How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Dur bir de ben anlatayım

Ben çok realistim, bu konuya çok da pembe gözlüklerle bakamayacağım doğrusu.
Hayat bu kadar büyük risk almaya değer mi??
Ya adam seri katil çıksaydı, ya tecavüzcü olsaydı, ya organ mafyası olsaydı vs vs.
Canınızın hiç mi kıymeti yok?
Arkadaşlarımı bile ince eleyip sık dokuyarak seçerim.
Değil ki ilişki konusunda çok daha irdeleyeciyim.
Hayatınızda bu konuda hiç kazık yemediğinizi düşünerek yazıyorum.
Umarım her şey dilediğiniz ve düşlediğiniz gibi geçer.
Ama siz yine de çok çok dikkatli olun.
Hayat ve insanlar sizin sandığınızdan çok çok kötü ve iğrenç çünkü

Ve dediginiz gibi gerçekçi olmaya karamsarlık vurgusu yapanlar.

Kimsenin mutsuz olmaması isteğinin mutsuzluk hazımsızlığı sanılması.

İşte bu yüzden romantik komediler kriminal incelemerin sunulduğu programlardan daha çok izleniyor.

Birinde gerçek var birinde gerçek olması istenen.
Olması gerekeni, isteneni yansıtan şeylere de ne denir biliyor musunuz? Sanat, edebiyat. :KK14: Hadi aradaki ironiyi bulalım.

Ben de ekleyeyim madem, çünkü karamsar olanlardan biri benim malum, söz hakkı doğdu.
Kimse kimsenin mutluluğuna laf etmiyor ya da modunu düşürmeye çalışmıyor. Kim neden yapsın bunu? Vampir miyiz biz ya? Sadece, en azından bu konuyu okuyan, okuyacak, şu an belki de bu tür eylemlere geçmek üzere olan kişiler için, köprüden önce son çıkış levhasını asıyoruz o kadar. Atlamadan evvel son kez düşün, mutsuz olma diyoruz o kadar. Herkes bir tutturmuş her konuda kalbini dinle, mutlu ol diyorsunuz diye. Evet diyoruz da, mutsuz olmuş, kocaya kaçmış, kaynana eziyeti gören, bilimum kötü senaryoya sahip konularda da nasıl yaptın bunu, kimse seni uyarmadı mı, ailen nasıl izin verdi bunla evlenmene, bela geliyorum demiş nasıl görmedin demeyi de biliyoruz. Hatırlatayım dedim.

Yazdıklarımızdan ötürü "ailen dövse de evinde otur, namusunla dayağını ye" dediğimizi sananlar olmuş mesela.

Biz evde de, gideceğin yerde de dayak yeme diyoruz, ben de ekleme yapmış olayım.

Allah herkese sağlam ve güçlü bir karakteri kalp ve mantıkla yoğurmayı nasip etsin.

Dediğin doğru ama kimi aileler var ki ordan kaçmak en mantıklısı...
Biz genele odaklandık sadece, her duruma göre ayrı ayrı yorum yapıp kritik yapsak bir 30 sayfa da o sürer emin olun.
Sadece bir şeylerden kurtulmak, mutlu olmak adına, gizemli denizlere açılmadan önce iyi düşünün mesajı verdik. Yoksa o sıkıcı hayatınızdan kurtulacağım derken, gizemli denizlerde boğulabilirsiniz de... O kadar yani.

Banada herkes gidersen seni kötü yola düşürürler dedi ama bu kızda farklı olan tanıdığı bi ablası varmış ve onun yanında kalmış ardından tanıştığı birinin yanına gitmiş evet o oğlan belkide psikopat çıkabilirdi ama o tanıştığı kişiye gitmedem önce yaptığı çokta kötü yola düşmek değil bence...

Kocasından, babasından, anasından, kardeşinden şiddet gören kadınlar bu arkadaş gibi cesaretiniz varsa kaçın gidin, sizi sevmeyenlerden önemsemeyenlerden uzaklaşın gidin, hayatınızı kurun, aman o bana musallat olur mu, ya yapamazsam, dünyanın çivisi çıkmış demeyin, kimseyi çekmek zorunda değilsiniz. Bakın size süper bir örnek. Başaranlar var, kendi kendine yetenler var.

