Ebelik nasıl bir bölüm sizce? Hemşireliğe geçiş imkanı var mı?

dersler hemşirelikle aynı mı oluyor?

1. sınıfta temel tıp eğitimi alınıyor. Anatomi,fizyoloji,histoloji, genetik vs.
2. sınıfta alan derslerine yöneliniyor. Yani 1. sınıf dersleri aynı fakat sonraki senelerde farklılıklar var. Yine de şunu söyleyebilirim bir hemşireyle hemen hemen aynı eğitimi alıyorsun. Sadece o her alanda az az bilgi sahibiyken sen tek bir alanda ciddi anlamda bilgi sahibi oluyorsun.

Amin insallah canim sende atanirsin ozelden yazayim

Tesekkurler, amacim hem iyi yerde iyi universite hem de hemsirelikti. Ebelikte guzel surekli yeni masum hayatlar doguyor eline ama o daha cazip geliyor bana :) sanirim ik tercihim ebelik olacak

Tesekkurler, amacim hem iyi yerde iyi universite hem de hemsirelikti. Ebelikte guzel surekli yeni masum hayatlar doguyor eline ama o daha cazip geliyor bana :) sanirim ik tercihim ebelik olacak

Canim derslerimizin hepsi ayniydi dahiliye psikiyatri hepsini gorduk sadece bizim kadin dogum dersi daha agirlikliydi bizim ders sayimiz daha fazlaydi .hemsirelikten daha zor derslerimiz.....ama gecilmiycek gibi degil...iyi geceler canim

Canim derslerimizin hepsi ayniydi dahiliye psikiyatri hepsini gorduk sadece bizim kadin dogum dersi daha agirlikliydi bizim ders sayimiz daha fazlaydi .hemsirelikten daha zor derslerimiz.....ama gecilmiycek gibi degil...iyi geceler canim

Cok yardimci oldunuz, son bir soru hangi uni? iyi geceler sizede

Son düzenleme:

Pişman olmazsın bence. Ben bu sene staja çıktım mesela genel cerrahi bölümndeydim. Bir sürü şey öğrendim stajda. Evet uzmanlık alanımız yenidoğn ve doğum bölümü ama diğer bölümlerde de çalışıyor görüldüğü üzere :)

Tesekkurler, hangi universite?

Meraba :) Bende şu anda tercih yapma aşamasındayım en çok istediğim bölüm hemşirelik istanbulda oturuyorum özel üni yazıcam ama hemşirelik gelip gelmiceği kesin değil onun altına da ebelik yazıcam o kesin tutuyo hemşirelik almazsa ebeliğe alıyo kesin okul bölüm hakkındaki yorumları falan okuyunca sizinkiler çok hoşuma gitti ebelik hakkında beni biraz daha aydınlatabilir misiniz acaba? Cevaplarsanız çok sevinirim

Tabiki. Geçen sene benim de aklımda oldukça soru işaretleri olduğu için bu konuyu açmıştım. Nitekim yazdım ve kazandım :) öncelikle hemşirelikten hiçbir farkı yok diyebilirim. 1. sınıfta derslerin çoğu ortak. Anatomi,fizyoloji,histoloji,parazitoloji gibi temel tıp dersleri görülüyor. Her üniversitenin staj sistemi farklı oluyor tabi. Ben 1. sınıftan staja çıktım ve genel cerrahide staj yaptım. Hani ebeler sadece kadın doğum ve yenidoğan alanında bilgili değil. Tüm alanlardan bilgi sahibi olabiliyorsun. Özellikl staja çıkınca zaten işin püf noktasını öğreniyorsun. 1. sınıf dersleri biraz ağır yalnız çalışmak gerekiyor :)
2. ve 3. sınıfta doğum alanına yöneliyoruz. Son sınıf intörn yani 1 sene boyunca sadece staj yapıyorsun fakat bu intörnlük durumu da üniversiteden üniversiteye farklılık gösteryor. Eğer sağlık alanına gerçekten ilgi duyuyorsan hiç düşünme yaz derim. Ben tm mezunuyum ve çok iyi bir puanım vardı. Sağlık sektörünü daha cazip bulduğum için sayısaldan alan seçtim ve pişman değilim :)

