Canim benim kullandigimda boyleydi.bunu buzdolabinda sakla sabah aksam kurdanin ucuyla alabilirsin.ac tok farketmiyo ama yarim saat uzerine bisey yiyip icmemen gerekiyo.polende tane tane saf haldeyse onu sabahhlari ac karnina yemen yeterli.ama poleni mutlaka buzlukta saklaman gerekiyo.1 tatli kasigi yeter.ama sakin metal kasik kullanma mutlaka tahta kasik kullanmalisin.fazlasinida kuullanma fazlasi karacigere dokunuyo.benim ari sutum boyle canım satici kaşık verdi ve gosterdi ne kadar alacagimi. Zaten günlük 1 gr mis kullanabilecegimiz miktar. O yuzden ya sabah ya aksam kullanmaliyim :) buzdolabinda sakliyorum. Poleni de sabah aksam 1 tatli kasigi 1 bardak suyla icebilirsiniz dedi ama ac tok sormayı unuttum
Canim benim kullandigimda boyleydi.bunu buzdolabinda sakla sabah aksam kurdanin ucuyla alabilirsin.ac tok farketmiyo ama yarim saat uzerine bisey yiyip icmemen gerekiyo.polende tane tane saf haldeyse onu sabahhlari ac karnina yemen yeterli.ama poleni mutlaka buzlukta saklaman gerekiyo.1 tatli kasigi yeter.ama sakin metal kasik kullanma mutlaka tahta kasik kullanmalisin.fazlasinida kuullanma fazlasi karacigere dokunuyo.
Canim benim kullandigimda boyleydi.bunu buzdolabinda sakla sabah aksam kurdanin ucuyla alabilirsin.ac tok farketmiyo ama yarim saat uzerine bisey yiyip icmemen gerekiyo.polende tane tane saf haldeyse onu sabahhlari ac karnina yemen yeterli.ama poleni mutlaka buzlukta saklaman gerekiyo.1 tatli kasigi yeter.ama sakin metal kasik kullanma mutlaka tahta kasik kullanmalisin.fazlasinida kuullanma fazlasi karacigere dokunuyo.
Canim poleni buzlukta safsa gercekten.benim aldigim arici oyle demisti cabuk bozuluyomus cunku.bencede poleni sabah al ari sutunu aksam.bende boyle kullaniyorum.enazindan ilk bir ay boyle kullan ters bi etki etki yapmazsa ikisini sabah aksam kullanirsin.ben ilk.ikisinide sabah aksam kullanmaya basladim karaciger enzimlerimi yukseltti.ama tahta kasigi unutma sakin.Poleni buzdolabında saklıyorum canim. Şimdi poleni sadece sabah arisutunu sabah akşam mi kullanayim ?
Canim poleni buzlukta safsa gercekten.benim aldigim arici oyle demisti cabuk bozuluyomus cunku.bencede poleni sabah al ari sutunu aksam.bende boyle kullaniyorum.enazindan ilk bir ay boyle kullan ters bi etki etki yapmazsa ikisini sabah aksam kullanirsin.ben ilk.ikisinide sabah aksam kullanmaya basladim karaciger enzimlerimi yukseltti.ama tahta kasigi unutma sakin.
Bencede yaptir canim.enazindan aklinda soru isareti kalmaz.ve amh in dusuk.cikarsa tupbebekte rapor cikarmaya kalkarsan asilama falanda istemiyorlar direk tup bebege geciriyolarTamam canım çok tesekkur ederim :) bu arada amh testi yaptırmaya karar verdim gorustugum doktorların hepsi amh testi istiyor
Bencede yaptir canim.enazindan aklinda soru isareti kalmaz.ve amh in dusuk.cikarsa tupbebekte rapor cikarmaya kalkarsan asilama falanda istemiyorlar direk tup bebege geciriyolar
Canim bildigim kadariyla yumurta rezervi cok dusuk olanlarda evlilik yili sarti aramiyorlarmis.sen bence bi amh ina baktir.sonra bu konuyu rapor cikaran yerle bi konusRapor çıkaramıyorum canım ya daha 1 yıllık evliyim 3 yıl evli olmak şartı varmış
Canim bildigim kadariyla yumurta rezervi cok dusuk olanlarda evlilik yili sarti aramiyorlarmis.sen bence bi amh ina baktir.sonra bu konuyu rapor cikaran yerle bi konus
benim amh 0,79 çıkınca ben 1,5 yıllık evliyken çıkardım canım... sıkıntı olmuyor...Rapor çıkaramıyorum canım ya daha 1 yıllık evliyim 3 yıl evli olmak şartı varmış
benim amh 0,79 çıkınca ben 1,5 yıllık evliyken çıkardım canım... sıkıntı olmuyor...
