Dünyanın en büyük aptalıyım!

Tedavi olmadan bu süreci atlatamazsın. Kendine iyi bir psikolog bul ilaçla falan değil yani psikologla çözmeye çalış. Yoksa baba rolüne koyduğun o aşama saplantılı kalırsın

Ya ne meraklsiiniz su falcilara antideoresanlara hastanelere.bir kendine gel yahu 23 yasindasin.burdaki konulari hic okudunku babasini aniden ellerinde kaybedenni dersin annemi ozluyorum olmek istyorum yazanmi dersin ki ben melek gencecik ablami kaybettim bir anda evladini birakti gitti.sen dertmi gormedin.hadi asik oldun sevdin amenna ama bu kadar ayni isyerinde kalipta basini one egip aglamak orda herseye sahit olmakta abarti yani.psikiyatrlere bu yuzden para verilmez.ölüm acisidir unutamassin gidersin.hamile kalamiyosundur beynin rahatlamasi lazim gidersin.ama onun disinda aman o beni terketti o bana bunu yapti birakti etti olmaz. Hepimiz gectik bu yollardan.bol bol sinema tiyatro.arkadaslarinla sahilde kahve keyfi.ailene tekrar odaklan.ye ic gez.bekarsiniz biraz hayatin kiymetini bilin ya
Psikiyatrılara bu yüzden para verilmez yorumunuzu hangi eğitime dayanarak yapıyorsunuz?
Okuduğum en yanlış yorumlardan biri.
İnsanların yakınları ölüyor diye hiçbir şeye üzülmeyelim mi?

Baş edecek yapıda olduğunu düşünsem, kal işinde ve sen rahatsızlık ver diyeceğim ve "Rahatsızlık vereceğin" yolları yazacağım ama; yapacak maya göremedim yazında, aksine kendini koruman gerekiyor.
Karşındaki adam "Dürüst-Zararsız" olsa, dürüst kalırdın ama aklında olsun; seni aldatan, sana ayrıldıktan sonra dahi duygusal şiddette bulunmaya devam edecek tıyniyette olan ve mailini karıştırarak arkandan kuyu kazan adam karşısında "Bunlar nedir, nasıl bir iftiradır? İnanamıyorum! Mailimin şifresini biliyordu, sevgiliyiz diye istemişti; zaten her yerden kontrol edip duruyordu klinik kıskanç adam! Nasıl bir iftiradır bu ya?! Ne yapmaya çalışıyor bu? Bunlar nedir?" diyecek pası ekse atacaktın, mailini nasıl karıştırabildiğini açıklamak için ekstra kıvranıp, kendinin yapmadığını ispat etmek için şekilden şekle girip duracaktı.

Ama arka sayfada arkadaş yazmış; bu ruhsal hassasiyetler, problemlerin büyük bir çoğunluğu genetik geçişlidir. Baban ve annenin durumlarına bakınca, senin ruh ve mental sağlığın üzerine daha özenli davranman gerektiği anlaşılıyor, iş değiştir, psikiyatr/psikolog'dan fayda yok deyip çekilme bu konunun üzerine destekle eğil ve o ortamdan uzaklaş, kendine eziyet etme.

Cvni şimdiden doldurmaya başla, patronunu da hiç hazzetmedim; davranışları taraflı ve hiç profesyonelce değil.
Ve alkol, problem çözmez; bu yolla kendini teselli etmeye çalışmaktan vazgeç, bu ruh hali ile bir de bağımlılık ile uğraşma.

Son düzenleme:
Geçecek hepsi kazık yiyen tek kişi sen misin? Herkesin nasıl geçtiyse öyle geçecek öyle düşün. Umursamaz görünmeye çalış, mutlu görünmeye çalış. Ve en önemlisi kabullen. Kabullendiğinde gerisi gelecek. Onun o döndüğü kızı sevdiğini seni sevmediğini kabullen. Hayatında önemsiz bir yer ver ona, hayatının baş köşesine koyma. Hayatının merkezine daha önemli şeyler koyup onlar için uğraş dikkatini dağıtacaktır bu konu. Ama dediğim gibi öncelikle olan biten her şeyi kabullen tek tek. Neden ben deme yapabilecek bir şey yok bunlar başına geldi ve bunları aşabilecek güçtesin.

