Düşük yaptıktan sonra hamile kalanlara sorum ?

Ben normalde hamilelikte özel hastaneye ve kadin doğum devlet hastanesine gidiyordum. Iste bu olay başımıza gelince özele gittik önce orasi şehir hastanesine yönlendirdi kurtaj islemlerj orada yapildi. Orda oldugu icinde kontrole oraya gidecegim patoloji testimiz falan da orada kaldi çünkü. Oncelikle sehir hastanesine gidicem genetik icin falan da, smear vs hepsi icin. Ama patoloji sonucum cikinca özeldeki doktoruma da gidicem ailelerimiz biraz tepkili aslinda ozeldeki doktor kanamayi gördüğü halde neden yatış vermedi de eve gonderdi falan diye ama süreci düzenli olarak takip eden bir o oldugu icin ben gidip aklimdaki tüm sorulari sormak istiyorum...
Ankaradayım ben bu arada hangi sehirdeydin sen ?
Cok zor gercekten evlat kaybetmek ve bunu yasayan anliyor sadece... Allahım yeniden bizlerin de kucagini doldursun inşallah

Son düzenleme:
Aynen folik asit olarak bunu verdi günde 1 tane alıyorum içinde farklı vitaminlerde varmış hergün almamız gereken siz günlük ne kullanıyorsunuz folik asit olarak
Pembe paket olani mi kullan dedi doktorun.
Ben su anlik almiyorum kürtaj sonrasi acikcasi icimden pek gelmedi almak ne vitamin ne baska sey.. elimde drun tam 2.trimester a gecisimde yazdigi pregnom diye bir multivitamin var yeni almistim kullanmaya baslayamamistim daha onu sorup doktora ya ona devam ederim yada folicus kullaniyordum gebeligimin nerdeyse basindan beri onu kullanırım. Birde nutraxin women kullaniyordum gebelikten önce ona baslarim tekrar. Ve omega 3 kullaniyordum ona baslayacagim. Ama inan hic birine baslayacak gücü bulamadim kendimde... çünkü ben aylardir takviyeler kullaniyordum zaten ve hamile kaldiktan sonra oh be demistim sadece folic asit kullancam... napalim nasip böyleymiş..
Senin drun ekstra multivitamin önerdi mi

Ben istanbuldayım, herşey yolunda gider insallah.

DUsuk yaptiktan iki ay sonra gebe kaldim beslenmeme dikkat etmemistim

Ben istanbuldayım, herşey yolunda gider insallah.
İnşallah cok teşekkür ederim henüz tamamlanmadı yas sürecim... çok derinden etkilendim ben. Allahım kolaylikla atlatip yeniden hamile kalip saglikla kucagimiza almayi nasip eder inşallah. Bu arada sen klinik seklinde mi kontrole gidiyordun hastane olarak mi.
Ben kendime bir perinatolog bulup onunla ilerlemek istiyorum aslinda. Ya eminim istanbul da öyledir ama Ankarada o kadar cok doktor var ki klinik olarak secmek zor hastane olarak secmek zor. Hepsi karışık isler. Devlette devam etsem herseyi tek basima yaomak zorundayim gibi bir durum söz konusu. Cok karışık kafam.

Benim doktorum hep aynıydı, kendi kliniği var. Doğum için hastane tercih ettik (acıbadem) doktorumdan cok memnun oldugum için hiç değiştirmedim. Perinatolog bana uygun değildi çünkü bir dıs gebelik bir de triploidi geçmişim vardı ve bunlar tamamen tesadüf olarak yaşanılan şeyler, herhangi bir rahim ağzı kısalıgı, yapısal bozukluk, genetik sıkıntım vs yoktu. Detaylı ultrasonda ama Türkiye’nin en iyisine gittim, cok zor randevu bulmuştum ( atıl yüksel)

Bazi seyler sans isi gerçekten insan bunu anliyor. Bende sonraki gebeligimde daha farkli seylere dikkat edicem. Aslinda ben hsg cektirdigimde benim de herseyim normal çıktı. Rahim agzi kisaligi hsg de belli oluyormus birde veya yapisal bozukluklar vs. Hic sorunum çıkmadı onda. Zaten gebelikte olustu. Benimde perinatolog ile isim olmayacak normal sartlarda. Ama onlarin cihazlari daha detayli falanmis ya. O nedenle o sekilde ilerlemek istiyorum. Bakalim simdi önce bir muayenemi olayim dr ne söylerse ona gore ilerleyecegim. Yeniden Allahin izniyle hamile kalsam bi.. doktor secimime de özen gostercem. Yakın olsun dogumda zorlanmayalim vs gibi dusunceler gelmisti aklima hep bilemezmisim ne olup bitecegini. O nedenle bakalim yeniden gebeligim kısa sürede olur inşallah saglikla.. sonrasina bakicam.

İnpfolic combi mavi olan doktor dedi ki bunu zatem hamile kalmadan 3 ay önce içmeye başlaman lazım yani gebelik olsa da olmasada folik kullanın diyorlar

İnpfolic combi mavi olan doktor dedi ki bunu zatem hamile kalmadan 3 ay önce içmeye başlaman lazım yani gebelik olsa da olmasada folik kullanın diyorlar
Aylardır içiyordum ben zaten bu süreçte az mola vermis sayıldım diyeyim. Bugun takviyelerime baslamayi düşünüyorum yeniden. Sürekli başım agriyor. Sanırım cok düşünmekten kafa yormaktan takviyeler de belki biraz ise yarar.