Durduk yere şu konuyu okuyup "oooo evden kaçalım bak kaçanlar ne mutlu, gidelim sevgilimizle aynı evde yaşayalım laa, bak kız yaşamış" mesajı alan genç kızlar da (sanmıyorum olacağını ama kimileri olacağını düşünüyor) höööööyyyt mesaj size değil, oturun yerinizde. :KK14:

Biz genele odaklandık sadece, her durumu göre ayrı ayrı yorum yapıp kritik yapsak bir 30 sayfa da o sürer emin olun.
Sadece bir şeylerden kurtulmak, mutlu olmak adına, gizemli denizlere açılmadan önce iyi düşünün mesajı verdik. Yoksa o sıkıcı hayatınızdan kurtulacağım derken, gizemli denizlerde boğulabilirsiniz de... O kadar yani.
Evet doğru her zaman kaçmanın iyi bi yol olmadığını söylerler ama reşitse ve artık aile baskısına dayanamıyorsa ya evlence ys o evden uzaklaşıp ayakları üzerinde durucak başka çare yok kii yada o evde oturup hayatını zindan edicek.

Kocasından, babasından, anasından, kardeşinden şiddet gören kadınlar bu arkadaş gibi cesaretiniz varsa kaçın gidin, sizi sevmeyenlerden önemsemeyenlerden uzaklaşın gidin, hayatınızı kurun, aman o bana musallat olur mu, ya yapamazsam, dünyanın çivisi çıkmış demeyin, kimseyi çekmek zorunda değilsiniz. Bakın size süper bir örnek. Başaranlar var, kendi kendine yetenler var.

Durduk yere şu konuyu okuyup "oooo evden kaçalım bak kaçanlar ne mutlu, gidelim sevgilimizle aynı evde yaşayalım laa, bak kız yaşamış" mesajı alan genç kızlar da (sanmıyorum olacağını ama kimileri olacağını düşünüyor) höööööyyyt mesaj size değil, oturun yerinizde. :KK14:
Tabi ki sadece küçük detayları kendi hayatında berbatmış gibi hisseden ergenlerden bahsetmiyoruz ergeni aşağılamak için demiyorum bende ergen sayılırım o an çünkü hep tek yaşamak özgür olmsk derdinde oluyoruz ama özgürlüğü gözümüzde daha farklılaştırdığımız için ergenler kaçmasın diyede bilirim. O zaman insanlara kanması daha kolay çünkü işte onun başına bişey gelebilir.

Yazdıklarımızdan ötürü "ailen dövse de evinde otur, namusunla dayağını ye" dediğimizi sananlar olmuş mesela.

Biz evde de, gideceğin yerde de dayak yeme diyoruz, ben de ekleme yapmış olayım.

Allah herkese sağlam ve güçlü bir karakteri kalp ve mantıkla yoğurmayı nasip etsin.
Ya öyle bir tavsiyeyi kim verir ki şu forumda?
Burada mesele dayak da değil, daha derin aslında bunu mu anlatamadık acaba, bilemedim. Biz evlenmiş, meselenin ortasına gelmiş, sonuç bekleyen bir hayattan değil, daha hiç başlamamış ama hatalarla dolabilecek bir hayattan bahsediyoruz aslında değil mi? Öff nedense şimdi aklıma Nil Karaibrahimgil'in özgür kız temalı hazır kart reklamı geldi aklıma. Sırtında çanta, elinde bir tomar hazır kart. :D
Valla sinirlerim mi bozuldu ne?

