How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Dur bir de ben anlatayım

Gercekten oyle sastim kaldim dogrusu,o dedigin konularda bir suru yol gostermeyi biliyorlar tavsiye veriyorlar...buna gelince ayy masallar da olur boyle seyler cok dizi izliyorsun vs...enerji denen elle tutulmaz ama inanilmaz etkileri olan bisey var!!bi kerede olumlu olun pozitif olun yahu:)))dunyamiz nereye gidiyor hersey allak bullak olmus olumler kayiplar vs zaten cekilecek gibi degil bari icimizi guzel tutalim bari birakinda hayallerimiz olsun!!!

İşte olumsuzluk olumsuzluğu çekiyor, etrafımdaki olumsuz senaryolardan ziyade olumlularını örnek alırım şahsen, başkası mutsuz oldu diye ben neden olayım, mutlu olanı gözlemlerim ki, o nasıl başardıysa ben de onun gibi başarayım derim. Kocası tarafından aldatılan kadını örnek alıp hep ya kocam da beni aldatırsa ya dersem bir gün aldatır yani. Kaçınılmaz son.

Çoğu kişi şunu anlasın, korktuğunuz herşey başınıza gelir, birşeyi çok isterseniz ve oldu gibi yaşarsanız da olur. Şimdi ya korkacaksın, ya isteyeceksin. Bu kadar basit aslında.

Konu sahibi su an egitimine devam ettigini, calisiyor oldugunu ve kendi ayaklari ustunde durdugunu yazmis. Bu sartlarda istedigi hayati yasamasindan daha dogal bir sey goremiyorum ben :)

Masalin sonu ile ilgili size benzer bir hikaye anlatayim. Bir kadin ve bir erkek, ikisi de farkli ulkeden, ikisinin ulkesinden de farkli bir ulkede tanisiyorlar. Yalnizca 3 aylik bir kursta beraber yuz yuze gorusuyorlar. Kadin 1. Haftanin sonunda adamin evine tasiniyor cunku birbirlerinden ayri yapamiyorlar. Kadinin kursu bitiyor, ulkesine donmeden onceki hafta adam evlenme teklif ediyor. Kadin kabul etmiyor cunku adamin ulkesinde yasamak istemiyor. Adam ne yapiyor dersiniz? Tum hayatini geride birakip sevdigi kadinin ulkesine yerlesmeyi kabul ediyor. Hem de yalnizca 3 ay tanidigi bir kadin icin yapiyor bunu.

Masalin sonunu merak ediyor musunuz?
Yaklasik 5 senelik evlilik, 2 yasinda dunyalar guzeli bir kiz cocugu.
Kadin benim, adam da hayatimda yaptigim en dogru secim olan esim. Esim de bir gun bile verdigi karardan pisman olmadigini dile getiriyor her zaman.

Dedigim gibi, boyle hayatlar var. Iyi ki var...

ooh içim açıldı.. ne de güzel.. daim olsun yüzünüzdeki gülücükler..

Donusunboylemiolacakti Donusunboylemiolacakti insan yeterki istesin demişler.. sen de iste.. sen de paylaş güzelliklerini.. hep beraber sevinelim.. kızma hayata aksine sev.. ben çocukluk görmedim.. duymadım.. şimdi yaşıyorum her birisini.. sen hiç kötülük yapan bir çocuk gördünmü.. Görmedik.. Herşeyi sevgiyle başlar.. o halde sevelim güzelleşelimm evvelahir arkadaşım..
Mutlu günler..

Sahiden bunu kınamak için söylemiyorum ama sanki nirvanaya ulasmis gibi sevelim sevilelim hayat hep dort dortluk olacak modunda gordum sizi hani icerlerde kafalari guzellesir ya o hesap ama sahiden bunlari kınamak icin degil sadece ne kadar tuhaf geldigini anlatmak icin tabir olarak kullandim

Bende cocuklugumu yasamadim babam sadece cocuklugumu degil omrumu zehir etti ama yinede hayatimi boyke riske atmazdim sahsen

Acaba belki diye adim atmaktansa bugunki hayatimi tercih ederim

Bende hep pozitif olmaya olumlu dusunmeye calistim ama dusunce benim hayatimda birseyi degistirmedi

Dilerim Allahtan yasadiklarinizin pismanligini yasamassiniz

Bu arada yanlış anlaşılmasın, ben ne kimseyi aşağı çekmeye kalkıyorum ne de yaşadığın hayat kötü geri dön diyorum. Beni ilgilendirmez, babamın oğlu değil sonuçta.
Sadece bunu ben yapmazdım, yapmak isteyene de hadi yap diye destek vermezdim diyorum. Kendi kardeşim 3. günde tanıştığı kızın evine taşınmaya kalksa ne yaparsam onu söyledim sadece. Eminim birçok üye de alkış tutmazdı şu durumda. Boşuna olmadığım biri gibi tepkiler vermeyeyim dedim o kadar. Ben buyum, dibine kadar gerçekçiciyim belki pesimistim ama en azından mantıklıyım.