Baş edecek yapıda olduğunu düşünsem, kal işinde ve sen rahatsızlık ver diyeceğim ve "Rahatsızlık vereceğin" yolları yazacağım ama; yapacak maya göremedim yazında, aksine kendini koruman gerekiyor.
Karşındaki adam "Dürüst-Zararsız" olsa, dürüst kalırdın ama aklında olsun; seni aldatan, sana ayrıldıktan sonra dahi duygusal şiddette bulunmaya devam edecek tıyniyette olan ve mailini karıştırarak arkandan kuyu kazan adam karşısında "Bunlar nedir, nasıl bir iftiradır? İnanamıyorum! Mailimin şifresini biliyordu, sevgiliyiz diye istemişti; zaten her yerden kontrol edip duruyordu klinik kıskanç adam! Nasıl bir iftiradır bu ya?! Ne yapmaya çalışıyor bu? Bunlar nedir?" diyecek pası ekse atacaktın, mailini nasıl karıştırabildiğini açıklamak için ekstra kıvranıp, kendinin yapmadığını ispat etmek için şekilden şekle girip duracaktı.

Ama arka sayfada arkadaş yazmış; bu ruhsal hassasiyetler, problemlerin büyük bir çoğunluğu genetik geçişlidir. Baban ve annenin durumlarına bakınca, senin ruh ve mental sağlığın üzerine daha özenli davranman gerektiği anlaşılıyor, iş değiştir, psikiyatr/psikolog'dan fayda yok deyip çekilme bu konunun üzerine destekle eğil ve o ortamdan uzaklaş, kendine eziyet etme.

Cvni şimdiden doldurmaya başla, patronunu da hiç hazzetmedim; davranışları taraflı ve hiç profesyonelce değil.
Ve alkol, problem çözmez; bu yolla kendini teselli etmeye çalışmaktan vazgeç, bu ruh hali ile bir de bağımlılık ile uğraşma.
Ben başetmek istiyorum güçlü olmak ayakta durmak istiyorum. İş bulmak gerçekten zor ama imkansız değil o yüzden iş arayışına başlayacağım. Ama o sürede aksine nasıl davranmam gerektiği hakkında fikir verin bana lütfen. Ben bilmiyorum ne yapacağımı :KK43:

Ben başetmek istiyorum güçlü olmak ayakta durmak istiyorum. İş bulmak gerçekten zor ama imkansız değil o yüzden iş arayışına başlayacağım. Ama o sürede aksine nasıl davranmam gerektiği hakkında fikir verin bana lütfen. Ben bilmiyorum ne yapacağımı :KK43:

Uğraşma, en çok zararı sen görürsün şu halde; "Uğ-raş-ma" ablacım.
Bak bir sayfa önce çok güzel öneriler gelmiş; iş değiştir, arkadaşları sıfırla değiştir (Laf getirip götürecek ortak arkadaş bırakma aranızda, çek mesafeyi ya da sil gitsin lazım değil), psikolojik destek devam, alkolü sığınağın yapma, aklını meşgul edecek hobi ve kurslara bak "Dans-resim-yabancı dil" vb. iyi gelir bak işte ilgi alanına/yaşıtlarının rağbetine göre, yeni insanlarla tanış, flörtleş, bakım-süs püs-alış veriş bakın biraz kendine hediyeler bak, yürüyüş/beden dili/diksiyon gibi eksikliklerin varsa tamamla; baktın aklını yine meşgul ediyor akşam kendine kalınca, bir dizi belirle ona başla ya da eskilerden sevdiğin bir diziyi aç yeniden izlemeye başla (Avrupa yakası iyi gelir, izle dur Burhan'ı), slow müziklerden uzak dur bir süre, aç Demettir, Ayşe Hatundur filan dinle yani.

