Durduk yere surat asan yenge!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kim nasıl davranıyor aynı şekilde yap

Bir kişi konuşurken 1 kere sizimi eleştirdi hemen sizde onu eleştirin

Birisi birsey mi istedi hemen sizde isteyin

Herşey karşılıklı olsun
Mimiklerini bile aynı olsun

Cidden okurken bu aklıma geldi. Bi düşünelim gelin yazsa gelen cevapları aa ilk aklıma gelen; siz daha yeni evlisiniz zırt pırt adamın annesinin kardeşinin sizde ne işi var koy tepkini canım
ikinci cevap canım benim kayınvalidem de ilk evlendiğimde sürekli gelir giderdi bende o yokmuş gibi davranırdım sonra anladı gelmez oldu. Bence gelin daha önce buraya sormuş olabilir.

Çünkü “yokmuş gibi davran” tavsiyesini uyguluyor

Fazla mi totosunu kaldirdiniz acaba? Ederinden fazla deger verince insana bazen boyle seyler yapabiliyorlar. Ben konusmaya bile tenezzul etmezdim. Aramazdim sormazdim. Mumkun mertebe uzak dururdum.
Annemler evinin her şeyini yaptılar. Kız evinin yapması gereken ufacık şeyleri almadılar evlenirken. Ajitasyon yapıp anneme çok ağlamış. Evinin her şeyini annem aldı. Diş çöpüne varasıya kadar. Çok yüz buldu haliyle

Yok artık ya. Sık karşılaşmıyoruz bile. Abim daha çok gider benden. Ben anneme biz gelicez eşimle dediğimde abimle konuşunca annem kardeşin gelecek demiş. İyi bizde gelelim oturalım birlikte demiş. Abimle iyi anlaşırım. Beni sevdiğine gelmek istiyor kardeşinin yanına. Gelin hanım bu nokta da egoistçe davranıyor sizin anlatımınızla.

Arada kuşak farkı yok yaşları birbirine yakın. Yengeme takık olmama getirmiş olmanız da sadece komik.
21.yy kafası diyerek lanse edip aradan sıyrılsın bütün olgular tabi. Özgür olmakla saygı duymak arasında fark vardır unutmayın.

Varsayımlar yapıp görümce olarak sizi sevmedim lafı da sizin açınızdan çirkin.
Kimin nasıl olduğunu görmeden yorum yapabiliyorsunuz.
İnsan ne yaşadıysa onu anlatacak kelimeler kullanılır. Ki siz baştan mağdur olan "yenge" de gelmiş burada görümce kendini savunuyor diyorsunuz. Kafanızda artık görümce zaten sevilmez diye bir kalıp varsa demek.
İyi görümce tanımı neymiş acaba? Bana öyle surat asan birine iyiki öyle davranıyorsun devam mı et diyecektim.

Ona laf sokacak bir söylemde bulunmadım. Her daim yengem diye saygı gösterdim.

Herkesin aynı olmadığını umarım anlarsınız. Sizin tecrübeniz kötüymüş tabiki. Bir bana yapmadığını da belirteyim. Mizacı çabuk değişen birisi

Canım zaten buranın olayı bu değil mi? Görmeden yorum yapmak? Okudukşarımıza göre çıkarım yapıp yorum yapıyoruz. Cidden fikirleriniz irrite edici. Ben hem yengeyim hem görümce. Yengem bana soğuk davranıyorsa bilirim ki abim bi halt yemiştir zira sorun yaşayacak kadar iç içe ve samimi olmam. Ayda yılda bir görüşürüz. Bu günr kadar hiç yengelerimle sorun yaşamadım. Burda altın kural mesafedir. Ne kadar karşı tarafın alanına girersen o kadar sorun yaşarsın. Ama Türkiyede durum tam tersi. Kişilerin özel alanları son haddine kadar zorlanır. Sonra da vay efendim yan baktı,yüzü düştü,surat astı.
Ayrıca görümce konusunda da çok şanslıyım. İyi görümcenin tanımı benim görümcem olabilir ☺ Ve bereket ki görümcem benden küçük. Büyük olsaydı belki o da klasik Türk görümcesi olurdu

Kendi kafasında kuruyor ya da sizden bir sey görüp hoslanmıyor dillendirmiyor, nedeni ne olursa olsun yaptıgı yanlıs acık acık konusması gerek derdi neyse. Ben olsam laf atmaz o nasıl davranıyorsa oyle davranırdım, bir kere gelmisim hayata bi de yenge tribini mi cekicem.