Bende dedim kardesimiz gozu kapali boyle bir hayata adim atmaya kalksa kacimiz hep destek tam destek yanindayiz diyecektik hanginiz yaptiginin dogru oldugunu soyleyip aferin cekecektik

Senin yazdıklarından konu sahibinin yaşadıklarını kıskandığını zerre düşünmedim. Bende sen gibi baktım konuya, pembe gözlükleri takıp okuyamadım.

Keske baskalarida yorumlarimi dusmanca gormesede biraz mantikla baksaydilar olaya

Bırak ben degil bir yabanciyi yada kardesimi kendimi bile bu dusuncenin hayaliyle biraraya getiremiyorum ama dogru ama yanlis buda benim dusuncem

Yani her olumlu dusundugumuz sey olumlu olarak karsilamiyor bizi

Dün birisi daha böyle ağdalı anlatımla bir konu açmıştı. İnandırıcılığı kayboluyor söyliyim. O da hayatının aşkıyla şehirler arası otobüste aynı kitabı okurken tanışmıştı..

Valla alınmaca gücenmece yok. Ben öyle sabah kalkıp pollyanna yemiş gibi romantik, iyimser şeylere pek inanamıyorum. Belkide problem bendedir..
+1 beni de ekleyin.
Fazla sorgulayıcıyım

Kesinlikle.

İşte bu yüzden konu sahibinin de, onu takdir etme konusunda fazlasıyla bonkör olanların da mesajlarının bir köşesine "herkes bu kadar şanslı olmayabilir" cümlesini eklemelerini beklerdim oysa konu sahibi tekrar "ben yarını düşünmeden çok mutluyum" demiş başka bir mesajında.

Toplumumuzda kadınlar o kadar mutsuzlar ki bir ışığın peşinden koloni halinde gidebiliyorlar o yüzden gerçek olmak sıkıcı ve karamsar olmaya eş tutuluyor.

O nedenle tüm sıkıcılığım ve karamsarlığımla nette bir erkeğin bile vasatın altındaki güzellikte bir kızın profil fotoğrafıyla dahi günde onlarca tanışma mesajı alacağı bir ülkede bu hikayenin yüceltilmesini burayı okuyan bilinçsiz ve tecrübesiz kızlar için tehlikeli olduğunu tekrarlıyorum.

Herkes mutluluğun peşinden gitsin, bunu öğütleyelim ama mutluluk yoluna sadece kalbin pusulasının gösterdiği yerden gitmek hele ki bu topraklarda çok tehlikeli.

Forum da, hayat da pusulası şaşırmış kırık kalplerle dolu, mutluluğa daha az riskli yollardan gitmek de mümkün.

Burada ana mesaj evden kaçın, sevgilinizin evine taşının değil, bunu anlayınca gerçek mesajı göreceksiniz.

Sen bu konudan kendi hayatına uygun mesajı alacaksın zaten. Mesela işsizsin iş bulamadın, hayalindeki işe odaklan, hayal et onu, umutlu ol ve elde et, hayatın rutin gidiyor, bunalımdasın, mutlu ol, çabala, hayatın için bişeyler yap, hayalindeki hayatı düşün, başaracağına inan ve hayatın değişsin.

Yani şu konuda sadece kaçma, sevgilinin evine yerleşme kısmına odaklananlar bence pesimist insanlar, bütünü görüp hayal et olsun mesajına odaklananlar da optimistler.

Bir kere sadece bir kere genele odaklanın, içindeki önemsiz bir kısıma değil...o_O

Kesinlikle.

İşte bu yüzden konu sahibinin de, onu takdir etme konusunda fazlasıyla bonkör olanların da mesajlarının bir köşesine "herkes bu kadar şanslı olmayabilir" cümlesini eklemelerini beklerdim oysa konu sahibi tekrar "ben yarını düşünmeden çok mutluyum" demiş başka bir mesajında.

Toplumumuzda kadınlar o kadar mutsuzlar ki bir ışığın peşinden koloni halinde gidebiliyorlar o yüzden gerçek olmak sıkıcı ve karamsar olmaya eş tutuluyor.

