Dur bir de ben anlatayım

Hah cok sukur biride cikti sonunda bunu dedi

Anne baba yok piyasada.Onlar dusunmedi bu kizcagiz su anda belkide bunlari dusunemeyecek kadar akli havada(ki dusuncem oyle)
Konuyu okuyunca aklima Esmerimsin geldi.Eskilerden hatirlayan hatirlar.Anne babasi evlatliktan reddetmis ve yurtdisinda bir basina kalmisti.Konu sahibinde esmerimsinin ilk zamanlarini gordum.Konularini okumasini tavsiye ediyorum.O da destansi masalsi bir ask yasiyordu kazanova mario'suyla.Sonu pek te dizilerdeki gibi bitmemisti..

Ailenizle yasananlara uzuldum.
Siz gecmiste basiniza gelen olaylar yuzunden sevgiye muhtacsiniz.
Fakat kendinizi cok fazla kaptirmayin her zaman mantiginiz on planda olsun.
Ben 2 gun gorustugum birinin evine tasinamazdim.
Katılıyorum. Ben bir kere ilk gördüğüm birine şans vereyim dedim de ikinci gün sapık olduğu ortaya çıkmıştı
Her erkek prens olmuyor, hayat da İpek Ongun kitaplarına benzemiyor.
Şu durumda duygu bakımından nötr ama güvenli bir hayat yaşamak daha mantıklı. Uçlarda gezeceğim diye neden kendimi tehlikeye atayım? Ya kadın satıcısıysa ta tecavüze uğrarsam daha beteri ya öldürürse?
Hep şu romantik diziler filmler yüzünden uçuşa geçiyoruz hep! Dizinin birinde uçakta birkaç saat yolculuk ettiği herifle evcilik oynamaya karar veren bir kız vardı. Elinde bavulu, kucağında oğluyla adamın ailesini kandırmaya gidiyorlardı.
Hayat o kadar basit mi ya? Kimseye güvenilmez demiyorum ama tanımadan etmeden gözün kapalı teslim olma diyorum.
Benim bir arkadaşım var liseden 7 yıldır tanışırız. Her zaman güvenirim, insanlığın unuttuğu yerlerde bir başımıza doğa yürüyüşlerine de çıkarız. Teslimiyetin tanımı budur, zıkkımın dibine gidiyoruz dese elini tutar hadi derim. Ama bunu ilk tanıştığım insana hissedemem.

Anammmm buda neydi boyle!nasil guzel bir yurektir bu,nasil bir yasama sevincidir bu, nasil bir irade dir !helal diyorum baskada bisey diyemiyorumher insan kendi mucize sini yaratabilir...sadece INANMAK...

KOCAMAN KOCAMAN YAZMAK İSTİYORUM...

NE OLUR HAYALLERİNİZ OLSUN.. NE OLUR BUGUNUN MUTLULUĞUNU YARINA BIRAKMAYIN.. YAŞAYIN. YARGILAMAKLA ELEŞTİRMEK ARASINDAKİ İNCE ÇİZGİ KORUYUN Kİİ ASILMASIN YÜZLERİMİZ.. GÜLSEK GEÇSEK OLMAZ MI..

MUCİZELER VAR HAYATTA SİZ FARKINDA OLMADAN HER AN GERÇEKLEŞEN. MESELA, BİR AĞAÇ ERİK VERECEK YAKINDA YÜZLERCE.. BEN BUNUN İÇİN BİLE MUTLUYUM... RUHUMDA VAR..