Çok teşekkür ederim cevapladığın için öncelikle :) İlgi duyduğum tek şey sağlık gibi bişey zaten. Mühendislik falan da tutuyo ama ben istemiyorum.Etrafımdakiler beni vazgeçirmek için ellernden geleni yapıyolar.Sağlık seçip napıcaksın en zorlu en mikrop dolu meslek hstanelerde her türlü insanla karşılaşıcaksın nöbeti var bilmem nesi var vs vs. Ama en iyisi sağlık sağlık seç diyip destek verenler de var sağolsunlar :) Benim istediğimde tam anlamıyla bu zaten beyaz önlük giyip hastanelerde dolaşmak birileriyle ilgilenmek istiyorum.Şu anda ne sormak istediğimi bilmiyorum ama istediğim bölümü okuyanlarla o mesleği yapanlarla konuşmak azıcıık da olsa bilgi edinmek hoşuma gidiyo :)

Tehlikesi ve zorlukları var elbette. Bunu staja çıkınca, çalışınca daha iyi anlayacaksın. Gerçekten insanı zora sokan hastalar çıkıyor ama çok iyi olanlarda var. Emin ol seviyorsan mesleğin sana tatmin duygusu sağlayacaktır :)

Demek istediğini çok iyi anlıyorum :) Anestezi bölümü hakkında bi bilgin var mı peki

Bildiğim kadarıyla sağlık meslek çıkışlılarının önceliği var

Aynen 2 yıllık ya bide genelde öyle söylüyolar. Şu tercihleri biran önce yapsam da sonuçlar gelse herşey belli olsa artık inşallah çok rahatlıcam :) Hemşirelik çıkmadı diye çok üzülmüş müydün

dediğim gibi benim asıl alanım tm idi. Hemşirelik yazmadım zaten sadece ebelik yazmıştım. Ama bir eksikliğini hissetmiyorum.

dediğim gibi benim asıl alanım tm idi. Hemşirelik yazmadım zaten sadece ebelik yazmıştım. Ama bir eksikliğini hissetmiyorum.

Hımm anladım peki bişey daha sormak istiyorum doğum ameliyatlarına girdn mi hiç benim tek çekindiğim şey o aslında acaba yapabilir miyim düşüncesndeym bu şey için

Hımm anladım peki bişey daha sormak istiyorum doğum ameliyatlarına girdn mi hiç benim tek çekindiğim şey o aslında acaba yapabilir miyim düşüncesndeym bu şey için

Yok dediğim gibi bu sene cerrahide staj yaptım ama çok kötü durumda olan hastalar gördüm. İlk hafta o kadar etkiledim ki yemek yiyemedim ama sonra soğukkanlı olmayı öğreniyorsun :) profesyonel bakmaya başlıyrsun olaya. Doğuma bu sene giricem ama üst sınıftan arkadaşlarım var hepsi bayılmış yeni bir bebeğin dünyaya gelmesine

Ben bebeklere bayılırım yani o kadar çok seviyorum ki anlatamam içim çok farklı oluyo bebek görünce falan :) ama bende çok soğukkanlı birisi değilimdir inşallah çabuk alışabilirim dün akşam anatomi dersi hakkında biraz araştırma yapıyım dedim beklediğimden çok daha fazla farklı :) biraz korkuyorum çok fazla zorlanıcak mıyım derslerde acaba diye inşallah bünyem kaldırır dersleri uygulamaları çünkü özelde okucam aileme karşı mahcup olmamam gerek.Ders çalışma tiyoları verebilir misin bana biraz heh bide şey üniversiteye başladığında ilk gün nasıl oluyo onu çok merak ediyorum :)

Kesinlikle çalışman gereken dersler var. Çünkü sağlık alanı bambaşka bilmediğin bir sürü kelime olucak. Kitabı açıp mikroskop resimlerine boş boş bakıp kapattığımı bilirim :) o yüzden en önemli tavsiyem derste ders dinle. Öbür türlü o kitaplar hazmedilmiyor. Uygulamalarda heyecan yapabilirsin, ellerin titreyebilir ama aşıyorsun. Ben ilk ampul kırışımda acemilikle elimi de kesmiştim korkulcak bir şey yok.
Okulun ilk günü de standart. Pek heyecanı yok. Herkes birbirini tanımaya çalışıyor vs. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…