Gebeliğe Hazırlık Düşük yapan güzel anneler bizde toplanalım birbirimize destek olalım yeni melekler için :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
devlette mi yaptırdın test özelde mi ? ücreti ne kadardı

Burdan da haber et canım sonucu. İnşallah kötü bir şey çıkmaz. Çıkarsa da tedavisi olan bir şey olsun diyorum ben de kendi kendime. Benim kürtaj gününe dek mide bulantılarım vardı. En ufak bir belirti vermedi. Hamilelik belirtilerim aynen devam etmişti. Sadece bir ara ve çok garip gelecek tam da bebeğin kalbinin durduğu tahmini tarihlere denk geliyor- evde koltukta otururken karnıma dokundum ve sanki bebeğimin kalbi durdu gibi geldi öyle bir boşluk hissi anlatamam... Ben o anı hissettim yani. Tıbbi olarak bakan biri bu mümkün değil diyecek ama anne ve bebek arasında bence değişik bir metafiziksel bağ var. Ben bebeğimle hep konuşuyordum karnımı sevip =( Ama gebelik belirtilerim sürünce herhalde kendi kendime kuruntu yapıyorum dedim. Gebelik bitse miden böyle bulanmaz olumlu düşün diye telkin ettim kendimi. O hafta hep eşime dönüp dönüp "sence bebeğim iyi mi" diye sorduğumu hatırlıyorum.
Tek duam Allah bir daha bu acıyla bizi sınamasın... Bir kadının başına gelebilecek en acı olaylardan biri. Dışardan duyanlar "ay olurmuş ilk gebelikte canını sıkma yeniden yaparsın" deyip geçiyor duyarsızca. Gerçi empati yapmalarını da beklemiyorum çünkü pek çok kişi nasılsa benim başıma gelmez diye düşünüyor. Yaşamadan empati yapılması zor bir durum. Oysa bence bebek rahme düşer düşmez anne ile bağı başlıyor. Sadece fiziki değil, duygusal ve ilahi bir bağ bu. Şimdilerde bana her şey anlamsız geliyor. İş güç, insanlar ne demiş ne dememiş. Ben içimde yaşamı ve ölümü tattım diyorum. Allah aracılığıyla bedenimde bir can oluştu ve yine onun aracılığıyla bir can yaşama veda etti... Yaşam ve ölüm deneyimi öyle bir gerçeklikmiş ki, dünya hayatında edindiğim gereksiz sıkıntılar ve kuruntular, hırslar artık çok anlamsız geliyor. Gerçek sevgiyi, aşkı bir süreliğine annelikte tattım ya, artık bir gün ölsem de, hiç çocuğum olmasa da her zaman yaşattığı bu güzel duygu için Allah'a şükredeceğim...

Genetik istedilerse belki o zamanlar kan pıhtısı testleirne de bakmışlardır canım. Tek bir test değil, bir dizi test oluyor.

ederim tabiki. ne güzel yazmışsın kesinlikle katılıyorum Allah hiçbirimize yaşatmasın tekrardan, gerçekten insan yaşamadan bilmiyor benim başıma gelmez diyosun ama geldiğinde anlıyosun gerçekten. benim de çevremde bir sürü insan gençsiniz yine olur diye telkin etti hep ama hiçbiri içimdeki acıyı göremedi ne yazikki bu yaramı kendi kendime ve gerçekten buradan edindiğim arkadaşlarla sardım diyebilirim. Allah yardımcımız olsun Rabbim bir daha yaşatmasın tez zamanda isteyen herkese beraberinde bize de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
bende kendime kızıyorum biliyo musun çünkü hep ya hamile gibi değilim sanki hala annelik duygusu gibi hissedemiyorum diyodum başlarda ama kaybedince on katı acı yaşadım, Rabbim böyle uygun gördü inşallah en kısa zamanda beraber hayırlı haberlerimizi veririz birbirimize.

Genetik istedilerse belki o zamanlar kan pıhtısı testleirne de bakmışlardır canım. Tek bir test değil, bir dizi test oluyor.
Kartegener sendromuna bakılmıştı canım sonucu yine de göstereyim ben belki bilmiyorum bakılmıştır

Kızlar kaybettiğim bebeğimin ruhuna, artık her ay hasta çocuklara bağışta bulunacağım. Onlar adına bir ağaç diksek, bir çocuğun okul masrafına katkıda bulunsak ya da ne bilim bir şeker çikolata bile alsak, bir ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürsek cennetki ruhları bize gülümser diye düşünüyorum... Böylelikle, belki bizim acımız başka birisinin acısına bir nebze de olsa derman olur. Ben kendi adıma bebeğimin yasını tutarken içimdeki yarayı iyileştirmek için böyle bir yolla ona veda etmek istedim.

Zaman unutturmayacak ama inşallah anneliğin acısını da mutluluğunu da bir nebze olsa da yaşamış bizlere "bir zorlukla beraber bir de kolaylık" gelecek...

