Canim harbiden merak ettim seni, sanki kayiplara karistin! Gizli sekerin vs cikmamasina sevindim, bundan sonra metabolizmani neler hizlandiriyor, neler yavaslatiyor bunlari gözlemlemeye calis canim.. Hizlanacaksin, bak görmerhaba hatunlar benim bilgisayarımdamı bir sorun var yoksa sitedemi bir sorun var anlamadım.sabahtan beri girmeye çalışıyorum giremedim.şimdi ennihayet girebildim.dün dişdoktoru ve gün bugün dahiliye gidip muayene derken süründüm durdum.gizli şeker testi yaptırdım.75 gr şeker yüklediler.sınırı 2 puan geçmiş doktor birşey olmaz dedi.kolestrol ve bir iki anlamadığım değerde yüksek çıktı ancak doktor turp gibisin dedi.yani diyete devam .kilo verememin nedeni şeker deyilmiş.çok şükür.demekki artık bünye direndikçe direniyor.ama metebolizmayı mafetmişim.hiçbir hastalığım yok ama metebolizmayı dağıtmışım.nasıl toplıyacağım bilmeme.
Birakmadan doktornla görüs canim, en azindan dogru tesis koyar.. Bagirsak cayi/ilaci felan kullaniyormusun?merhaba kizlar sizlere cok acil bi seyler sormam gerek, deneyim var o arada giriyorum azicik.
simdi biz dukan a esimle beraber baslamistik, o hedef kilosuna ulasti ve guclendirmeye gecti
lakin benim kilom nerdeyse 4-5 haftadir ayni.
bir de bunun ustune cok ilginc bi problem yasamaya basladim,
nasil soylenir bileiyorum cok ayip ama, sormam lazim,
smdi buyuk abdest yapiyoruz ya, normalde kahveregi olmasi lazim.
benim zaten cok zorlaniyorum yapamiyorum, yapinca da cok az minik bi sey cikiyor,
cok bi kac gundur, acik kahverengi ve hatta bi kac defa beyaz oldu.
cok sasirdim hayatimda ilk defa goruyorum yani.
mantar enfeksiyonu filan mi diye dusundum ama hic kasinti filan hicbisey yok.
biraz internetten baktim, Allah korusun vucuduma zarar veriyorum diye cok korktum.
simdi esim de ya guclendirmeye gecmemi ya da baska weight watchers gibi baska bi diyete gecmemis istiyor.
saglikla alakali bi sey olmasa ben ins souna kadar gitmek istiyordum.
bugun kahvalti da yulaf kepegi yemedim mesela, 2 dilim tam tahilli yedim.
yani guclendirme gibi oldu galiba benimki,
napicam ben yaa? benim gibi olan biri var mi acaba???:26:
merhaba kizlar sizlere cok acil bi seyler sormam gerek, deneyim var o arada giriyorum azicik.
simdi biz dukan a esimle beraber baslamistik, o hedef kilosuna ulasti ve guclendirmeye gecti
lakin benim kilom nerdeyse 4-5 haftadir ayni.
bir de bunun ustune cok ilginc bi problem yasamaya basladim,
nasil soylenir bileiyorum cok ayip ama, sormam lazim,
smdi buyuk abdest yapiyoruz ya, normalde kahveregi olmasi lazim.
benim zaten cok zorlaniyorum yapamiyorum, yapinca da cok az minik bi sey cikiyor,
cok bi kac gundur, acik kahverengi ve hatta bi kac defa beyaz oldu.
cok sasirdim hayatimda ilk defa goruyorum yani.
mantar enfeksiyonu filan mi diye dusundum ama hic kasinti filan hicbisey yok.
biraz internetten baktim, Allah korusun vucuduma zarar veriyorum diye cok korktum.
simdi esim de ya guclendirmeye gecmemi ya da baska weight watchers gibi baska bi diyete gecmemis istiyor.
saglikla alakali bi sey olmasa ben ins souna kadar gitmek istiyordum.
bugun kahvalti da yulaf kepegi yemedim mesela, 2 dilim tam tahilli yedim.
yani guclendirme gibi oldu galiba benimki,
napicam ben yaa? benim gibi olan biri var mi acaba???:26:
olleeeeeyyy canımmmm güçlendirmeye geçmiiiiş. Hem senin adına hedefine ulaşman adına ve hayallerin adına çok sevindim hemde güçlendirmeye benden önce canımcımlarımdan biri geçtiği için kendi adıma çok sevindim hani her ne zaman takılırsam gece gündüzzz lisaaaaaa nerdesin diye sormalarımın ardı arkası kesilmeyecek onu bil tabi winnie aynen senin içinde geçerli bunlar.
