Haklisin herkes herşeye takılıyor .ancak bu diyetinde kuralları var . Ana hatlar önemli ..Bende diyete devam ediyorum .2 haftadır şehir değişikliği sebebiyle guclendirme gibi uyguluyorum ama bir kaç güne kaldığım yerden devam edicem .biraz kendini sıkınca zamanla alışıyorsun ve kaçamak ihtimali de olmuyor .mesela ben : babamı kiramiyorum (hasta) bir lokma kaçamak yapıyorum( gerçi guclendirmede kaçamak sayılmaz da ben hala o moda giremediğim için kacak gibi geliyor) çok mutsuz oluyorum . Yediğim çok sevdiğim bir tatlı bile olsa beni mutlu etmiyor . Başarı için sadakat önemli ,kısa ve öz : )
Kızlar selam . Geçen hafta ben de bir silkelenip kendime geleyim diye Dukan Diyetine başladım . Ama bozmaya da o kadar meraklıymışım ki haftasonu bir kaçamak , iki kaçamak derken tahmin edersiniz ki ortada diyet falan kalmadı. 5 gün atak yaptım , sitede baktığım tablomda da 5 gün çıkmıştı. Şimdi ne yapmalıyım sizce , tekrar mı protein ile bir atak yapmalı ve seyire geçmeliyim ? Yumurta haricinde kahvaltılık herhangi bir gıda tüketmiyorum . En büyük sıkıntım bu.Sabaha da tavuk ile başlayamam gari :)
wendy meyvesizlik beni öldürüyor tabiri caizse. İlk günler et/tavuk/balık cazip geliyor ama sonra yemek dahi istemiyorum. 5 gün atak yaptığımda, yulaf kepeğini de yeterli olarak tükettiğim hâlde kabızlık yaşadım..
Bilemiyorum ya
Diyetin güncel hâlini takip edemedim ama meyve ve kuruyemişlerden kendime ödül vererek tekrardan bir diyete gireyim diyorum. İsmen Dukan olmasa da , dikkat etme şeklinde diyelim:) Yoksa öteki türlü ciddi kabızlız , şekeri dinç tutamadığımdan kaçamaklarda fazlalık oluyor .1 yk yulaf kepeği hakkını 1 yk buğday kepeği ile değiştirsen?? bi de sp günlerine bi meyve eklesen? sabah ya da öğleye ama akşama değil.
Diyetin güncel hâlini takip edemedim ama meyve ve kuruyemişlerden kendime ödül vererek tekrardan bir diyete gireyim diyorum. İsmen Dukan olmasa da , dikkat etme şeklinde diyelim:) Yoksa öteki türlü ciddi kabızlız , şekeri dinç tutamadığımdan kaçamaklarda fazlalık oluyor .
Neyi farkettim biliyo musun :) takita tablet tatlandiriciyi günde 8 adet kullanirsam tuvalete yetişmekte zorlaniyorum (genelde geceye doğru bir yada iki kez ..öyle ishal seklinde sabaha kadar değil ) . Denemende fayda var .. yulaf kepeginiyse krep seklinde sabahları yiyorum . Ben diyetten önce bir öğün beslenerek metabolizma Hizimi çok yavaslatmistim.diyetle birlikte hız kazandı çok şükür . Sabahları krep ve peynir yiyorum .istemezsen peyniri ekleme sadece krep ye .sebze günlerinde de yanına domates salatalık eklersin .seyirde bir sp birgün ps olduğu için çok kabizlik olmayacaktır. Özellikle ps günlerinde sabah kalkar kalkmaz kabuklariyla birlikte salatalık yemek ,kahve içmek yada goji Berry meyvesinden bir avuç yemek iyi gelebiliyor .önce birgün arayla sonra hergün wc alışkanlığın düzene giriyor .biraz sabırla halledilemeyecek birşey değil sanıyorum .
Ben alışveriş yapıp tekrardan 2 gün saf protein ile başlayayım , duruma göre de meyve veya başka yıyecekler ile kabızlığı tolere edeyim diyorum. Nasıl yapıyosunuzwendy & Daughter of your father kendinizi liste mi çıkarttınız ?
Bende de kabizlik oluyordu ama artık olmuyor . Alıştı vücut :) ben bir liste çıkarmadım .kafama göre takılıyorum (dukan usulü tabiki ,kurallara uyuyoRum ) mesela meyve yemiyorum . Sebze günlerinde de hergün farklı bir sebze yiyorum . Bu da kabızlığa engel ..aynı sebezler bir süre sonra rutine bağlayınca bide çok protein tuketince kabızlığa sebep oluyordu .bu şekilde çözmüş oldum .bide yulaf kepegi yemediğim gün muhakkak kabız oluyorum .yulaf kepegi önemli .acı çehre izinliydi yanlış hatirlamiyorsam ve goji b. Bunlar da kabızlığa çare .Ben alışveriş yapıp tekrardan 2 gün saf protein ile başlayayım , duruma göre de meyve veya başka yıyecekler ile kabızlığı tolere edeyim diyorum. Nasıl yapıyosunuzwendy & Daughter of your father kendinizi liste mi çıkarttınız ?
MerhabaMerhaba arkadaşlar,
Öncelikle hepinize Allah kolaylık versin. Çok samimi arkadaşım da dukan diyeti ile deli gibi kilo vermeye devam ediyor. Gerçekten dikkate değer, sağlıklı ve kontrollü bir diyet. Ben atak evresi yapıp bırakıyorum, iki kere denedim başaramadım. Valla helal olsun hepinize. Arkadaşım da azmetti, bırakmadı ve dukan diyeti ile 20 kilo verdi. Şimdi de dukan mantığından vazgeçmiyor ve hiç kilo almıyor.
Dukan diyeti yemek tarifleri de aslında oldukça lezzetli fakat ben bir türlü sürekli protein olayına adapte olamıyorum. Et, tavuk, balık yemek güzel ama ben sürekli bu besinleri tüketmeyi de sevmediğimi dukan diyeti yapmaya başlayınca farkettim. Ben baya sulu yemek seviyormuşum. Çorba kritikmiş mesela benim için, ya da yağlı yemekler ve zeytinyağlı sebze yemekleri. Valla beni yanlış anlamayın, millet et bulamaz sen de ne diyorsun diye kızmayın, nolurHerkesin kendine göre derdi var sonuçta. Benim derdim de protein ağırlıklı beslenme düzeni yani dukan diyeti listesi ile uyum sağlayamamak.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Zayıflamak için ne yapabilirim? Nasıl istediğim ideal kiloya ulaşabilirim?
Şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?