OKUYUP AYAKLARININ ÜZERİNDE DUR DEMİŞLER TEŞEKKÜR EDERİM BU GÜZEL DÜŞÜNCENİZ İÇİN.. EĞİTİMİMİ SÜRDÜRÜYORUM.. VE GAYET GÜZEL VE SEVEREK YAPTIĞIM BİR MESLEĞİM VAR.. HATTA OFİSİMDE 3 KEDİM 2 KÖPEĞİM VAR.. :)

PAYLAŞABİLİRİM.. :)

Evvelahir ablamizin damarina bastin
sen ne yaptigini saniyon :)
Valla istesiginiz kadar alay edin ama burda yazilanlar sadece kulaga hos geliyor birde bunun10 -15 yıl sonrasi var

Mwrak ediyorum dogrusu buraya lisr cagibda ailesinden eziywt goren bi insan konu acsaydı

Kimse demeyecekmiydi az birazdaha disini sık derslerine sarıl ekonomik ozgurlugunu kazan ayajlarinin ustune bas sonra ailenle yollarini ayir

Yada birisi buraya istagramdan 3 gunluk tanidigi birinin yanina tasinacagini yazsaydi burda herkes hep destek tam destek arkandayiz mi yazacakti

Bunun beraber yasafigi insaninda bir cani olmadiginin garanrisi yok elinizde piyasa Isdiz adam incir receli gibi ask filmleri oldugu kadar korku filmleriykede dolu

Peki son birsey kardesinizin boyle bir hayata adim atacagini bilseniz napardiniz

Inan okuyunca benimde aklima ipek ongunun kitaplari geldi

Hayat bu kadar pespembe olmus herkes guvenilir olmus cezaevlerinde kimse kakmamis kurtla kuzu beraber geziyorlarda benim mi haberim yok

Herkes beni kınadigina gore sanirim ben baska bi dunyadayim

Paylaş lütfen içim kıpır kıpır oldu. Bende o duygularla yaşına konumuna bakmadan yola çıktım 3 çocuklu aile oldum 7 sene sonra. Kendine güveniyorsan sevmeye sevdalıysan tamamdir

Daha ne desin!!

Canim ben omrunun sonuna kadar ailesinin yaptiklarini kabullensin demiyorum ki ama bi okusaydi ayagibin ustune saglam basacagi bi yasantisi olsaydi hayat sahiden bu kadar pembe mi
Hic tanimadigi bi insanin hayatına bir anda dahil olup onunla yasayacak kadar

Dediginiz uyeninde paylastiklarini okuyucam sahiden merak ettim

Dün birisi daha böyle ağdalı anlatımla bir konu açmıştı. İnandırıcılığı kayboluyor söyliyim. O da hayatının aşkıyla şehirler arası otobüste aynı kitabı okurken tanışmıştı..

Valla alınmaca gücenmece yok. Ben öyle sabah kalkıp pollyanna yemiş gibi romantik, iyimser şeylere pek inanamıyorum. Belkide problem bendedir..

Ben hatırladım, Macardı kocası hatta yanlış hatırlamıyorsam. Sahi boşanmıştı sonra ne oldu?
Sonu cidden fenaydı. O da başlarda olumlu düşünmüştü, olumsuz yazanları belki de hoş karşılamıyordu. Ama sonra her şey 180 derece değişti. Maalesef kalp her zaman doğru karar vermeyebiliyor. O yüzden bize bir de beyin verildi. Verdiğimiz kararları test etmek için hani!
Cidden çok kötü insanlar var, sen kötü düşünmesen de onlar kötülüğe hazırlar. Konu sahibi olumsuz düşünmedim, ondan olumlu oldu. Yok canım o iş öyle değil. Şansına adam uyuşturucu taciri falan çıkmamış, tamamen şans. Allah bu kulum saf biraz deyip acımıştır belki de bilmem. E iyi o zaman madem olumlu düşünmeyle her iş oluyor, gidip mafya babasının karşısına çıkıp olumlu düşüneyim, belki bir şey yapmaz ha?
Hayal kurmak, umutlu olmak kötü değil, yaşamak için şart. Ama onda bile ayağın yere basacak. Basmazsa ya hayalin gerçek olmaz üzülürsün ya da gerçek olduğunu zannedersin bir gün aniden uyanır dımdızlak kalırsın.

