Düşüncelerinizi paylaşır mısınız

Şöyle söyleyeyim sanırım o zamanlar benim burhanlı zamanlarımdı. Taktım mı takan herşeyin altında birşey arayan.
Zamanla beraber tüm psikolojim ve özgüvenim normale döndü.
Konunun geçmişinde birbirimizi seviyorduk fakat ben hassastım bu konulara çok takılı kalıyordum o açmak konuşmak istemiyordu. Sonrasında oturup konuştuğumuzda ilişkimizin evrilme noktasına kadar bu konuyu açmama kararını karşılıklı olarak aldık zaten.
Şimdi soracak olursanız ben defalarca buna benzer söyleyecek misin, söylemeyecek misin vs diyerek açtım bu konuyu diyorum. Söylenebilecek herşeyi söylediğimi de düşünüyorum bu noktadan sonrası onun kararı değil mi?
Kaynana konusuna gelince üst metindeki aynı açıklamayı yaparım

Kendi anne babasına söylese iyi olur bence. Söylememe nedeni ailesinin tepki gösterecek olması, yoksa neden söylemesin? Bu saklanabilir bir şey değil ki söylemek istememesi çok mantıksız.
Seninle bir hayat sürecek olan benim, bu durumu isteyecek veya istemeyecek olanda benim açıklaması da çok mantıklı ama

Söylememiş olmanızın zorlukları oldu mu peki.
Evlilik sürecindeki merasimlerde sonraki süreçte vs

Önemli olan eşler arasında bilinmesi. Ailenin bilip bilmemesi çok da önemli değil. Sonradan öğrenseler ne olacak? Bu yüzden bana karşı tavırları değişecekse yürüsün gitsinler.
Erkek arkadaşım herşeyi biliyor o konuda çok içim rahat.
Bence oda ailesiyle olumlu yada olumsuz uğraşmak istemiyor

Seninle bir hayat sürecek olan benim, bu durumu isteyecek veya istemeyecek olanda benim açıklaması da çok mantıklı ama
Mantıklı değil, mantıklı olan şey ailesinin istemeyeceğini bile bile söyleyip önlerini bu konuda kesmesi. Şimdi aile bunu sorun edecek tiplerse, ileride öğrendiklerinde daha kötü olur. Eşiniz de siz hatalı bir şey yapmış gibi bunu saklarsa ailenin düşüncesine de alttan altta destek vermiş olur. Kendi içinde bunu sorun etmeyen bir insan ailesinin karşısında da çelik gibi sağlam durur. Kendisinin istememesi tamamen falso bence.

Aynı durumda olanlar bir süre sonra bu düşünce yapısına giriyor sanırım.
Ben ilk başlarda kendime çok dert etmiştim bu konuyu ama sonra normale döndüm çok şükür.
Ailesi ortalama 1,5 yıldan beri beni tanıyor. Bu süre zarfında duyulmadı sonrasında da sanmıyorum aslında. Duyulmaması için çabamızda olmadı çünkü.
Sonrasında da mıç mıç akrabaları bir araya toplamadıkça sorun olmaz heralde

Söylememiş olmanızın zorlukları oldu mu peki.
Evlilik sürecindeki merasimlerde sonraki süreçte vs
Hayır hiç olmadı. Eşimin bütün ailesi kayseri de yaşıyor. Burada hiç akrabası yok. Söz ve nişan istediğim gibi oldu. Maalesef düğün yapamadık. Evlendiğimiz zaman pandemi yeni çıkmıştı. Düğün salonları kapalıydı. Bizde yaşadığımız yerde sadece nikah yaptık. Söylemediğim için şu ana kadar pişmanlık yaşamadım.

Benim bu konuyu bık bık irdelediğim zamanlarda ailen istemezse vs diye tüm ihtimalleri sıraladığımda arkamda duracağından emin oldum. Sonraki tüm süreçte bana bunu hissettirdi. Ben ailesi istemez diyemiyorum mesela yeni tanımamış olmama rağmen.
Herkesin düşünce yapısı farklı ben bunları görebilmek için açtım bu konuyu zaten.