O nedenle tüm sıkıcılığım ve karamsarlığımla nette bir erkeğin bile vasatın altındaki güzellikte bir kızın profil fotoğrafıyla dahi günde onlarca tanışma mesajı alacağı bir ülkede bu hikayenin yüceltilmesini burayı okuyan bilinçsiz ve tecrübesiz kızlar için tehlikeli olduğunu tekrarlıyorum.

Herkes mutluluğun peşinden gitsin, bunu öğütleyelim ama mutluluk yoluna sadece kalbin pusulasının gösterdiği yerden gitmek hele ki bu topraklarda çok tehlikeli.

Forum da, hayat da pusulası şaşırmış kırık kalplerle dolu, mutluluğa daha az riskli yollardan gitmek de mümkün.
Tamam belki en azından şimdilik mutlu, kötü bir şey olmamış. Ama ya olsaydı? Bu üye için iyi gelişmiş fakat başkası için tam tersi olabilir ya. Bunun gibi buz gibi bir gerçeği nasıl göz ardı edebiliyorlar?
Dediğiniz gibi gerçekler sıkıcıdır ama bazen hayat kurtarır. Ben gözümle gördüm, 1 ay içinde tanımadığı bir adamla evlendi, adamın annesi genel ev işletiyormuş sonradan ortaya çıktı, evlenen kadın için de sonun ne olduğunu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur herhalde.
Ben de sıkıcı, karamsar ve pragmatist kişiliğimle ayağınız yere bassın, risk almadan yaşayanlar sıkıcı bile olsa ama en azından yaşarlar diyorum! Kumar oynarsanız kazanabilirsiniz evet, ama kaybedebilirsiniz de. Ve oynadığınız kumar hayatınız üzerine, bu da çok tehlikeli bir kumar kategorisine sokar.
Aklın ve kalbin ortaklaşa çalışsın yeterli. Birinden birini göz ardı edersen, ya mutsuz olursun ya da hayal kırıklığı yaşarsın.

Tamam belki en azından şimdilik mutlu, kötü bir şey olmamış. Ama ya olsaydı? Bu üye için iyi gelişmiş fakat başkası için tam tersi olabilir ya. Bunun gibi buz gibi bir gerçeği nasıl göz ardı edebiliyorlar?
Dediğiniz gibi gerçekler sıkıcıdır ama bazen hayat kurtarır. Ben gözümle gördüm, 1 ay içinde tanımadığı bir adamla evlendi, adamın annesi genel ev işletiyormuş sonradan ortaya çıktı, evlenen kadın için de sonun ne olduğunu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur herhalde.
Ben de sıkıcı, karamsar ve pragmatist kişiliğimle ayağınız yere bassın, risk almadan yaşayanlar sıkıcı bile olsa ama en azından yaşarlar diyorum! Kumar oynarsanız kazanabilirsiniz evet, ama kaybedebilirsiniz de. Ve oynadığınız kumar hayatınız üzerine, bu da çok tehlikeli bir kumar kategorisine sokar.
Aklın ve kalbin ortaklaşa çalışsın yeterli. Birinden birini göz ardı edersen, ya mutsuz olursun ya da hayal kırıklığı yaşarsın.

Keske bazularimiz hayatin hep bizim hayal ettigimiz sekilde ilerlemedigi gercegini kabul edebilse

Iste su istagramdaki cocukta cani olsa sapik yada katil ben boyleyim diyecektmiydi

Burada ana mesaj evden kaçın, sevgilinizin evine taşının değil, bunu anlayınca gerçek mesajı göreceksiniz.

Sen bu konudan kendi hayatına uygun mesajı alacaksın zaten. Mesela işsizsin iş bulamadın, hayalindeki işe odaklan, hayal et onu, umutlu ol ve elde et, hayatın rutin gidiyor, bunalımdasın, mutlu ol, çabala, hayatın için bişeyler yap, hayalindeki hayatı düşün, başaracağına inan ve hayatın değişsin.

Yani şu konuda sadece kaçma, sevgilinin evine yerleşme kısmına odaklananlar bence pesimist insanlar, bütünü görüp hayal et olsun mesajına odaklananlar da optimistler.

Bir kere sadece bir kere genele odaklanın, içindeki önemsiz bir kısıma değil...o_O

Ben kendi aldığım mesaja dair tek bir cümle yazmış mıyım?

