- 30 Nisan 2020
- 232
- 187
- 18
- 26
- Konu Sahibi MissDiemella
-
Yav buraya gelin yazsa gelin haklı, görüöce yazsa görümce haklıÖnemli olan kimin yazdığı mı?
Konu sahibi yengrnizin belki abinizle arası bozuktur. Ondan soğuktur sizlere. Evlenmeden önce iyiydik diyorsanız konuşun bence bir sorun mu var diye. Varsa söyler zaten. Farkında olmadan birşey yapmış olabilirsiniz. Ya da yapıp da burda bahsetmediğiniz birşey de olabilir.
Annemler evinin her şeyini yaptılar. Kız evinin yapması gereken ufacık şeyleri almadılar evlenirken. Ajitasyon yapıp anneme çok ağlamış. Evinin her şeyini annem aldı. Diş çöpüne varasıya kadar. Çok yüz buldu haliyleFazla mi totosunu kaldirdiniz acaba? Ederinden fazla deger verince insana bazen boyle seyler yapabiliyorlar. Ben konusmaya bile tenezzul etmezdim. Aramazdim sormazdim. Mumkun mertebe uzak dururdum.
Yok artık ya. Sık karşılaşmıyoruz bile. Abim daha çok gider benden. Ben anneme biz gelicez eşimle dediğimde abimle konuşunca annem kardeşin gelecek demiş. İyi bizde gelelim oturalım birlikte demiş. Abimle iyi anlaşırım. Beni sevdiğine gelmek istiyor kardeşinin yanına. Gelin hanım bu nokta da egoistçe davranıyor sizin anlatımınızla.Cidden okurken bu aklıma geldi. Bi düşünelim gelin yazsa gelen cevapları aa ilk aklıma gelen; siz daha yeni evlisiniz zırt pırt adamın annesinin kardeşinin sizde ne işi var koy tepkini canım
ikinci cevap canım benim kayınvalidem de ilk evlendiğimde sürekli gelir giderdi bende o yokmuş gibi davranırdım sonra anladı gelmez oldu. Bence gelin daha önce buraya sormuş olabilir.
Çünkü “yokmuş gibi davran” tavsiyesini uyguluyor
Belki siz de yengenize takıksınızdır. Herkesin ailesiyle görüş olarak ters düştüğü noktalar olur. Arada kuşak farkı var çünkü. Bu demek değildir ki kadın haksız ya da suçlu.
Bir de şu 2. cümleniz çok sorunlu. Kan içermiş de nişanlısının ailesine birşey yansıtmazmış falan. Bu 21. yüzyıl kafası olamaz. Bunlar çok eskidendi. Kişi birşeyleri yansıtmak istiyorsa yansıtır. Böyle bir özgürlüğü var. Sizin olduğu gibi. Son olarak eserekli olduğunu söylemişsiniz. Bu da çirkin bir söylem. Bunu söyleyebildiğinize göre siz de burda anlattıgınız gibi sevgi dolu, iyi görümce falan değilsiniz. Kadına karşı bu tür düşünceleriniz var. Ya yansıttınız düşüncelerinizi, ya başka yerde söylediniz kulağına gitti. Ben sizi görümce olarak sevmedim.
Arada kuşak farkı yok yaşları birbirine yakın. Yengeme takık olmama getirmiş olmanız da sadece komik.Belki siz de yengenize takıksınızdır. Herkesin ailesiyle görüş olarak ters düştüğü noktalar olur. Arada kuşak farkı var çünkü. Bu demek değildir ki kadın haksız ya da suçlu.
Bir de şu 2. cümleniz çok sorunlu. Kan içermiş de nişanlısının ailesine birşey yansıtmazmış falan. Bu 21. yüzyıl kafası olamaz. Bunlar çok eskidendi. Kişi birşeyleri yansıtmak istiyorsa yansıtır. Böyle bir özgürlüğü var. Sizin olduğu gibi. Son olarak eserekli olduğunu söylemişsiniz. Bu da çirkin bir söylem. Bunu söyleyebildiğinize göre siz de burda anlattıgınız gibi sevgi dolu, iyi görümce falan değilsiniz. Kadına karşı bu tür düşünceleriniz var. Ya yansıttınız düşüncelerinizi, ya başka yerde söylediniz kulağına gitti. Ben sizi görümce olarak sevmedim.