Ben diğer taraftayım sanırım bu konuyu okuyunca. Bonkör davrananlardan. Ben bu yazıyı bi senaryo gibi okudum. Bir film izler gibi. Hatta mantıksız bulduğum kısımlarıda yazdım. Ama tüm bunlardan arındırıp okuyunca iyi vakit geçirdim. Örnek aldığım kısım o hayat değil. Istediğim o hayat değil. Ben zaten mutluyum şükür hayatımdan. Sadece ufak dokunuşlara ihtiyacım var. Mesela bu konunun tam tersine benim bir kızım var. Çantama onu bunu koyup hayde gideyim diyecek modda değilim. Ama sırt çantama bebek bezi atıştırmalık ıslak mendil koyup haydee deyip çıkmak fikri gelince aklıma cesaretleniyorum. Asıl mesele bir erkeğin evine tanımadan etmeden gitme değil de akla mantığa uygun şeyleri yapmaya cesaret etmek. Burda konu sahibi kendince akla mantığa uygun olan şeyi yapmış. Ama yapmış. Onu uyaranlara ihtiyacı yok. Yanlışsa yanlış doğruysa doğru. Her durumda onu yargılayacak birileri hep olacak zaten. Herkes kendi tarzında okuduğu şeylerden örnek alıp heves edip cesaretleniyor. Konu sahibinin hayatını tümden alıp yaşayayım düşüncesi olabilir mi ki ?

Bunu beğendim.

Siz takdir konusunda bonkörsünüz ama takdir edilecek noktalarla pek de makul olmayan kısmı ayrıştırabilmişsiniz.

Benim sıkıntım bu platformda bu ayrımı yapamayacak yaş, kültür ya da bilinç düzeyindeki kızların sizinki kadar makul cesaretlendirme noktalarını değil de riskli durumları hikâyelerinde yaşamaları ve bunun örneği bol maalesef, o nedenle herkesin bu kadar şanslı olmayacağı hatırlatmasını birlikte yineleyelim istedim konuyu okuyanlardan.

Bunun dışındaki kısma gelirsek konu sahibinin başına bir şey gelmemesi ve şu an istediği hayatı yaşıyor olması ömrünün son demlerindeki bir hemcinsimizi bile mutlu etmiştir elbette.

Ben çok realistim, bu konuya çok da pembe gözlüklerle bakamayacağım doğrusu.
Hayat bu kadar büyük risk almaya değer mi??
Ya adam seri katil çıksaydı, ya tecavüzcü olsaydı, ya organ mafyası olsaydı vs vs.
Canınızın hiç mi kıymeti yok?
Arkadaşlarımı bile ince eleyip sık dokuyarak seçerim.
Değil ki ilişki konusunda çok daha irdeleyeciyim.
Hayatınızda bu konuda hiç kazık yemediğinizi düşünerek yazıyorum.
Umarım her şey dilediğiniz ve düşlediğiniz gibi geçer.
Ama siz yine de çok çok dikkatli olun.
Hayat ve insanlar sizin sandığınızdan çok çok kötü ve iğrenç çünkü

Insan bazen wn yakinindakileri dahi taniyamazken netten tanidigi biri

Inan organ maftasi katil vs benim icin ikinci sırada geldi Allah muhafaza ya kadin taciri falan olsaydi omurluk iskence ve esaret

Tamam karamsar bir insanim gereksiz evhamlarim var ama bu konu bana hicte oyle taktir edilecek bir mesele gibi gelmedi

Tabi ki sadece küçük detayları kendi hayatında berbatmış gibi hisseden ergenlerden bahsetmiyoruz ergeni aşağılamak için demiyorum bende ergen sayılırım o an çünkü hep tek yaşamak özgür olmsk derdinde oluyoruz ama özgürlüğü gözümüzde daha farklılaştırdığımız için ergenler kaçmasın diyede bilirim. O zaman insanlara kanması daha kolay çünkü işte onun başına bişey gelebilir.

Bu konuda kaçmanın kötü olduğu mesajı bence en son mesaj. Kadın babam öldürecekti diyor, farkındasınız dimi? Size değil genele söylüyorum.

Birisi konu açar, lisedeyim, evden kaçacağım, sevgilimle oturacağım, alıp başımı şehiri terkedeğim, bu mesajı verin tamam da yeri bence bu konu olmamalı. Kız şiddet, sevgisizlik görmüş. Babası tehdit etmiş. Sizce bu bile kaçması için yeterli değil mi ya? O risk almak zorundaymış yani.

