Dediklerini değiştirmek için önce sisteme ayak uydurup üst mevkilere gelmelisin ve tabii bu sırada bu güzel fikirlerinden vazgeçmemelisin,sonra sisteme başkaldırıyı pek ala yapıp daha verimli sistem oluşturabilirsin. Fakat önce o sisteme ayak uydurmak durumundasın.
Dersleri başka yönden ele almak istiyorsun bence alabilirsin de.
O hocalarının verdikleri formülleri araştırıp nereden geldiklerini öğrenebilirsin, hocana sorabilirsin ya da netten araştırabilirsin. Eminim dediğin gibi de daha çok seversin beğenmediğin formülleri. :) Yani ben de öyle oluyordu.
İngilizce öğrenmek istiyorsan belki dolaşarak değil ama netten faydalanarak çok güzel öğrenebilirsin,yaşın henüz çok erken.
Ama tabii kağıdı kalemi eline alıp ezberlemek zorundasın. :) Başka yolu yok bu işin,ezberleyip ertesi gün bırakmayarak da hafızana kazıyabilirsin.
Bence bu ve benzeri şeylerin hepsini yapabilirsin. Sende o potansiyel var.
Sadece bir adım atarak başla ve bu ilerlemede ne hocandan ne arkadaşlarından kimseden bir şey umma. Yoksa yukarıda yazdığın gibi o öğretmenin konusunda hayal kırıklığına uğrayabilirsin, gerek yok canını sıkmaya.
O arkadaşlarınla konuşan öğretmen konusunda da bence git hocana direkt söyle,hocam bunları bana değil de neden arkadaşlarıma söylediniz diye.
Allah yolunu bahtını açık etsin. Hep sev ve sevil inşallah. :)