- 3 Kasım 2024
- 84
- 25
-
- Konu Sahibi gulenperi4
Valla bende öyle dedim biliyo musunuz 1 günde bambaşka biri oldum demek ki bunu sadece yaşayan anlıyormuşÇok sagolun yazdıklarınız cok dogru cok haklısınız.. sagolun Allah razı olsun. Evladını kaybetmek ne demekmis malesef kötü bir tecrübeyle öğrendik.. Allahim kimseye tattirmasin... yani toparlanmak icin ne yapmak lazim hic bisey bilmiyorum ben. Sadece Allahimdan istiyorum yeniden olsun da evladimizi saglikla kucagimiza alalim kokusunu alalim buyutelim diye... bir kere verdi yine verir bize evlat diyorum ...
Benimde zaten islemden sonra pek istahim yok kilom da vardi bende dikkat edeyim diyorum. Vucudumu toparlayamadım hala gerci hic gücüm yok, eşim ise gittigi anda yapayalnız hissediyorum aglamaya başlıyorum... ya ne desem bos kisaca toparlanamadim hala..
Insallah Allahim bize de yeniden kisa zamanda nasip edersaglikla büyüyüp saglikla kucagimiza aliriz uzun ömürlü olsun evlatlarımız... simdi eskisinden de cok istiyorum bebegimiz olsun diye. Bakalim kontrolde doktorum izin verirse korunmadan devam edicem bende. Ne kadar sonra denemeye baslamistiniz siz peki hatirliyor musunuz
Mesajiniz cok iyi geldi teşekkür ederim.. o kadar cok insan yaşıyormuş ki gercekten basina gelince ogreniyor insan.. cok zor birsey sadece bildigim bu. Ve umutsuzlugu üzerimizden atmamiz lazim onunda farkindayim ama hersey su an cok karmasik geliyor. 1 günde bambaska biri oldum eski halimden eser kalmadi sanki... Allahim bizi cok sevindirsin insallah evladimiz olsun amin amin...
Amin.. tum cocuklarin uzun ve harika hayatlari olsun. Hayat acimasiz, yasananlari kabul etmek lazim ve zamanla unutmasada atlatiyor insan. Allah tekrarini yasatmasin kimseyi evladiyla sinamasin gercekten. Biz 3. Ayda ilk denemedeydi sanirim olmustu. Diyetim sayesinde diye dusunuyorum cunku oncekinde baya surmustu hamile kalmam. Ama benim dusugum erken olmustu tabi sizin durumunuzda toparlanma daha uzun surebilir. Hemen hamile kalmasanizda daha saglikli olmak icin hazirlik sureciyle zaman gecer zaten esiniz de sizde yapmalisiniz tabi bunu. Benim esimde ayni diyeti yapiyordu mesela. Gercekten beslenme cok onemli üreme de de her konuda da.Çok sagolun yazdıklarınız cok dogru cok haklısınız.. sagolun Allah razı olsun. Evladını kaybetmek ne demekmis malesef kötü bir tecrübeyle öğrendik.. Allahim kimseye tattirmasin... yani toparlanmak icin ne yapmak lazim hic bisey bilmiyorum ben. Sadece Allahimdan istiyorum yeniden olsun da evladimizi saglikla kucagimiza alalim kokusunu alalim buyutelim diye... bir kere verdi yine verir bize evlat diyorum ...
Benimde zaten islemden sonra pek istahim yok kilom da vardi bende dikkat edeyim diyorum. Vucudumu toparlayamadım hala gerci hic gücüm yok, eşim ise gittigi anda yapayalnız hissediyorum aglamaya başlıyorum... ya ne desem bos kisaca toparlanamadim hala..