Seni bunlar kurtarır ve aşk(!) acısı öldürmez, çıkarsan çok güzel büyütür, olgunlaştırır.
Bundan faydalan ve tecrübeni severek kucakla, senin gelişmen için bir katkı "Bana öğrettiklerin için teşekkürler" deyip yolla kafanın içinde.

Psikiyatrılara bu yüzden para verilmez yorumunuzu hangi eğitime dayanarak yapıyorsunuz?
Okuduğum en yanlış yorumlardan biri.
İnsanların yakınları ölüyor diye hiçbir şeye üzülmeyelim mi?
Insan once kendi kendini iyilestirecek cogu insan boyle atlatiyor.her hafta 150 lira verecek imkani hem bulamamis konu sahibi hemde kendide gidip bir faydasi olmayacagini anlamis.umarim son tavsiyelerimi dinlernonce isten ayrilir sonra kendi kendini iyilestirir sosyal ortamlarda bulunarak.

Hepinize teşekkür ederim. Bahsettiğim gibi Lustral kullanıyorum. 3 hafta oldu ve çok iyi geldi. Yada placebo etkiside olabilir. Umursamamaya başladım. Ama tavırları çok değişti. Geçen seneki gibi tıpkı sürekli takılıyor şaka yapıyor bende ciddi bir şekilde cevabını veriyorum yüzüne bakmadan. Mecburen eve onla gidiyoruö onuda anlatmıştım. Dün arabada Barış Manço- Unutamadım açtı sesinide arttırdı baya. Tesadüf yada bilemiyorum. Dikkat etmemin sebebi sesini açması. Siz ne düşünüyorsunuz?

Istedıgım medyumla konusurum ki inanmam boyle seylere ama bu senin özelin Mudure ne?. Özelini ıfsadan ya sen mahkemeye verseydin onları?

Su hayatta en cok kraldan cok kralcıları sevmem.
Mudurde tam olarak öyle
Peki sen seni aldatan adamdan neyin helallıgını istedin of..

İsine devam et. O yanında kızla konustukca, sende telefonuna bak bırı bisey yazıyormuş gıbı utanarak gül. Mahcup mahcup yazmaya devam et.
Arkadasının birinden yardım iste, cagrı yaptıgında seni arasın. Utana sıkıla flört eder gibi Konus karsındakınle.
Otursun o yesin kendını.

Ha sen ne yapardın dersen, once Mudure ya ozelımı izinsiz ıfsadan dolayı sızı ben mahkemeye verirsem der kimden helallik isteyeceğimi kime hakkımı haram edeceğimi kimseye sormayacagımı soylerdim.
Hayatta ugrasmazdım. Ama belli ki sen uzuluyosun, bu dediklerimi yapabilirsin istersen

Insan once kendi kendini iyilestirecek cogu insan boyle atlatiyor.her hafta 150 lira verecek imkani hem bulamamis konu sahibi hemde kendide gidip bir faydasi olmayacagini anlamis.umarim son tavsiyelerimi dinlernonce isten ayrilir sonra kendi kendini iyilestirir sosyal ortamlarda bulunarak.
Çoğu indan böyle atlatamıyor. O yüzden bu kadar ruh hastası var çevrede. Herkes aynı mental yapıda değil. Sizin mantığınızla bakarsak sosyopatlar en sağlıklı insanlar. Neden? Üzülmüyorlar çünkü. Kimsenin acı skalasını bilemezsiniz. Antidepresan bir ilaçtır ve gerekli olduğunda uzman tavsiyesi ile kullanılır. Bu bir merak değildir. Ve inanın uzman dr kişinin bunu ilaçla mı ilaçsız mı atlatabileceğini, kişi kötü hissettirenin bir ayrılık mı ypksa geçmiş yaşantılar mı olduğunu da anlar. Ayrılık anında ve durumunda verilen tepkilerin, duyulan hislerin taaa anne-bebek ilişkisi sırasında şekilldendiğini de bilir. Siz ablanızı kaybetmişsiniz, atlatmışsınız, güzel ama herkesten aynı tepkiyi görmeyi beklemek saçmalık. Tepkilerimizdeki kriterimiz ilaçsız atlatanlar mı olmalı?

