İhanetin aldatılan ile hiç bi alakası yok. Bu tamamen aldatan kişinin karakter zaafiyeti.. Şuan belki de acı bile çekmiyorsunuz, içinizde bi yer sürekli kanıyor gibi ama siz hississiniz. Size iyi gelecek olan tek şey zaman.. Bu acı da geçecek. Herşey insanlar için. Bir gün bi bakmışsınız herşey çok geride kalmış. Kendi iyiliğiniz için size kötülük yapanları affedin. Burada affetmekten kastım tekrar o adamla evlenin, sevin, güvenin değil tabi. Affedin, yani bu insanlara öfke dahi beslemeyin. Sizi bi çıkmaza hapsedecek olan kin ve intikam duygularından arının. Yüreğinizdeki bu yükten kurtulun. Sokakta yanınızdan geçip giden insanlardan hiç bir farkı olmasın bunların.. Aksi halde öfke, intikam gibi duygular sadece onlara değil size de zarar verecek.. Ne mutlu olmasını dileyin, ne de cezasını bulmasını bekleyin.. Bu beklentiler hep en çok size zarar verecek. Bataklık gibi düşündükçe dibe çökeceksiniz.. Acınızı yaşayın, yasınızı tutun, hukuki tüm haklarınızı da alın ama gerisi Allaha emanet.. Sizin bu adama yapacağınız her kötülük onun vicdanını rahatlatmasına bahane olacaktır "evet aldattım ama bedelini ödüyorum" duygusunu yaşamasına izin vermeyin. Bırakın tepkisizliğiniz karşısında kavrulsun. Bi insanı yok saymak, ondan nefret dahi etmemek alınabilcek en güzel intikamdır.. Kendinizi bu insanlara bedel ödetmeye çalışarak iyileştiremezsiniz, profesyonel yardım alın. Bunu bi trafik kazası gibi düşünün. Sizin hiç bi suçunuz yoktu, başınıza kötü birşey geldi ama atlatacaksınız. Hatta yeniden sevecek sevileceksiniz. Bu iki karaktersiz insan yüzünden siz neden sevmekten sevilmekten mahrum kalasınız ki ! Hayat herşeye rağmen devam edecek, siz de dimdik bu yolda yürüyeceksiniz...