Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Size bu konuda bir kaynak sunmak isterim.

bir de şu var. Bir alıntı paylaşıcam

Nette bulduğum bir yazı. Beyefendi kendi bakış açısıyla yaşadığı deneyimle yazmış.

"Bugün asla öfkelenmiyorum,
Bugün asla endişelenmiyorum,
Bugün korunduğumu biliyorum,
Bugün herkese karşı saygıyla davranıyorum, Bugün işimde ve yaşamımda dürüstüm,Bugün sahip olduğum her şey için teşekkür ediyorum
"Reiki bir mucize
bir ışık
önce önümüzü aydınlatan, sonra yolumuzu
ve sonra
ve belki en önemlisi: ruhumuzu aydınlatan
Reiki inisiasyonuna uyumlandıktan sonra hayatımda yeni bir sayfa açıldığını ve yeni bir dönem başladığını hissediyordum ama bu "yeni"nin neleri içerdiğine ilişkin hemen hiç bir fikrim yoktu
İyi olacağına inanmıştım sadece
bildiğim şeyler de sınırlıydı
Reiki'nin temel kuralları olan ve benim de kendi dilime çevirdiğim yukardaki ilkeleri her sabah evden çıkmadan tekrarlamayla başladı bu yolculuk
Ben farkında olmadan "pozitif düşünme"ye başlamıştım bile
Sadece bir şifa yöntemi değil bize bir yaşam önerisi sunan Reiki, bu bağlamda "pozitif düşünme"yi de hediye ediyordu
Diğer yandan Reiki enerjisi ile çalışmayı düzenli ve sürekli bir hale getirdiğimizde bir yandan fiziksel rahatsızlıklarımız iyileşip, şifa bulurken; bu süreçte aynı zamanda algılama biçimimizin de etkilenip, değişmesi ve bir anlamda şifalanması (mental şifa) söz konusu
İşte bu durum bizi doğrudan olumlu düşünmeye yöneltiyor
"Pozitif olmak" nedir, nasıldır diye düşündünüz mü? Kısaca faydalı olmak, önce kendimize, sonra tüm canlılara, çevremize, insanlığa
bu temelde düşünmek
bu temelde davranmaya çalışmak
Huzura, sevgiye, bolluğa odaklanıp, çevremize de huzur ve mutluluk vermek
Gereksiz, bize faydası olmayan düşüncelerden arınmak

Kendimize karşı olumlu olabilmek;
• kendimizi tanıma/anlama, özümüze dönme
• kendimizi sevme,
• kendi değerimizi bilme,•
zayıf yönlerimizi kabul etmektirBaşkalarına karşı olumlu düşünce ise;
• beklentilerimizin farkına varıp sevgi de kalabilme•
olduğu gibi kabullenme, hoşgörülü olabilme
• zayıflıklarını değil, değerlerini ön plana çıkarma, onurlandırmaktır

Geçmişimize bakış açımız, tam anlamıyla pozitif düşünebilmeye geçişte çok önemlidir
. Yani geçmişi sadece, gelecekte yolumuzu aydınlatmak üzere alınacak dersler olarak görüp, "geçmişi geçmişte bırakmak" için kendimize izin vermek "doğru bakış" diye adlandırılabilir
Bunun için de geçmişe ilişkin affetmeleri yapmak, "affetmek ve unutmak" önemlidir
Geleceğe bakışta ise inanç, umut ve coşkuyu taşımak, evrenin kusursuz planına duyduğumuz güvenle -gelecek olanı- kabule yönelmek pozitif düşünebilmeye dayanak oluşturur
Ve pozitif/olumlu düşünebilmek için vazgeçemeyeceğimiz değerlerimiz: algılama ve farkındalık
İşte Reiki, ellerimizden bütün muhteşemliğiyle, sıcaklığıyla, şifasıyla akan enerji bizi bu noktada iyileştirmeye söz veriyor sanki
bende öyle oldu yani
En aza inen baş ağrılarım, diğer ufak tefek rahatsızlıklarım iyileşiyor derken; ben her gün yaptığım tekrarlar ve onaylamalarla önce kendimi gün içinde iyi olmaya, pozitif olmaya; yani öfkesiz, yani endişesiz, yani kabul ederek yargısız olmaya da hazırlarken, algılama biçimimin de giderek değiştiğini, iyileştiğini hissetmeye başlamıştım
Farkındalık boyutunu ise hem İlk etapta değiştiremediğim tutumlarım boyutunda hem evrenin mesajlarını anlayıp/algılama boyutunda hem de ilişkilerdeki aynalıkları çözebilme, zorlukları testler olarak görebilme boyutunda yaşamaya başlamıştım bile
"Bugün öfkelenmiyorum", "bugün endişelenmiyorum" derken, bir yandan da korkularım ve beklentilerimle hesaplaşmış oluyor, ego kaynaklı bu negatif zihinleri elimine etmiş oluyordum
"Bugün korunuyorum" demekle ise evrene sonsuz güvenimi belirtiyor, aynı zamanda pozitif düşünce limanına demir atmış olduğumu da ilan ediyordum
"Herkese saygıyla davranmak" hala üzerinde yoğun çalıştığım bir dersim
İlkeler, sözler, tutumlar temelinde yoğun bir eleştirelliğe ve yargılama özelliğine sahip oluşum dolayısıyla daha çooook çalışacağımı ve çok sınavdan geçeceğimi biliyorum
ve bu dersin kapsamında egomla ve korkularımla daha çok yüzleşmelere gireceğimi ve ilişkilerin aynasında kendimi görebilmek için daha çok kafa yoracağımı da
"Bugün dürüstüm" derken ise, kendime bir kez daha pozitif bir hatırlatmada bulunmuş oluyorum: "sözlerinin, eylemlerinin farkında ol, doğru ve yararlı şeyler yapmaya çalış, o zaman daha kolay dürüst olmak, ama doğruyu yapamadığında da dürüst ol ki, değişme, gelişme güven ve cesaretini bulabilesin
"Ve teşekkür
yani şükran duyabilme
dedim ya başlangıçta çok az şey vardı bilgi olarak ve bu altı cümle de onlardan biriydi
"şükür" de çok kullandığım bir sözcük olmasa da tekrarlıyordum işte
şimdi her şeye, her şey için ve bütün varlığımla hissederek sonsuz teşekkür etmediğim bir gün yok gibi
evet her şeye ve herkese
dinlediğiniz/okuduğunuz için sizlere de tabii
Tuncay Sürücü..kaynak /frmsinsi.net/showthread.php?t=243608

