How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Dur bir de ben anlatayım

Gününüz aydın olsun..

Bundan 18 ay önce hayatımın aşkını instagramda buldum.. Ve mutlu olmak için bir şans olduğunu düşünerek kapıldım rüzgarına.. Ben beyoğlunda o tuzlada yaşıyordu.. :) aradaki mesafe 3 saat..
İşimden ayrılmış, kenarda olan paralarımı bekarlık sultanlıktır diye çatır çatır yiyodum.. İki gün görüşmenin ardından, bir akşam arayıp tuzlaya nasıl gelebilirim diyerek çıktım yola.. O gün bugündür beraber yaşıyoruz.. O kadar emindim kendimden bunu yaparken.. Hayatımda verdiğim en doğru karar diyebilirim.. neden mi ? - Sabah uyanıyorsun kızartılmış ekmekler çilek reçelleri kahve ve bir demet papatya..
Sevgilim öğrenci, o okula gittiğinde ben biraz evi toparlayıp akşama yemek hazırlayıp, kitap, resim uğraşırdım.. Okuldan döndüğünde, sabahlara kadar bir sezon dizi bitirir, bir de pek çok severdik birbirimizi. Güneş doğmadan termoslarımıza kahve yapıp sokaklara atardık kendimizi.. İki üç köpek takılırdı peşimize, onlarla beraber sahil turu yapardık.. Ağaçlara tırmanırdık, salıncakta sallanırdık.. Çimenlere uzanıp milyonlarca kez şükrederdik.. Bu zamana birbirimize bir kez bile olsun ismimizle hitap etmedik.. en çok seni seviyorumu kullandık ve hala kullanıyoruz.. :) O kadar güzel günler yaşadık ki.. Ya nasıl söylenir gözlerimden mutluluk fışkırıyordu.. Ben 2 ay telefonuma elimi sürmedim.. Küçük bir sırt çantasına sıkıştırılmış bir kaç eşya dışında hiç birşeyim yoktu.. Doğum günümde, sevgilim bir bisikletle bana doğru ilerlerken, işte tam o anda.. Tüm hayallerim gerçekleşmişti.. İşte şimdi bağırıp çağırıp haykırmalıydım... Kendi eserime...

Neden mi kendi eserim,
Ben kendimi sevmeye çok sonra başladım.. Ailem bana karşı hep olumsuz yaklaştı.. Bu A'dan Z'ye herşeyi kapsayan bir olumsuzluktu... yani aklınıza tüm kötü şeyleri getirmekte özgürsünüz.. Beni depresyonlara hatta intihara sürükleyecek muamelerle büyüttüler.. Ben tüm ailelerin böyle olduğunu düşünerek büyüdüm.. Bir gün arkadaşımın annesi, kızını öpüp okula yollarken farkettim kendi durumumu.. Kimse sevmemişti beni annem babam diğer tüm insanlar. Neden olduğuna gelince, babam yolunu sapıtmış bir adam, annem ise babama tahammülünden kafayı sıyırmış bir kadın.. Gülmek yasaktı bizim evde- ne o o..... gibi kıkırdanıyosun denirdi.. Lise 3e kadar okudum Lise4de birine aşık oldum.. İlk defa beni seven bir insan vardı.. Saçlarımı seven bana güzel sözler söyleyen gülmek sana çok yakışıyor diyen bir insan..
oldu bitti ayrıldık.. Ailem öğrendi babam tarafından hastanelik edildim.. Annem ölseydin keşke dedi.. Peki ben ne yapmıştım kii.. Okulu bırakmak zorunda kaldım.. Sabahtan akşama kadar azar kötü sözler işitiyordum.. Ölsem daha iyiydi düşüncesine kapılıcaktım kiii o gece delirdim.. Aldım yanıma bir sırt çantası kalktım geldim İstanbula.. Hep para biriktirirdim.. Yine vardı param da istanbula yetermiydi..
Arkadaşımın ablası burda üniversite okuyordu.. Elimden tuttu..Herşeyi anlatınca ağladı benimle.. Evini açtı bana. O ara bizimkiler telefonuma sayısız küfür içerikli sesli mesajlar bırakmışlar.. Babam öldüreceğim diyor, annem sakın dönme... İstanbulda hayat zor.. İş aradım-15 güne bi kursta işe başladım.. acayip güzel günlerdi.. İnsanlara gülüyorum insanlarda bana gülüyordu.. Kendi paramı kazanıyor ve huzurlu yaşıyordum.. 3 ay kanepe de yattım.. Hala özlerim onu.. Öyle huzurlu uyurdum ki üstünde..

