kızlar bugün sordum cevap veren olmadı bamya yemek serbest mi?
şimdi besin değerine baktım canım karbonhidrat değeri düşük bence yiyebilirsin.zaten sebzelerin taze hallerinin karbonhidrat değerleri daha düşük oluyor... dukan kitabında söz etmemiş olabilir.çünkü o bir fıransız beki bamyayı bilmiyordur
kızlar bugün sordum cevap veren olmadı bamya yemek serbest mi?
canım kitapta bişeye rastlamadım ama netten bamyanın seceresini araştırınca yenebilir gibi geldi bana karbonhidrat azmış :))
BESİN DEĞERLERİ
100 gr. taze sebze olarak bamyanın besin değerleri şunlardır: 30 kalori; 2,2 gr. protein; 8,7 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 yağ; 1 gr. lif- 5 mgr. fosfor; 17 mgr. kalsiyum; 0,1 mgr. demir; 20 mgr. sodyum; 18 mgr. potasyum; 5 mgr. magnezyum; 60 IU A vitamini; 0,02 mgr. B1 vitamini; 0,02 mgr. B2 vitamini ve 5 mgr. C vitamini. Bamyanın, başka mineral ve vitaminler içerip içermediği bilinmemektedir.
teşekkür ederim canım.bunu öğrendiğim iyi oldu
canım ya ilkinde ben yanlıs okumusum duzelttım ama karbonhidrat varmıs 100 gr bıraz gecebılır ama 50 gr gibi bişey olmaz sanırım yinede dikkayli yemek gerek
kızlaarr ben kacar malum yarın iş var öpüyorum hepinizi iyi gecelerr
yumruk yapıyorsun o zaman benimle:13:
bu gün bahçenin 2.çapasını (3,5 saat )yaptım.birde sabah dağa kekik toplamaya çıktım .epey bir kardiyo egserziyapmış oldum(3 saat).bakalım yarın kilo kaç olacak...çoooook yorulmuşum heryerim dökülüyor resmen:126:.şimdi yazılanlara okumaya çalışacağım.
sana cevap gelip gelmediğini okumadan hemen cevap yazayım.176.sayfada durağanlıkla ilgili bilgi var
Kızlar günaydınnn;
Acele bir şekilde girdim, işe gidicem çıkmam lazım ama size haber vermeden de çıkamadım ki
Bu sabah 60 kg ı gordum tartıda; birkaç kere indim çıktım 59,9 kg ı gorurum belki diye ama buna da şukur en azından -300 gr gitmiş, ve dün akşam herkesin tavsiye ettiği gibi haşlama tavuk yedim ve suyu biraz arttırmıstım. Şimdilik hoşcakalın, herkese güzel bir hafta ve bol bol kilo vermeler dilerim