ay inşallah rapora da tedaviye de gerek kalmasın tabi ama evet devlet desteği alabiliyorsun. ben ilk tedavimi uludağ üniversitesinde yaptırdım. 410 tl hastaneye 1000tl ilaçlara vermiştim. 2. ve 3. tedavilerimi raporun geçtiği özel hastanede yaptırdım 2750 hastaneye 650 ilaçlara verdim.şimdi yine aynı hastaneyi düşünüyorum 6500 tl fiyat verdi ilaçlar dahil... yani çok fark ediyorHadi ya buna çok sevindim canım :) devlet desteği alabiliyorum yani
ay inşallah rapora da tedaviye de gerek kalmasın tabi ama evet devlet desteği alabiliyorsun. ben ilk tedavimi uludağ üniversitesinde yaptırdım. 410 tl hastaneye 1000tl ilaçlara vermiştim. 2. ve 3. tedavilerimi raporun geçtiği özel hastanede yaptırdım 2750 hastaneye 650 ilaçlara verdim.şimdi yine aynı hastaneyi düşünüyorum 6500 tl fiyat verdi ilaçlar dahil... yani çok fark ediyor
merhaba;herkes merhaba
fsh ve amh mağduruyum. geçen sene ağustosun 26 sında başlayan serüvenimde ağırlıklı olarak fsh ile uğraştım. en son nisan ayında
FSH 28,59
LH 9,26
PROLAKTİN 16
E2 24 idi
AMH ise geçen sene Ekim ayında 0,54 çıktı ve bir daha baktırmadım.
ocak ayında 27,35 FSH ile bir denemem oldu 1 yumurta görüldü ilaçla 2 oldu ikisi de döllendi ama kimyasal sonuçlandı. nisan ayında 28,59 FSH ile denemeye başladık ama yumurtalar büyümedi ve iptal oldu. o günden sonra kendimi 1000 km bakımına aldım diyebilirim.
doktorum Omega 3, DHEA, Coenzim Q10 kullanmamı önermişti. ben bunların yanına içeriği bana iyi gelir dediğim ne bulduysam aldım ve denedim. Ayrıca bir de agnucaston tablet aldım ve her sabah kahvaltıdan sonra 1 adet içtim.
bunların dışında aktardan hayıt otu, aslan pençesi, civan perçemi aldım.
sabah kahvaltıdan 1 -2 saat sonra 1 fincan testere dişli aslan pençesi kaynatıp içtim. akşamları 1 fincan hayıt otu kaynatıp içtim. bazı günler canım çay istediğinde de akşam üstü saat 4-5 gibi 1 tane yeşil çayın içine serçe parmak tırnağım kadar civan perçemi atıp içtim. tabletleri uzun süredir kullandım ama çayları 1,5 ay hiç aksatmadan devam ettim.
