kızlar ben bir şey soracağım mesela bazı günler misafir felan oluyor o günleri sebze günü yapıp proteini bir gün kaydırsak yada mesela 2 gün protein yapıp o günü sebze günü yapsak sorun olur mu acaba?? yapmadım ama önümüzde hazırlandığımız bir doğum günü partisi var o gün protein gününe gelecek ama sebze gününe gelse tabağımı güzelce zenginleştirebilirim diye soruyorum
günaydın kızlar
bir sorum olacak:
seyir evresindeki bazı tatlılarda tane damla sakızını havanda dövüp kullanabilir miyiz? şeker yok içinde bildiğim kadarıyla. ee sakız da çiğniyoruz gün içinde. bence bi zararı olmaz gibi görünüyor. gurmenette damla sakızı aroması var ama almasam da evdeki damla sakızını kullansam nolur?
herkese bol -li günler dilerim
herkes gezmelere gitmiş galiba :)
gezsinler bakalım :)
Harbiden ya ne buralar boyle sessiz kalmis anlamadimkiheeey canlanin baharmi carpti hepinizi gelin yazin, anlatin ,sorun bos birakmayin buralari...uzaklastikca hata yaparsiniz gitmeyin bir yerlere sakin
Ben geldiiiiimmmm. 3 günlük Kayseri, Konya, Ürgüp turumuz kazasız belasız halloldu çok şükür. Kazasız belasız derken durumumuzu açıkladım yoksa ben bir evlilik yıldönümü yemeği atlataraktan geldim aranıza çok güzeldi eşim güzel bir sürpriz hazırlamış hoş bir sofra vardı önümde ızgara ağırlıklı olması ve yoğurt eşliğinde sunulması işime geldi açıkcası amaaa yemek sonrası asıl sürpriz güzel bir tabakta önüme sunulunca yapacak hiç bir şey kalmadı bayanlar yemezsem adamın bütün sürprizi bozulacaktı ki ne olduğunu yazmayım canınız çekmesin neyseki o hengamede ancak bir tane buldurabilmiş dağın tepesinde. Erciyes Erciyes olalı böyle kutlama görmedi ama
Evdeyim yoğun geçen tez turum neticesinde sürpriz yıldönümü yemeğim hadi bakalım bu sefer bendensin dedi galiba çok şükür tartım suratımı buruşturmadı hatta hafif bir gülümseme bile yarattı diyebilirim...
günaydın hatunlar internetim düzeldi.dün ve önceki gün gireyim dedim giremedim.ne olduğunu anlıyamadım.hoş internet üzerinden olan tv de 1 gün kapalıydı.neyse şimdi açıldı nihayet.geçen bahsetmiştim doktora gideceğimden sonuçlar temiz çıkmıştı.ama 75 gr şeker içirdiler.bu şekeri vücudum kaç günde attı.neyse sağlıklı olduğumu öğrendim.o el ayak boşalması tansiyon olabilir dedi.1 hafta sabah akşam ölçülecekmişim.neyse bu tahliler için 1 sene bekledim,onuda bir ara yaptırırım.kilomda bir değişim yok.aynıyım.veremedim.ancak almadımda.şuan adetli olmasam ve o şekeri kulanmasaydım daha aşağı olacaktım.neyse olmuşla ölmüşe çare yok benim seyir 1 sene sürecek.ve ben seneye istediğim kiloda olacağım,Allahın izniyle.
yine sitede incin top oynuyor.benden başa kimsecikler yok.nihayet kızım istanbuldan döndü.mayısta stajı başlıyacak kısmetsede ağustos başında iş başı yapar.al işte yazı yazarken yine internet giti.neyse düzeldi .bize 2-3 ay sonra yol görünüyor edirneye doğru.çok yoğun bir haftaydı.nasıl geçti anlamadım.ama bu sene iyi bir tatile ihtiyacım var.eşim istanbul tarafındaki yazlıkk yerlerden kumburgaza gidelim,yakın diyor.adam ne yapsın hem ev taşıyacak belkide emekli olacak,yeni bir yere bizi yerleştirip tayin olacağı yere emekliliğini vermeye gidecekçyoğun bir yaz geçirecek.bu arada beni akdenize memleketime nasıl indirsin.ancak hatunlar ben akdenizden başka denize girmeyi sevmiyorum.deniz bana soğuk ve korkunç geliyor.bu yüzden kaç yere gitsekte anamur antalyadai deniz gibi olmuyor.kendimi tatilde deyil işkencede hisediyorum.aman ne yapayım en azından çocuklar mutlu oluyor.küçük kızı biraz motive etmeli seneye oks ye girecek.bu yüzden ses çıkarmam.şimdi resmen boşluk içerisinde gibiyim.herşey beklemede kız beklemede herifcezim beklemede ikiside sitresini bana döküyor.bende sizle paylaşıyorum.bir süre giremeyince sinir oldum.Allahtan bu diyetimi bozdurmadı.adet olduğumda çok su toplarım hele bugün enyoğun günüm.eksi çıabilirdim.ama olsun.evdekilerede diyet yaptırıyorum.beyaz ekmek almadım tam buğday unuyla onlara ekmek yapıyorum.ya ekmek makinesinde yada tavada pide pek alıştılar diyemem.ancak postamı koydum.en azından bir süre yemek zorundasınız dedim.büyük kız istanbuldan 4 kg alıp gelmiş.küçüğümde 170 cm boya 68 kg yaş daha 12,5 gerçi o bizim gibi deyil çok spor yaptığından hertarafı kas haspamın.hem tenise gidiyor hemde koşuyor.kısa mesafede iyi.bütün sosyal hayatı spor.ablası o yaştayeken bir sürü arkadaşla gezerdi.bu spora gidiyor.aile hekimine götürdüğümde 2 yılda 20 cm boy atıp 20 kg de almış olduğunu söyledi.normal ergenliğe yeni girdi.bu yaz ona çocuk dukan yaptıracağım.geçen sene bir süre yaptırım iyi oldu o sıra yağını kasa çevirdi.büyük kızada yaptırmıştım.yalnızca o beni andırdı galiba yapıyorum diye gizlice yedi.çünkü çukulata yemeden duramaz.hiç kilo veremedi bende ona yemek yapacağım diye heder olmuştum.şuan geldi anneeeeeeeee zayıflamam lazım diye bağrınıp duruyor.spora götürüp tambuğday ekmeği veriyorum.biraz devam etsin bakalım.bu kızlarla uğraşmak zor.