Merhaba herkese. Yine sizlerle dertleşmeye ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Daha önce aşağıda yazdığım konuyu açmıştım 18 Kasımda. Olayın üzerinden 1 ay geçti neredeyse. Bu bir ayda birşeyler değişti sanki...
Öncelikle psikiyatriye gittim. 150 TL verdim ve sanırım her hafta gitmem gerekiyormuş. Değmeyeceğini düşündüğümden bıraktım. Ama fazla takıntılı karakterim yüzünden duygularımda ve hislerimde çok fazla dalgalanmalar oldu. Psikiyatriye gittim çünkü artık kendi kendime bu aşk acısını, terkedilme, aldatılma, rezil olmuşluk hissini atamıyorum.
Doktor Lustral verdi 2 hafta oldu kullanıyorum. Hafif bir umursamazlık verdi ama net bir faydasını görmüş değilim. Aynı odada çalışıyoruz ve yanımda beni terkettiği kızla konuşuyor güya kısık sesle ama hala başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor. Tekrar gelse bile istemem hatta şuan nefret ediyorum o halde neden önemsiyorumki?
Mesela sevdiğim arkadaşlarıyla o kızı bu haftasonu tanıştırmak için plan yaptı nereden biliyorsunuz derseniz arkadaşlarının birinin sevgilisinden öğrendim ve canım çok yanıyor beni sevmişlerdi ama beni haklı buldukları için kendi imajını kurtarmak adına aşağıda anlattığım olayı ifşa etti onlara! Ve ben hala umursuyorum. Sanki o ve onun arkadaşlarıyla varoldum...
İş gereği bir süreliğine eve geçerken beni o bırakacak. Araba şirket arabası çünkü. 3 gün önce eve giderken ikimizin şarkısı dediğimiz şarkıyı açtı sesini açtı. Neden bunu yapıyor?Geçen eve giderken arkadaşlarından biri geldi ofise bana diyorki burda neden duruyorsun yapamıyorsan memleketine dön. İlla burası illa şu kişi deme. Senin için söylüyorum bilmem ne! Orda diyemedim ki sanane? Sen benim ne yaşadığımı nereden biliyorsun? Ve ben neden onun arkadaşının söylediği şeyi takıyorum?
İki haftadırda yüzüme bakmayan adam benimle dalga geçiyor takılıyor espri yapıyor. Allahım kafayı yiyeceğim neden böyle yapıyor? Artık hiç mutlu olamayacakmış gibi hissediyorum. Ne yapacağım ben? :KK43:
———————————————————
Öyle çaresiz öyle tükendim ki.
Boğazım düğümleniyor, gözlerim doluyor sürekli...
Ben şizofreni bir babanın kızıyım. 23 yaşındayım. Vitiligo hastalığım var. Çocukluğum gençliğim hep travmayla geçti. Annem intihara meyletti evi terketmekle tehdit etti. Babamı gelip götürdüler. Adliyelerde çare aradım. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gittim. Beni alın dedim o evden. Daha fazla dayanamadım lisede okuku bıraktım... Evden çıkmak istemedim. Babam bana hep şüpheyle yaklaştı o zamanlar bilmiyorduk hasta olduğunu. Benim onun düşmanlarıyla işbirliği yaptığımı itiraf etmezsem evde beni istemediğini söyledi. Bunu defalarca yaptı. Her valizi topladığım da ağlayarak özür diledi. Sonra açıktan liseyi bitirip üniversiteyi kazandım şehir dışına gittim. Okulu bitirdim bir yere işe başladım. Bu konuyla alakalı daha öncede konu açmıştım.