Insallah Allahim bize de yeniden kisa zamanda nasip edersaglikla büyüyüp saglikla kucagimiza aliriz uzun ömürlü olsun evlatlarımız... simdi eskisinden de cok istiyorum bebegimiz olsun diye. Bakalim kontrolde doktorum izin verirse korunmadan devam edicem bende. Ne kadar sonra denemeye baslamistiniz siz peki hatirliyor musunuz
Mesajiniz cok iyi geldi teşekkür ederim.. o kadar cok insan yaşıyormuş ki gercekten basina gelince ogreniyor insan.. cok zor birsey sadece bildigim bu. Ve umutsuzlugu üzerimizden atmamiz lazim onunda farkindayim ama hersey su an cok karmasik geliyor. 1 günde bambaska biri oldum eski halimden eser kalmadi sanki... Allahim bizi cok sevindirsin insallah evladimiz olsun amin amin...
Aynen öyle bunu yasayan anliyor kesinlikle. 1 günde degisebilirmis insan... inşallah en kisa zamanda evladımız olur diyecek hic bisey yok malesef...Valla bende öyle dedim biliyo musunuz 1 günde bambaşka biri oldum demek ki bunu sadece yaşayan anlıyormuş
Aminnn.. Allah sağlıkla hamilelik geçirip saglikla kucagimiza alacağımız uzun ömürlü evlatlar nasip etsin.. dediginiz gibi zaman sadece biraz hafifletir ama hicbirsey unutulmaz. İnşallah yeniden o duyguları tadariz saglikla Allahim kucagimiza aldırır...Amin.. tum cocuklarin uzun ve harika hayatlari olsun. Hayat acimasiz, yasananlari kabul etmek lazim ve zamanla unutmasada atlatiyor insan. Allah tekrarini yasatmasin kimseyi evladiyla sinamasin gercekten. Biz 3. Ayda ilk denemedeydi sanirim olmustu. Diyetim sayesinde diye dusunuyorum cunku oncekinde baya surmustu hamile kalmam. Ama benim dusugum erken olmustu tabi sizin durumunuzda toparlanma daha uzun surebilir. Hemen hamile kalmasanizda daha saglikli olmak icin hazirlik sureciyle zaman gecer zaten esiniz de sizde yapmalisiniz tabi bunu. Benim esimde ayni diyeti yapiyordu mesela. Gercekten beslenme cok onemli üreme de de her konuda da.
Neden 3 ay diyorlar bana gerek yok dedi ilk adetten sonra korunma gerek yok yani dedi doktorAminnn.. Allah sağlıkla hamilelik geçirip saglikla kucagimiza alacağımız uzun ömürlü evlatlar nasip etsin.. dediginiz gibi zaman sadece biraz hafifletir ama hicbirsey unutulmaz. İnşallah yeniden o duyguları tadariz saglikla Allahim kucagimiza aldırır...
Bana da 3 ay dedi dr ama ben 20.gun kontrolum var 10 gune, o zamana bakalim doktora sorcam ne derse.. evlat sahibi olmayi cok istiyorum o nedenle denemeye de baslamak icin zaman kaybetmek istemiyorum çünkü ilk gebeligimde uzun zaman sürmüştü olmasi. Simdi de elimden geleni yapcam bakalim insallah daha hizli bir gebelik olur. Herkesin söylediği ilki olunca arkasindan ikinci daha kolay oluyor seklinde ama insallah öyle olur
Vallahi bilmiyorum acikcasi. Rahim bi toparlansin falan dedi de, 3 ay korununca da rahim hamileligi unutur diyorum, herkesin düştükten sonra hamile kaldigini hemen duyunca kendimce rahim o ortami hazir tutuyor demek ki herkesin ondan hemen olmus diye düşünüyorum. 10 güne kontrolüm var iste bakalim o zaman doktor ne derse bende 1 regl bekleyip korunmamayi düşünüyorum. Kurtajdan sonra birliktelik icin ne zaman izin vermislerdi sana ? Bana 3 hafta dediNeden 3 ay diyorlar bana gerek yok dedi ilk adetten sonra korunma gerek yok yani dedi doktor