Güzel düşünmüşsün canım ben zaten denk geldiğimde her zaman bişeyler vermeye yapmaya çaılışıyorum yine devam edicem ama bu urumu kullananlar var onlara bişey yapmak gelmiyo içimden açıkcası

Ben Müge anlı aracılığıyla Arakanlı müslümanlara yardımda bulundum. O kadına inanıyorum yardımın yerine ulaşacağına Emin'im kızlar sizde öyle yapabilirsiniz. Hiç tanımadığınız ve gerçekten yardıma muhtaç insanlara yardım etmek gibi güzel bişey yok onların bi Allah razı olsun demesi kim bilir kaç yaramıza derman olucaktır

Kızlar siz bundan sonraki gebeliklerinizde aynı doktorla mi devam edeceksiniz? Ben doktorumu degisturecegim sanirim. Bir düşük öykum oldu malum ve endometriozisim ve eşimle kan uyusmazligimiz var. Riskli gebelik uzmanına mi gitmeliyim sizce? Siz kimlere gidiyorsunuz doktorundan memnun musunuz? (Istanbul Avrupa yakasında olanlar için tavsiyeler alabilirim)

Canım Sonucumu aldım pıhtılaşma sorunum varmış. Doktora gidicem artık ne dicek bakalım bi üzülüyorum ağlıyorum bi kendime gelip şükrediyorum. Allah ım hepimize güç versin tez zamanda bu acılarımızı unuttursun inşallah.

Canım ben İstanbul'da değilim ama bende doktor değiştirdim. Düşüğümde bi çok doktora gittim kendime iyi bi doktor bulayım diye herkesi bi yokladım :) ama iyi bişey yapmamışım bunu öğrendim. Şimdi ise seçtiğim iyi olduğum bi devlette bide özelde iki doktora gidicem. Özelde Doğum yapmak için özele gidicem ama devletteki bi doktorumdan memnunum.

Canım geçmiş olsun tekrardan. Ama iyiki test yaptirmissin. Evet bebeğini kaybettim bu yüzden ama en azından artık nedenini biliyorsun ve ne mutlu ki tedavisi olan, önlenebilir bir şey. Inşallah bundan sonraki gebeligin sağlıkla gelecek.
Ben de kac gundur neden düşük yaptim diye düşünüp duruyorum kara kara. Bir neden bulsam rahatlıcam sanki. Genetik için de en erken bu cumaya randevu alabildim çalıştığım için her gün uymuyor bana. Sonucu bir ay sonraya çıkar ben de yazarım burdan en azından benzer şeyleri yaşayanlara bir yönlendirmemiz olur.
Ben bu ara endometriozisin dusugume neden olduğunu düşünmeye başladım. Doktora sordum dusuge sebep olmaz dedi ama düşükten tut bir sürü doğum komlikasyonuna sebep olduğuna dair bir dünya araştırma buldum moralim bozuldu. O yüzden hazır gebelik sayesinde hastalık gerileyip kist kaybolmusken artık korunmana kararı aldım.
Hakkımızda hayırlısı.

İnşallah canım çok teşekkür ederim. Sen de yaptır mutlaka en azından içinde kalmasın. Şimdi bi hafta da bunun için ağlicam herhalde her sorduklarında. Bence de arrık korunma canım ben de adet olduktan sonra bırakıcam ben de korunmayacm artık. Artık hakkımızda hayırlısı ama mutlaka testlerini yaptır.

5 düşügümdede çeşit çesit doktorlara gittim canım ama en iyisi okmeydanı polikinligi zuhal hanımdı.kadın o kadar iyiki sabahın köründe uça uça gidiyordum muayne olmaya o kadar candan o kadar tatlı biri Allah ondan razı olsun ve onun senin cocugun olucak insallah diyenlerin hepsi cocuk dogurdu o derece bilgili. Bende onda hamile kaldım 5.ciye ama bana basından beri seni tüp bebek paklar burayla zaman öldürme dedi ben dinlemedim ilklerde 5.düşügümüde yapımçnca artık sözünü dinledim ve şuan tüp bebege iyiki baslamışım diyorm

Çok sagolasin canım araştırayım. Doktorun soyismi neydi?

Kızlar sizler de benzer şeyler yasadiniz mi merak ediyorum. Düşük yaptığımdan beri daha sık kabuslar görüyorum ve rüyalarımda hep birileriden ya da bir şeylerden kaçıyorum. Öte yandan gündelik hayatta sevdiklerimi kaybetme korkusu yasamaya başladım. Sevdiğim birilerine bir şey olcak diye çok korkuyorum. Siz de böyle bir süreçten geçtiniz mi?
Yaşadığımız deneyim ister istemez bizi yıprattı. Ben sanırım biraz rahatlamak adına akapuntura gideceğim. Işime de konsantre olamaz oldum üzülüyorum çünkü tez yazmam lazim ama kitaplara boş boş bakıyorum kafamı toparlayamiyorim

Kabus görmüyorum ama bende hayattan soğudum resmen elişiye Sarıcam şimdi kafam az yerine gelsin diye. Bu sene formasyon alıcaktım ondan bile vazgeçtim kafamı toplayıp derslere kendimi veremem bide tekrar hamile kalırsam ya aynısı olursa ya başka şehire gitmek zorunda kalırsak falan diye en iyisi hiç başlamıyim dedim. İkinci üniversiteyi okuyacaktım ona bile cesaretim edemedim. Psikolojik olarak çok yıprandım. Hep aklımda bebeğimi canlı canlı kaybettim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…