Bir önceki mesajımda da, bu mesajımda da yanlış yollar ve ilişkilerinde ısrar eden genç kızların doğruya odaklanabilmesi için bu tür yaşam hikâyelerine "herkes bu kadar şanslı olmayabilir" ibaresi eklenmesi gereğine vurgu yaptığım "çok" net.

Öğrencilerimden nette tanışıp reşit olmadan birliktelik yaşayanlar, forumda okuduğumuz olumsuz örnekler varken bu istek çok doğal ki bunu göremeyenler için "yine tüm karamsarlığımla" göndermesini yaptım iyi okuduysanız.

Kimse kimseye mutlu olmasın demiyor, mutsuz olmasın deniliyor bariz bir şekilde.

Sizin de dediginiz gibi, bir kere sadece bir kere genele odaklanın. :ssz:

Dün birisi daha böyle ağdalı anlatımla bir konu açmıştı. İnandırıcılığı kayboluyor söyliyim. O da hayatının aşkıyla şehirler arası otobüste aynı kitabı okurken tanışmıştı..

Valla alınmaca gücenmece yok. Ben öyle sabah kalkıp pollyanna yemiş gibi romantik, iyimser şeylere pek inanamıyorum. Belkide problem bendedir..

Bi arkadasinla konusuyoruz biriyle tanismis ama güya cocuk sınava girerken gormus elindeki sınav giris belgesinden facede ismini aratmis vs vs

Belki inandirici gelebilirdi ama nedense son bi kac zamandir tanistigi insanlar hep ayni bolgenin insani ayni siyasi gorusteki insanlar nedense aklima netten baska birsey gwlmiyorda artik kendinin bilecwgi is

Böyle hayatlar var. Tamamen risk alıp hayata karşı dimdik durup ve '' keşke '' değilde '' iyi ki '' dediğimiz hayatın her saniyesinde verdiği karara şükreden bir kesim var. Siz yada ben yada o. Ama var. Sıfır risk alıp hayata devam edenleri küçümsemem neden böylesiniz demem. Onlarda demesin. Şu yazı sadece hayal dahi olsa diyor ya konu sahibi okuyun gülün geçin. Neden beyazın pembenin üstüne siyahı atıp çirkinsin kötüsün diyorlar. Bırakın buda böyle bir hikaye olsun. Herşey zor olmasın birazda kolay olsun birazda gülümsemeler çok olsun. Bırakın bir kerede zor olmadan hayat aksın gitsin.

ooh içim açıldı.. ne de güzel.. daim olsun yüzünüzdeki gülücükler..

Cok tesekkurler. Herkesin huzuru daim olsun. Evet benim hayatim akip gitti guzel bir sekilde ama risk vardi. Esim Istanbul' a alisamayabilirdi, evliligimiz hayal ettigimiz gibi gitmeyebilirdi.
Yine de biz bunu hic onemsemedik. Oyle bir durumda ben esime bana yasattigi her sey icin tesekkur ederdim sadece cunku yuzune her baktigimda iyi ki benim bu adam dedim. Evlenme teklifi etmeden once yuzunun her bir zerresini ezberlemek icin uyurken onu izlerdim ki ulkeme dondugumde unutmayayim hicbir ayrintisini. Bu his cok farkli bir his, herkes yasamali. Kimse koru korune baglansin demiyor ancak her seyin yolunda gidecegini hayal ederek yasamak cok zor bir sey olmamali.

Bir önceki mesajımda da, bu mesajımda da yanlış yollar ve ilişkilerinde ısrar eden genç kızların doğruya odaklanabilmesi için bu tür yaşam hikâyelerine "herkes bu kadar şanslı olmayabilir" ibaresi eklenmesi gereğine vurgu yaptığım "çok" net.

Öğrencilerimden nette tanışıp reşit olmadan birliktelik yaşayanlar, forumda okuduğumuz olumsuz örnekler varken bu istek çok doğal ki bunu göremeyenler için "yine tüm karamsarlığımla" göndermesini yaptım iyi okuduysanız.

Kimse kimseye mutlu olmasın demiyor, mutsuz olmasın deniliyor bariz bir şekilde.

Sizin de dediginiz gibi, bir kere sadece bir kere genele odaklanın. :KK14:

Kız ailem beni öldürecekti diyor, siz kaçmak kötüdür diyorsunuz. Evet kaçmayın, babanız tekme tokat dövsün, öldürsün, kaçan kız edepsizdir, hele bir de sevgilisinin yanına giden kız offf ya tecavüze uğrasaydı, otur edebinle baba dayağı ye, namusunla dimi ama.