Bekle benim son 3 kilo diyorum veeeee sabah sabah yine eksi çıktığımın tüyosunu veriyorummmm
Sagol arkadasimben 170 boyundayim 60 kilo ile 38 beden giyiyorum.Aslina bakarsan benim ideal kilom 55 bence cunku kendimi ben 55 ile cok cok iyi hissediyorum.Dukan bana 62 onerdi bu arada.Ben hamilelik dusundugum icin bu kez 60 ta birakmaya ve yeni bir gebelik sonrasi ikinci dukan hakkimda 55 olmaya karar verdim.valla ben eskiden bir yazi yazmistim dukan in bana kazandirdiklari diye ve ordada yazdigim gibi cok sey kazandirdi hayatima.
-ben su icmezdim su icmeyi aliskanlik haline getirdim
-yeme duzenim yoktu gunde sadece 1 ogunle ki oda aksam yasardim.duzenli yeme aliskanligi kazandim
-tuzsuz bir hayat dusunemezdim tuzsuz beslenmeye basladim(vucudumda gram selulut kalmadi)
-yemeklere yag cok kullanirdim simdi esimin yemekleride dahil yaptigim yemekler az yagli ve zeytinyagli
-sporun hayatimdaki onemini kavradim birkez daha ve sadece kilo vermek icin degil saglikli zinde olmak icinde hep hayatimda olmasina karar verdim
-tukettigim ve bende zayiflamami engelleyici seyleri ogrendim..hergun 3-5 tukettigim nescafenin bana yaramadigini mesela...
-kendime guvenimi yeniden kazandim artik daha mutlu aynalarla yeniden daha barisigim
-ve sizleri kazandim
hepimiz elimizde olmayan cesitli sebeplerle kilo aliriz.Kilo alipta ben mutluyum diyen nadir insan vardir sanirim..bircok diyet arastirir bize en uygun olanini secmeye calisiriz bazen deneriz ama sonunu getiremeyiz.DFoiyet yapacak kisinin kesin kararli olmasi cok cok onemli ve hepimizin kesin karar verdigimiz artik yeter dedigi bir an mutlaka oluyor bazen erken iuyaniyoruz bazen gec.ama onemli olan farkina varmak.Dukan bana cok kolay gedli hic zorlanmadan keyifle kilolarimi verdim.hepte sunu soyledim 'ben diyet yapmiyorum bu benim yeni beslenme bicimim'....dukandiyetinde cok can SIKICI noktalarda oluyor tabiki ben bile bu yuzden birakacaktim o noktaya gelmistim ama eski arkadaslar vazgecirdi beni iyikide dinlemisim onlari.duraklama cok kotu etkiliyor insani haftalarca kilo verememek yoruyor insani ama hepimizin bir kilit noktasi var onu kirabilmek cok onemli burdada sabirli olmak vazgecmemek gerekiyor.bir diger konu ise birgun + birgun - len kilolar inanilmaz degisken ve sinir bozucu.hel eilk baslarda hergun tartilirken cikan dengesiz rakamlar bayagi sinir ediyordu ama surekli tartilmayi birakip haftada birkez tartiilmak daha iyi olmustu bu degiskenligi gormemek adina.sonra cok hassas bir diyet asla kacamagi affetmiyor ya duraklatiyor yada kacamak sonu gelmeyen kacamaklara surukluyor..
canim onerilerim ise oldukca basit zaten kitapta hersey oldukca acik anlatilmis ya kitaba,diyete oldugu gibi bagli kalinmali
onerilen su miktari gercekten dikkat etmek gerekiyor ozellikle diyetin yanetkilerini en aza indirgemek icin
gunde mutlaka 3 fincan yesil cay
vee eger vaktiniz varsa mutlaka ve mutlaka spor..
birde ben cok fazla sinirli izinli tuketmemeye calistim ozellikle saf protein gunlerinde.sansima cok fazla tatlilarla aram olmadigindan ilk baslangic disinda tatli krizi yasamadim..
cok karistirmaya gerek yok baska birseylerle bu diyet dogru uygulandigi surece ise yaramamasi diye bir sey asla yok...
Cok tesekkur ederim arkadasimgercekten cok keyifli canim aslinda 55 olsaydim daha bir yeniden dogus olacaktida oda artik ikinci dukana
herseyi herkes destekleyecek diye birsey yok canim.yada bunlar bu sekilde karaladilar diye bu ,bu diyeti kotu yapmaz.bu isten cani yanan ,kazanclari riske girende bir suru insan oldu.soylenenlerde dogruluk payi var ama tamami ile degil..bizde o yuzden israrla su cok onemli mutlaka olmali diyoruz,multivitamin destegi ve gunluk 1 kasikta olsa yag hakki onemli..birde sebze gunlerinde zengin sebzeleri tuketmek onemli...
