- 4 Ekim 2012
- 16.551
- 32.733
- 798
- Konu Sahibi casedebambini
-
Zaten ben ya salonda yattım ya yatağımda tuvalet harici kalkmadım 1 haftadır bunu biliyorlar hatta bu yüzden geldiler. Olay akşam oldu gelip hamilesin kırılma sabah gidicez küs ayrılmayalım denebilirdi.Siz yataktan kalkmasanız onlar niye kapıya gelsin?
Ay bırakın ya küserlerse küssünler.Zaten ben ya salonda yattım ya yatağımda tuvalet harici kalkmadım 1 haftadır bunu biliyorlar hatta bu yüzden geldiler. Olay akşam oldu gelip hamilesin kırılma sabah gidicez küs ayrılmayalım denebilirdi.
Ne siz ne eşiniz gelin dememiş, senin annen dururken onlara mı düştü böyle emrivakiyle gelmek? Yardımları dokunacak olsa neyse, senin abinin evinde 1.5 yaşındaki çocukla ne işin var?15 haftalık hamileyim 1 hafta önce kanamam olduğu için hastanede yattım. Doktor dinlenmen gerekiyor diyip taburcu etti. Eşimle hastaneden ilk çıktığımızda ikimizde çok yorgun olduğumuzdan kim gelsin kalsın yardım etsin diye düşünmedik. Birkaç gün idare ederiz yemek vs işini sonra da annelerimizi çağırırız falan diye düşündük. Sonra görümcem aradı ben anneme kendime ve bebeğime bilet aldım yarın sabah ordayız dedi. Daha ben kendi annemle konuşmamışım gelme gitme işini. Abin biliyor mu diye sordum yok o gelmeyin demişti sen söylersin dedi kapattı.
Eşim duyunca sinirlendi bir buçuk yaşındaki bebekle görümcemin ne işi var evinde kalsaydı (kv ile yaşıyor) diye baya kızdı. Neyse geldiler o gün ben sevindim baya bana yoldaş olurlar diye. Ama tabi çocuk durmuyor benim yatıp dinlenmem lazım gece 5 kere ağlama sesine uyanıyorum. 6da güne başlıyolar kapımın önünde şarkılar türküler asla dur kızım yapma uyuyan var demiyolar. Evin düzeni değişti haliyle çocukla yorganları üst üste serip yerde yatıyolar.( kanepemiz ve şişme yatağımız var ama bebek öyle alıştığı için başka türlü uyumazmış)Ne bir nevresim serme ne bir çarşaf yok bildiğiniz kılıfsız yorgan. Söylüyorum gerek yok diyolar.
Sonraki gün bebek hastalandı kusmuş tüm yorganlara o yorganlar yastıklar yıkandı en baştan. Kv bu arada kahvaltımı yemeğimi eksik etmiyor. Buzluğa bir şeyler atıyor sağolsun. Oğlu da oruç olunca ona yarıyor çünkü ben devamlı kusuyorum. Kusup salona geçiyorum görümce ben hiç kusmamıştım diyor. Sen de kusma tut kusunca insan kötü oluyor falan diyor. (Halbuki rahatlıyorum) Orda sinirlerim zıplıyor.
Salonda yattıklarından saat 8 dedin mi yatak odasına hapsoluyorum. Zaten ayağa kalkamıyorum bir de yatakta dön dön uyuyamayınca insanı sinir basıyor.
