Kızım bitlendi.

Ya valla sormayın eşim covid zamanında bile bunları yapmadık diye dalga geçiyor benimle😄 evet şampuana devam edeceğim bakalım inşallah çabuk geçer.
Ben ogretmenligimin ilk yılında belimde olan sacimla 3 aylık nisanliyken bitlendim😂 ensem kaşınıyor ,yikaniyorum yikaniyorum saçım ağır geliyor vs sonra öğretmen bir arkadasa söyledim dedi kizzz aramıza hosgeldin , bitlendin😂 2-3 gün şampuanla yikandim sık sık taradım sonra sprey vardı onu kullandım geçti😂😂

Merhaba kızlar. Yine bir derdimle burdayım. Çok saçma biliyorum ama utanarak yazıyorum. Kızım okuldan bit kapmış malesef☹️ 3 hafta kadar önce öğretmenimiz uyarı yapmıştı şüpheleniyorum çocukları kontrol edin diye. Ben ara ara baktım ama bir şey görememiştim.

1 hafta kadar önce kaşınmaya başladı. 2 gün önce de bulduk kafasında :KK43: Ben hiç bitlenmedim nasıl bir şey olduğunu da bilmiyorum internetten araştırıp fotoğraflara bakarak anladık. Hemen beyaz sirke sıkıp bekletip yıkadım kafasını. Sonra sprey şampuan vs yıkayıp metal tarakla taradım. Döküldü bayağı. Akşam da traş köpüğü sıkıp bekletip tarayıp yıkadım tek tük çıktı. Bugün yine devam ediyorum.

Yastıklar çarşaflar koltuk kılıfları montlar tarak toka kıyafetler hepsini 60 derecede yıkadım 2 kere kurutma makinesine attım. Yıkayamadığım şeyleri çöp poşetine koyup sıkıca bağlayıp balkona koydum.

Şimdi yaşayanlar veya bilgisi olanlar söyleyebilir mi başka napabilirim, kaç günde geçer🙁 ayrıca kendime de aynı işlemleri yaptım eşim taradı baktı ama kepekten başka bir şey yok diyor. Ben de kaşıntıda yok ama kızımla yan yana yattığımız oluyor yastığına yattığımda oldu bu süreçte. Bulaşmama ihtimali var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Annem küçükken kuzenimle beni dizlerine yatırıp söylene söylene bitlerimizi temizlerdi, o geldi aklıma 😁 siz uyuz ile karıştırdinız galiba, bitte bu kadar detaylı bir temizliğe ve hazırlığa gerek yok diye biliyorum..eczanede bit için birçok ürün var

Ben ogretmenligimin ilk yılında belimde olan sacimla 3 aylık nisanliyken bitlendim😂 ensem kaşınıyor ,yikaniyorum yikaniyorum saçım ağır geliyor vs sonra öğretmen bir arkadasa söyledim dedi kizzz aramıza hosgeldin , bitlendin😂 2-3 gün şampuanla yikandim sık sık taradım sonra sprey vardı onu kullandım geçti😂😂
Ya demekki okullarda gerçekten çok var benim hiç aklıma gelmezdi😅

Ya demekki okullarda gerçekten çok var benim hiç aklıma gelmezdi😅
E yani çocuk bu ,bir de çok hızlı bulasip cogaliyorlar. Bizimki köy okuluydu sabah hayvan otlatip tezek toplayip gelen çocuklarım vardı ve çocuklar öğretmene sarilmayi çok sever 😂 üstelik ben tesettürlü biriyim ona rağmen bulaştı. Ölümden başka her şeyin çaresi var.

Annem küçükken kuzenimle beni dizlerine yatırıp söylene söylene bitlerimizi temizlerdi, o geldi aklıma 😁 siz uyuz ile karıştırdinız galiba, bitte bu kadar detaylı bir temizliğe ve hazırlığa gerek yok diye biliyorum..eczanede bit için birçok ürün var
Yok karıştırmadım da internette neler yazıyor bir görseniz 😅 kumaş üstünde 10 gün yaşar falan yazıyor okuyunca kafayı yedim🥹 o yüzden her şeyi yıkadım vs derken ipin ucu kaçtı😅

Hanımlar kızım 6 yaşında ve 2 kızım daha var bugün kızımın saçını taradım içinde aşırı bit var ve bende o sinirle o kızgınlıkla kızımın saçını kestim ve çok pişmanım saçını enseye kadar kestim inanın ki şuanda çok pişmanım kızımın saçını hemen uzarmı acaba...
Ay yazıklar olsun ama artık gerçekten

E yani çocuk bu ,bir de çok hızlı bulasip cogaliyorlar. Bizimki köy okuluydu sabah hayvan otlatip tezek toplayip gelen çocuklarım vardı ve çocuklar öğretmene sarilmayi çok sever 😂 üstelik ben tesettürlü biriyim ona rağmen bulaştı. Ölümden başka her şeyin çaresi var.
Aa tesettürlüyken bile bulaştıysa benim iş nanay valla🥹😄 öyle tabi Allah dermansız dert vermesin bu da geçer inşallah.🙏

Aa tesettürlüyken bile bulaştıysa benim iş nanay valla🥹😄 öyle tabi Allah dermansız dert vermesin bu da geçer inşallah.🙏
Siz de o sampuanlarla yıkanın ,uzulmeyin ya bitsiz bir ömür mü olur 😂😂🥹 bir konu vardı kadın kızının saçını ensesinde tutup kesmiş,ona çok kızmıştım sizi görüp örnek alsın.