Seninlede olsun kardesimde bilmiyorum bu akilla guzellikler seninle olacak mi

Allah askina kafan mi guzel uykudan uyandinda ruyani mi paylasiyorsun sahiden gercekmisin sen

Sevgili EvvelAhir, nick degistirmis olsaniz da sizi taniyorum ben. Babanizi, konularinizi biliyorum. Bu kadar guzel hislerle yazilmis bir konuya bu kadar olumsuz ve haykirircasina yorum yapmanizin tek bir sebebi oldugunu dusunuyorum. Sizin hayallerinizi yasayan bir kadini gormus ve bilincaltinizda kendinize olan ofkenizi o kadin uzerinden cikarmaya calisiyor olmaniz.

Siz babanizin baskisi altindan cikamayacaginiza veya yalnizca evlilik yoluyla cikacaginiza kendinizi inandirmissiniz. Buna ragmen; karsinizda su an sizin yasadiginiz hayattan kendini kurtarmayi basarmis bir insan var. Bu size aci verebilir, kendinize ofke duymanizi saglayabilir. Halbuki umit olmaliydi size.

Instagramdan 2 gun tanidigi birinin evine yerlesmis. Yani? Hayat her zaman 4-4luk mu gidiyor? Hic mi risk almamaliyiz? Hic mi mutlulugu secmemeliyiz? Hic mi masalsi hayatlar yasamamaliyiz? Toplumun bize dayattigi okul oku, ise gir, ailenin uygun buldugu biri ile evlen, cocuk yap, bu arada kendini unut sirasinda mi ilerlemeliyiz? Ya da soyle sorayim; bizim dogrumuz baskasinin dogrusu da mi olmali?

Ister sinirden kopurun, ister kinayin. Konu sahibinin yazdiklari gercek olsun veya olmasin, boyle hayatlar var. Ve inanir misiniz, bu kadar mutluyken her sey tersine donse bile insan 'iyi ki' der. Iyi ki yasamisim bunlari, iyi ki tanimisim o insani... Cunku hayat bizim kendi kucuk dunyamizda kurdugumuz standartlarla olculu degil, insanlarin hicbiri tek tip degil.

Konu sahibi kullerinden yeniden dogmus. Kendine huzurlu bir hayat sunmus. Sizin tabirinizle ailesinin basini yere egmis. Ne kadar guzel yapmis oysa. Bazen dimdik durabilmek icin baskasinin basini yere egebilmeliyiz. Bu hayata yalniz geldik ve yalniz olecegiz.

Siz de icinde bulundugunuz hayattan kurtulabilirsiniz. Biz insanlar cok gucluyuz. Kendimizi sinirlandiran yine biziz. Guc icimizde. Mutlu olmak bazi sansli insanlara sunulan bir lutuf degil, bir secim. Konu sahibi gibi insanlar mutlu olmayi secmis. Siz de yargilamak yerine mutlu olma secimini yapabilirsiniz.

Sevgiler...

Biraz fazla kontrolcü olsanız da hak verdim size.
Şu senaryoyu film olarak izlerim, belki burada okuyunca da ehe ehe güzelmiş derim. Ama uygulamaya dökene de aferin demem. Çünkü riskli bir durum, dimyata giderken evdeki bulgurdan olma meselesi var çünkü.
Özgür olacağım diye tamamen korumasız, açık hedef olarak yaşamamalı bir insan. Yoksa elbet biri gelir tam on ikiden vurur gider.

Bak hayatta bazi anlar vardir ki sicrayisin olur
kalbin ve beynin bir olur
misal ben geriye donup bakinca simdi diyorum ki nasil yapmisim ..hangi kafayla....ne cesaretle
Hayat tek duze degil gorebilen insanda...
ayrica insanin icinde kotuluk yoksa sinsilik yoksa fazla da korkmamali
..kendine guvenen kendini bilen zaten karsisindakini okur...

Katılıyorum.

Hemcinslerimizin derdine ortak olurken olumlu örneklerle umutla dolmak normal.