Neyse asıl meseleye gelicem. O gün dr kontrolüne gittik. Çok sevindirici şeyler demedi. Kanamam kahverengi seyrediyor bu arada bebek savaşırsa kalır vs dedi. Eve döndük yemek yedik. Çay içerken bebek çaylara doğru hamle yaptı üzerime dökülüyordu. Eşime al götür içmeyelim yoksa yanacağız dedim. Çocuğa külahta dondurma vermiş bütün evi öyle dolaşıyor. Haliyle en son yere düşürdü. 1 haftanın birikmişliğiyle sabır çekiyorum. En son artık büyük bir arabayı aldı televizyonun camının üstünde sürmeye başladı. Eşim sesleniyor yeğenine yapma etme diye sallamıyor. Görümcem çocuğun dibinde o da sallamıyor. Çocuk hala tvde araba sürüyor. En son eşim alsana çocuğu dedi görümcem öylesi aldı. Bir de bize demez mi siz çocuğa yapma dediğiniz için yapıyor böyle böyle öğrenecek engel olmayın dedi. Zaten doktordan gelmişim moralim bozuk, 10 gündür yatmaktan başka bir şey yapamıyorum, kanama geçmemiş, bulantılarım geçmemiş hala daha saçma sapan sebeplerden ötürü trip yiyoruz. Tabii dedim kır televizyonu demek lazım kır çocuğum televizyonu sıç dayının evine benim de çocuğum olunca çıkartcam işe dicem hatta dedim. Bu yeni nesil anneler her şeyi biliyor dedim. Çok sinirlendim ve bağırdım görümceme. Aldı çocuğu gitti arka odaya hah şimdi de ağlar dedim vermiş çocuğun eline çizgifilm kendisi de ağlıyor hıçkıra hıçkıra. Eşim gitti ağlama vs neden ağlıyosun diyor. Bunaldım abi dedi. Ben bunu duyunca yine sinirlendim. Hamile olan benim psikolojisi bozulan benim dedim. Ağlayarak kimseye duygu sömürüsü yapma dedim.( görümcemde alışkanlıktır her şeyde ağlar yaşı 30+ ama geçen keke kabartma tozu koymamış haliyle olmadı çöpe gitti eşim de yazık oldu malzemeye dedi diye ağladı) Artık sıkıldım onun bu gereksiz duygusallıklarından. İnsanları manipüle etmek için kullanıyor. Hamileyim ve stresten uzak durması gereken benim benim gönlümü hoş tutacaksınız istemeyen de gitsin dedim.
İnanın dağın başındayım ilk kanamamda en yakın devlet hastanesine gittim doktor yok ebeler müdahale etti. Durumum sıkıntılı olduğu için doğumhaneye alıp takip yapmak zorunda kaldılar. Doktor gelince de neden çağırdınız diye bana çok kızdı. Onda bile oturup da ağlamadım. Ben canımla uğraşırken sözde bana yardıma gelmiş insanların böyle saçma sapan tartışmalar içinde olmaları beni ekstra geriyor. En son yüzyüze gelmedik yarın sabah gidecekler. Eşimle konuşmuş salonda ben yatak odasındaydım. Özür falan dilemiş ama aynı evin içinde gelmemesi de saçma yüzüme karşı bir şey diyemiyor.
Çocuklu birinin yardıma ihtiyacı olan birine yardıma gitmesini hiç doğru bulmuyorum. Tamam iyi niyetin geliyor olabilir ama hem kendine hem karşı tarafa hem çocuğa yazık.zaten çocukla mı uğraşacaksın yardım mı edeceksin? Bana daha fazla külfet geliyor.tek başıma ekmek arası yiyip kafam rahat etsin ne ben sinir strese gireyim ne gelen kişiyi kırayım en güzeli.15 haftalık hamileyim 1 hafta önce kanamam olduğu için hastanede yattım. Doktor dinlenmen gerekiyor diyip taburcu etti. Eşimle hastaneden ilk çıktığımızda ikimizde çok yorgun olduğumuzdan kim gelsin kalsın yardım etsin diye düşünmedik. Birkaç gün idare ederiz yemek vs işini sonra da annelerimizi çağırırız falan diye düşündük. Sonra görümcem aradı ben anneme kendime ve bebeğime bilet aldım yarın sabah ordayız dedi. Daha ben kendi annemle konuşmamışım gelme gitme işini. Abin biliyor mu diye sordum yok o gelmeyin demişti sen söylersin dedi kapattı.