Kızlar ben inostol içiyordum pkos yok ama. Bu ay ilk defa kist görüldü yine de içmeye devam edeyim mi alakası olabilir mi? İnostolün de yumurta büyütme gibi bi işlevi var mı çünkü yumurta büyüyüp çatlamayınca da kist oluyormuş ya

Canim inositol folic acid ile ayni sey hatta daha yararlisi diye biliyorum ben. Doktorlar genelde pcosta tavsiye ederler. Onun kist yapacagini sanmam açıkçası. Ama bazi aylarda yumurta kiste dönüşebiliyor ama o da genelde zaten yumurta büyütme ilaclarini kullanirken oluyor. Onun disinda olduysa da vucut kendi sonraki regl ile atiyor. Ama yine de takibini yaptir istersen. Stres yapma cok onemli olmuyor o kistler.

Bencede folik asit takviye vitamin gibi birşey zararlı olacağını düşünmüyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun Ben ilk gebeliğim de 7+4 de kalp atışı durduğu için kanamam başlamıştı tıpkı sende olduğu gibi birkaç dil altı hapı sonrası genel anestezi ile kürtaja alındım kürtaj dan 2 ay sonra yeniden hamile kaldım isteyerek ve onun 5. Haftasında şiddetli kanamayla doktora gittim suan keseyi görüyorum ama boş olabilir dedi 2 gun sonrası kanama devam etmesi sebebiyle hastaneye yatırıldım ve o gece kendi kendime düşürdüm içimde parça kalmadığı için kürtaja gerek kalmadı 2 düşük sebebiyle eşimle birlikte genetik test yaptırdık ve şükür sonuçlar temiz çıktı sadece bende kan pıhtılaşması yatkınlığı bulundu ve aradan 6 ay geçti yani suan sat'a göre 5 haftalık hamileyim suan oksapar kan sulandırıcı iğne kullanıyorum henüz geçen hafta başladım ve 9 aralıkta kontrole gidicem kese göründü ama bu gittiğimde bebeği görürse kese içinde kan sulandırıcıya 9 ay şeklinde devam edicem umarım hersey gönlünce olur

Çok geçmiş olsun en az 2 ay korunmak mı lazım o zaman

Benim bir tane boş gebelik geçmişim var bu kişiden kişiye değişir hemen de hamile kalabilirsin yada biraz zaman alabilir benim 3 sene sonra nasip oldu kürtajdan sonra . 3 senede yemediğim içmediğim bir şey kalmamıştı olamayınca olmuyor ev taşıdım kafamın rahatlığıyla oldu tamamen stressiz olmak lazım rahatlık gerekiyor

Benimde 4 yıl olmuştu . Böyle okudukça bilgi ediniyorum insan sadece kendi başına gelmiş gibi hissediyor . O da doğru bir daha ne zaman tutar belli olmaz Allah bilir

Sağlıkla kavuşun yavrunuza insallah
6 ay sonra gebe kalmayi siz mi tercih ettiniz yoksa kendiliginden olmasi 6 ay mı sürdü? Birde herhangi bir rahim filmi vs bakildi mi size iki düştükten sonra. Bende 14 gün önce 13 haftalik bebegimi düşükle kaybettim. Simdi yumurtlama dönemindeyim ovülasyon testi yaptim. Aslinda denemek istiyorum ama henüz kontrole de gitmedim doktora haftaya gidecegim diye biraz da kararsiz kaldim açıkçası. Yeniden oluyor degil mi bebek yazdiklarinizi okumak bana da umut oldu ama yine de soruyor insan caresiz hissetmek cok kötü...

Benimde 4 yıl olmuştu . Böyle okudukça bilgi ediniyorum insan sadece kendi başına gelmiş gibi hissediyor . O da doğru bir daha ne zaman tutar belli olmaz Allah bilir
Yanlız değilsin senin benim gibi buraya bir ton insan var rabbim doğru zaman da hayırlı sağlıklı bir evlat etsin kalbini de yormadan

Çok geçmiş olsun en az 2 ay korunmak mı lazım o zaman
Ben korundum yani sen bilirsin yine de ama korunmak daha iyi en azından rahim toparlanıyor zaten tıbbi genetik testi verdiğimiz zaman doktor bizzat sonuç çıkana kadar korunmami söyledi

Çok teşekkür ederim darısı size inşallah Tabiki oluyo çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum ama sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almak istiyorsaniz ve sizin sağlığınız da soz konusu aynı zamanda o yüzden biraz beklemenizi tavsiye ederim benim 2 düşüğümde de parça alıp patolojiye gönderdiler ve temiz çıktı şükür ve 2 düşügün arası 2 aydı ben psikolojikmen ve bedenen çok yıpranmıştim 1 ay bekledim ve korundum daha sonra kontrole gittiğmde doktorum eşim ve benden tıbbi genetik testi için kan aldı yaklaşık 3 ay sonra sonuç çıktı ve şükür ki temizdi ve sonuç cikana kadar muhakkak korunmami söyledi sonuçlar temiz çıkınca korunmayı bırakabilirsin bebek düşünüyorsan dedi ve bıraktım 2 ay sonrası hamile kaldım şuan 5 haftalık ve oksapar kan sulandırıcı iğne kullanıyorum kanım pıhtılaşmaya yatkın olduğu için siz de yine doktorunuza göre hareket edin ama asla umudunuzu yitirmeyin çok güzel bi anne olacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…