Insan bazen wn yakinindakileri dahi taniyamazken netten tanidigi biri

Inan organ maftasi katil vs benim icin ikinci sırada geldi Allah muhafaza ya kadin taciri falan olsaydi omurluk iskence ve esaret

Tamam karamsar bir insanim gereksiz evhamlarim var ama bu konu bana hicte oyle taktir edilecek bir mesele gibi gelmedi

yaa nasıl böyle şeyler düşünebiliyorsunuz.. dizilerden bahsetmişsinizde ben haber bile izlemiyorum..

Ayyy vallahi sinirden delirecegim ya sen bu jadar akilli cesurdunda senin o zeka kupu aklin hic mi okulup adam akilli bi yere gelmeyi ayaklarinin ustune basmayi o zaman ailene minnetsiz bagimsizligini kazanabilecegini akıl etmedi

Sırf mutlu olduğu için hiç tanımadığınız birine bu derece nefret kusmanız genelgeçer bir "ben mutsuzsam kimse mutlu olamaz,yok öyle bir dünya" kafasıdır..Sizin bu nefretiniz aslında o "dul" ama mutlu olmaya cesaret edemeyen ve 9 yaşında erkek çocuğunu mutsuzluk içinde büyüten kadına..kininizi yanlış yerden çıkarmaya kalkmayın zira psikolojiniz aşırı bozuk hemen bir uzman desteği alın

Ya öyle bir tavsiyeyi kim verir ki şu forumda?
Burada mesele dayak da değil, daha derin aslında bunu mu anlatamadık acaba, bilemedim. Biz evlenmiş, meselenin ortasına gelmiş, sonuç bekleyen bir hayattan değil, daha hiç başlamamış ama hatalarla dolabilecek bir hayattan bahsediyoruz aslında değil mi? Öff nedense şimdi aklıma Nil Karaibrahimgil'in özgür kız temalı hazır kart reklamı geldi aklıma. Sırtında çanta, elinde bir tomar hazır kart. :KK70:
Valla sinirlerim mi bozuldu ne?

Burada verdiğimiz çok masum bir "sağlam durun, riske girmeyin ki kimse siza zarar veremesin" mesajını hemcinslerimizin evde oturup dayak yiyerek kendilerini ezdirmeleri isteğimiz olarak yorumlayıp sonra bize karamsar denmesi kadar garip hayat.

Az evvel ironi demiştik değil mi :ssz:

Bunu beğendim.

Siz takdir konusunda bonkörsünüz ama takdir edilecek noktalarla pek de makul olmayan kısmı ayrıştırabilmişsiniz.

Benim sıkıntım bu platformda bu ayrımı yapamayacak yaş, kültür ya da bilinç düzeyindeki kızların sizinki kadar makul cesaretlendirme noktalarını değil de riskli durumları hikâyelerinde yaşamaları ve bunun örneği bol maalesef, o nedenle herkesin bu kadar şanslı olmayacağı hatırlatmasını birlikte yineleyelim istedim konuyu okuyanlardan.

Bunun dışındaki kısma gelirsek konu sahibinin başına bir şey gelmemesi ve şu an istediği hayatı yaşıyor olması ömrünün son demlerindeki bir hemcinsimizi bile mutlu etmiştir elbette.
Doğrudur. Denmesi gerekirdi. Çünkü o ayrımı yapamayan insan bu konuda onaylama ve olumlu mesajları arayacak ve buna göre cesaretlenecekti.
Takdir ederken o uyarıyı ben içimden cümlelere döktüm ama yazmadım. Birkaç üye öylesine net ve sert şekilde yazınca o uyarıyı benimki çok yumuşak kaçacaktı. Bu yüzden yazmadım.

Bu konuda kaçmanın kötü olduğu mesajı bence en son mesaj. Kadın babam öldürecekti diyor, farkındasınız dimi? Size değil genele söylüyorum.

