Tabiki. Geçen sene benim de aklımda oldukça soru işaretleri olduğu için bu konuyu açmıştım. Nitekim yazdım ve kazandım :) öncelikle hemşirelikten hiçbir farkı yok diyebilirim. 1. sınıfta derslerin çoğu ortak. Anatomi,fizyoloji,histoloji,parazitoloji gibi temel tıp dersleri görülüyor. Her üniversitenin staj sistemi farklı oluyor tabi. Ben 1. sınıftan staja çıktım ve genel cerrahide staj yaptım. Hani ebeler sadece kadın doğum ve yenidoğan alanında bilgili değil. Tüm alanlardan bilgi sahibi olabiliyorsun. Özellikl staja çıkınca zaten işin püf noktasını öğreniyorsun. 1. sınıf dersleri biraz ağır yalnız çalışmak gerekiyor :)
2. ve 3. sınıfta doğum alanına yöneliyoruz. Son sınıf intörn yani 1 sene boyunca sadece staj yapıyorsun fakat bu intörnlük durumu da üniversiteden üniversiteye farklılık gösteryor. Eğer sağlık alanına gerçekten ilgi duyuyorsan hiç düşünme yaz derim. Ben tm mezunuyum ve çok iyi bir puanım vardı. Sağlık sektörünü daha cazip bulduğum için sayısaldan alan seçtim ve pişman değilim :)