Insanın hayat planları ve öncelikleri de değişiyor gebelike tabi. En kötüsü de bir şey yapmak istememek... Belki akupunktur iyi gelir stresle baş etmek için. Bugün ben de işe gittim gerildim geldik çevremdeki art niyetli insanlar sayesinde. Stres sahibi oldum Istanbul da yaşayınca stres sahibi olmamak pek mümkün değil sanırım.Kabus görmüyorum ama bende hayattan soğudum resmen elişiye Sarıcam şimdi kafam az yerine gelsin diye. Bu sene formasyon alıcaktım ondan bile vazgeçtim kafamı toplayıp derslere kendimi veremem bide tekrar hamile kalırsam ya aynısı olursa ya başka şehire gitmek zorunda kalırsak falan diye en iyisi hiç başlamıyim dedim. İkinci üniversiteyi okuyacaktım ona bile cesaretim edemedim. Psikolojik olarak çok yıprandım. Hep aklımda bebeğimi canlı canlı kaybettim diye
Insanın hayat planları ve öncelikleri de değişiyor gebelike tabi. En kötüsü de bir şey yapmak istememek... Belki akupunktur iyi gelir stresle baş etmek için. Bugün ben de işe gittim gerildim geldik çevremdeki art niyetli insanlar sayesinde. Stres sahibi oldum Istanbul da yaşayınca stres sahibi olmamak pek mümkün değil sanırım.
Canım ıns güzel haberler gelir. Şuradan bebek müjdesi gelse kendim hamile kalmış gibi sevinecegim umutlanacağımMerhaba... Ben 1 kürtaj 1düşük... Bat 28 Ekim...:)
Umutlar Ege 'de. Hayaller bir bebek, küçük Ege kasabasında bahçeli minik bir ev, mis gibi hava ohHayatının 24 senesini İstanbul'da geçirmiş biri olarak çoooook zoooor orda yaşamak :)))
... Bende her hamilelik haberinde heyecanlanıyorum. 13,haftamda kalbi durmuştu.. Kürtaj oldum. Bes ay korundum.patoloji temiz dediler. Bayramda bi gariplik hissettim. Test yaptım beta 86 cıktı. Adet gunumde dort gun vardı. Neyse adet gunum cok kanamam oldu. Kaybettim. Bir hafta sonra kan vermeye gittiğimde her sey e baktırdım da seker, kolesterol,,, VS kanım çok koyuydu.dr da süphelenmiştk. Pıhtılaşma cıktı.hamile kalır kalmaz baslayacagım corasprine şimdi basladım.Canım ıns güzel haberler gelir. Şuradan bebek müjdesi gelse kendim hamile kalmış gibi sevinecegim umutlanacağım
Senin düşük nedenleri neydi?
Hadi ya üzüldüm canım. Ama demek ki kısa sürede hamile kalabiliyorsun. Neticede korunmayı bıraktıktan hemen sonra hamile kalabilmissin ki bu bence güzel haber. Sanırım bizim gibi bebek kaybeden pek çok kadının sorunu pihtilasma ve doktorlar hemen bakmadığı için bu değerlere ne yazik ki bebekleri yeniden kaybediyoruz. Amerikada' da son zamanlarda düşüklerin bağışıklık sistemi hastalıkları çıkmaya baslamis, hatta bunlarla ilgili çalışmaları yoğunlaştırmışlar. Ben de bu yarın pihtilasma ve bagisiklikla ilgili testlerimi yaptircam. Ve önlem olsun diye Çapa ya gidip kontrol amaçlı bir de profesörün görüşünü alacagim. Tek doktorla sinirli kalmayın kizlar özellikle sizde bir sorun varsa düşük nedeni o konu üzerine çalışmış birini bulun. Çünkü tipik doktorlar ne yazik ki gördüğüm kadariyla günceli takip etmiyor ve eski bilgilerle hala tedavi yaklaşımları var.... Bende her hamilelik haberinde heyecanlanıyorum. 13,haftamda kalbi durmuştu.. Kürtaj oldum. Bes ay korundum.patoloji temiz dediler. Bayramda bi gariplik hissettim. Test yaptım beta 86 cıktı. Adet gunumde dort gun vardı. Neyse adet gunum cok kanamam oldu. Kaybettim. Bir hafta sonra kan vermeye gittiğimde her sey e baktırdım da seker, kolesterol,,, VS kanım çok koyuydu.dr da süphelenmiştk. Pıhtılaşma cıktı.hamile kalır kalmaz baslayacagım corasprine şimdi basladım.