şuan eşimi işe gönderdim sıpalarımda uyuyor.makinede çamaşır bitmiş.sporuma yarım saat var.ben çayımı doldurmuş size yazıyorum.yani kendime ayırdığım en kıymetli 45 dk yaşıyorum.dün pikniğe gittik.her zaman gitiğimiz göl kıyısındaydık.orda az bir yürüyüş yapardık yukarlara pek çıkmazdık.dün çıktık 1 saatlik bir dağ yürüyüşü yaptık.çoban keçileri ve koyunları otlatıyordu.tezek kokuyordu ama çok tatlılardı.öyle masumlarkki biz olunca geçemediler.çoban kıpırdamayın sizden ürkerler dedi.geçmelerini bekledik.arkada 3 keçi kaldı bekledi.ennihayet sürünün gitiini farkedince aceleyle hareket etiler.sağlarına solarına bakkınıyorlar sürü nerde diye.bizi görünce bir telaşlanıp hızlandılar.görmeye deyerdi.mübareler pek masumlar.ve 5 gün önce onlardan birini kestik.insan doğası.pikniktede ondan yedik.bu mevsim kesmeyede hayvan bulamıyorsun.2 yaşında bir erkek keçi bulduk.eti sert etin içinde yağ yok cevresinde var.ben o eten tüketiyorum.keçinin eti aslında çok yağlı olmaz tırmanan bir hayvan olduğu için kaslıdır.neyse ben keçi sütüyle büyümüşüm.eti bana yarar.ama dişim henüz tam yapılmadığı için biraz zor yemek yiyorum.bugün doktorun işini bitirmesini umuyorum.şişlerden eşim fazla pişirdi evdede yiyebileyim diye.geçen tavuğuda öyle yapmıştı güzel olmuştu.Allah herese bu lezetleri tatma ve yeme imanı versin diyorum.
neyse dukan güzeleri ben şu çamaşırımı asayım balkonuma ,sonrada giyinip sporuma gideyeyim.dün resmi tatil olduğu için spor yoktu bu gün umarım vardır.hoca var demişti.hemde plates var.platesi seviyorum.sporda çok zıplamayı sevmiyorum.yoksa hoca saatlerce yer hareeti yaptırsın yaparım 1000 tane meki çektirsin çekerim ama hoplamayı sevmiyorum.malum hopladıkça birtakım yerlerimizde hoplayıp acıyor.ama hoca mecbur diyor ne yapalım yapıyoruz.şimdilik hoşçakalın.
Lisacığımmmmm
kayıplara karıştığımı biliyorum
sizde kafamın allak bullak olduğunu biliyorsunuz
hala kendime gelmiş değilim
72 ile ara verdiğim dukan yolculuğuma 1,5 ay sonunda bugün 75 i görerek yeniden başlama kararı verdim
acilen şu 5 rakamından kurtulmam lazım
lisacığım siz olmadan ben bunu başaramam
sanırım siz güçlendirmeye geçtiniz
umarım bende o günleri görürüm
Al benden de o kadar
74 le sıkıca dukana sarılıyorum bugün itibariyle....
Donbulumgünaydın hatunlar internetim düzeldi.dün ve önceki gün gireyim dedim giremedim.ne olduğunu anlıyamadım.hoş internet üzerinden olan tv de 1 gün kapalıydı.neyse şimdi açıldı nihayet.geçen bahsetmiştim doktora gideceğimden sonuçlar temiz çıkmıştı.ama 75 gr şeker içirdiler.bu şekeri vücudum kaç günde attı.neyse sağlıklı olduğumu öğrendim.o el ayak boşalması tansiyon olabilir dedi.1 hafta sabah akşam ölçülecekmişim.neyse bu tahliler için 1 sene bekledim,onuda bir ara yaptırırım.kilomda bir değişim yok.aynıyım.veremedim.ancak almadımda.şuan adetli olmasam ve o şekeri kulanmasaydım daha aşağı olacaktım.neyse olmuşla ölmüşe çare yok benim seyir 1 sene sürecek.ve ben seneye istediğim kiloda olacağım,Allahın izniyle.
