Düşüncelerinizi paylaşır mısınız

aynı duruma yakın bir şey ben de yaşadım , benim de 2. evliliğim ( 4 yıldır evliyim yaklaşık) eşimle tanıştığımız gün ben evlenip ayrıldığımı söyledim , eşim de zaten 2. evliliğini benimle yapacaktı , bizlik bir sorun kesinlikle yoktu , ailelerimize anlattık orda da bir sorun yok tabi , biz evlendiğimiz gün ben duydum kii kayınpederim ve kayınvalidem benim daha önce evlendiğimi kendi akrabalarına anlatmamışlar, ben buna biraz takıldım , sonuçta bunu gizlicek bişey yoktu , ama sonradan ben sorulara maruz kalmayayım bu konular açılmasın diye yaptıklarını ilettiler, balayı filandı derken unutuldu gitti. biz mutlu onlar mutlu . ama sana bu yollardan geçmiş biri olarak nacizane tavsiyem , eşinin ailesinin de bilmesi gerektiği yönünde . her şey senin için yolunda olur umarım

Annemin kuzeni böyle bir şey yaşamıştı.
Sonra evlendi, eşi kendi ailesine hiç bir şey söylemedi. 2 çocuğu var su an, aile hala bilmiyor.

İkiniz arasindaki iletisim , sinirlanizi cizmeniz birbirinize saygi duymaniz cok guzel. Onemli olan da bu. Temelde bunlar var oldukca gerisi cok daha kolay hallolur diye düşünüyorum.
Herkes sizinle ayni anlayis duzeyine sahip olmayabilir, ayni saygiyi gostermeyebilir. Bu durumda başkalarına cok da yorum hakki vermemek mantıklı.
Siz nihayetinde söylenmesini istediginizi belirtmişsiniz. Ailesinin kendisinden degil de bir başkasından duymasi olasılığı da mustakbel esinizin sorumlulugu artik . Ne guzel bu konuda da ozguvenli bir durusunuz var .
Mutluluklar dilerim.

Tüm sülalenin bunu duymasına gerek yok bence de. Sizin hakkınızda fazladan bilgi paylaşamamakla iyi yaptıklarını düşünüyorum. Kültür olarak insanlarımız meraklı ve her türlü soruyu kendilerinde hak görebiliyorlar malesef.
Ben yapı olarak kendimi net ifade edebilen ve çizgilerimi belli eden biri olduğum için öyle herkes yada meraklı herhangi birinin birşey diyebileceğini sanmıyorum.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Annemin kuzeni böyle bir şey yaşamıştı.
Sonra evlendi, eşi kendi ailesine hiç bir şey söylemedi. 2 çocuğu var su an, aile hala bilmiyor.
Sanırım söylemeye gerek duymayan veya söylemekten çekinen birsürü insan var.
Örneğiniz için teşekkür ederim. Bu durumda tek gibi hissetmiştim ilk başta

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Çift olarak ortak karar alma, birbirimize saygı duyma yada kendi doğrularımızı bulmakta gerçekten iyiyiz sanırım.
Umarım herşey istediğimiz gibi olur.

Boşanmak ayıp değil ama o ailenin yerinde olsam ben bu detayı bilmek isterdim. Tam tersi bir durum olsa siz ailenizden saklarmıydınız ? Belliki ailesi tepki vereceği için saklıyor. Nişanlınız toy ama sizin bu durumları bilmeniz lazım. Sonradan öğrenince size huzur verir mi erkek ailesi sizce?

Ailesinden bu durumu saklaması doğru değil. Tepki vereceklerini bildiği için sakladığı çok belli.
Annesinin ne tepki vereceğini bilmediğimden adım kadar eminim. Bir kadın olarak ben bile anlayamadım ne zamandır.
Üstüne anneme sordum tanıştıktan sonra oda anlayamamış.
Ailesine bu durumu söylemesi doğru mu peki? Doğrular insanlara göre değişir mi onu anlamaya çalışıyorum.
Toplumun dayatması bu olduğu için mi saklamak değil/söylememesi doğru değil yada sizin doğrunuz yanlışınız içerisinde mi belirttiniz bunu.
Önemli olan sevgi, hoşgörü, sadakat, saygı vs değil mi? Televizyon kanalları evli ama başkalarından çocuklarını öğrenen binlerce insanlarla dolu değil mi? Geçmişte yaşadığım olumsuz birşey mi insanların tavırlarını, bakış açılarını, benimle ilgili düşüncelerini değiştirebilir.
Erkek arkadaşım böyle düşünüyor olabilir mi yada ?

Bir evlilik yaşadınız diye benim bakış açım ancak o evliliğin ne sebeple sonladığına göre değişir. Yoksa sadece boşandınız diye değişmez.
Anne olarak düşünüyorum, çocuklarımın evleneceği insan hakkında her şeyi bilmek isterim, onları etkilemek adına değil, yabancı bir insan gibi hayatıyla ilgili önemli bir konuda bana önemli detayları anlatmadığı için kırılırdım.