Herkesin aynı olmadığını umarım anlarsınız. Sizin tecrübeniz kötüymüş tabiki. Bir bana yapmadığını da belirteyim. Mizacı çabuk değişen birisiBen de yeni evliyim , görümceme surat asıyordum, görümcem de ben ne yaptim diye sizlaniyordu. Tabi ki bilmiyor eşime kendini ezdirme, aman yüz verme tepene cikar , simartma vb sözler soyleyerek kiskirttigini bildigimi bilmiyor tabi ki yüzüme guluyor iki yüzlü. Belki de sizin de bir yanlisiniz olmustur durup dururken kimse böyle degişmez.
Canım zaten buranın olayı bu değil mi? Görmeden yorum yapmak?Arada kuşak farkı yok yaşları birbirine yakın. Yengeme takık olmama getirmiş olmanız da sadece komik.
21.yy kafası diyerek lanse edip aradan sıyrılsın bütün olgular tabi. Özgür olmakla saygı duymak arasında fark vardır unutmayın.
Varsayımlar yapıp görümce olarak sizi sevmedim lafı da sizin açınızdan çirkin.
Kimin nasıl olduğunu görmeden yorum yapabiliyorsunuz.
İnsan ne yaşadıysa onu anlatacak kelimeler kullanılır. Ki siz baştan mağdur olan "yenge" de gelmiş burada görümce kendini savunuyor diyorsunuz. Kafanızda artık görümce zaten sevilmez diye bir kalıp varsa demek.
İyi görümce tanımı neymiş acaba? Bana öyle surat asan birine iyiki öyle davranıyorsun devam mı et diyecektim.
Ona laf sokacak bir söylemde bulunmadım. Her daim yengem diye saygı gösterdim.
Kendi kafasında kuruyor ya da sizden bir sey görüp hoslanmıyor dillendirmiyor, nedeni ne olursa olsun yaptıgı yanlıs acık acık konusması gerek derdi neyse. Ben olsam laf atmaz o nasıl davranıyorsa oyle davranırdım, bir kere gelmisim hayata bi de yenge tribini mi cekicem.Merhaba hanımlar,
Ben ve abim 1 buçuk ay arayla ikimizde evlendik. Yengemle ilk bizi tanıştırdığında bi canciğerdi, sürekli mesaj atardı. Bi de benden küçük kız kardeşim daha var. İmalı imalı görümceler şöyle olur derdi şaka yollu güya.
Ama inanın ona laf edecek hiçbir harekette bulunmuyordum. Sürekli iyi davranır biricik abimin eşi bizim biricik yengemiz derdim hep.
Buluttan nem kapıyor sanırım çünkü ne olduğunu anlamıyorum bile.
Ben abimden bir ay önce evlenmiştim. Abim de şubat sonunda. Bu sene yani. Yeni evliyiz ikimizde.
Neyse evlendikten sonra belediyeye başvurup adres değişmesi lazım. Yurtdışında yaşayınca, belediye işleri için kağıt işine dil bildiğim için beni götürdüler , seve seve yardım ettim. Abimin oturduğu yerde başka dil konuşuluyor yengem de oranın dili değil diğer resmi dili biliyor sadece.
2 kez gittim abim arar gel kardeşim diye bende ikiletmem giderdim.
Annemlere geliyoruz abimlerde oluyor, ne konuşuyor ne yüzüme bakıyor. Resmen suratı bi karış bana karşı. Ben laf atarım hiç tepki vermiyor, ne benim konuştuğum lafa giriyor. Yanyan bakıyor bi de. Giderken iyi geceler yenge diyorum yüzüne bakarak, zoraki dudak büzüş vardır ya öyle gülümseme yapıyor sadece.
Abisi de kendisinden 2 ay önce evlenmişti. Ona bile küs. Yengesine suç buluyor. Kendi annesi bile kızına kızmış bu nasıl tavır diye. Abisine yengesi yakışmıyor diyor. Abime de dermiş sen niye konuşuyorsun yengemle diye.
Garip bi tavıra büründü. Benim kız kardeşime de bi ara böyle konuşmamış tabi ben evliyim bana böyle yaptı diye anlattı kardeşim. Sonra konuşmaya başlamış.