Kendime mutlu olmayı,gülmeyi öğrettim.. Yeniden doğmuşcasına bir çocuk heyecanıyla yaşadım..
Hep iyiyi düşündüm.. Hep şükrettim.. Hiç fazlasını istemeye kalbim el vermedi.. Ne görsem sevmek istedim.. Ne hoştu sevmek.. Şiir yazdırır, kahkaha attırır, ne kanatlara ne bulutlara ihtiyacın olur gökyüzünde olmak için..

Bi manyak çıktı karşıma. Sever gibi yaptı ve sömürdü gitti.. E gideceği varmış ne diyeyim..

Sadece ben olarak var olduğumu kabul ettim.. Kendimi sevdim, çok hemde.. Tatillere tek başıma çıkar festivallerde dans etmeye giderdim.. Özgürdüm, ve her hayalimin gerçekleştiğini görerek yaşadım..
Hatta bu kadarını tahmin edemezdim bile dedim...

Ve hayatın nokta atışı...
Ben bi karar verdim yola çıktım.. Hiç pişmanlık duymadan kendimden emin bir şekilde. Şimdi yine hayalimi yaşıyorum... Ben ve eşsiz bir insanla beraber..

Ben bunun hayalini kurdum.. Sizde bunu yapın.. Her anı bir hayal gibi yaşayın. Ve her an gerçekleşecek kadar hayal kurun.. Gerçekleşecek emin olun..

Mutluluk öz benlikte.. Kendini sevmeyen bir insan güneşi bile kusursuz bulacak kadar çirkinleşebilir..

Önce kendimizi seviyorum sonra hayallerimizi...

Sevgiler..

Haaa dur bi dakka bundan bi kac sene sonra yazacagin seyide ben bugunden oaylasayim

Birini cok sevdim oda beni cok sevdi cok mutluyduk ama nolduysa oldu o beni yuzustu bıraktı bir cocugum var isim meslegim hicbirseyim yok cocuguma bez alacak param bile yok bi suru sey daha aklina gelip gelmeyecek bi suru seneryo yok sen bi dizi film seneryosu ugruna bu yazdiklarimida umursamassinda

Hayat oyle film tadinda gitmiyor her filmde mutlu sonla bitmiyor az aklin varsa tekrardan aciktan bi sekilde liseyi bitir universiteyi bitir adam akilli bi isin olsun ayaklarinin ustune basabil yapamam bilmem ne diye bahanelerde uyduracak olursan

Unuttun mu sen bi valizle istagramda tanidigin cani mi sapık mi ne oldugunu bilmedigin adamin yanina tasinip onunla yasamaya cesaret edecek kadar guxlu bir kadinsin

ben mi çok pimpirikli büyüdüm acaba
asla üçüncü gün taşınmazdım birisin,n yanına
şansınıza iyi biri çıkmış olabilir
ama bir daha tekrar etmeyin derim yine de pimpiriğimden geri kalamadan:p
Emin ol bu askin heyecani bi bitsin oburgunde balonla ucma yok yamas parasutu yapma heyecaniyla facebooktan tanidigi birinin yanina bi kol cantasiyla cikar

Vallahi helal olsun diyeyim,umarım verdiğiniz bu kararda daha çok mutlu olursunuz....
Birşey diyeyim mi bu arada kendimi resmen bir su kenarında tatlı bir esinti çarpar ya yüze kitap okuyor gibi hissettim
Yanımda şöyle bir kahve de var ama değmeyin keyfime ;) .Okadar tatlı yazmışsınız....Mutluluklar dilerim.

Gününüz aydın olsun..