Evlilik olması durumunda bizde sadece nikah yapacağız sanırım.
Sorun yaşamamış olmanıza sevindim

Ailesine benden ilk bahsettiği zamanlar ve ailesiyle ilk tanıştığımız zamanlar soruyordum sürekli, ne zaman söyleyeceksin, bence söyle fln diye ama artık vazgeçtim, kendisi bilir. Ailesi çok modern ama doğuda bir ilde yaşıyorlar, biz trakyadayız. Bir yerden duyma ihtimalleri yok. Beni istemezler mi diye sorduğumda, kendi aralarında bir şaşırılar önce ama asla istememe gibi bir şey olmaz , zaten bana asla öyle bir şey söyleyemezler diyor. İlerde bir şekilde duyarlarsa benim hiçbir suçum yok, ben kimseden bir şey saklamadım, bu onun tercihi.

Benim eşim de 1 sene evli kalıp ayrılmış ilk eşinden.

Annem dışında kimseye söylemedim ben . İrdeleyen akrabalar olmadı mı oldu tabi ki yaşlarımızdan ötürü( ben 33 yaşındaydım eşim 38 yaşındaydı evlendiğimizde) . Ben de "eşim bu yaşa kadar beni beklemiş" diyerek kapatıverdim ağızlarını.

Şimdi erkek arkadaşınızın ailesi bu konuyu şimdi değil de başka zaman ve konunun muhattapı olmayanlardan öğrenirler ise sorun yapabilirler mi yapabilirler , muhattapları ne kadar siz olmasanız bile bu konu bizden saklandı diyerek sizi de potaya koyarlar mı koyabilirler. Ben olsam erkek arkadaşım ile konuşup konuyu hiç değilse annesine izah etmesini isterdim. İzah etmemesinin nedenlerini sorardım. Bu konuda ben ısrarcı olurdum , çünkü bu konu çoğu aile tarafından maalasef sorun teşkil edebiliyor. Şimdi etmese bile yarın başka bir yerden kulaklarına gelirse o zaman sorun yapabilirler.

Bir suç işlememişsiniz, evleneceğiniz kişi de bunu sorun etmiyor, ailesi bence bilmeli ama neden gizleme gereği duyuyor anlamadım. Demek ki sorun edeceklerini düşünüyor. Eninde sonunda öğrenecekleri şeyi gizlemenin bir anlamı yok bence. Ama yetişkin olmuşsunuz ailesinin de sorun çıkarması yanlış. Bir araya geldiğinizde siz kendiniz açıklayabilirsiniz. Sonuçta ortada gizlemeyi gerektirecek suç yada ayıp yok. Ama sonradan öğrenirlerse neden gizlediniz diye size tavır alabilirler. Ve o zaman haklı olurlar.

Önceden evlilik geçirmiş olduğunuz bir sabıka değil. Bunu saklamanız karşı taraf daha sonra öğrendiğinde sanki suçmuş hissi yaratabilir gerçi. Erkek arkadaşınızın bir bildiği vardır diye düşünüyorum, çok irdeleyip aranızı bozmayın bence.

Merhabalar,

Yazdığınızda haklısınız. Söylemeyi düşündüğünde, ilk kararı söylemekti daha anneler tanışmamışken, sorun olması durumunda öyle yada böyle kabul edecekler izlenimini verdi.
Annesi duyduğunda sorun eder mi etmez mi inanın ben bile kestiremiyorum ama irdeler, meraklı bir kadın. Sanırım oda bundan hoşlanmıyor.
Eninde sonunda duyulacağının oda farkında, kaldı ki biz evlenmeden bile duyulabilir. Üstesinden gelebileceğini düşündüğüm için mi takmıyorum bilmiyorum gerçekten

Empati yapmaya çalışıyorum. Mesela benim ailem ne benim için nede erkek kardeşim için asla böyle bir şeyi dile getirmez.
Ben aileme söyler miydi hayır. Ne gerek var fazladan bilgiye benimle aynı yatağı paylaşacak gözüyle bakardım ve olumsuz bir durumda arkasında dururdum.
Anne babaya sonuna kadar saygım var ama yetişkin olmuş biri için herhangi bir karara saygısızlık farklı birşey. Bekareti bozulan kızlarımış koşa koşa annelerine haber vermeye gitmiyorlar sonuçta kişinin mahremiyeti olarak kalıyor.
29-30 lu yaşlardayız bu arada.
Ben suç yada utanılacak birşey yaptığımı düşünmüyorum. Ailesi bana gerçekten farklı bir tavırla gelmiş olsa kendimi izah edip savunurum geri durmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…