Ama burası milyonlarca kişiye açık bir platform ve bu örneği olumsuz yanlara dikkat çekmeden yüceltmek ailesiyle ergenlik sürtüşmesi yaşayan kızlara tehlikeli bir maceranın kapılarını açmaktır.

Konu sahibinin yaşadıklarını risklere hiç değinmeden masalsı algılayıp yansıtmak burayı okuyan aklı beş karış havadaki bazı genç kızların kolaya kaçmasına zemin hazırlayacaktır, onların da duymak istediği bu işte, aşk her şeyin üstesinden gelir, belki de mutluluk anlaşamadığınız ailenizden uzak bir yerdedir vs.

Yazdıklarımı karamsar bulanlar okul koridorlarında eğitim öğretimden başka her şeyle ilgilenen genç kızların sohbetlerini dinlesin ya da forumda yanlış ilişkilerinde hakaret hatta dayağa rağmen ısrar eden kadınların hikayelerini okusunlar.

Evet hep korkak yasadim bircok sinırı asamadim korkularim yuzunden ve belkide korkularim yuzunden esir gibi yasadim ama sunu soyleyeyim sizce gercekten bu arkadasin yaptiklari taktir edilecek bir yasanti mi

Bur suru yorum yazdim dikkat ettiyseniz hicbirinde cozumu evlilikte bulmasini soylemedim

Hayat hayallerimizle yol alacak kadar basit birsey degil bence

Keske okuyup kendi ayaklarinin ustune basmayi akıl edebilseymis ki kwndisine boyle bir hayat sunulmus bana böyle bir sansta verilmedi

Ben ne babasinin yasattiklarini ne iskence gibi bir hayati kabullenmesini tafsiye etmedim sadece hayatta basacagi yere bi bakmasini isterdim saglam mi degil mi diye

Zaten okuyup meslegini eline aldiktan sonra kendisine istedigi yerde yine hayal ettigi bi sekilde bir hayat kurabilirdi

Dusunebiliyormusunuz ya istagramda birini tanimis ve kalkip onunla yasamaya baslamis ne kadar mantifa sigiyor bu insan canide olabilirdi sapıkta Allah muhafaza kadin taciride bu tarz seyler bi benim aklimami geliyor yagmurdan kacaeken doluya tutulma durumuda vardi ki ve hala o insanin guvenilebilir biri olup olmadigibi bilmiyoruz

Ve yazdiklarinizdan niyeyse onun hayatini kıskandigimi dusundugunuz kanisina vardim ama emin olun böyle bir hayata kendi esir hayatimi tercih etmem

Yinede dusuncelerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim sizin gorusunuz sonucya

Son olarak siz bu masalin sonunu goruyormusunuz bilmem ama ben goremiyorum

Yazdıklarının gazıyla uuu süpersin yeaaah hayat bu işte gibi şeyler yazmıcam. Çünkü mantıksız geldi. 2 parça eşyayla bilmediğin tanımadığın adamın yanına gidiyorsan daha bu hayatta öğrenmen gereken şeyler var demektir. Bu kadar uçarı yaşamayın. Hayatın gerçekleri diye bişey var... ve sakın kimseye aşkı buldum bilmemne diye güvenmeyin.
Chelzy esmerimsin'i hatırladım yaşadıkları çok zordu gerçekten. Biraz ayaklarımızın yere sağlam basmasında fayda var.

kucağımdan inmeyen güzelin adı izmir.. sokağa terkedilmişti.. siyah N**** (Siyahi).. bebekken yolda bulduk.. diğeri buse o geçtiğimiz kara kışta bize sığındı.. köpeğimiz gece, şarapcıların elinden kalça kemiği çıkmış bi şekilde kurtarildi ameliyat oldu.. hiç yerinde durmuyor :)

şimdi gelelim yarını düşünmemi ısrarla söyleyen arkadaşlarıma.. ben iyi bir insanım.. hep böyle olucam.. yarını düşünmeden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…