çok güzel düşünmüşsün bak bende yapayım bunu :)
aynen canım anın tadını çıkart öyle yada böyle :)

evet kesinlikle sana katılıyorum bu konuda
olumlu düşünmeye başladıkça çevremdeki herşeyde olumlu olmaya başladı
kendimi daha iyi ve huzurlu hissetmenin ötesinde farklı bi dünyaya girmiş gibi oluyorum
içim rahat oluyor
en küçük bi tartışmayı bile oluruna bırakıyorum sakin olmaya çalışıyorum
ama yine de kendimde bildiğim bazı olumsuzluklarım var
21 günlük olumlamam bitecek az kaldı
sonra o olumsuzluk üzerine devam edicem
ne düşünürsen aslında sen o'sun :)

Çok severek ilgileniyorum bu tarz deneyimlerle henüz hiç yapmadım fakat içim şimdiden enerjiyle güzellikle doldu sanki. Konuyu severek izliyorum KK da bu tarz düşünce sahibi hanımlar görmek beni çok mutlu etti yalnız olmadığımı hissettirdi.

Benim merak ettiğim bi durum var şimdi diyelim hoşlandığınız biri var onun bundan haberi yok tabi ilişkiniz yok. Bu durum için nasıl bi teknik geliştirmeliyiz '' onunla sevgiliyim çok mutluyuz '' tarzı cümleler mi kurmalıyız ?

tşk ederim tatlım :)
bende yalnız değilmişim bunu fark edyorum burda :)
evet canım hayatıma oolduğu için çok mutluyum,herşey çok güzel,beni çok seviyor gibi şuanı vurgulayan cümleler kurmalısın...

Ayy bunları söylemesi bile ne tatlı ya teşekkür ederim

çok güzel topikmiş. o kadar güçsüzümki bu günlerde. Ailem tarafından çok yalnızlığa itildim, kaldıramıyorum.

çok güzel topikmiş. o kadar güçsüzümki bu günlerde. Ailem tarafından çok yalnızlığa itildim, kaldıramıyorum.
asla ve asla güçsüzüm deme,sen çok güçlü ve sağlıklı bir bireysin,kimse seni itemez engelleyemez çünkü gücün kendi içinde,herkese karşı koyabilirsin,çünkü sen yenilmezsin :)
kendi içinde ben güçlüyüm demen lazım,kimseye aldırış etmemen lazım,o zaman karralı ve güçlü olucağını göreceksin :)

Allah razı olsun

kendini ailen için bile olsa üzüp hırpalama,herkes bu dünyada geçici unutma,buna sende dahilsin,onun için kendine bi yol çiz ve mutlu olmaya bak gerisini sallaa

pofu, çok teşekkür ederim. çok ihtiyacım var desteğe

13 gün önce Ya Müyessir esması ile 21 günlük olumlamaya başladım..ilk günler biraz tuhaftı ama huzur veriyordu içime,garipsemiştim,hani öyle bi şey yokken nasıl düşünürsün diye,ama diyorum ya ''huzur'' vermesi,kalbimi kıpırdatması,içime bi heyecan gelmesi,dedim devam edicem ne kaybederim,sonuç olarak Rabbin adını zikrediyorum...bundan daha iyi nolur ki?
aradan geçen 13 gün zarfında,yaşadığım bi kaç olay oldu (özel olduğu için yazamıyorum :)) hatta az önce fark ettim bunu,bu yazıyıda ondan yazmak istedim..
isteyerek yapılan herşey insana sözlü yada fiili bi şekilde sunuluyor :)ve ben dün gece duyduğum bi kaç cümle ile (bu yaptığım olumlama ile alakalı :)) öyle mutlu oldum ki ifade edemem :) bi anda,beklemediğim bişeydi inanın :) bunu bütün samimiyetimle yazıyorum kesinlikle kandırmak değil!hatta sabah kalktığımda,aklıma gelir gelmez yüzümdeki o gülümseme,içimdeki o mutluluk kat ve kat daha da arttı :)
mutlu muyum ?EVET
huzurlu muyum? KESİNLİKLE EVET
inanıyor muyum?SONUNA DEK

8 günüm kaldı olumlamanın bitmesine :)sadece deneyim bu,denemekten zarar gelmez,pozitif düşündükçe pozitifleri çekersiniz..bunu çoğu kez yaşadım ve gördüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…