyorum biraz bölüme :)
Bu ay sonunda istifamı verip İzmir e gidiyorum :)

Hemşirelik okudum ben iki senedir de hemşirelik yapıyorum özel bi kadın doğum hastanesinde bu sene de ebelik yazdım bu yıl başlıycam ege üniversitesi ebelik bölümüne ama sorarsan daha önce doğum da yaptırdım çok sayı da gebe takibi, küretajlar ya da medikal tedavi yaptım deneyimli gidiyorum biraz bölüme :)
Bu ay sonunda istifamı verip İzmir e gidiyorum :)[/I]

Hayırlısı olsun senin içinde :)

Bu ay sonunda istifamı verip İzmir e gidiyorum :)

Canım tebrik ederim sonunda istediğin bölüm oldu:)
Biraz geç oldu bu tebrik ama giremiyorum uzun zamandır malumm :)
Gerçekten çok sevindim herşey gönlünce olsun...

Canım tebrik ederim sonunda istediğin bölüm oldu:)
Biraz geç oldu bu tebrik ama giremiyorum uzun zamandır malumm :)
Gerçekten çok sevindim herşey gönlünce olsun...
Canım benim çok teşekkür ederim evet oldu bu senee :)

Şu tercih konusunun bu kadar kasicağini hic tahmin etmemistim herkes farkli biseyler söylüyo yok hemsire olma ebe ol ebe olup napicaksin hemsire ol siralamami yaptim ama henuz göndermedim icime sinmeyen biseyler var sanki yada istedigim uni. Tutmazsa eger sıkıntısı bu. Yazdiklarinizi okudum icinizde ebe olanda var hemsire olanda ben cerrahi hemsirelik istiyorum dokuz eylul 92.900ile kapatmis gecen sene ben 96.017deyim puanlarimiz ayni ama binlikler farkli yardimci olursaniz sevinirim

hemşirelik değil ebelik tercih edin. atama puanları çok düşük, okul biter bitmez garanti atanırsınız. hem ebelerde hemşirenin çalıştığı ortamlarda çalışabiliyor. ama hemşireler ebelik yapamıyor. bence bu büyük bir ayrıcalık. bende kararsız kalıp ebelik tercih etmiştim ve verdiğim en doğru karardı. hemşirelik okuyan arkadaşlarım hep pişman oldular, okulu bırakan bir arkadaşım bile olmuştu. tabi sizin kararınız. bu bölümü okuduğum için çok memnunum. hemşire sayısı çok fazla olduğu için artık sıkıntılı. ebelikte sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum. bir kadın olarak sağlık alanını düşünüyorsanız tercihiniz ebelikten yana olsun.

Merhaba ben ebelik bölümünü kazandım.Şimdi internetten bir kaç şey okudum moralim bozuldu.Ebelik mesleği artık bitti filan denilmiş.Siz ne düşünüyorsunuz?

Ve ebelikten hemşireliğe geçiş imkanı var mı? Bilgisi olanlar yarıdımcı olursa çok sevinirim.

merhaba bu siteye sırf sizinle konuşmak için hesap açtım. çünkü bende ebelik istiyorum ve siz de şu an ebelik okuyorsunuz.ben lise sondayım ve sınava gireceğim ygs puanım iyi ve lys de de az bişey iyi yapsam ebelik tutar diye düşnüyorum ve okul puanım iyi. :) ve ebelik bölümünü gerçekten de çok isityorum. sizce seçmelimiyim?dersler nasıl? zor mu? özel mi devlet mi önerirsiniz? ve son olarak yorucu mu bir kadın için ideal bir meslek mi? umarım bu mesajımı görürsünüz. yinede çok teşekkür ederim . hayatınızda başarılar :) . .

merhaba bu siteye sırf sizinle konuşmak için hesap açtım. çünkü bende ebelik istiyorum ve siz de şu an ebelik okuyorsunuz.ben lise sondayım ve sınava gireceğim ygs puanım iyi ve lys de de az bişey iyi yapsam ebelik tutar diye düşnüyorum ve okul puanım iyi. :) ve ebelik bölümünü gerçekten de çok isityorum. sizce seçmelimiyim?dersler nasıl? zor mu? özel mi devlet mi önerirsiniz? ve son olarak yorucu mu bir kadın için ideal bir meslek mi? umarım bu mesajımı görürsünüz. yinede çok teşekkür ederim . hayatınızda başarılar :) . .
Bu kadar çok istiyorsan tercih listene ekle ve başa al :) Çalışırsan her dersi halledersin ama kolay diyemem ben bazıları çerez bazılar zor tabi :) Evet yorucu ama seviyorsan öneririm. Mesleğin kadını erkeği yoktur kendini hafife alma :) Kolay gelsin dilerim istediğin olur :)

X