FSH 9,58
LH 2,80
E2 26,37
olmuştu ve bu benim tedavim için yeterliydi. muayenede 3 yumurta görüldü ilaçla 5 oldu. 3 ü döllendi 2 si transfer oldu 1 i tuttu. Allahım inşallah devamını görmemi nasip eder. buraya paylaşıyorum çünkü çok ağladım çok yalvardım. sürekli okudum araştırdım. inşallah sizler de şu FSH illetiyle baş edersiniz arkadaşlar. Asla pes etmeyin
Bu arada eşimin sperm sayısı, hareketi ve morfolojisi düşüktü
inşallah Rabbim kardeşini de nasip etsin tatlım.... omega+q10 ben gnc diye bir markanınkini kullanıyorum 220 tl kadar ama 2 aylık ve ikisi bir arada... başta fiyat yüksek gibi ama diğer markaların omega ayrı q10 ayrı düşününce ucuz bile kalıyor. bir de ben 1 tane içiyorum günde, senin gibi diğer takviyelerimde var fazla yüklenmemek adına 2 ay yetecek. öyle düşününce fiyatı normalMerhabalar,
36 yaşındayım, 5 yaşında bir kızım var, Allah olmayanlara da nasip etsin inşallah, geçen sene aralıkta ikinci bebişe niyetlendik, 6 ay geçip te olmayınca adetin 3. günü devlet hastanesine kontrole gittim, asistan dr baktı, ultrasonda her iki tarafta 2-3 folikül gördü, endometrium 5 mm dedi, fsh 18,3 - e2 26- lh 9.8 - prolaktin 7.7 çıktı. Bir hafta sonra HSG yapıldı iyi çıktı. Haziran ayında 15 gün süre ile hayıt çayı, aslan pençesi, oğul otu, papatya, arı sütü bal polen, bal-çörek otu- tarçın, multivitamin, sebze-meyve-kuruyemiş ağırlıklı beslenme, kahve-çay içmeme, çikolata yememe, yürüyüş vb yaptım. 21. gün progesteron 12,3 çıkmıştı. Yumurtluyorum diye sevindim. Ovülasyon testinde çift çizgi görünce çayları bıraktım. Bu arada son bir yıldır adetlerim azalmış ancak yine de 28 - 31 gün aralığında oluyordu. Ama stresimi azaltamadım işte ve evde... Ovülasyon kitlerine devam ettim. Ağustos ayında yine bir 15 gün çayları içtim, eşime keçiboynuzu pekmezi ve vitamin içirdim, D vitamini kullandım, beslenmeme dikkat etmedim. Kasım ayında sanırım yine bir 3 hafta çayları içtim bu defa çok çok az civan perçemi de ekledim ama sonra bıraktım. Aralık ayında 6 ay oldu kontrole gideyim dedim bir de bu defa 38 günde adet olmuştum, fsh 16 - e2 36 - lh 7 çıktı, amh henüz çıkmadı, haftaya çıkacak, bu defa eşimde spermiyogram verdi, hayırlısı bakalım. Hayıt çayı çok faydalı bence, şimdi keşke hapını alsaydım diyorum çünkü çayını yapmaya, aç karna içmeye biraz üşendim. Omega 3 ve coenzim Q10 almayı düşünüyorum eczanelerden mi alınıyor? Bir de Ankara da akapunktur ve tüp bebek merkezi tavsiyesi olan var mı?
Teşekkürlerinşallah Rabbim kardeşini de nasip etsin tatlım.... omega+q10 ben gnc diye bir markanınkini kullanıyorum 220 tl kadar ama 2 aylık ve ikisi bir arada... başta fiyat yüksek gibi ama diğer markaların omega ayrı q10 ayrı düşününce ucuz bile kalıyor. bir de ben 1 tane içiyorum günde, senin gibi diğer takviyelerimde var fazla yüklenmemek adına 2 ay yetecek. öyle düşününce fiyatı normal
merhaba;
seni uzun zamandır takip ediyorum hatta fsh ile ilgili başka bir topik vardı o zaman takvimin yoktu henüz
neyse... bende fsh en yüksek 29 oldu, geçen ay 19 fsh ile kimyasal gebelik yaşadım. aradım taradım sonunda buldum senive 1 aydan uzun zamandır bişeyler yapıyorum bende. ptesi testleri tekrarladım fsh'ım 5,62 ye düşmüş
sana bir şey sormak istiyorum. geçen ay egriçayırdan almıştım arısütünü. bu defa foreverdan hem polen hem arısütü aldım bide berry nectar... bu nectarı nası kullanıyosun, 1 bardak mı içilecek? her gün mü? öyleyse 4 günde biter sanırım bu, bilemedin 5.... depoliyim barıyoksa sulansdırarark mı içiyorsun? pollen de de üzerinde 1/4 tablet olarak kullanmaya başlayınız yazıyo ama?? ben bi tablet yutuverdim nası kırcam onu hemde 4 e... sen nasıl kullanmıştın paylaşırmısın tatlım
Canim, sagol... Ari sutunu de poleni de cigneriz ne yapalim... Su nectar berbat ama yaaaaselam canım poleni günde 2 tablet kullanıyorum çeyrek deme sebebi alerjiye karşı tedbir. belli ki alerji yaratmamış. günde 2 adet ağızda emerek veya çiğneyerek tüketiceksin. berry nectar ise sabah akşam yarım kahve fincanı içilmeli aç karnına. şifa olsun inlşallah
bu arada arı sütü de emerek veya çiğneyerek.
Canim, sagol... Ari sutunu de poleni de cigneriz ne yapalim... Su nectar berbat ama yaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?