Gerçekten çok kırıcı oluyor bu yaptığı.
Siz ne düşünüyorsunuz hanımlar?
Rahatsiz yengen varmışMerhaba hanımlar,
Ben ve abim 1 buçuk ay arayla ikimizde evlendik. Yengemle ilk bizi tanıştırdığında bi canciğerdi, sürekli mesaj atardı. Bi de benden küçük kız kardeşim daha var. İmalı imalı görümceler şöyle olur derdi şaka yollu güya.
Ama inanın ona laf edecek hiçbir harekette bulunmuyordum. Sürekli iyi davranır biricik abimin eşi bizim biricik yengemiz derdim hep.
Ben abimden bir ay önce evlenmiştim. Abim de şubat sonunda. Bu sene yani. Yeni evliyiz ikimizde.
Neyse evlendikten sonra belediyeye başvurup adres değişmesi lazım. Yurtdışında yaşayınca, belediye işleri için kağıt işine dil bildiğim için beni götürdüler , seve seve yardım ettim. Abimin oturduğu yerde başka dil konuşuluyor yengem de oranın dili değil diğer resmi dili biliyor sadece.
Annemlere geliyoruz abimlerde oluyor, ne konuşuyor ne yüzüme bakıyor. Resmen suratı bi karış bana karşı. Ben laf atarım hiç tepki vermiyor, ne benim konuştuğum lafa giriyor. Yanyan bakıyor bi de. Giderken iyi geceler yenge diyorum yüzüne bakarak, zoraki dudak büzüş vardır ya öyle gülümseme yapıyor sadece.
Abisi de kendisinden 2 ay önce evlenmişti. Ona bile küs. Yengesine suç buluyor. Kendi annesi bile kızına kızmış bu nasıl tavır diye. Abisine yengesi yakışmıyor diyor. Abime de dermiş sen niye konuşuyorsun yengemle diye.
Garip bi tavıra büründü. Benim kız kardeşime de bi ara böyle konuşmamış tabi ben evliyim bana böyle yaptı diye anlattı kardeşim. Sonra konuşmaya başlamış.
Yengen Karadenizli mi ? O tarafta herşeye alınıp küsme huyu var birine kusmeseler rahat edemezlerMerhaba hanımlar,
Bu ara çok karşıma çıkıyorsunuz hamınefendiYav buraya gelin yazsa gelin haklı, görüöce yazsa görümce haklıÖnemli olan kimin yazdığı mı?
Konu sahibi yengrnizin belki abinizle arası bozuktur. Ondan soğuktur sizlere. Evlenmeden önce iyiydik diyorsanız konuşun bence bir sorun mu var diye. Varsa söyler zaten. Farkında olmadan birşey yapmış olabilirsiniz. Ya da yapıp da burda bahsetmediğiniz birşey de olabilir.
Benim sevmemek değil amacım. Keşke kız kardeşim gibi olsam. Nedensiz surat yapmak niyeki diye sorduruyor insanaGorusmek zorunda misin? Ben hic problemim olmayan oz ablami ayda bir görüyorum, ki bazen daha geniş araliklarla. Boyle tripcan ablam olsaydi ayda yilda bir bile gormezdim.
hem sevmiyorsun hem mesafe koymuyorsun . Bence esas problem bu.
Sevmedigin insanla mecbur kalmadikca gorüsme . Ayda yilda bir yemege davet et,bayram seyranlarda denk gel. Ama basbasa olmayin,birkac aile vir arada olun . Onda da kadinla muhatap olmamaya çalış, abinle,diger misafirle falan takil.
böylece canını sıkmamis olursun
Kizkardesle aynı aileyi paylaşırsın. Ortak travmalara sahip olursun. Aynı akrabayı sever aynı akrabaya uyuz olursun, aileden azar yiyince birbirini oyalarsin, hayatın boyunca neredeyse her gece ışıklar kapanınca iki ayrı yatakta gece sohbeti yaparsın, bir sürü ortak tanıdığınız olur haklarında konuşursunuz, birbirinize ağda yapar birbirinizin kaşını alırsınız , tüm aşk hikayelerini bilir, birbiriniz için ailenize yalan söylersiniz...Benim sevmemek değil amacım. Keşke kız kardeşim gibi olsam. Nedensiz surat yapmak niyeki diye sorduruyor insana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?