Burda birine aşık oldum oda bana aşık olmuştu yani ben öyle sandım. O hep hissettiğim baba boşluğunu güven boşluğunu doldurdu. Sonra da terketti beni...
Meğer eski sevgilisine dönmüş. Bende ayaklarına kapandım beni bırakma diye, hemde defalarca. Onurumu gurururumu ayaklar altına aldım. Sonra öğrendimki aldatmış. Yediremedim. Öyle iğrençki aldatıldığım halde neden kafamdan çıkaramadım onu?
Kendimi alkole verdim. Saçma sapan insanlarla takıldım. Hiç azalmadı acım...
Ayrıldıktan 2 hafta sonra eski pardon yeni sevgilisiyle yanımda görüntülü konuştu hiç utanmadan. Sanki ölüyorum zannettim.
O öfkeyle onu kendime geri getirebilmek için saçma sapan dolandırıcı medyumun tekiyle mailleştim. Bilgilerimizi resimlerimizi attım oda çok fazla para istedi sonrada cevap vermedim maile. O an boşluktaydım çaresizce her yolu denerdim yeterki bana geri dönsün bende onu terkedecektim. Anlık birşeydi geçti oda... Nede olsa öyle şeylere inanmıyordum.
Üzerinden 1.5 ay geçti ve laptopunda mailimi açmıştım onu görmüş iki arkadaşıyla ve sevgilisine atmış.
Sonrada benim üstün olan müdürüme atmış maili. Hergün yüzyüze baktığım birine!
Adam çağırdı beni; Sen kimsin neler yapıyorsun böyle seni mahkemeye verse ne yaparsın? Ağlamaya başladım cevap veremedim. O anki çaresizliğimi nasıl açıklardımki?
Sonra bağırdı çık git özür dile helallik al.
Bana yaptığı onca şeyden sonra gidip helallik istedim. Bağıra çağıra içindeki herşeyi kustum. Asla öyle birşey yaptırmadığımı sadece sormakla kaldığımı söyledim. Samimiyetine inanıyorum dedi.
Ama benim içim yenıyor. Ben nasıl bir haysiyetsiz onursuz gurursuzumki onu Allaha havale etmek yetire kendimce ceza kesmek istedim?
Haklıyken haksız duruma düştüm
Üstüne birde rezil oldum. Ben bu histen nasıl kurtulurum? Ne olue benim artık beynim durdu. Prozac bile yetmiyor. Hipnozada gittim hiç bir işe yaramadı. En dipteyim ne olur akıl verin.
Canım yazını tam okuyamasam da çok zorlu şeyler yasamiisin anladığım kadarıyla.
İnanış olarak inanıyor musun bilmiyorum ama Allah'a sığın bol bol hergun dua et .
Tıp dünyası araştırmış ki dua insana terapi gibi geliyor rahatlatıyor diye...
İnan ne zmaan çok darda kalsam her zmaan Allah'a sığındım. Rabb'im kullarini darda bırakmıyor.bu da senin imtihanın.
Namaz kılıyor musun bilmiyorum namaza basla güzelim.Bol bol hergun Allah'ın isimlerinden çek inan çok çok faydasını gördüm.
Herkes farklı bişey önermiş bende psikolojik olarak ruhen bedenen bunların çok faydasını gördüğüm bişey tavsiye ettim 😊♥️
İnan canım şunu unutma ki
İnsan istediği kadar zorluk yaşasın bu dünyada bu dert ile gelmedik ve bu sıkıntılar da birgün elbet bitecek inşallah .
Burasi imtihan dünyası bunu unutmamak gerek Herkesin çok farklı sıkıntıları var.
Canım sen çok şükür güçlü birisin kendin için bu hayatta ayakta kal tamam mı
İsmini bilmiyorum ama inşallah senin içinde bol bol dua etmeye çalışacağım 🙏
Hoşçakal.Allaha emanet ol güzelim ♥️💐🎁