Bundan 18 ay önce hayatımın aşkını instagramda buldum.. Ve mutlu olmak için bir şans olduğunu düşünerek kapıldım rüzgarına.. Ben beyoğlunda o tuzlada yaşıyordu.. :) aradaki mesafe 3 saat..
İşimden ayrılmış, kenarda olan paralarımı bekarlık sultanlıktır diye çatır çatır yiyodum.. İki gün görüşmenin ardından, bir akşam arayıp tuzlaya nasıl gelebilirim diyerek çıktım yola.. O gün bugündür beraber yaşıyoruz.. O kadar emindim kendimden bunu yaparken.. Hayatımda verdiğim en doğru karar diyebilirim.. neden mi ? - Sabah uyanıyorsun kızartılmış ekmekler çilek reçelleri kahve ve bir demet papatya..
Sevgilim öğrenci, o okula gittiğinde ben biraz evi toparlayıp akşama yemek hazırlayıp, kitap, resim uğraşırdım.. Okuldan döndüğünde, sabahlara kadar bir sezon dizi bitirir, bir de pek çok severdik birbirimizi. Güneş doğmadan termoslarımıza kahve yapıp sokaklara atardık kendimizi.. İki üç köpek takılırdı peşimize, onlarla beraber sahil turu yapardık.. Ağaçlara tırmanırdık, salıncakta sallanırdık.. Çimenlere uzanıp milyonlarca kez şükrederdik.. Bu zamana birbirimize bir kez bile olsun ismimizle hitap etmedik.. en çok seni seviyorumu kullandık ve hala kullanıyoruz.. :) O kadar güzel günler yaşadık ki.. Ya nasıl söylenir gözlerimden mutluluk fışkırıyordu.. Ben 2 ay telefonuma elimi sürmedim.. Küçük bir sırt çantasına sıkıştırılmış bir kaç eşya dışında hiç birşeyim yoktu.. Doğum günümde, sevgilim bir bisikletle bana doğru ilerlerken, işte tam o anda.. Tüm hayallerim gerçekleşmişti.. İşte şimdi bağırıp çağırıp haykırmalıydım... Kendi eserime...

Neden mi kendi eserim,
Ben kendimi sevmeye çok sonra başladım.. Ailem bana karşı hep olumsuz yaklaştı.. Bu A'dan Z'ye herşeyi kapsayan bir olumsuzluktu... yani aklınıza tüm kötü şeyleri getirmekte özgürsünüz.. Beni depresyonlara hatta intihara sürükleyecek muamelerle büyüttüler.. Ben tüm ailelerin böyle olduğunu düşünerek büyüdüm.. Bir gün arkadaşımın annesi, kızını öpüp okula yollarken farkettim kendi durumumu.. Kimse sevmemişti beni annem babam diğer tüm insanlar. Neden olduğuna gelince, babam yolunu sapıtmış bir adam, annem ise babama tahammülünden kafayı sıyırmış bir kadın.. Gülmek yasaktı bizim evde- ne o o..... gibi kıkırdanıyosun denirdi.. Lise 3e kadar okudum Lise4de birine aşık oldum.. İlk defa beni seven bir insan vardı.. Saçlarımı seven bana güzel sözler söyleyen gülmek sana çok yakışıyor diyen bir insan..
oldu bitti ayrıldık.. Ailem öğrendi babam tarafından hastanelik edildim.. Annem ölseydin keşke dedi.. Peki ben ne yapmıştım kii.. Okulu bırakmak zorunda kaldım.. Sabahtan akşama kadar azar kötü sözler işitiyordum.. Ölsem daha iyiydi düşüncesine kapılıcaktım kiii o gece delirdim.. Aldım yanıma bir sırt çantası kalktım geldim İstanbula.. Hep para biriktirirdim.. Yine vardı param da istanbula yetermiydi..
Arkadaşımın ablası burda üniversite okuyordu.. Elimden tuttu..Herşeyi anlatınca ağladı benimle.. Evini açtı bana. O ara bizimkiler telefonuma sayısız küfür içerikli sesli mesajlar bırakmışlar.. Babam öldüreceğim diyor, annem sakın dönme... İstanbulda hayat zor.. İş aradım-15 güne bi kursta işe başladım.. acayip güzel günlerdi.. İnsanlara gülüyorum insanlarda bana gülüyordu.. Kendi paramı kazanıyor ve huzurlu yaşıyordum.. 3 ay kanepe de yattım.. Hala özlerim onu.. Öyle huzurlu uyurdum ki üstünde..