Eşim duyunca sinirlendi bir buçuk yaşındaki bebekle görümcemin ne işi var evinde kalsaydı (kv ile yaşıyor) diye baya kızdı. Neyse geldiler o gün ben sevindim baya bana yoldaş olurlar diye. Ama tabi çocuk durmuyor benim yatıp dinlenmem lazım gece 5 kere ağlama sesine uyanıyorum. 6da güne başlıyolar kapımın önünde şarkılar türküler asla dur kızım yapma uyuyan var demiyolar. Evin düzeni değişti haliyle çocukla yorganları üst üste serip yerde yatıyolar.( kanepemiz ve şişme yatağımız var ama bebek öyle alıştığı için başka türlü uyumazmış)Ne bir nevresim serme ne bir çarşaf yok bildiğiniz kılıfsız yorgan. Söylüyorum gerek yok diyolar.
Sonraki gün bebek hastalandı kusmuş tüm yorganlara o yorganlar yastıklar yıkandı en baştan. Kv bu arada kahvaltımı yemeğimi eksik etmiyor. Buzluğa bir şeyler atıyor sağolsun. Oğlu da oruç olunca ona yarıyor çünkü ben devamlı kusuyorum. Kusup salona geçiyorum görümce ben hiç kusmamıştım diyor. Sen de kusma tut kusunca insan kötü oluyor falan diyor. (Halbuki rahatlıyorum) Orda sinirlerim zıplıyor.
Salonda yattıklarından saat 8 dedin mi yatak odasına hapsoluyorum. Zaten ayağa kalkamıyorum bir de yatakta dön dön uyuyamayınca insanı sinir basıyor.
Neyse asıl meseleye gelicem. O gün dr kontrolüne gittik. Çok sevindirici şeyler demedi. Kanamam kahverengi seyrediyor bu arada bebek savaşırsa kalır vs dedi. Eve döndük yemek yedik. Çay içerken bebek çaylara doğru hamle yaptı üzerime dökülüyordu. Eşime al götür içmeyelim yoksa yanacağız dedim. Çocuğa külahta dondurma vermiş bütün evi öyle dolaşıyor. Haliyle en son yere düşürdü. 1 haftanın birikmişliğiyle sabır çekiyorum. En son artık büyük bir arabayı aldı televizyonun camının üstünde sürmeye başladı. Eşim sesleniyor yeğenine yapma etme diye sallamıyor. Görümcem çocuğun dibinde o da sallamıyor. Çocuk hala tvde araba sürüyor. En son eşim alsana çocuğu dedi görümcem öylesi aldı. Bir de bize demez mi siz çocuğa yapma dediğiniz için yapıyor böyle böyle öğrenecek engel olmayın dedi. Zaten doktordan gelmişim moralim bozuk, 10 gündür yatmaktan başka bir şey yapamıyorum, kanama geçmemiş, bulantılarım geçmemiş hala daha saçma sapan sebeplerden ötürü trip yiyoruz. Tabii dedim kır televizyonu demek lazım kır çocuğum televizyonu sıç dayının evine benim de çocuğum olunca çıkartcam işe dicem hatta dedim. Bu yeni nesil anneler her şeyi biliyor dedim. Çok sinirlendim ve bağırdım görümceme. Aldı çocuğu gitti arka odaya hah şimdi de ağlar dedim vermiş çocuğun eline çizgifilm kendisi de ağlıyor hıçkıra hıçkıra. Eşim gitti ağlama vs neden ağlıyosun diyor. Bunaldım abi dedi. Ben bunu duyunca yine sinirlendim. Hamile olan benim psikolojisi bozulan benim dedim. Ağlayarak kimseye duygu sömürüsü yapma dedim.( görümcemde alışkanlıktır her şeyde ağlar yaşı 30+ ama geçen keke kabartma tozu koymamış haliyle olmadı çöpe gitti eşim de yazık oldu malzemeye dedi diye ağladı) Artık sıkıldım onun bu gereksiz duygusallıklarından. İnsanları manipüle etmek için kullanıyor. Hamileyim ve stresten uzak durması gereken benim benim gönlümü hoş tutacaksınız istemeyen de gitsin dedim.