Merhabalar öncelikle
Benim ailem ben böyle birşey yaşamamış olsaydım da asla kararıma karışmazlardı yada sorgulamazlardır. Erkek kardeşim var böyle birşeyle gelmiş olsa yada söylememiş olsa annem bana söylemedin, sakladın, annelik hakkım, sütüm triplerine girmezdi. Çocuğum mutlu mu mutlu gelinim/damadım iyi bir insan mı iyi ona bakardı.
Bana gelince karşı taraf ben olsaydım söylemezdim neden söyleyeyim. Neden geçmişinden bir bilgi vereyim kaldı ki ailemin sorun etmeyeceğini bildiğim halde diyorum. Ayrıldığımız tüm kız-erkek arkadaşlarımızı eş ailesine mi anlattık?
Yanlış anlamayın kimse bulunmaz hint kumaşı değil benim içinde geçerli bu. Huzursuz edilecek bir durumum olduğunu düşünmüyorum ki asla müsade etmem.
Siz o ailenin yerinde olsanız boşanmam detayı size ne katardı yada ne eksiltirdi?

Bence söylenmeli
Istemede, söz/nişan/nikah vs duymama şansları yok. Sizin tarafdan herkes biliyor, gizli birşey değil.
En basiti bir densiz çıkar ayy hadi bu sefer ömürlük olsun der eş ailesinin kulağına illaki gider.
Ailesi bu duruma sıcak bakmayacağı için gizliyor bana kalırsa. Yoksa herkes herşeyi bilmesine gerek yok meselesi değil bu

Boşanmak tabiki çok normal ama bence siz kendinize bile itiraf edemiyorsunuz bu durumunuzu sorun ettiğinizi. Siz ya da sevgiliniz sorun etmiyor olsanız buraya konu açmaya bile gerek duymazdınız. Ailesinin tepki vereceği gün gibi ortada. Güçlü duruşunuz takdire şayan gerçekten ama karşılarına geçip söylemek yerine bilmelerine gerek yok diyerek kendinizle çelişiyorsunuz.

Talebinizde anne olarak haklısınız. Bu durum 24-25 li yaşlara kadar geçerli olmalı bence..
30 lu yaşlara gelmiş yetişkin insanlar hayatlarında ki her detayı anne yada babaya anlatma zorunluluğunda değiller ailenin bunu talep etmesi hak değil bence.. Yetişkin insanların hatta bence 25 yaş itibari ile ''çoğunlukla'' kendi mahremiyetleri oluşuyor, ayrı dünyaları, ayrı yaşantıları.
Kimse evladının kötü birşey yapmasını, yaşamasını istemez ama aklı selim yeterli olgunluğa erişmiş insanlar kendi alanlarını oluşturmuş oluyor.
Bu söylediğim sadece evlilik için değildi bu arada. Belki siz kırılırdınız bu konu için veya başka birşey için, oğlunuzun veya kızınızın sizinle paylaşmama sebebi kendi iç dünyasında çok farklı olabilir.

Aslında durum çok net. Evet nişanlınız bunu sorun etmiyor (zaten doğrusu da bu). Ama ailesini tanıyor ve onların sorun edeceğini ve belki de evliliği engellemeye çalışacaklarını biliyor. "Sen ben biliyoruz gerisine gerek yok bence, hayatı paylaşacak olan biziz" işin dış görünüşü yani. Asıl sebep, ailesinin tepki vereceğini bilmesi. Nişanlınız da ailesinin tepkisine ne kadar direnebileceğini kestiremiyor bence. O yüzden kaçak güreşiyor. Yapması gereken bunu gayet doğal bir şekilde ailesine açıklaması ve eğer ailesi tepki verirse de ağızlarının payını vermesi. Bunu yapamayacağı için gizlemeyi tercih ediyor.

sızınle evlenecek olan kısı bunu sorun etmıyorsa kaynanaya gorumceye eltıye ne yanı asla bılmelerı gerekmez kı .. kımseyı ılgılendırmez kı
suc ıslememıssınız yuz kısartıcı bırsey yapmamıssınız altı ustu kısa surelı evlılık yasamıssınız bu ayıp bırsey degılkı
bence kararına saygı duyun kendı aılesı paylasmak ıstemıyorsa bır bıldıgı vardır. ısıne karısmayın derım
sız onunla ılgılı herseyı aılenıze yetıstırıyor musunuz oyle dusunun...

Katılmıyorum, hayatlarıyla ilgili önemli kararlarını her yaşta bilmek isterim. Dış kapının mandalı değilim sonuçta. Bana söyleyecek olmaları hesap vermeleri anlamına gelmiyor neticede. Tam tersi önemli bir karar aldığımda bende çocuklarıma durumu bildirmeliyim, aile olmak budur.

Yorumunuz için teşekkür ederim ama gerçekten sorun ediyor olsaydım çaylı kahveli-yemekli organizasyonlar, martta isteme planlamasına dur bakalım bizim konuşmadığımız şeyler var diyerek müdahele ederdim. En başından müsade etmezdim
Erkek arkadaşım ben sorana kadar söylemedi bile aileme söylemedim dikkat etmemiz lazım gibi..
İnanın bende sormayacaktım bir kaç meraklı arkadaşımın hadi sor sor demesiyle sormuş bulundum.
Buraya konu açmamın tek sebebi onun almış olduğu karar tabiki saygı duyuyorum ama bir yandan da hata yapmak istemeyişimdir. Tecrübesi olanlardan yada fikirlerinizi görmek istediğimden.
Bu arada durum derken özel bir durumum yok. Evlendim olmadı ayrıldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…