Kendime mutlu olmayı,gülmeyi öğrettim.. Yeniden doğmuşcasına bir çocuk heyecanıyla yaşadım..
Hep iyiyi düşündüm.. Hep şükrettim.. Hiç fazlasını istemeye kalbim el vermedi.. Ne görsem sevmek istedim.. Ne hoştu sevmek.. Şiir yazdırır, kahkaha attırır, ne kanatlara ne bulutlara ihtiyacın olur gökyüzünde olmak için..

Bi manyak çıktı karşıma. Sever gibi yaptı ve sömürdü gitti.. E gideceği varmış ne diyeyim..

Sadece ben olarak var olduğumu kabul ettim.. Kendimi sevdim, çok hemde.. Tatillere tek başıma çıkar festivallerde dans etmeye giderdim.. Özgürdüm, ve her hayalimin gerçekleştiğini görerek yaşadım..
Hatta bu kadarını tahmin edemezdim bile dedim...

Ve hayatın nokta atışı...
Ben bi karar verdim yola çıktım.. Hiç pişmanlık duymadan kendimden emin bir şekilde. Şimdi yine hayalimi yaşıyorum... Ben ve eşsiz bir insanla beraber..

Ben bunun hayalini kurdum.. Sizde bunu yapın.. Her anı bir hayal gibi yaşayın. Ve her an gerçekleşecek kadar hayal kurun.. Gerçekleşecek emin olun..

Mutluluk öz benlikte.. Kendini sevmeyen bir insan güneşi bile kusursuz bulacak kadar çirkinleşebilir..

Önce kendimizi seviyorum sonra hayallerimizi...

Sevgiler..

Ayyy vallahi sinirden delirecegim ya sen bu jadar akilli cesurdunda senin o zeka kupu aklin hic mi okulup adam akilli bi yere gelmeyi ayaklarinin ustune basmayi o zaman ailene minnetsiz bagimsizligini kazanabilecegini akıl etmedi

Sanırım ilk defa böyle sert bir yorum yapicam belkide banlanirim ama su varki oncelikle sadece kafanin icinde kurmus oldugun dusunceler diye dusundum yok degilde eger gercek ise basliyayim yorumu yapmaya

Bana sorarsaniz hayat oyle yok ISSIZ ADAM YOK İNCİR REÇELI modunda ilerlemez af buyur ama sadece gezeyim tozayim yiyeyim içeyim seviseyim modunda yasamak icin gonderilmedik dunyaya hangi dinden hangi mezheptensin degil derdim istersen inançsız ol ama İŞE YARAMAZ BI VARLIK OLMA

Yok ailemden cektim bunalrti bilmem ne ben burda babamdan cektiklerimi yazmaya kalksam destan olur ki bi o kadar ailelerinden ceken insanlar var

Hala ergen kafasinda oldugunu dusunuyorum akli basinda biri olsan kalkip bunlari marifet gibi yazacagina kendime insanliga nasil faydalu olurumun derdinde olurdun

Bizde sevdik bizde asik olduk insan kalbinin her istedigini yapsa sadece kendi derdinde olsa ooo o zaman Allah muhafaza ben bir jadini dul dokuz yasibda bir erkek cocugunu babasiz bırakmistim

Biz bu dunyaya sadece kendimizi mutlu edelim diye gobderilmedik
Yok valizini almisin sirtinada yok cilek receli yok papatya yok bilmem ne hangi dunyada yasiyosun sen

Oldu bende alaydim valizimi sirtıma sırf babamin yaptiklari yuzunden koca bir ailenin basini onune egseydim sadece kendimi dusunseydim
Kusura bakma ana hangi utopik dunyada yasiyorsun sen

belki de bu dünyaya GÖNDERİLMEMİŞİZDİR :)
sadece mutlu olmak için yaşıyor olabilir bazı insanlar di mi?
illa insanlığa bi yararı olmasın sanki herkes çok yararlı
zararı olmasın yeter
bu kızın da kimseye bi zararı yok göründüğü üzere

şuan yaşağınız hayattan memnun olabilirsiniz ama bunun ilerisi de var. sevgilinizin sonsuza kadar yanınızda olma garantisi yok. hayat her zaman böyle lay lay lom gitmeyecek elbet. en azından liseyi bitirin. bol şans!

