en sağlamı o valla. vucudumuzu dinliyoruz sonrada acabalarla yaşayıp duruyoruzBunu en iyi ben bilirim ne belirtiler yaşadımBundan sonra alnımda hamilesin yazsa belirtim var demem
Okurken göz yaşlarımı tutamadım. Acının yüzde birini belki hissettim içimde kalbim acıdı. Rabbim onun ömrünü evlatlarına versin allah hep gönlüne göre versin. Tanımadan acını paylaştım seni az da olsa anlayabildim. Allahım sabır versinİşte doğum başlıyor dedim. Kızıma javuşacsm normal doğumu göze almştm.. Olsun dayanrdm sancılara..evlat için katlanırdım. Hemen Dr gittik sancımın başladığını söyledi sekreter önce nst sonra muayene dedi ben de ısrarla önce muayene dedim doktorum tanıyordu zaten beni ameliyata girecektim ama gel bir bakaym dedi. Ultrasonda bir baktı. Bir da alttan bakaym dedi ve muayeneden kalkınca kanamamn başladığını farkettm.ilte nişan da gelmişti. Kesin doğacak yavrum dedim.doktor sekretere acil ameliyat defi koşarak çıktı odadan. Ben asönsör kapısında beklerken eşim arabayı park edip gelmişti. 5 dk önce yanında hiçbirşryim yokken şimdi doğuma gitmeme şaşırdı ve çok sevindi. Güçlü ol aşkım dedi. Güçlü ol.... Ameliyathabeye ömrümde ilk defa gitmştm. Bana bir nefes al dediler aldım. Bir daha nefes al... Ve sonrası narkoz... Uyanmaya çalştm gözlerimi açamadım ama sesleri duyuyordum. Onlar bengi hanım bengi hanım diye beni çağırıyorlardı ben sadece bebe ğim diyebildim yarım yamalak. Her uyanmaya çalıştıkça bebeğim dedim. Zor bela uyandm bebeğim nasıl diye sordum. İyi dediler. Tamamen gözlerimi açtğmda hani nerde bebeğim nasıl! Kime benziyor diye sordum.yoğun bakımda dediler. Ayağa kalkınca gitmek istedim izin vermediler. Bekle biraz dediler.bekledim bekledim ama hep hüzünlü bakışlar gördüm. Gizlice eşimin ağlamasını.. Ablamn bir garip hareketini. Sonra wc ye gidince ağladım ağladım.ne olduğunu anlamaya çalıştım. Anlam veremedim bebeğim yanıma getirmemelerine anlam veremedim. 9 ay sabırsızlıkla brklemştm.39 hafta boyunca her gün konuşmuştum o kadar alışmştm o kadar hayal kurmuştum ki. Saniyelere bile tahammül edemezdim. Üstelik sütüm akıyordu bir an önce vermem lazm dedim eşime. Sonra eşime ısrar ettm illa beni yanına götüreceksin diye. Gözlerime baktı elimi tuttu sadece kaybettik dedi. Nefesim kesildi bebeğim hayatm sonu dedim. Olamaz değildir dedim. İnanamadım. Ağladım ağladım sadece ağladım. Kimseye hiç birşey diyemedim. Dr odana geldi tek kelime soramadım. Sadece sesiz sesiz ağladım. Akan sütüme boş beşiğe bakıp ağladım. Karnımda kocaman bir bıçak yarası bebek çantası ve boş kucağmla çıktık hastaneden. Aylarca beklediğim bebeğimi bir defa göremedm. Bir defa sarılamadım kızıma. Bir defa kokusunu alamadım. Günlerce pembe battaniyesini kokladım. Hiç bilmediğim bir kokuyu aradım. Allah verdi Allah aldı imtihan bu dedim ama çok zor bir imtihan. Bebeğime olan özlemim hasretm daha da arttı. Arkadaşlar arayıp bebek sordu. Yolda görenler hayırlı olsun gözünaydın dediler.. Her defasında boğazıma biletler düğümlendi. Kalbim her geçen gün kanadı durdu kanadı durdu. Yüreğim de senle gitti bebeğim. Çok bekledim... Çok sevdim seni kuzum çok..canımdan bile çok sevdim. Yaşaman için herşeyi i canımı bile verirdim. Ama olmadı kuzum kavuşmak diğer tarafa kaldı. Yine de iyi ki var oldun? İyi ki karnımda hayat buldum 9 ay boyunca. Tekmeler attım konuşmalarımı dinledin. Bana 9 ay mutluluğu yaşattın. İyi ki benim kızım oldun.seni büyütemezsem de hiç öpüp koklamak nasip olmadı ama yine de iyi ki doğdun kızım.. İyi ki bir mart ayına kadar karnında hayat buldun. O minicik kalbin kalbimin altında pıt pıt diye attı mis kokulu yavrum benim iyi ki doğdun. Tam 4 yaşına basacaksın bu hafta kızım tam 4 yıldır her gün aklımdasn.seni çok sevdim sevdim Bİtanem bebeğim benim. 2 yıl önce kızkardeşim doğdu Şu anda yanımda senin uyuyamadığım beşiğinde uyuyor. Senin acını hafifletti ama geçirmedi kızım geçmeyeceğini son nefesime kadar benimle kalacağını biliyorum.
