Düşük yaptıktan sonra hamile kalanlara sorum ?

gulenperi4

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2024
16
4
Merhaba 8 haftalık düşük yaptıktan sonra (kalp atışı yoktu zorunlu kürtaj genel anestezi ile )başlık açmak istedim. Bu konuda çok üzgünüm çünkü 4 yıldan sonra ilk gebelikti. Doktor ilk hamileliklerde düşük normal olabilir dedi. Benim sorum bunu yaşayanlar ne kadar sürede tekrar hamile kaldı yada normal yollar ile yaptıysanız nasıl beslendiniz ? İnsana tekrar hiç olmayacak gibi geliyor .etrafımda hiç düşük yapan olmadı. Tecrübelerinize güveniyorum.

Geçmiş olsun.Benim ilk gebeliğimde bebeğin kalp atışı yoktu 6 hafta gibi kalmıştı bebek düşük yaptım.Kürtaj olmadım rahim kendiliğinden temizlenmişti Doktorum 2 3 ay sonra tekrar deneyebilirsin dedi.Psikolojik olarak hazır hissetmediğim için bekledim tekrar düşünmeye başladıktan 2 veya 3 ay sonra tekrar hamile kaldım.Şu an 30.haftamdayım.Ben aynı zamanda polikistik overim ama düzenli adet görüyorum.Online pilatese başladığım ay hamile kaldım.Folik asit kullanıyordum.Hareket etmek çok iyi geldi bence.Bir de stresli olmanın etkilediğini düşünüyorum.Umarım sizin için en doğru zamanda sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz Etrafınızdan olumsuz bir şey duyarsanız asla dinlemeyin olumsuz hikayeleri okumayın.

Cevap için teşekkür ederim bende evde biraz hareketsizim düzenli yürüyüşe başlamayı düşünüyorum. Ben şu an düşükten sonraki ilk adeti mi bekliyorum . Sonra korunmayı düşünmüyorum doktorda hiç birşey belirtmedi zaten zor hamile kalıyorum her türlü günü değerlendiriyoruz ama bir türlü tutmuyordu yine bu şekilde giderse bir 4 yıl daha geçecek bende yaşım geçecek artık diye korku sardı

Merhabalar bende 2024 yılı temmuz ayında da evlendim Ağustos da hamile haberi aldım 11 hafta da rahim ağzı açıklığı nedeni ile serklaj dikiş atıldı haftasına kontrol cagrildim yolda hastaneye giderken karın agrilarim başladı ve bebek canlı doğdu ama yaşaması mümkün değil di küçük olduğundan bende de kan pıhtılaşma şüphesi oluşturuldu lohusa kanamam bittikden sonra regl olunca devlet hastanesi araştırma da yapılması gereken tahliller var pıhtilasma hakkında ve doktorum bana şöyle söyledi lohusa kanaması bitince regl olcaksin ve kan tahlilleri yapılınca folik asite başla ve 1.5 ay sonra tekrar gebelik için adım atacaz hayırlısı ile toplamda 3 ay ara vermiş olcaz 3 ay hamile kalmak yasak degil ama rahim.dinlensin dediler risk olmasına gerek yok ama gene kalırsam rahim ağzım.tekrar dikiş atilcak

Bebegimi kaybedeli 3 hafta oldu benim şuan hemen hemen 1 ay bitecek ama lohusa kanaması halen devam etmekte sanırım oda bitmiş olcak yakında çünkü kahverengi lekeli kanama geliyor sonu oluyormuş öyle dediler kendim sağlık çalışanı olduğum halde işin içinden çıkamaz hale geldim Allah herkese gönlüne göre versin sağlıkla kimsenin kucağı boş kalmasın Allah'ım aratmasın

İlk bebeğim 6 haftalık düştü sağlıksız ilk gebelikte olabilir denildi kromozomlarda da olabilirmiş. Kürtaj olmadım beta sıfırlanınca denersin dedi Dr. 4 ay bittikten sonra tekrar hamile kaldım. Öyle herhangi bişey yapmadım yumurtlamayı değerlendirdim ev taşıdım topla temizle tekrar düzenle derken düşünmeye fırsatım olmadı test bile yapmadım. Bi çok şey kafada bitiyormuş kızım öyle geldi. Oğlım da. Başka şeylerle ilgilenin gün saymayın test için bence

Geçmiş olsun gerçekten bu üzüntüyü yaşamayan anlamıyormuş .keşke bizde anlamasaydık . Bana pıhtılaşma ile de ilgili birşey demedi doktor . Sağlıksız gebelikmiş vucüt atmış bu kadar . Bu testleri hamile kalmadan da sağlık ocağı yapıyor mu acaba ? Ben öyle umutsuzum ki zaten korunmasamda hamile kalamayacağımı biliyor gibiyim

Benimde 3 hafta oldu kaybedeli kanama 1 hafta sürdü çok az lekelenme gibiydi bitti hemen . Amin inşallah . Hala düşünmeden edemiyorum keşke kalbi atsaydı diye