Sizin kızlara yanlış yola sapmayın mesajınız için ideal bir konu gerçekten :)

Kesinlikle.

Ben diğer taraftayım sanırım bu konuyu okuyunca. Bonkör davrananlardan. Ben bu yazıyı bi senaryo gibi okudum. Bir film izler gibi. Hatta mantıksız bulduğum kısımlarıda yazdım. Ama tüm bunlardan arındırıp okuyunca iyi vakit geçirdim. Örnek aldığım kısım o hayat değil. Istediğim o hayat değil. Ben zaten mutluyum şükür hayatımdan. Sadece ufak dokunuşlara ihtiyacım var. Mesela bu konunun tam tersine benim bir kızım var. Çantama onu bunu koyup hayde gideyim diyecek modda değilim. Ama sırt çantama bebek bezi atıştırmalık ıslak mendil koyup haydee deyip çıkmak fikri gelince aklıma cesaretleniyorum. Asıl mesele bir erkeğin evine tanımadan etmeden gitme değil de akla mantığa uygun şeyleri yapmaya cesaret etmek. Burda konu sahibi kendince akla mantığa uygun olan şeyi yapmış. Ama yapmış. Onu uyaranlara ihtiyacı yok. Yanlışsa yanlış doğruysa doğru. Her durumda onu yargılayacak birileri hep olacak zaten. Herkes kendi tarzında okuduğu şeylerden örnek alıp heves edip cesaretleniyor. Konu sahibinin hayatını tümden alıp yaşayayım düşüncesi olabilir mi ki ?

Ve dediginiz gibi gerçekçi olmaya karamsarlık vurgusu yapanlar.

Kimsenin mutsuz olmaması isteğinin mutsuzluk hazımsızlığı sanılması.

İşte bu yüzden romantik komediler kriminal incelemerin sunulduğu programlardan daha çok izleniyor.

Birinde gerçek var birinde gerçek olması istenen.

Sizin de dediginiz gibi, bir kere sadece bir kere genele odaklanın. :KK14:
Ben de ekleyeyim madem, çünkü karamsar olanlardan biri benim malum, söz hakkı doğdu.
Kimse kimsenin mutluluğuna laf etmiyor ya da modunu düşürmeye çalışmıyor. Kim neden yapsın bunu? Vampir miyiz biz ya? Sadece, en azından bu konuyu okuyan, okuyacak, şu an belki de bu tür eylemlere geçmek üzere olan kişiler için, köprüden önce son çıkış levhasını asıyoruz o kadar. Atlamadan evvel son kez düşün, mutsuz olma diyoruz o kadar. Herkes bir tutturmuş her konuda kalbini dinle, mutlu ol diyorsunuz diye. Evet diyoruz da, mutsuz olmuş, kocaya kaçmış, kaynana eziyeti gören, bilimum kötü senaryoya sahip konularda da nasıl yaptın bunu, kimse seni uyarmadı mı, ailen nasıl izin verdi bunla evlenmene, bela geliyorum demiş nasıl görmedin demeyi de biliyoruz. Hatırlatayım dedim.

Bu arada yanlış anlaşılmasın, ben ne kimseyi aşağı çekmeye kalkıyorum ne de yaşadığın hayat kötü geri dön diyorum. Beni ilgilendirmez, babamın oğlu değil sonuçta.
Sadece bunu ben yapmazdım, yapmak isteyene de hadi yap diye destek vermezdim diyorum. Kendi kardeşim 3. günde tanıştığı kızın evine taşınmaya kalksa ne yaparsam onu söyledim sadece. Eminim birçok üye de alkış tutmazdı şu durumda. Boşuna olmadığım biri gibi tepkiler vermeyeyim dedim o kadar. Ben buyum, dibine kadar gerçekçiciyim belki pesimistim ama en azından mantıklıyım.
Dediğin doğru ama kimi aileler var ki ordan kaçmak en mantıklısı...

Kız ailem beni öldürecekti diyor, siz kaçmak kötüdür diyorsunuz. Evet kaçmayın, babanız tekme tokat dövsün, öldürsün, kaçan kız edepsizdir, hele bir de sevgilisinin yanına giden kız offf ya tecavüze uğrasaydı, otur edebinle baba dayağı ye, namusunla dimi ama.

Sizin kızlara yanlış yola sapmayın mesajınız için ideal bir konu gerçekten :)

Mesajlarımı alıntılamadan önce birkaç kez okuyun lütfen.

Tek seferde anlaşılmaması benim detaylı anlatımım nedeniyle olabilir.

Teşekkürler.

Back