Şöyle söyleyeyim sanırım o zamanlar benim burhanlı zamanlarımdı. Taktım mı takan herşeyin altında birşey arayan.Hem siz buna benzer bir konu daha acmistiniz o zamandan beri hala bu olay çözülmemiş.
Bence sizinde kafanızı kurcaliyor.
Tamam sevgiliniz söylemeli ama ileride o aile sizi gizlemiş diye düşünecek.
Bu ülkede kaynana faktörü var.
Seninle bir hayat sürecek olan benim, bu durumu isteyecek veya istemeyecek olanda benim açıklaması da çok mantıklı amaKendi anne babasına söylese iyi olur bence. Söylememe nedeni ailesinin tepki gösterecek olması, yoksa neden söylemesin? Bu saklanabilir bir şey değil ki söylemek istememesi çok mantıksız.
Söylememiş olmanızın zorlukları oldu mu peki.Merhaba benim eşim de yıllar önce bir evlilik yapmış. 6 ay kadar sürüp sonrasında boşanmış. Eşim bu durumu aileme söylememi istedi. Ben de babam ve annem bu durumu öğrendikten sonra önyargılı davranırlar eşimi istemezler diye söylemedim. 1.5 yıldır evliyim. Arkadaşlarım dahil hiç kimseye söylemedim bu durumu... Tercih meselesi
Erkek arkadaşım herşeyi biliyor o konuda çok içim rahat.Önemli olan eşler arasında bilinmesi. Ailenin bilip bilmemesi çok da önemli değil. Sonradan öğrenseler ne olacak? Bu yüzden bana karşı tavırları değişecekse yürüsün gitsinler.
Mantıklı değil, mantıklı olan şey ailesinin istemeyeceğini bile bile söyleyip önlerini bu konuda kesmesi. Şimdi aile bunu sorun edecek tiplerse, ileride öğrendiklerinde daha kötü olur. Eşiniz de siz hatalı bir şey yapmış gibi bunu saklarsa ailenin düşüncesine de alttan altta destek vermiş olur. Kendi içinde bunu sorun etmeyen bir insan ailesinin karşısında da çelik gibi sağlam durur. Kendisinin istememesi tamamen falso bence.Seninle bir hayat sürecek olan benim, bu durumu isteyecek veya istemeyecek olanda benim açıklaması da çok mantıklı ama
Aynı durumda olanlar bir süre sonra bu düşünce yapısına giriyor sanırım.Aynı durum bende de var şuan. 6 ay evli kaldım, 2 sene önce boşandım, 1buçuk yıldır da bir ilişkim var , erkek arkadaşım tabi ki herşeyi biliyor. Bizim de ailelerimiz tanıştı, beni de seviyorlar, ilişkimizi destekliyorlar, benim ailem de öyle. 2 3 ay sonra isteme düşünüyoruz biz de ama erkek arkadaşım benim evlendiğimi ailesine söylemedi henüz. O da sizin erkek arkadaşınız gibi , herkesin herşeyi bilmesine gerek yok diyor. Onların bir yerden duyma ihtimali de yok, çok uzak bir yerde yaşıyorlar, burada sadece erkek arkadaşım yalnız yaşıyor. İlk zamanlar söylemelisin diyordum ama artık hiç konusunu açmıyorum ben de, kendi bilir.
Hayır hiç olmadı. Eşimin bütün ailesi kayseri de yaşıyor. Burada hiç akrabası yok. Söz ve nişan istediğim gibi oldu. Maalesef düğün yapamadık. Evlendiğimiz zaman pandemi yeni çıkmıştı. Düğün salonları kapalıydı. Bizde yaşadığımız yerde sadece nikah yaptık. Söylemediğim için şu ana kadar pişmanlık yaşamadım.Söylememiş olmanızın zorlukları oldu mu peki.
Evlilik sürecindeki merasimlerde sonraki süreçte vs
Benim bu konuyu bık bık irdelediğim zamanlarda ailen istemezse vs diye tüm ihtimalleri sıraladığımda arkamda duracağından emin oldum. Sonraki tüm süreçte bana bunu hissettirdi. Ben ailesi istemez diyemiyorum mesela yeni tanımamış olmama rağmen.Mantıklı değil, mantıklı olan şey ailesinin istemeyeceğini bile bile söyleyip önlerini bu konuda kesmesi. Şimdi aile bunu sorun edecek tiplerse, ileride öğrendiklerinde daha kötü olur. Eşiniz de siz hatalı bir şey yapmış gibi bunu saklarsa ailenin düşüncesine de alttan altta destek vermiş olur. Kendi içinde bunu sorun etmeyen bir insan ailesinin karşısında da çelik gibi sağlam durur. Kendisinin istememesi tamamen falso bence.
Benim gizli kalması gibi bir amacım yok belirmiş olayım bunu.gizli kalmaz. mümkün değil.
tepkilerden çekiniyor belli ki.
Evlilik olması durumunda bizde sadece nikah yapacağız sanırım.Hayır hiç olmadı. Eşimin bütün ailesi kayseri de yaşıyor. Burada hiç akrabası yok. Söz ve nişan istediğim gibi oldu. Maalesef düğün yapamadık. Evlendiğimiz zaman pandemi yeni çıkmıştı. Düğün salonları kapalıydı. Bizde yaşadığımız yerde sadece nikah yaptık. Söylemediğim için şu ana kadar pişmanlık yaşamadım.