Çok yerde okudum rahim zaten hamilelik için hazır değilse toparlanmamışsa yeni bir gebelik oluşmaz Bende öyle düşünüyorum zaten uzun sürdü hamile kalmak Allah ömür verecekse zaten verir . Bana 1 ay korun dedi sadece doktor bende ortalama 3 hafta birliktelik olmadı . Adetim 35. Gün oldu o aradaki sürede de korundum 10 kasımda adet olduktan sonra da tamamen bitmedi hala az da olsa tuvalete gidince kan görüyorum internette araştırdım ilk adet süresi yoğunluğu az ama uzun olabiliyormuş o yüzdende ilk adetten sonra da korunmadım ama yumurtlama tarihi adet tarih karıştı gitti birbirine . Bu yüzdende korunmayı düşünmedim 3 ayVallahi bilmiyorum acikcasi. Rahim bi toparlansin falan dedi de, 3 ay korununca da rahim hamileligi unutur diyorum, herkesin düştükten sonra hamile kaldigini hemen duyunca kendimce rahim o ortami hazir tutuyor demek ki herkesin ondan hemen olmus diye düşünüyorum. 10 güne kontrolüm var iste bakalim o zaman doktor ne derse bende 1 regl bekleyip korunmamayi düşünüyorum. Kurtajdan sonra birliktelik icin ne zaman izin vermislerdi sana ? Bana 3 hafta dedi
Bu arada ben 8+4 te kaybettim 11 haftalık kürtaj oldu sizinki daha büyükmüş belki ondan doktor öyle demiştir şimdi yazdıklarınızı tekrar okudum da ondan olabilir diye düşündümVallahi bilmiyorum acikcasi. Rahim bi toparlansin falan dedi de, 3 ay korununca da rahim hamileligi unutur diyorum, herkesin düştükten sonra hamile kaldigini hemen duyunca kendimce rahim o ortami hazir tutuyor demek ki herkesin ondan hemen olmus diye düşünüyorum. 10 güne kontrolüm var iste bakalim o zaman doktor ne derse bende 1 regl bekleyip korunmamayi düşünüyorum. Kurtajdan sonra birliktelik icin ne zaman izin vermislerdi sana ? Bana 3 hafta dedi
Hayirlisi olsun.Aminnn.. Allah sağlıkla hamilelik geçirip saglikla kucagimiza alacağımız uzun ömürlü evlatlar nasip etsin.. dediginiz gibi zaman sadece biraz hafifletir ama hicbirsey unutulmaz. İnşallah yeniden o duyguları tadariz saglikla Allahim kucagimiza aldırır...
Bana da 3 ay dedi dr ama ben 20.gun kontrolum var 10 gune, o zamana bakalim doktora sorcam ne derse.. evlat sahibi olmayi cok istiyorum o nedenle denemeye de baslamak icin zaman kaybetmek istemiyorum çünkü ilk gebeligimde uzun zaman sürmüştü olmasi. Simdi de elimden geleni yapcam bakalim insallah daha hizli bir gebelik olur. Herkesin söylediği ilki olunca arkasindan ikinci daha kolay oluyor seklinde ama insallah öyle olur
Anladim elbette gayet açıklayıcı olmus teşekkür ederim. Bende tamamen ayni fikirdeyim. Çünkü zaten ilk hamileligim biraz zaman aldi olmasi. Simdi bide 3 ay korunarak vakit kaybetmek istemiyorum. Hatta doktor iliski serbest dediginde direkt korunmamayi düşünüyorum aslinda ama bakalim ne diyecek ne önerecek. 3 ay uzun bir zaman. Bide sanki 3 ay sonra hemen olacaginin garantisi var gibi bide oyle konusulunca ben acikcasi dinlemek istemiyorum doktorlari. Ne bileyim. Elbette rahmim hazir degilse dedigin gibi zaten hamilelik hemen olusmaz. Benim mesela bugun kürtaj olalı 11 gün oldu hala pembeli falan geliyor kanama. Kanama denemez ped sadece lekeleniyor.Çok yerde okudum rahim zaten hamilelik için hazır değilse toparlanmamışsa yeni bir gebelik oluşmaz Bende öyle düşünüyorum zaten uzun sürdü hamile kalmak Allah ömür verecekse zaten verir . Bana 1 ay korun dedi sadece doktor bende ortalama 3 hafta birliktelik olmadı . Adetim 35. Gün oldu o aradaki sürede de korundum 10 kasımda adet olduktan sonra da tamamen bitmedi hala az da olsa tuvalete gidince kan görüyorum internette araştırdım ilk adet süresi yoğunluğu az ama uzun olabiliyormuş o yüzdende ilk adetten sonra da korunmadım ama yumurtlama tarihi adet tarih karıştı gitti birbirine . Bu yüzdende korunmayı düşünmedim 3 ayzaten iki adette tekrar düzene giriyormuş döngü anlatabildim umarım