Hic unutmam bir sene bi akrabamin kizi yanimiza geldi. Sipa her gun bizdeydi. Daha 6 yasinda falan. Sonra basladi bizde bir kasinti. Baktik bitlenmisiz. Tabi daha bilmiyoruz bitin nereden geldigini. Sonra sirke, sampuan falan derken ugrastik kurtulamadik. Cok zarari oldu onlarinda. En sonunda aldik birer sac boyasi boyadik saclarimizi bitten eser kalmadi. 3 gun sonra ogrendim ki meger bu sipa bitliymis. Onlarda ugrasiyorlar tabi ama ne fayda. Bir gun yine bize geldi yanima uzandi birden ondan koluma siyah bir bitcik dusuverdi. En sonunda bi azar cektim buna, tekrardan saclarimizi boyadik. Buda bir yaz maceramdir. Simdi o sipa buyudu benim sehrimde, yanimda okul okuyor canim bacim benim. Bu aralarda duzenli uyuz oluyor, surekli camasir yikiyoruz. 😂

Siz de o sampuanlarla yıkanın ,uzulmeyin ya bitsiz bir ömür mü olur 😂😂🥹 bir konu vardı kadın kızının saçını ensesinde tutup kesmiş,ona çok kızmıştım sizi görüp örnek alsın.
Teşekkür ederim🙏 bu konuda da yazmış üstte bir üye sinirle kestim diye ama ne diyebilirim ki inşallah atlatır o yavrucak da hemen..

Hic unutmam bir sene bi akrabamin kizi yanimiza geldi. Sipa her gun bizdeydi. Daha 6 yasinda falan. Sonra basladi bizde bir kasinti. Baktik bitlenmisiz. Tabi daha bilmiyoruz bitin nereden geldigini. Sonra sirke, sampuan falan derken ugrastik kurtulamadik. Cok zarari oldu onlarinda. En sonunda aldik birer sac boyasi boyadik saclarimizi bitten eser kalmadi. 3 gun sonra ogrendim ki meger bu sipa bitliymis. Onlarda ugrasiyorlar tabi ama ne fayda. Bir gun yine bize geldi yanima uzandi birden ondan koluma siyah bir bitcik dusuverdi. En sonunda bi azar cektim buna, tekrardan saclarimizi boyadik. Buda bir yaz maceramdir. Simdi o sipa buyudu benim sehrimde, yanimda okul okuyor canim bacim benim. Bu aralarda duzenli uyuz oluyor, surekli camasir yikiyoruz. 😂
Yaa Allah kolaylık versin😂 saç boyası işe yarıyor o zaman gerçekten öyle mi? Ben de burda gördüm bugün aldım boya ama daha boyayamadım. Bende yok gibi duruyor şu an ama belki de kuluçka dönemindedir diye boyayayım en azından böyle gider belki dedim.

Yaa Allah kolaylık versin😂 saç boyası işe yarıyor o zaman gerçekten öyle mi? Ben de burda gördüm bugün aldım boya ama daha boyayamadım. Bende yok gibi duruyor şu an ama belki de kuluçka dönemindedir diye boyayayım en azından böyle gider belki dedim.
Vallahi kesin cozum. Herkes kendi sac renginden alip boyamisti. Aninda yok ediyor.

Bacım siz bu sipaya biraz temizlik mi ogretseniz 😂

Ben bu saçlardan traş köpüğü sayesinde arındırdım öncesinde eczaneden bir çok bit şampuanı kullandım ama çözüm olmamıştı
3 buçuk sene öncesiydi okula gitmiyordu kuaförden bulaşmıştı düğün için saçını yaptırmıştık 1000000223.jpg

Son düzenleme:
Ben bu saçlardan traş köpüğü sayesinde arındırdım öncesinde eczaneden bir çok bit şampuanı kullandım ama çözüm olmamıştı
3 buçuk sene öncesiydi okula gitmiyordu kuaförden bulaşmıştı düğün için saçını yaptırmıştıkEki Görüntüle 3514475
Ay maşallah çok güzelmiş saçları😍 traş köpüğüde kullanıyorum dünden beri hem kızıma hem kendime işe yaramıyor gibi geliyordu ama devam edeyim o zaman.

Ay maşallah çok güzelmiş saçları😍 traş köpüğüde kullanıyorum dünden beri hem kızıma hem kendime işe yaramıyor gibi geliyordu ama devam edeyim o zaman.
Günlük değil de 3 günde bir yeterli strec ile sarıp hava almasını önleyin geçici bir şey kendinizi de çocuğunuzu da yıpratmayın

İlginçtir ki ben okulda bitlenmedim hiç ama 18 yaşındayken gittiğimiz bir pansiyondan annem ve ben iki koca kadın bitlendik. Herkesin başına gelebilir. Eczaneden alacağınız bit şampuanı kullanın. Ama dikkatli kullanın sonuçta ağır bir kimyasal ve belirtilen süreden daha üzün süre bekletmeyin, kullanma talimatlarına uyun. Bir hafta sonra (daha önce değil) eğer geçmediyse tekrarlarsınız. Siz anlattığınıza göre gerekenleri yapmışsınız zaten. Geçmiş olsun.

X