Çok teşekkür ederim keşke yasamasaydik evet ama çok zor inan yaşayan gerçekten anlar ki hele camlı canli minicik bir bebeğin yaşadığını görmek içler acısı durum bir ben bir Allah o anımı bilir çok zordu
Bende pataloji sonucu plesantam gitmişti patalojiye sonuçlar temiz çıktı ama pıhtılaşma araştırılması gerekir dediler canlı doğum.olunca anne bebek arasında kan akışı sağlanamadı mi dediler hepsi şüphe oldu ve bir sonraki gebelikde ona göre kan sulandirici verilecek dediler beni devlet hastanesi gönderildi bu testler özel de çok para altından kalkilcak.gibi değil

Ayrıca bebeğimi ben aldım toprağa gömmek istedim minicik yavrumu ve cinsiyeti erkekti o kadar herşeyi belliydi bize o an muayene de göstermedi cinsiyetini ben kontrol gittim başıma bunlar geldi hastanede olmam şanstı benim için dikiş sonrası bana 4 ay yatmam gerektiği söylendi sadece WC kalkiyordum öyle de 1 hafta yattım ama kontrolüm vardı mecbur hastaneye gittim başladı ağrılar ve muayeneden ciktim hastanede bebeğim bir an düştü

Merhaba ne kadar güzel Allah bağışlasın . 4 yıllık evliyim etrafımda benim gibi kimse yok . Herkes planladığı ay hamile kaldı bende stres yapmadığımı düşünürdüm . Artık herşey Allahtan diyorum . Folik asit inofolic kullanmaya başladım . Evi avakado mercimek muz badem doldurdum sürekli düzgün şeyler yemeye çalışıyorum artık herşey Allah’a kaldı

Sanırım aynı dönem kayıp ettik bebeklerimizi ben 16 Ekim'de düşük canlı doğum oldu

Gerçekten kadın olmak çok zormuş .allah yardımcımız olsun sabır versin .ben görmedim ama hala çok üzülüyorum senin durumu düşünemiyorum . Banada ultrason görüntüsünü verdiler gördükçe çok kötü oluyorum diye eşim sakladı . Bizde kan uyuşmazlığında var ben negatif kan grubundayım eşim pozitif . Kan uyuşmazlığı iğnesinde yaptırdım . Aynen özele zaten gidemiyorum muayene ücretleri bile uçmuş durumda .

Sanırım aynı dönem kayıp ettik bebeklerimizi ben 16 Ekim'de düşük canlı doğum oldu
7 ekimde kaybettim bende hamile olduğumu bile anlamamışım. Adet düzensizliği için kontrole gittiğimde doktor hemen yatışımı verdi . Bu ay nasıl geçti başıma neler geldi hala farkında değilim . 4 yıl hamile kalamadığım için aklıma bile gelmedi kafadan komple çıkarmıştım zaten olmuyor diye öğrenmem ile kaybetmem bir oldu

İstanbul'da devlet hastanesi gitcem ben regl olunca bakalım pıhtılaşma testleri neler cikicak arastirma olcak Allah hepimize yardım etsin inşallah kucağımıza sağlıkla vatana millete bize hayırli evlat nasip etsin inşallah

Öyle düşünme akrabamın da çocuğu kaç sene olmadı sonra oldu düşük yaptı peşine çocuğu hemen oldu.Zor bir süreç tabi ama inşallah rabbim nasip etsin

Amin inşallah sonuçların güzel çıkar . Demek pıhtılaşma testi adet döneminde yapılıyor . Yaşamadan insan bilemiyor bazı şeyleri . Amin inşallah hayırlısı sağlıklısını Allah kolaylıkla versin bize

Öyle düşünme akrabamın da çocuğu kaç sene olmadı sonra oldu düşük yaptı peşine çocuğu hemen oldu.Zor bir süreç tabi ama inşallah rabbim nasip etsin
Onu çok duydum düşükten sonra sağlıklı gebelik daha kolay tutuyormuş inşallah öyle olur bende biraz adet düzensizliği var inşallah yumurtlama dönemimi yakalayabilirim

Hayır bana dedi doktorum yeni düşük olduğu için hormonlar daha gebelik pozitiflik verir sen lohusa kanama. Bitecek üstüne regl olcaksin o bitecek ve sonra doktor gideceksin devlete pıhtılaşma trombofoli paneli varmış o yapılacak sadece gebelik hormonları vücuttan gitmesi için bekleme süresi mevcut o sıra da da 3 aylık sürem dolmuş olcak gebelik için yola devam etcez inşallah

Adet takvimi kullan muhakak ben kullanıyorum ama benim hiç adet bozukluğu olmadı bu yaşıma kadar 33 yaş temmuzda evlendim sonra balayı git gel bir regl oldum üstüne hamile kaldım 16 ekim düşük oldu bakalım bizi neler bekleyecek istediğiniz zaman yazın süreçler de bende başıma gelen anlatırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…