O sebepten dedigini pek sanmiyroum canim ya. Benden önce taburcu olan bir kadina da ayni seyleri soyledi mesela. Kac haftalikti onunki bilmiyorum ama ona da ayni öneride bulundu. Ben ilk muayenemde doktor ne derse onu uygulamayi düşünüyorum.Bu arada ben 8+4 te kaybettim 11 haftalık kürtaj oldu sizinki daha büyükmüş belki ondan doktor öyle demiştir şimdi yazdıklarınızı tekrar okudum da ondan olabilir diye düşündüm
Aynen benimde öyle olduaşırı bir kanama olmadı 15 güne hafif son günlere doğru hatta günlük ped bile lekenmiyordu tuvalet kağıdında görüyordum . Bu ay korunmadım ama içimde sanki olmadı yine öyle bir his var zaten aralığın ilk haftası belli olur . Yine çok kolay olmıcak gibi bi his var o yüzden araştırma hastanesinden infertelite bölümünden sıra aldım tekrar test yaptırmak istiyorum hem eşime hem kendimeAnladim elbette gayet açıklayıcı olmus teşekkür ederim. Bende tamamen ayni fikirdeyim. Çünkü zaten ilk hamileligim biraz zaman aldi olmasi. Simdi bide 3 ay korunarak vakit kaybetmek istemiyorum. Hatta doktor iliski serbest dediginde direkt korunmamayi düşünüyorum aslinda ama bakalim ne diyecek ne önerecek. 3 ay uzun bir zaman. Bide sanki 3 ay sonra hemen olacaginin garantisi var gibi bide oyle konusulunca ben acikcasi dinlemek istemiyorum doktorlari. Ne bileyim. Elbette rahmim hazir degilse dedigin gibi zaten hamilelik hemen olusmaz. Benim mesela bugun kürtaj olalı 11 gün oldu hala pembeli falan geliyor kanama. Kanama denemez ped sadece lekeleniyor.
O sebepten dedigini pek sanmiyroum canim ya. Benden önce taburcu olan bir kadina da ayni seyleri soyledi mesela. Kac haftalikti onunki bilmiyorum ama ona da ayni öneride bulundu. Ben ilk muayenemde doktor ne derse onu uygulamayi düşünüyorum.
Umutsuz olma. Bir kez oldu yine olacaktır buna inan. İnanalım.. çünkü buna inanip tutunmaktan baska bize umut verecek birsey yok... napalim yaşayacağımız varmis bunlari da. Elimizden birsey gelmiyor. Simdi yeniden nasip olmasini beklemek var sirada.Aynen benimde öyle olduaşırı bir kanama olmadı 15 güne hafif son günlere doğru hatta günlük ped bile lekenmiyordu tuvalet kağıdında görüyordum . Bu ay korunmadım ama içimde sanki olmadı yine öyle bir his var zaten aralığın ilk haftası belli olur . Yine çok kolay olmıcak gibi bi his var o yüzden araştırma hastanesinden infertelite bölümünden sıra aldım tekrar test yaptırmak istiyorum hem eşime hem kendime
Hiç öyle birşey demedi 20 gün sonra kontrole gittim kürtaj sonrası alttan baktı parça kalmamış bir sorun gözükmüyor dedi inofolic kullan yeterli dedi sadece hsg nedir hiç bilmiyorum onla ilgili bişey demediUmutsuz olma. Bir kez oldu yine olacaktır buna inan. İnanalım.. çünkü buna inanip tutunmaktan baska bize umut verecek birsey yok... napalim yaşayacağımız varmis bunlari da. Elimizden birsey gelmiyor. Simdi yeniden nasip olmasini beklemek var sirada.
