OLUMLAMALAR
Yıllardır yaptığım tüm meditasyonlar sayesinde öğrendiğim en önemli şey, pozitif düşünme gücünün hayatımıza kattığı faydalar oldu. Bir zamanlar bana da geldiği gibi, belki de şimdi bu söylediğim birçok insana klişe gelecek. Ama şöyle düşünün, bu konuda ciddi anlamda kanıtlanmış araştırmalar var.
Suyun moleküler yapısını inceleyen bir bilim adamı, çeşitli su örneklerinin yanında pozitif ve negatif sözcükler kullandığında her birinin yapısının nasıl değiştiğini inceleyip bunun gerçekliğini bilimsel olarak kanıtlamış. Bir dakikanızı ayırıp linkini vereceğim videoyu izleyin, ve ne kadar doğru olduğunu görün. Vücudumuzun %90’ı sudan oluşuyor olduğuna göre, zihnimizden geçen olumlu veya olumsuz düşüncelerin hayatımızı ne denli etkileyebileceğine izledikten sonra kendiniz karar verin…
“Bir şeyi 40 kez söylersen olur.” Bu cümlenin doğruluğunu, bunun neden söylendiğini şöyle bir dakika durup düşündünüz mü hiç? Ben çok düşündüm. İşte afirmasyonlar (olumlamalar), olmasını istediğimiz şeyleri tekrar ederek bunlara gerçekte daha çabuk sahip olmamıza yardımcı olan cümlelerdir. Yani olumlama, aslında gerçekte var olabilecek bir şeyi deklare ederek, bir nevi yaşantımıza pozitif yatırımda bulunmak demek. Dua etmek, Allah’tan dilemek de bir tür olumlama değil mi sizce?
Ben sadece tedavi sürecimde değil, hayatımda da bu tür olumlamaları kullanmaya devam ediyorum ve gerçekten hep faydasını görüyorum. İşte bu yüzden negatif düşüncelere sahip insanları da hayatımdan kibarca çıkarmayı tercih ediyorum.
Kısırlıkla ilgili, bana zamanında faydası dokunmuş, sizlerin de kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacağını düşündüğüm bazı olumlama örnekleri vermek istiyorum. Yalnız bu olumlamaları tekrar etmeye başlamadan önce, kendinize sakin ve huzurlu bir ortam yaratmayı lütfen unutmayın. Bir kaç derin nefes aldıktan sonra, tekrar ettiğiniz bu cümleleri gerçekten hissetmeye çalışın.
Ben doğurgan bir kadınım.
Şükredilecek bir bedene ve hayata sahibim.
Sağlıklı yumurtlayan bir kadınım.
Olaylar karşısında kendimi sakinleştirebilecek güce sahibim.
Bu serüvenin içindeyken, çevrem ve doktorlarım tarafından yeteri kadar destekleniyorum.
Bu yolda kendimi tamamen güvende hissediyorum.
Sonunda bebeğimi kucağıma alacağıma inanıyorum.
Tamamen olumlu ve sakin düşüncelere sahibim.
Ben, tam ve mükemmel bir kadınım.
Bu serüven sayesinde kocama daha fazla bağlanıyor, onu her geçen gün daha çok seviyorum.
Ben, sevilmeye ve mutlu olmaya değer bir insanım.
Rahmim, bir bebeği taşıyabilecek kadar sağlıklı.
Ben, sağlıklı bir kadınım!
Ben, sevgi doluyum.
Nasıl? Okurken bile kendinizi iyi hissetmediniz mi? Ben gerçekten öyle hissediyordum…
Sevgiler,
Melina’s Mom
----
alıntıdır