Ya sırf şu instagram ayrıntısı yüzünden konuya inanasim gelmiyor. Ne bileyim, iç huzurunu bulmuş, aşkın gücünü keşfettiğini soyleyen, efendime söyleyeyim özgür bir hayat biçimini benimsemis biri bile instagram da fotoğraf paylaşıyor ya vay arkadaş neymis bu instagram. Evet bir tek oraya takıldım.

ya o iki gunde tanıstıgınız adamın evıne tasındıgınızda cok farklı bı durumla karsılassaydınız..
ben asla böle bişey yapmazdım hele hayatın zorluklarını görup akıllanmıs olmam gerekırken ..
aileniz erkek arkadas konusunda katıysa sızın derslerınıze yogunlasıp uniyi kazanıp o evden ayrılmanız gerekırdı bu sekılde degıl..
yasadıklarınız da tek begendıgım noktanız pes etmeyişinz..
onun dışında örnek alınacak hiç bi nokta göremedimHoppa

Ya sırf şu instagram ayrıntısı yüzünden konuya inanasim gelmiyor. Ne bileyim, iç huzurunu bulmuş, aşkın gücünü keşfettiğini soyleyen, efendime söyleyeyim özgür bir hayat biçimini benimsemis biri bile instagram da fotoğraf paylaşıyor ya vay arkadaş neymis bu instagram. Evet bir tek oraya takıldım.
ben de sırf sabah güneş doğmadan uyanıp kahvelerimizi alır çıkardık ayrıntısından dolayı hehehe
dünyanın en mutlusu olsam osaatte kalkıp dışarı çıkmam:D

zararı olmasın yeter

Valla tamam belki tek tarafli dusundum hadi dunyayi dusunmetelim sadece kendini dusunsun diyelim

Allah aşkına dunya bu kadar ütopik bi yer mi herkes taktir etmiste kimse demiyormu

Bunun 10-20 yıl sonrası ne olacak dusunsenize daha liseyi bile bitirmemis bi kız var orda ya yarin oburgun birde bu iliskiden cocugu olursa birde babasi kabullenmesse nasil bakacak

Bu ulkede kac universite bitirmis insanlar is bulamiyorken lise tahsili bile olmadan ne yapmayi dusunuyir hadi biraz daha polyana gibi dusunwlimde temizlik yapar cocugunun karnini doyurur ya o twmizlik parasiyla krese mi yollayacak cocugun ihtiyaclarini mi alacak

Bu ulkede tek maasli memur dahi bir evi gecindiremiyorken merak ettim dogrusu bu Issiz Adam filminin basrol karakteri kizimiz nasil hayatin gercekleriyle basa cikacak kirlarda uzanip şükrederek mi

zararı olmasın yeter
Kusura bakmayin tepkim size degil ama su kadar yorum okudum tek birinde kimse

Gelecek namina bu kiza gelecegini gormesi adina oturupta iki cift laf soylememis ben herkesin bu yasananlari kabullenmesini anlayamiyorum mantigim almiyor sahiden hayat hep film modunda mi gececek