Hormonlarina ve esinin sperm testlerine baktirmak icin mi gideceksiniz ?
Birsey sorcam bide canim, kurtaj sonrası hsg cekilmesi ile alakali doktorun birsey dedi mi sana. Bir arkadasim kuzeninin de kurtaj oldugunu ama kurtajdan sonra rahminde yapisiklik oldugunu soyledi. Benimde aklima acaba hsg yi cektirmek lazim mi diye düşüncesi takıldı. Bide bu rahim agzi kısalığı diye birsey varmis. Bebegin erken dunyaya gelmesine neden oluyormus onunla ilgili birsey dedi mi doktorun bakildi mi
Anladim canim.Hiç öyle birşey demedi 20 gün sonra kontrole gittim kürtaj sonrası alttan baktı parça kalmamış bir sorun gözükmüyor dedi inofolic kullan yeterli dedi sadece hsg nedir hiç bilmiyorum onla ilgili bişey demedi
Rahim agzi kısalığı icin gebeyken bir Allahın kulu da bakalim kontrol edelim demedi. Bende basima bu is geldikten sonra ihtimalleri araştırırken boyle bir ihtimalin olma olasılığını gördüm. Yani o kadar garip ki ben zaten bu iste uzman degilim. Sora sora öğreniyoruz herseyi. Bazi drlar birsey sorunca da hemen burun kıvırıyor. Iyi ama onlarin uzmanlik alani. Haftasi geldiginde 10 11. Haftalarda kontrol edilse bu rahim agzi boyu hic degilse düşüge engel olunabilir. Ne diyeyim...Yanlısım olabilir ancak rahim ağzı kısalıgı gebeyken anlasılıyor sanırım, ona göre de serklaj işlemi uygulanıyor, su an yapabileceğiniz birşey yok. Sizin düşük sebebiniz bu değildir. Rahim yapısıklıgı da olabilir bu sebeple önce rahim filmi çektirmelisiniz bence.
Rahim temiz olabilir, ancak yapışıklık farklı birşey, kürtaj sonrası 2 ay sonra sanırım cektirmiştim ki bir tüp kapalı cıktı. Allah korusun yapışıklık daha sonra dış gebelik sebebi olabilir ki o daha korkutucu birşey. Rahim ağzı ölcüsü tam olarak detaylı ultrasonda bakılmıştı ancak daha önce de doktorum iyi görünüyor demişti, zaten herhangi bir kanamam, akıntım , ağrım vs olmadığı için özellikle bakılmadı( ceyda düvenci’nin ilk doğum hikayesini bulursanız okuyun, ben o sayede öğrenmiştim bu konunun önemini) bu gerçekten önemli bir durum, eğer zamanında iyi bir doktor tarafından takip edilmezse düşük ya da erken doğum gibi sonuclar olabiliyor.Rahim agzi kısalığı icin gebeyken bir Allahın kulu da bakalim kontrol edelim demedi. Bende basima bu is geldikten sonra ihtimalleri araştırırken boyle bir ihtimalin olma olasılığını gördüm. Yani o kadar garip ki ben zaten bu iste uzman degilim. Sora sora öğreniyoruz herseyi. Bazi drlar birsey sorunca da hemen burun kıvırıyor. Iyi ama onlarin uzmanlik alani. Haftasi geldiginde 10 11. Haftalarda kontrol edilse bu rahim agzi boyu hic degilse düşüge engel olunabilir. Ne diyeyim...