Var böyle insanlar. Konu sahibine haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Ben kendi çevremden biliyorum. Eş ailesine en baştan takık olan. Kendi üzerine düşen saygıyı göstermeyip, en ufak şeyden nem kapıp kendine saygı gösterilmesini isteyen. bir gün esip gürlediği kişiyle, diğer gün canım cicim olabilen. Çok yakınımda da var.

devamlı atıp tutardı, kayınvalideyi, görümceyi kötülerdi. Şehir dışında yaşayıp en fazla senede bir gelen, görümceleri 17 yıllık evliliğinde 2 ya da 3 defa gelen insanlar. Tabi ben hep tek Taraflı dinliyordum hep kötü olduklarını. Ta ki kendi gözümle Görene kadar.

Görümce senelerdir ilk defa gelmiş evine, misafir olarak. Kadın öyle hanım, çocukları çok terbiyeli, benim Tanıdığım, devamlı laf sokup duruyor kadına, neden evime geldin der gibi.

kayınvalide senede bir defa gelmiş, 1 hafta kaldı oğlunun evinde. O hanım, kayınvalidesinin yanında bir akşam durmadı, kadını oğluyla evinde tek bırakıp, çocuklarını da kendiyle götürdü, yakın akrabalarının evlerine geçti her akşam.

Kendi görümceleri hep kötü, o da görümce ama kendi gelinleri de hep kötü.

konu sahibi, belki yengenizin başka bir derdi var. Belki abinizle sorunları var. Ben hiç ciddiye de almazdım sanırım. Beni ilgilendiren kendi kardeşim, onunla aramız iyiyse, gerisi mühim değil. Sizden bir kötülük görmediği müddetçe, size karşı bir kozu da olamaz.

Rahatsiz yengen varmışSende ilgilenme

Böyle insanlar gerçekten var. Kendi dünyalarında takacak bir şey bulup sonra kafalarında kuruyorlar belki de. Siz abinizle olan iletişiminize bakın, yengenize de merhaba iyi akşamlar gibi gerektikçe birkaç cümle kurun yeter . Karşınızdaki insan olsa al karşına sor konuş derim ama düşündüğüm gibi ruh hastası modellerden ise iyice egosu tavan yapıp sizi üzecek sözler söyleyebilir. Hiç irdelemeyin kendi haline bırakın, kız kardeşiniz de varmış kimseye muhtaç değilsiniz.

Yengen Karadenizli mi ? O tarafta herşeye alınıp küsme huyu var birine kusmeseler rahat edemezler
Böyle herseyee alınıp küsen insanlara gıcık olurum bence açık açık sor biseye mi alindin neden böyle davranıyorsun diye yüzleş sonra da aynı onun gibi davran yoksa önünü alamazsin

Konu sahibi sırf görümce diye kesin bir şey yapmıştırsın algısı var, ne acayip taraflı yorumlar.
Olayı gelin görümce değil de insan ilişkisi olarak değerlendirebilsek biraz, o zaman tarafız olurdu yorumlar.
Bahsi geçen gelini sadece insan olarak düşünün, böyle gereksiz trip yapan surat asan birine kim gıcık olmaz, derdi ne diye düşünmez. Hemen sende yap çok mu lazım demek yerine, konuşmayı önermek gerekmez mi. Hemen asıp kesiyoruz olmazsa olmasın diyoruz.
Önce konuşur baktı ki tavır aynı, sıkıntıyı da söylemiyor, işte o zaman görüşmez mesafe koyar.

Bu ara çok karşıma çıkıyorsunuz hamınefendi

Yenge niye bu kadar umrunuzda?

Bu yasiniza kadar sizi yengeler mi getirdi?

Benim sevmemek değil amacım. Keşke kız kardeşim gibi olsam. Nedensiz surat yapmak niyeki diye sorduruyor insana

Benim sevmemek değil amacım. Keşke kız kardeşim gibi olsam. Nedensiz surat yapmak niyeki diye sorduruyor insana
Kizkardesle aynı aileyi paylaşırsın. Ortak travmalara sahip olursun. Aynı akrabayı sever aynı akrabaya uyuz olursun, aileden azar yiyince birbirini oyalarsin, hayatın boyunca neredeyse her gece ışıklar kapanınca iki ayrı yatakta gece sohbeti yaparsın, bir sürü ortak tanıdığınız olur haklarında konuşursunuz, birbirinize ağda yapar birbirinizin kaşını alırsınız , tüm aşk hikayelerini bilir, birbiriniz için ailenize yalan söylersiniz...
Bir ömürlük bağıniz olan bir ilişki abla kardeş ilişkisi. Bunu hiç tanımadığın, hayatına abinin karısı olarak girmiş birinden beklenen çok ütopik bir istek.
En basitinden uyuz olduğunuz akrabalar bile aynı değil. O annene gıcık olacak, sen çok seveceksin. Sen diğer kardeşten olan yeğenine tapacaksın,ona göre sümüklü şımarık velet.
Nasıl kız kardeş olabilirsiniz ki?
Bence bu beklentinizi düşürün,mutlu olun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…