Birincisi antidepresanlar 2 haftada hemen etki etmez. Vucutta birikip belli bir doza ulasinca etki gosterir. Bu da asagi yukari 3-4 ay surer. Antidepresanlar recetesiz satilmaz. En az 6 ay kullanmalisiniz hatta daha da fazla. Birakirken de birden birakilmaz. Doz azaltilarak yavas yavas birakilir doktor kontrolunde.
Ikincisi cocuklugunda o kadar seyi atlatmis guclu bir kisisiniz siz. Bunu mu atlatamayacaksiniz?
Oncelikle eve onunla beraber ayni arabada gitmeyin. Onun her yaptigina anlam bulmamaya calisin. O zaten pisligin teki. Guzel ayrilmayi bile beceremeyen mesnetsizin teki. Sizi sinir etmek icin akil oyunlari oynuyor. Vur kac taktigi. Sevdiginiz muzigi acip akli sira aklinizi karistiriyor, bir taraftan da sevgilisiyle goruntulu konusuyor. Karaktersizin teki. Kafanizi karistirmasina izin vermeyin. Bu tiplerden her yerde var. Ruh hastasi adam. Kendini bulunmaz hint kumasi saniyor. Ne yaparsa yapsin onu takmadiginizi birsekilde anlarsa bunlardan da vazgececektir. Bu zamana kadar sizinle ugrasacaktir. Buna meydan vermeyin. Is harici baka konularda benimle muhatap olma demelisiniz. Tavirlariniz net olmali.
Simdi diyecegim ki isten ayrilmayin, rahatsizsa o gitsin. Ancak onu gormek sizi bu derece rahatsiz ediyorsa yavas yavas kimseye birsey soylemeden is arayin. Daha iyi kosullari olan bir buldugunuzda da degistirin. Maillerinizi ustunuze attiginda da ozelinizi paylasmasinin suc oldugunu belirtmeliydinjz. Pasif durmayin. Kimseye aciklama yapmak zorunda degilsiniz.
Adam ayriligi bile beceremeyen biri. Su asamada bu pisligin artik sizi zerre kadar ilgilendirmedigini bir sekilde hareketlerinizle belli etmelisiniz. Onun sevgilisiyle telefon konusmasini duymak istemiyorsaniz kulaginiza kulaklik takip isinizi yapin. Bilmiyorum nasil nir ortam ama. Su asamada yapilacak tek sey adama yuz vermemek. Yeniden ozguveninizi kazanin. Siz zaten gucluymussunuz ki bir suru seyi basarmissiniz, bunu da basarirsiniz. Hem o kim ki? 5 paralik adami takmaya, adam yerine koymaya deger mi?

Hepinize teşekkür ederim. Bahsettiğim gibi Lustral kullanıyorum. 3 hafta oldu ve çok iyi geldi. Yada placebo etkiside olabilir. Umursamamaya başladım. Ama tavırları çok değişti. Geçen seneki gibi tıpkı sürekli takılıyor şaka yapıyor bende ciddi bir şekilde cevabını veriyorum yüzüne bakmadan. Mecburen eve onla gidiyoruö onuda anlatmıştım. Dün arabada Barış Manço- Unutamadım açtı sesinide arttırdı baya. Tesadüf yada bilemiyorum. Dikkat etmemin sebebi sesini açması. Siz ne düşünüyorsunuz?
Yaptığı şeylere anlam yükleme bence. Karaktersiz bir insan belli ki aklını karıştırmaya çalışıyor, hala onu sev de seninle egosu şişsin istiyor. Özelini ifşa etmesi de egosu için bence ki başka şekilde de çözebilirdi her şeyi. O kadar zayıf biri ki aynı zamanda bunlara ihtiyaç duyuyor. Mesafeni her zaman koru kendin için tek tavsiyem bu. Malesef bu tarz erkekler cok ve yapılacak en iyi sey mesafe koymak.

X