UUzun uzun yazıp içimi dökmek istedim kızlar..her gecenin bir sabahı vardır. Bu benim size yazdğm gecemdi. Şükür ki Yaradana bana sabahı da yaşattı
Rahmim kalp formundaymış ve 4 mm septumGünaydın canım histereskopi sonrası oldum ben bu şekilde sen neden histereskopi yaptiracaksin
Günaydın canım bu aradaGünaydın canım histereskopi sonrası oldum ben bu şekilde sen neden histereskopi yaptiracaksin
Canım yazdıklarını okurken boğazım düğümlendi gözyaşlarımı durduramadım. Rabbim sabrını versin maalesef ne yaparsak yapalım insan olarak güçsüz aciz varlıklarız ve kaderi değiştirmek elimizde değil. Doğum ve ölüm tarihi bir saniye ileri ya da geri gitmezmiş. Veren de alan da rabbim sabrını versin hepimizeHepinize çok teşekkür ederm iyi dilekler z için. Çok zor gerçekten kızlar. Doğuma gidip kucağı boş dönmek. Rabbim düşmanıma bile vermesin.doğumdan 6 ay sonra tekrar gebelik istedim.2 ay olmayınca yine uzun zaman beklemekten korktum. 3. Ay Klomene başladık. Ve o ay tuttu 9 ay çok korksam da Allaha güvendim. Bekleyip görmekten başka çarem yoktu. Her gün iğne vurundum kuran okudum çok şükür sağlıkla doğdu kızım. Şimdi 2.5 yaşında. İki doğum arası tam 18 ay. Derdi veren Allah dermanı da verir. Doğumdan sonra pıhtılaşma testini yaptım. Bebeğim karnındayken eşinden kopmuş. Ben hastanede fiş alırken. Dr muayene ettiğinde kalbi atıyordu dinledik hatta.çok sonradan hatrladm bebeğim karnımda elini kolunu açmştı o esnada suyun içinde yaşam mücadelesi veriyormuş. Dr kurtarmak için sezaryana aldı. Ben doğuma girince eşim koşup arabadan bebeğinizin kıyafetlerini çantamızı getirmiş. Geldiğinde ablam ağlıyormuş. Beklenmedik zamanda geldi beklenmedik zamanda gitti. Sonrasında farklı Dr görüştüm Dr hatası olup olmadığını da araştrdm.tahlilleri nst ultrason kağıtlarını başka doktorlara gösterdim. bütün Drlar bunun Sebepsiz yaşanabileceğini söyledi. Yengemin beraber çalştğı prof. 2. gebelikte aynı doktora gitmemi önerdi. Öyle de yaptm. 37+2de sezaryana girdim. Fazla beklemedk..bazen aynı yaşlarda çocuklar görüyorum bakıyorum o da yaşasaydı bu kadar büyüyecek miydi diyorum. Bazen küçük bir kıza ismini sorduğumda aynı isimleri söylediklerinde bir garip oluyorum. Bir defa kızıma adıyla seselenemedm. Çok zor gerçekten ama acımla yaşamayı öğrendim. Veren Allah aldı dedim dilerse bir daha verir dedim. Çok şükür verdi. Çok ilginç okulda bir öğretmen arkadaşm çocuğunu okula getirdi. İlk bebeğimle aynı ayda doğmuş. Kızının adını sordum önceki bebeğimin adıyla aynı adı koymuş. Yanına da 2. Kızımın adını eklemiş. Çok şaşrdm. Bu süreçte Allah razı olsun eşim en iyi destekçimdi. 2gwbrlikte istersen aynı ismi koy istersen başkasını.. Aldığın kıyafetleri beşiği kullanmak istemezsen kendini kötü hissediyorsan kullanma hepsini tekrardan alrz dedi. Ben aynı is mi koymak istemedim. Sonuçta kızım hayatta olsaydı 2.çocuğa aynı ismi koymazdm. Kızım yine var sadece cennette dedim cennet kuşu oldu dedim. Farklı bir isim koydum. Ama bütün eşyalarını sakladım. Onların başında ağlarken dua ettm hep Allahım ne olur kısa sürede kardeşine kullanayım diye. Ve kullandm çok şükür.şimdi de düşük yapınca inanın ki üzüldüm ama ilk bebeğim gibi son ay olmasındansa ilk aydan gitmesi o kadar yıpratmadı
Kuzum ümitsizlik yok çok stres yaptıgımız için vücudumuz bizimle oynuyo. Ben geçen ay o kadar belirti yaşAdım ki çok istediğim için midem de bulandı kasıklarımda batmalar oldu göğüslerim şişti. Gece 3 kere lavabo için kalktım ilk defa. Resmen yalancı gebelik.Evet bu ay yaptım ama hiç bir ay stresten gecikmezdi 17 ay dile kolay geliyo bana canım yok işte olmayacak rabbim senin yüzünü güldürdün canım benim ❤
Aynen regl bekliceksin o gelmezde o zaman acaba mı demek lazımen sağlamı o valla. vucudumuzu dinliyoruz sonrada acabalarla yaşayıp duruyoruz
Çok doğru bitanem ama artık stres yok tmm sağol cnm bbm Sen de rahatlaKuzum ümitsizlik yok çok stres yaptıgımız için vücudumuz bizimle oynuyo. Ben geçen ay o kadar belirti yaşAdım ki çok istediğim için midem de bulandı kasıklarımda batmalar oldu göğüslerim şişti. Gece 3 kere lavabo için kalktım ilk defa. Resmen yalancı gebelik.