Gebelikten önce cektirmistim ben bir sıkıntı yoktu şükür. Ama cok zorlanmistimtekrar isterse doktor mecbur cektiririm tabi ama ondan da ayri korkuyorum zaten.. dr kurtaj sonrasi taburcu ederken rahim temiz demisti ama tabi bakalim belli olur heralde muayenede.
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Doktor talep ederse cektiririm napayim ne kadar korksam da agrisindan acısından.. anestezili fiyatını sordum 10bin dediler bugun. Malesef ogrendigim birsey var ki bu gebelik konularinda insanlarin elinde avucunda ne varsa almaya yönelik bir sistem olmus artik. Şükür imkanim var ama hsg dedigimiz 7 8 dk süren birsey yani bu kadar abartilmasinin fiyatinin sebebi ne sorguluyor insan...Rahim temiz olabilir, ancak yapışıklık farklı birşey, kürtaj sonrası 2 ay sonra sanırım cektirmiştim ki bir tüp kapalı cıktı. Allah korusun yapışıklık daha sonra dış gebelik sebebi olabilir ki o daha korkutucu birşey. Rahim ağzı ölcüsü tam olarak detaylı ultrasonda bakılmıştı ancak daha önce de doktorum iyi görünüyor demişti, zaten herhangi bir kanamam, akıntım , ağrım vs olmadığı için özellikle bakılmadı( ceyda düvenci’nin ilk doğum hikayesini bulursanız okuyun, ben o sayede öğrenmiştim bu konunun önemini) bu gerçekten önemli bir durum, eğer zamanında iyi bir doktor tarafından takip edilmezse düşük ya da erken doğum gibi sonuclar olabiliyor.
Ben 1 sene önce çektirmiştim sanırım 7000 idi emin değilim, anestezisiz çektirmiştim pişmanım cok ağrı oldu. Smear testini doktorum bana hamilelik öncesi ve sonrası yaptı. Siz özel bir doktora mı gidiyorsunuz yoksa bir hastaneye mi ? Ben üst üste 2 kayıp yaşadım ama herşey geçiyor merak etmeyin.Teşekkür ederim bilgilendirme için. Doktor talep ederse cektiririm napayim ne kadar korksam da agrisindan acısından.. anestezili fiyatını sordum 10bin dediler bugun. Malesef ogrendigim birsey var ki bu gebelik konularinda insanlarin elinde avucunda ne varsa almaya yönelik bir sistem olmus artik. Şükür imkanim var ama hsg dedigimiz 7 8 dk süren birsey yani bu kadar abartilmasinin fiyatinin sebebi ne sorguluyor insan...
6sinda kontrolum var bakalim dr muayenesi olacagim smear testi de isteyecegim yapilsin. Genetige de gidicem. Kadin dogumcu da perinatolojiye yonlendirmeliymis orda da eksik islem yapilmis ona gidince onu da sorcam. Yonlendirsin bakilsin diye yani. Kafamda bin tane sey var ve bu bin tane şeyin arasinda hala acım çok taze... daha hersey yeniyken birde bu hastane konulariyla ugrasmak zorunda oldugum icin ekstra üzgünüm...
Aynen folik asit olarak bunu verdi günde 1 tane alıyorum içinde farklı vitaminlerde varmış hergün almamız gereken siz günlük ne kullanıyorsunuz folik asit olarakAnladim canim.
Hsg rahim filmi demek. Gebe kalmadan önce tüplerde sorun var mi diye bakiliyor. Bu tarz olaylardan sonra da doktor talep edebiliyormus. Bakalm bende bir kontrole gideyim de ne derse ona göre ilerleyecegim. Benimde kurtajdan sonra ertesi gun dr taburcu ederken muayene yapti temiz dedi rahim icin.
Inofolic derken ozellikle bir marka mi tavsiye etti.