Birisi konu açar, lisedeyim, evden kaçacağım, sevgilimle oturacağım, alıp başımı şehiri terkedeğim, bu mesajı verin tamam da yeri bence bu konu olmamalı. Kız şiddet, sevgisizlik görmüş. Babası tehdit etmiş. Sizce bu bile kaçması için yeterli değil mi ya? O risk almak zorundaymış yani.
Diğer mesajlarımda yazdım zaten onun yaptığını kötü demedim ki

Sevgili EvvelAhir, nick degistirmis olsaniz da sizi taniyorum ben. Babanizi, konularinizi biliyorum. Bu kadar guzel hislerle yazilmis bir konuya bu kadar olumsuz ve haykirircasina yorum yapmanizin tek bir sebebi oldugunu dusunuyorum. Sizin hayallerinizi yasayan bir kadini gormus ve bilincaltinizda kendinize olan ofkenizi o kadin uzerinden cikarmaya calisiyor olmaniz.

Siz babanizin baskisi altindan cikamayacaginiza veya yalnizca evlilik yoluyla cikacaginiza kendinizi inandirmissiniz. Buna ragmen; karsinizda su an sizin yasadiginiz hayattan kendini kurtarmayi basarmis bir insan var. Bu size aci verebilir, kendinize ofke duymanizi saglayabilir. Halbuki umit olmaliydi size.

Instagramdan 2 gun tanidigi birinin evine yerlesmis. Yani? Hayat her zaman 4-4luk mu gidiyor? Hic mi risk almamaliyiz? Hic mi mutlulugu secmemeliyiz? Hic mi masalsi hayatlar yasamamaliyiz? Toplumun bize dayattigi okul oku, ise gir, ailenin uygun buldugu biri ile evlen, cocuk yap, bu arada kendini unut sirasinda mi ilerlemeliyiz? Ya da soyle sorayim; bizim dogrumuz baskasinin dogrusu da mi olmali?

Ister sinirden kopurun, ister kinayin. Konu sahibinin yazdiklari gercek olsun veya olmasin, boyle hayatlar var. Ve inanir misiniz, bu kadar mutluyken her sey tersine donse bile insan 'iyi ki' der. Iyi ki yasamisim bunlari, iyi ki tanimisim o insani... Cunku hayat bizim kendi kucuk dunyamizda kurdugumuz standartlarla olculu degil, insanlarin hicbiri tek tip degil.

Konu sahibi kullerinden yeniden dogmus. Kendine huzurlu bir hayat sunmus. Sizin tabirinizle ailesinin basini yere egmis. Ne kadar guzel yapmis oysa. Bazen dimdik durabilmek icin baskasinin basini yere egebilmeliyiz. Bu hayata yalniz geldik ve yalniz olecegiz.

Siz de icinde bulundugunuz hayattan kurtulabilirsiniz. Biz insanlar cok gucluyuz. Kendimizi sinirlandiran yine biziz. Guc icimizde. Mutlu olmak bazi sansli insanlara sunulan bir lutuf degil, bir secim. Konu sahibi gibi insanlar mutlu olmayi secmis. Siz de yargilamak yerine mutlu olma secimini yapabilirsiniz.

Sevgiler...
Ben birşeyler yazacaktım siz fazlası ile yazmışsınız. Ellerinize saglik:-)

Burada verdiğimiz çok masum bir "sağlam durun, riske girmeyin ki kimse siza zarar veremesin" mesajını hemcinslerimizin evde oturup dayak yiyerek kendilerini ezdirmeleri isteğimiz olarak yorumlayıp sonra bize karamsar denmesi kadar garip hayat.

Az evvel ironi demiştik değil mi :KK14:
Benim özgürlükten anladığım şey, bir başka birinin nazarına, insafına, sunduğu imkanlara bağlı olmamaktır.
Kocandan dayak ye onun insafına kal, baban seni kısıtlasın onun insafına kal, tanımadığın bir adamla yaşa onun insafına kal teması zaten bana taban tabana zıt. Bunu anlamayacak ne var ya hu? Sadece kendini koru, başkasına koşulsuzca teslim etme dedim yani. Bunu deyince umut mu söndürmüş oldum nedir? Öyleyse buluttan nem kapıyorsunuz demektir.

Back