Ailesine benden ilk bahsettiği zamanlar ve ailesiyle ilk tanıştığımız zamanlar soruyordum sürekli, ne zaman söyleyeceksin, bence söyle fln diye ama artık vazgeçtim, kendisi bilir. Ailesi çok modern ama doğuda bir ilde yaşıyorlar, biz trakyadayız. Bir yerden duyma ihtimalleri yok. Beni istemezler mi diye sorduğumda, kendi aralarında bir şaşırılar önce ama asla istememe gibi bir şey olmaz , zaten bana asla öyle bir şey söyleyemezler diyor. İlerde bir şekilde duyarlarsa benim hiçbir suçum yok, ben kimseden bir şey saklamadım, bu onun tercihi.Aynı durumda olanlar bir süre sonra bu düşünce yapısına giriyor sanırım.
Ben ilk başlarda kendime çok dert etmiştim bu konuyu ama sonra normale döndüm çok şükür.
Ailesi ortalama 1,5 yıldan beri beni tanıyor. Bu süre zarfında duyulmadı sonrasında da sanmıyorum aslında. Duyulmaması için çabamızda olmadı çünkü.
Sonrasında da mıç mıç akrabaları bir araya toplamadıkça sorun olmaz heralde
Önceden evlilik geçirmiş olduğunuz bir sabıka değil. Bunu saklamanız karşı taraf daha sonra öğrendiğinde sanki suçmuş hissi yaratabilir gerçi. Erkek arkadaşınızın bir bildiği vardır diye düşünüyorum, çok irdeleyip aranızı bozmayın bence.Merhabalar,
Düzenli giden bir ilişkim var ortama 4 yıl önce boşandım 1 yıl evli kaldım.
Erkek arkadaşı tüm süreci biliyor ve hiç sorun olmadı dile gelmedi. Olması gerektiği gibi..
Şimdi aileler tanıştı ve karşı tarafın davetiyle yemeklere vs gidildi. Bizim de çağırmamız bekleniyor sonrasında isteme olacak sanırım.
İlişkimiz ne zaman ciddi bir yola girecek bilmediğimizden hazır olduğumuz zamanı beklediğimizden o sırada benimle ilgili bu detayı paylaşmak istemedi. Süreci kestiremiyorduk bende sorun etmedim açıkcası.
İşler iyice ciddiye bindiğinden bunu ailenle paylaşacak mısın diye sorduğumda, sen ben biliyoruz gerisine gerek yok bence, hayatı paylaşacak olan biziz dedi. Kendi ailesi kendi kararı olduğundan peki dedim ve saygı duydum.
Şuanda herşey çok güzel, hiç bir sorun yok. Ailesiyle mesafeliyiz , birbirmizi sevdik. Erkek arkadaşımın kararına peki diyerek devam mı etmeliyim yoksa bu konuyu irdelemeli miyim. Söylememesinde asla kötü bir niyet yok eminim. İlk bu konuyu konuştuğumuzda bilmeliler mi bilmemeliler mi kararını vermediğini söylemişti. Herşey bir düzene oturduğu için bu noktadan sonra bilmeselerde olur diyerekte düşünüyor olabilir.
Bu arada ben kendi ailesi ve onunla ilgili bir durum olduğu için her kararına saygı duyacağımı en başından belirttim. Hangi kararı verirse versin dahil olmayacağımı, asla şahsıma hitaben bir imada dahil bulundurmayacağımı vs söyledim zaten oda söylettirmez.
Şimdi erkek arkadaşımın kararına en başında dediğim ve yaptığım gibi saygı duyup, kendi ailesi ve ben üstüme düşen herşeyi söyledim diyerek saygı duymaya devam mı etmeliyim yoksa illede söyle mi demeliyim.
Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın. Çok teşekkür ederim
Merhabalar,Benim eşim de 1 sene evli kalıp ayrılmış ilk eşinden.
Annem dışında kimseye söylemedim ben . İrdeleyen akrabalar olmadı mı oldu tabi ki yaşlarımızdan ötürü( ben 33 yaşındaydım eşim 38 yaşındaydı evlendiğimizde) . Ben de "eşim bu yaşa kadar beni beklemiş" diyerek kapatıverdim ağızlarını.
Şimdi erkek arkadaşınızın ailesi bu konuyu şimdi değil de başka zaman ve konunun muhattapı olmayanlardan öğrenirler ise sorun yapabilirler mi yapabilirler , muhattapları ne kadar siz olmasanız bile bu konu bizden saklandı diyerek sizi de potaya koyarlar mı koyabilirler. Ben olsam erkek arkadaşım ile konuşup konuyu hiç değilse annesine izah etmesini isterdim. İzah etmemesinin nedenlerini sorardım. Bu konuda ben ısrarcı olurdum , çünkü bu konu çoğu aile tarafından maalasef sorun teşkil edebiliyor. Şimdi etmese bile yarın başka bir yerden kulaklarına gelirse o zaman sorun yapabilirler.
Yok pasif biri değil. Aile içindeki ve dışarıdaki, arkadaşlarının arasındaki tavırlarını vs bilip görüyorum.Pasif biri kesinlikle. Evlendikten sonra öğrensinler zaten boşatmazlar şimdi ayırabilirler diye korkup söylemiyor. Böyle biriyle olmazdım.
Empati yapmaya çalışıyorum. Mesela benim ailem ne benim için nede erkek kardeşim için asla böyle bir şeyi dile getirmez.Bir suç işlememişsiniz, evleneceğiniz kişi de bunu sorun etmiyor, ailesi bence bilmeli ama neden gizleme gereği duyuyor anlamadım. Demek ki sorun edeceklerini düşünüyor. Eninde sonunda öğrenecekleri şeyi gizlemenin bir anlamı yok bence. Ama yetişkin olmuşsunuz ailesinin de sorun çıkarması yanlış. Bir araya geldiğinizde siz kendiniz açıklayabilirsiniz. Sonuçta ortada gizlemeyi gerektirecek suç yada ayıp yok. Ama sonradan öğrenirlerse neden gizlediniz diye size tavır alabilirler. Ve o zaman haklı olurlar.