Var böyle insanlar. Konu sahibine haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
Ben kendi çevremden biliyorum. Eş ailesine en baştan takık olan. Kendi üzerine düşen saygıyı göstermeyip, en ufak şeyden nem kapıp kendine saygı gösterilmesini isteyen. bir gün esip gürlediği kişiyle, diğer gün canım cicim olabilen. Çok yakınımda da var.
devamlı atıp tutardı, kayınvalideyi, görümceyi kötülerdi. Şehir dışında yaşayıp en fazla senede bir gelen, görümceleri 17 yıllık evliliğinde 2 ya da 3 defa gelen insanlar. Tabi ben hep tek Taraflı dinliyordum hep kötü olduklarını. Ta ki kendi gözümle Görene kadar.
Görümce senelerdir ilk defa gelmiş evine, misafir olarak. Kadın öyle hanım, çocukları çok terbiyeli, benim Tanıdığım, devamlı laf sokup duruyor kadına, neden evime geldin der gibi.
kayınvalide senede bir defa gelmiş, 1 hafta kaldı oğlunun evinde. O hanım, kayınvalidesinin yanında bir akşam durmadı, kadını oğluyla evinde tek bırakıp, çocuklarını da kendiyle götürdü, yakın akrabalarının evlerine geçti her akşam.
Kendi görümceleri hep kötü, o da görümce ama kendi gelinleri de hep kötü.
konu sahibi, belki yengenizin başka bir derdi var. Belki abinizle sorunları var. Ben hiç ciddiye de almazdım sanırım. Beni ilgilendiren kendi kardeşim, onunla aramız iyiyse, gerisi mühim değil. Sizden bir kötülük görmediği müddetçe, size karşı bir kozu da olamaz.