bide genelde kafadan bebek düşüncesini atınca hamile kalanlar çok var bide öyle dene bu ayÇok doğru bitanem ama artık stres yok tmm sağol cnm bbm Sen de rahatla
Kafadan arsanda olmadigi aylar var canımbide genelde kafadan bebek düşüncesini atınca hamile kalanlar çok var bide öyle dene bu ay
Doğrudur canım aslında hepsi bahane Rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olcakKafadan arsanda olmadigi aylar var canım
Kesinlikle öyle. Bir seferinde korunuyorduk. Yumurtlama günüme daha vardı sadece bir kere birliktelik olmuştu yumurtlamadan önce. Adetim gecikti ve test pozitif çıkmıştı. Hoş onda da düşük oldu. Olacağı varsa her türlü tutuyor. Ama olmuyorsa da rabbimin bir bildiği vardır. Hayırlı zamanda nasip etsin insallah hepimizeDoğrudur canım aslında hepsi bahane Rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olcak
Aynen kuzumm Rabbin ol derse her türlü olurKesinlikle öyle. Bir seferinde korunuyorduk. Yumurtlama günüme daha vardı sadece bir kere birliktelik olmuştu yumurtlamadan önce. Adetim gecikti ve test pozitif çıkmıştı. Hoş onda da düşük oldu. Olacağı varsa her türlü tutuyor. Ama olmuyorsa da rabbimin bir bildiği vardır. Hayırlı zamanda nasip etsin insallah hepimize
Kuzum koyulaşma var benceBugün test yaptım tekrar. Bat dündü ve hala gelen giden yok. Bu testlerin hepsi ikişer gün arayla yapıldı. Alttaki ikisinin markası aynı bu sefer. Nasıl sizce. Aile hekimliği yapmıyormuş kan testi şuan. Hastaneye de beklemem gerek o yüzden Umutlanamıyorum hâlâ Eki Görüntüle 2608128
Koyulaşıyor bence canım.... Ben bu görüntüyü hiç göremedim biliyor musun, kanda öğrenmiştim ben. Insallah nasip olur bana daBugün test yaptım tekrar. Bat dündü ve hala gelen giden yok. Bu testlerin hepsi ikişer gün arayla yapıldı. Alttaki ikisinin markası aynı bu sefer. Nasıl sizce. Aile hekimliği yapmıyormuş kan testi şuan. Hastaneye de beklemem gerek o yüzden Umutlanamıyorum hâlâ Eki Görüntüle 2608128
kan man farketmez bence yeterki olsunda bebegimKoyulaşıyor bence canım.... Ben bu görüntüyü hiç göremedim biliyor musun, kanda öğrenmiştim ben. Insallah nasip olur bana da
Insallah canım benim. Dua ediyorum hepimize inşallah. Hayırlısıyla alıcaz haberleriKoyulaşıyor bence canım.... Ben bu görüntüyü hiç göremedim biliyor musun, kanda öğrenmiştim ben. Insallah nasip olur bana da
Bence var hepsinde pozitif çıkmışBugün test yaptım tekrar. Bat dündü ve hala gelen giden yok. Bu testlerin hepsi ikişer gün arayla yapıldı. Alttaki ikisinin markası aynı bu sefer. Nasıl sizce. Aile hekimliği yapmıyormuş kan testi şuan. Hastaneye de beklemem gerek o yüzden Umutlanamıyorum hâlâ Eki Görüntüle 2608128
İnşallahKoyulaşıyor bence canım.... Ben bu görüntüyü hiç göremedim biliyor musun, kanda öğrenmiştim ben. Insallah nasip olur bana da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?