Canim harbiden merak ettim seni, sanki kayiplara karistin! Gizli sekerin vs cikmamasina sevindim, bundan sonra metabolizmani neler hizlandiriyor, neler yavaslatiyor bunlari gözlemlemeye calis canim.. Hizlanacaksin, bak gör
Birakmadan doktornla görüs canim, en azindan dogru tesis koyar.. Bagirsak cayi/ilaci felan kullaniyormusun?
bende birkaç kez öyle çok acık renk gördüm. benim kabızlık sorunumda var zaten bitki çayları içmeye başlayınca normal olmadığı için farkedemedim. ama diyetimizle ilgili olduğunu düşündüm bende.:44:
selam dukkancanlar :)
geçen kafama birşey takıldı ben diyet ile 7 kg verdim şuana kadar göbek ve popo bölgemdeki yağlar gitti fakat yüzüm aynı(iyi birşey tabiki) sizdede bu şekildemi acaba, yorumuma göre protein olarak beslendiğimiz için böyle
3.gün de gitti:))) Yalnız 1/2 bardak süt içmeme rağmen bağırsaklarım bozuldu(( 1-1,5 yulaf kepeği katıp içiyorum... nasıl oldu bu yahu? ben dukana başlamadan önce 1 koca bardak süt içerdim her gün... bir de ben seyir dönemini nasıl yapsam bilemedim yaaa... şimdi uygulama yöntemlerini okudum da 5/5 mi 1/1 mi 2/5 mi 2/0 mı nasıl olcek bacılarrr yardım istiyom:))
yuzun degismez umarim ama eger verilecek kilon fazla olunca sona yaklastikca suzuluyor yuzun en azindan bende oyle oldu son 5 kiloda falan yuzum degisti...
Yulaf kepegini sute katma bence ekmek olarak tuketmeyi dene derim.kitabi okuduysan ordada bahsediyor uygulanis sekillerinden.2/7 kilo fazlasi az olanlaradir yani 5 kilo gibi ,2/0 daha cok bolgesel sorunlu olan kisilere selulit problemine...bizim uyguladigimiz seyir evresindeki 1/1 yada 5/5 dir.ikiside ayni sonucu veriyor lakin gerek dukanin onerdigi gerekse burda cogunlugumuzun uyguladigi 1/1...Cunku 5/5 bir sure sonra SIKICI olabiliyor ve rejimden uzaklasmana sebep olabilir diyor...simdi iki secenegin var sadece 1/1 yada 5/5 karar senin onerim 1/1
yuzun degismez umarim ama eger verilecek kilon fazla olunca sona yaklastikca suzuluyor yuzun en azindan bende oyle oldu son 5 kiloda falan yuzum degisti...
Yulaf kepegini sute katma bence ekmek olarak tuketmeyi dene derim.kitabi okuduysan ordada bahsediyor uygulanis sekillerinden.2/7 kilo fazlasi az olanlaradir yani 5 kilo gibi ,2/0 daha cok bolgesel sorunlu olan kisilere selulit problemine...bizim uyguladigimiz seyir evresindeki 1/1 yada 5/5 dir.ikiside ayni sonucu veriyor lakin gerek dukanin onerdigi gerekse burda cogunlugumuzun uyguladigi 1/1...Cunku 5/5 bir sure sonra SIKICI olabiliyor ve rejimden uzaklasmana sebep olabilir diyor...simdi iki secenegin var sadece 1/1 yada 5/5 karar senin onerim 1/1
İyi geceler...Bende bu diyete başlamak istiyorum atak dönemi 3 gün gösteriyor ve sadece 0,800 gr zayıflayacağımı söylüyor..Bu diyeti yapıpta yoğum saç dökülmesi yaşayan oldu mu?...Birde bu 3 gün boyunca ne yememiz gerekiyor...Yani kahvaltıda sadece yumurta ve peynirmi? bi zahmet yardım etseniz?
selam dukkancanlar :)
geçen kafama birşey takıldı ben diyet ile 7 kg verdim şuana kadar göbek ve popo bölgemdeki yağlar gitti fakat yüzüm aynı(iyi birşey tabiki) sizdede bu şekildemi acaba, yorumuma göre protein olarak beslendiğimiz için böyle
İyi geceler...Bende bu diyete başlamak istiyorum atak dönemi 3 gün gösteriyor ve sadece 0,800 gr zayıflayacağımı söylüyor..Bu diyeti yapıpta yoğum saç dökülmesi yaşayan oldu mu?...Birde bu 3 gün boyunca ne yememiz gerekiyor...Yani kahvaltıda sadece yumurta ve peynirmi? bi zahmet yardım etseniz?