Dini inanci bi erkekle ayni evi yasamasi gunahi vebali onun bilecegi is ama kimsesizler yurdunda kalan cocuklarin 100de 25 bu hülyalı aşk hikayelerinin kurbani hic kimsenin kendi masali icon baskasinin hayatini kabusa cevirmeye hakki yok

ya o iki gunde tanıstıgınız adamın evıne tasındıgınızda cok farklı bı durumla karsılassaydınız..
ben asla böle bişey yapmazdım hele hayatın zorluklarını görup akıllanmıs olmam gerekırken ..
aileniz erkek arkadas konusunda katıysa sızın derslerınıze yogunlasıp uniyi kazanıp o evden ayrılmanız gerekırdı bu sekılde degıl..
yasadıklarınız da tek begendıgım noktanız pes etmeyişinz..
onun dışında örnek alınacak hiç bi nokta göremedimHoppa
Neyseki mantikli dusunecek 3-5 kisi kalmis

Yaa bu diziler filmler hakkaten insanin aklini basindan almis kiksede cikip demiyor ki siz hep cilek receli yeyip papatya koklayarak cimenlere uzanip sukrederek mi yasayacaksiniz bunun yarini yokmu

Ya bi Allahin kulu demiyor ki ya o tanimadan gittiginiz kisi cani olsaydi katil olsaysi sapık olsaydı bunlar tabi en iyi olanları ya en fenası kadin pazarlayan biri olsaydi

H
Sanırım ilk defa böyle sert bir yorum yapicam belkide banlanirim ama su varki oncelikle sadece kafanin icinde kurmus oldugun dusunceler diye dusundum yok degilde eger gercek ise basliyayim yorumu yapmaya

Bana sorarsaniz hayat oyle yok ISSIZ ADAM YOK İNCİR REÇELI modunda ilerlemez af buyur ama sadece gezeyim tozayim yiyeyim içeyim seviseyim modunda yasamak icin gonderilmedik dunyaya hangi dinden hangi mezheptensin degil derdim istersen inançsız ol ama İŞE YARAMAZ BI VARLIK OLMA

Yok ailemden cektim bunalrti bilmem ne ben burda babamdan cektiklerimi yazmaya kalksam destan olur ki bi o kadar ailelerinden ceken insanlar var

Hala ergen kafasinda oldugunu dusunuyorum akli basinda biri olsan kalkip bunlari marifet gibi yazacagina kendime insanliga nasil faydalu olurumun derdinde olurdun

Bizde sevdik bizde asik olduk insan kalbinin her istedigini yapsa sadece kendi derdinde olsa ooo o zaman Allah muhafaza ben bir jadini dul dokuz yasibda bir erkek cocugunu babasiz bırakmistim

Biz bu dunyaya sadece kendimizi mutlu edelim diye gobderilmedik
Yok valizini almisin sirtinada yok cilek receli yok papatya yok bilmem ne hangi dunyada yasiyosun sen

Oldu bende alaydim valizimi sirtıma sırf babamin yaptiklari yuzunden koca bir ailenin basini onune egseydim sadece kendimi dusunseydim
Kusura bakma ana hangi utopik dunyada yasiyorsun sen

güzelllikler sizinle olsun..

yalnız değilmişim. Yazmamıştım konuya bu ayrıntı yüzünden. Durup bi ins fotosu çekeyim koyayım insanlar beğensin kafasında olan biri hafif kaçar bu konuya. Yada ''özgür'' tabir edilen konu sahibinin tanıştığı kişi gerçekten bu derinlikteyse ağır kaçar ins foto konusuna.
Konu Sahibi bir dakikalıkta olsa iyi hissettirdiniz yazınızla. Hayalde olsa gerçekte olsa ben iyi hissetmek adına okudum iki kere. Hiçbişeye takılmadan. Bazende takılmamak gerekiyor. Bu yazı bir genç kızın hayalide olabilir. Yaşamak istediği bir aşk bir hayat tarzı. Ama ulaşamamış. Uçmak isteyen bir kuşun kanadına taş bağlamayı kendine görev bilmiş insanlar çok çok fazla. Bırakın uçsun hanımlar ister hayaliyle ister gerçeğiyle. Bi kere de olsun karışmayın. Hayatın çirkefini yüzüne çarpmayın. İyi olmak heveslendirmek bu kadar zor olmasa gerek. Hayat güzel...
Bu arada into the wild ve V For Vendetta filmlerini bugün için izleme listeme aldım. Bu yazınız hatırlattı bana tekrar teşekkür ederim.

Back