Mmm mangali cok severim.. Burda havalar bi düzelmedi ki, söyle güzel bir mangal yapsak! Neyse, sen bizim yerimize yemissinşuan eşimi işe gönderdim sıpalarımda uyuyor.makinede çamaşır bitmiş.sporuma yarım saat var.ben çayımı doldurmuş size yazıyorum.yani kendime ayırdığım en kıymetli 45 dk yaşıyorum.dün pikniğe gittik.her zaman gitiğimiz göl kıyısındaydık.orda az bir yürüyüş yapardık yukarlara pek çıkmazdık.dün çıktık 1 saatlik bir dağ yürüyüşü yaptık.çoban keçileri ve koyunları otlatıyordu.tezek kokuyordu ama çok tatlılardı.öyle masumlarkki biz olunca geçemediler.çoban kıpırdamayın sizden ürkerler dedi.geçmelerini bekledik.arkada 3 keçi kaldı bekledi.ennihayet sürünün gitiini farkedince aceleyle hareket etiler.sağlarına solarına bakkınıyorlar sürü nerde diye.bizi görünce bir telaşlanıp hızlandılar.görmeye deyerdi.mübareler pek masumlar.ve 5 gün önce onlardan birini kestik.insan doğası.pikniktede ondan yedik.bu mevsim kesmeyede hayvan bulamıyorsun.2 yaşında bir erkek keçi bulduk.eti sert etin içinde yağ yok cevresinde var.ben o eten tüketiyorum.keçinin eti aslında çok yağlı olmaz tırmanan bir hayvan olduğu için kaslıdır.neyse ben keçi sütüyle büyümüşüm.eti bana yarar.ama dişim henüz tam yapılmadığı için biraz zor yemek yiyorum.bugün doktorun işini bitirmesini umuyorum.şişlerden eşim fazla pişirdi evdede yiyebileyim diye.geçen tavuğuda öyle yapmıştı güzel olmuştu.Allah herese bu lezetleri tatma ve yeme imanı versin diyorum.
sabah kahvaltım sade kahve:)iyiki çayı kahveyi seviyorum ve zaten şekersiz içiyordum sorunum yok o konuda regl döneminde olmama rağmen krizler gelmedi bana bı kaç gundur sıcak suya dadandım hoşuma bile gitmeye başladı artık:)ya şöyle kolay kolay tarifleri bi paylaşın gözünüzü seveyim:))
Soğuk su sadece metabolizmayı canlı tutmak için. Ancak soğuk su içince insanın midesine oturuyo. Sıcak su hiç öyle mi? İnsanın midesini, bağırsaklarını yumuşatıyo. Soğuk su içip mide ağrısı çekeceğime, sıcak su içip kendimi rahatlatırım. Neymiş metabolizma çalışsınmış. Yarım saat fazla yürürüm yine soğuk su içmem. Ben böyle düşünüyorum şahsen.
ama iste soz konusu kilo vermek olunca o ekstradan harcanacak 100 kalori bile insana cazip geliyor.soyle yapalim yazin soguk sulari icelim kisin ise sicak melonumu ve seni operim
Ben geldiiiiimmmm. 3 günlük Kayseri, Konya, Ürgüp turumuz kazasız belasız halloldu çok şükür. Kazasız belasız derken durumumuzu açıkladım yoksa ben bir evlilik yıldönümü yemeği atlataraktan geldim aranıza çok güzeldi eşim güzel bir sürpriz hazırlamış hoş bir sofra vardı önümde ızgara ağırlıklı olması ve yoğurt eşliğinde sunulması işime geldi açıkcası amaaa yemek sonrası asıl sürpriz güzel bir tabakta önüme sunulunca yapacak hiç bir şey kalmadı bayanlar yemezsem adamın bütün sürprizi bozulacaktı ki ne olduğunu yazmayım canınız çekmesin neyseki o hengamede ancak bir tane buldurabilmiş dağın tepesinde. Erciyes Erciyes olalı böyle kutlama görmedi ama
Evdeyim yoğun geçen tez turum neticesinde sürpriz yıldönümü yemeğim hadi bakalım bu sefer bendensin dedi galiba çok şükür tartım suratımı buruşturmadı hatta hafif bir gülümseme bile yarattı diyebilirim...
Lisacığımmmmm
kayıplara karıştığımı biliyorum
sizde kafamın allak bullak olduğunu biliyorsunuz
hala kendime gelmiş değilim
72 ile ara verdiğim dukan yolculuğuma 1,5 ay sonunda bugün 75 i görerek yeniden başlama kararı verdim
acilen şu 5 rakamından kurtulmam lazım
lisacığım siz olmadan ben bunu başaramam
sanırım siz güçlendirmeye geçtiniz
umarım bende o günleri görürüm