Hadi ya üzüldüm canım. Ama demek ki kısa sürede hamile kalabiliyorsun. Neticede korunmayı bıraktıktan hemen sonra hamile kalabilmissin ki bu bence güzel haber. Sanırım bizim gibi bebek kaybeden pek çok kadının sorunu pihtilasma ve doktorlar hemen bakmadığı için bu değerlere ne yazik ki bebekleri yeniden kaybediyoruz. Amerikada' da son zamanlarda düşüklerin altında yatan nedenler arasında bağışıklık sistemi hastalıkları çıkmaya baslamis, hatta bunlarla ilgili çalışmaları yoğunlaştırmışlar. Ben de bu yarın pihtilasma ve bagisiklikla ilgili testlerimi yaptircam. Ve önlem olsun diye Çapa ya gidip kontrol amaçlı bir de profesörün görüşünü alacagim. Tek doktorla sinirli kalmayın kizlar özellikle sizde bir sorun varsa düşük nedeni o konu üzerine çalışmış birini bulun. Çünkü tipik doktorlar ne yazik ki gördüğüm kadariyla günceli takip etmiyor ve eski bilgilerle hala tedavi yaklaşımları var.
Umarım iyi doktorlarla karşılaşırız.
Canım sanada geçmiş olsun hoş geldin aramıza. Burdaki herkes hemen hemen aynı şeyleri yaşamış ve aynı acıyı çeken anneler. Yaşamayan kimse bilmez derler aynen öyle. Bizde aynı şeyleri yaşayan annelerimizle konuşup hem dertleşiyoruz hemde Yen'i şeyler öğreniyoruz.Merhaba melek anneleri.
Bende 1 sene önce 2 defa kürtaj oldum. Bat 27 Ekim. Ama iyi degerlendiremedik.
1 sene oldu ilk bebegimi kaybedeli. 9 haftalikti. Ilk ögrendigimdeki şaşkınligim sevincim ve kaybettigimdeki üzüntüm kazındı aklıma. Unutmak mümkün olmadı daha. 2. sini hamile kaldigimi anlamadan düşük yaşadım.Canım sanada geçmiş olsun hoş geldin aramıza. Burdaki herkes hemen hemen aynı şeyleri yaşamış ve aynı acıyı çeken anneler. Yaşamayan kimse bilmez derler aynen öyle. Bizde aynı şeyleri yaşayan annelerimizle konuşup hem dertleşiyoruz hemde Yen'i şeyler öğreniyoruz.
Değerlendirme mevzusuna gelince de orasını Allah bilir :) ol demesi yeterli
1 sene oldu ilk bebegimi kaybedeli. 9 haftalikti. Ilk ögrendigimdeki şaşkınligim sevincim ve kaybettigimdeki üzüntüm kazındı aklıma. Unutmak mümkün olmadı daha. 2. sini hamile kaldigimi anlamadan düşük yaşadım.
Allah hepimize bu acıları unutturacak evlat(lar) nasip etsin.
Gercekten yaşayan bilir.
Ilk hamileliklerde olur boyle seyler yine hamile kalirsin diyenlere de sinir oluyorum.
Valla yaşayan anlar kimsenin başına vermesin.Onlar ikinciyede olsun var bitane diyorlar!
Sanki ben planlayana kadar ugrasana kadar hicbisy dusunmemisim,ilki gb beklememisim,hayaller kurmamisim...
Kendileri gb yanlislikla doguyor saniyorlar simdi her bebegi!
Cektigim acilar cabasi,kaybim apayri,canimin derdine dusemeden evde kalmis evladimi dusunmek,ayaklaninca evladimin caninin istedigine kosturmam cabası..
Valla insanlar laf olsun diye konusuyorlar,samimiyetsizlik diz boyu...
Valla yaşayan anlar kimsenin başına vermesin.
Meraklı kadinlar cocugun yok mu diyorlar yok dedigimde de filan kişininde olmuyordu bilmem kim doktoruna gitmisler falan filan. Sanki ben cocugum olmuyor demiş gibi akil veriyorlar.
Hatta bir tanesine 3.5 yıllık evliyim dedim. Daha niye cocuk yapmiyorsun cocuksuz ev mi olur diye bir ton laf etti. Kendisi kolayca yapmiş muhtemelen Allah bagişlasın tabi. Bazen kısırım diyesim geliyor.
Ben kadınım bana bunlari soran da kadın. Anlayışlı olmak çok mu zor.
Ay güldürdün beni vallaZaten aksini hic duymadim ki kadının canını yine kadın yakıyor malesef..Sanki ben ona bu akılla ömür gecer mi diye soruyor muyum :))))))))))
Canım çok geçmiş olsun. En azından düzenli kontrolle gidip takip ettin. Onlemini alıyorsun bir an önce kistten kurtulursun ıns.Kızlar bugün yine doktora gittim ve soldaki kistim büyümüş o yüzden adet düzenleyici ilaç verdi iki üç ay kullanacakmışım ilacı. Ondan sonra Bebek için ilaçlara geçicekmişizben 2018 e kaldım canlar