İnanın dağın başındayım ilk kanamamda en yakın devlet hastanesine gittim doktor yok ebeler müdahale etti. Durumum sıkıntılı olduğu için doğumhaneye alıp takip yapmak zorunda kaldılar. Doktor gelince de neden çağırdınız diye bana çok kızdı. Onda bile oturup da ağlamadım. Ben canımla uğraşırken sözde bana yardıma gelmiş insanların böyle saçma sapan tartışmalar içinde olmaları beni ekstra geriyor. En son yüzyüze gelmedik yarın sabah gidecekler. Eşimle konuşmuş salonda ben yatak odasındaydım. Özür falan dilemiş ama aynı evin içinde gelmemesi de saçma yüzüme karşı bir şey diyemiyor.
Birinin evine gidince çocuğumun peşinde dolaşmaktan ben oturamıyorum hem eve bi zarar vermesjn hem kendine diye.Bazi kadinlarda ki rahatlık inanılır gibi değil ya. Televizyonda çocuğum araba sürecek annede oralı.olmayacak.CildirmalikGörümcemi geldiği ilk günden beridir uyarıyor eşim. Evin düzenine eşyalara benden daha çok düşkün olduğu için benim sorun etmediğim şeyleri bile söyler. Devamlı sizin çocuğunuz olsun sizi de görücem, bir tanecik yeğenin o senin katlanacaksın tabi dediği için uyarılarımızı dikkate almadı.
Belki çok acımasızca ama ben iyi niyet görmüyorum ya. İyi niyetli olan insan çullanmaz başına. Sorar eder. Kalabalığız sen gelme der kızına. Çocuklarla olmaz der. Der yani. Ayrıca kindarımdır belki ama ben bilenirim. Herkes bilsin haddini.Olur böyle durumlar. Çok bilenmeyin. Oraya sizin için gelindi. Bir hafta aynı evin içinde çok uzun bir süre, elbet problem çıkar. Kayınvalide de yalnızca çocukları mutlu olsun diye uğraşmış, oğlu, kızı, siz arada çabalamış. Ben o üzülmesin diye söylemiştim. Sonuçta niyetleri hep iyiydi ben buna önem veririm. Kötü şeyler düşünüp kendinizi bunaltmayın.
Evet denebilirdi. Annem yengemin doğumuna gitti. Üstelik sordu da. Tatsızlık yaşandı. Sizin olaya benzer. Dünürle falanda. annem gelirken yengeme sarıldı. Güle güle büyüt kızım çocuğunu dedi. Dünürüne de kırıldığı için Allaha ısmarladık dedi. Sakın bi hata yapıpda adım atmayın.Zaten ben ya salonda yattım ya yatağımda tuvalet harici kalkmadım 1 haftadır bunu biliyorlar hatta bu yüzden geldiler. Olay akşam oldu gelip hamilesin kırılma sabah gidicez küs ayrılmayalım denebilirdi.
İyi bari eşiniz arkanızda duruyor, gerekenleri de söylemişsiniz zaten. Stresten uzak kafanızı dinleyin takmayın hiç. Bebek ve sizin sağlığınız önemli belli ki eşiniz de bunu farkında . Sağlıkla kucaklamanızı dilerim evladınızı.Zaten ilk geldikleri gün doğumu bizim olduğumuz şehirde yap (büyük şehirdeler ama ailem başka bir şehirde) hamileliğinin son 1,5 ayı bizde geçir dediler. O an uzanıp yattığım için kafam da çalışmadığından cevap bile vermedim. bebeğim iyi mi diye düşünürken doğumu planlayamayacaktım. Akşam olunca eşimle konuştum gitti uygun bir dille söyledi. Nerde isterse orda doğurur müdahale etmeyin diye.
Böyle düşündüğüm için kendimi suçluyordum. Başka bir göz ile bakınca da böyle görülüyorsa haklılık payım var demek ki.1.5 yasindaki bebegiyle basbasa kalmaya korkmus annesinin pesine takılmış cocuk baktiriyor millete heralde.
Eğer kuralları olan, etrafı rahatsız etmemeye özen gösteren, “benim oğlum prens/kızım prenses o özgür” sendromuna sahip olmayan bir anne iseniz çocuğunuz söz dinler bence. (Benim de o yaşta oğlum var) Bu arada sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın sakın.Konunuzda haklısınız fakat benim takildigim nokta iki çocuk annesi olarak belki de alındım bilmiyorum 1.5 yaşındaki çocuk yapma etme sustan anlamaz ki iki de bir sus demiyorlar demişsiniz eşiniz uyarmış el kadar bebeği anneyi uyarmaniz lazım
Ben kvdeme bir şey demedim. Bağırıp çağırdıysam da görümcemin tepkisizliğine bağırdım. Kaldı ki şaka olarak söylerken kendisi de yanımdaydı gülüyordu. Görümcem ağlamaya başlayınca masum oldu. Dün yine kanama yüzünden acillik oldum kızından habersiz beni aramış kısık sesle konuşuyor duyulmasın diye. Kendi de farkında her şeyin ama evladı işte korumaya çalışıyor ona kızmıyorum.evet yaptıklarınızı destekleyebilirim orada bayağı kaşınmış görümceniz
ama kv fedakarlık yapmış çıkarlarken keşke yatak odasından çıkıp görüşürüz annee deseydiniz
kapıma gelinmedi diyorusunuz :) önceki akşam bağırıp çağırmadınız mı sıçmalı konuşmadınız mı daha birde gelecekler mi?
arayın kv yi gönlünü alın bence
Görümce kendi çocuğuna tek bakmak istememiş, annemin peşine takılayım annem baksın bana da gezme olur demiş gibi görünüyor.kv de gidecek zaten gitmek de zorunda toruna o bakıyor.
Ben de riskli gebelik yaşadım bilirim nasıl bir şey olduğunu.
İnsanın canı burnunda oluyor, çocuğuna ayrı stresleniyorsun, kendi bulunduğun duruma ayrı üzülüyor insan.
Neler yaşadığınızı çok iyi anlayabiliyorum.
Ama çok güzel paylamışsınız, içimin yağları eridi, ağzınıza sağlık.
İnşallah onlara ders olur da, aynı şekilde davranışlarda bir daha bulunmazlar.
Rahat olun, geçiyor bu günler.
Erken doğum olabiliyor, ama onda da üzülmeyin, hayırlısı ile sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah.
Güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Umut oldunuz. Sabırla atlatmayı bi an önce geçmesini diliyorum.23 haftalik hamileyim. 6 ve 9ncu haftada buyuk kanamam oldu,15nci haftaya kadar devam ett kahverengi lekeme sekline ama bebegim baya saglikli, hatta haftasina gore buyuk bile cok sukur. O yuzden iciniz rahat olsun.
Tutunur o da cok sukur.
Bu surecte annem bizdeydi, inanin kendi öz anneme bile dayanamayip cemkirdigim oldu. Zaten canim burnumdaydi, kusuyorum, kanama stresi, dinlenmem lazim ama annemin iyi niyetli surekli ustelemelerine, kendi bildiklerini yapmaya kalkmasina dayanamadim. Bu sebeple cok haklisiniz. Ne yapsaniz yeridir. Hatta gelip yuzunuze karsi özur dileyip helallik almasi bile lazim.
Cunku su anda bebege en cok zarari dokunan sey annenin stresi ve yorgunlugu.
Bi de sizde kalacagina onun icinde kalsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?