Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın kızlarr :)

Bugüne enerjik başladım çünküü sabah 38 beden olan takım elbisemin eteğini ve pantolonunu denedim oldu

Hava güzel olduğu için etek giymekte karar kıldım

inanamadım yaa çok mutluyum nasıl bir duygu anlatamam

Gunaydin Kizlar

Hepinize bol - li gunler olsun insallah

Dely gelmedi ve hicbir zaman boyle yapmamisti,simdi ciddi ciddi endiselenmeye basladim:26::26:

Tebrik ederim süperrrr! Darısı başımıza

Tesekkur ederim canimevet umarim sizlerde ulasirsiniz hedeflerinize tez vakitte

gunaydin lisaa ve diger dukancan arkadaslariimm
lisacim bu sabah uyandigimda aklima hemen sen geldin ve tekrar tekrar sevindim.sanki kendim kilo vermisim gibi hissettim.
sanki yeni halimle gune uyanan bendim
sonra lavaboya gidip yuzumu yikadim ve kendime baktim aynada.acaba giden 4 kilodan sonra kalan 8 kilo da hemencecik gidermi diye dusundum.
sonra yine sen geldin aklima.lisa yapti,o basardi ,onun onerilerini hep uygularsam ben de yapabilirim dedim kendi kendime.ne yazikki 2 gundur hala kabizligim gecmedi.ustelik dun 3 litreden fazla su + yesil cay ve form caylari ictigim halde.
imkansiz oldugunu bildigim halde tartiya ciktim.tabi + gordum 600 gr.ama karnim $i$ durumda.bagirsaklarim durdu.ilk gunlerde karnimdan sesler gelirdi hep.calistigini ben duyardim resmen,ama 4 gundur,yani seyire basladigimdan beri gitti o sesler.tik yok.
kendimi baya kotu hissettim.ayrica ben tam atak evresinde adet oncesindeydim ve o kadar kolay gittiki 4 gunde 4 kilo anlatamam.ee simdi reglim de bitti ama veremioyorum.
az once senin yazini okudum ve moralimi bozmadan aynen kacamaksiz bir sekilde devam etmenin ne kadar onemli oldugunu dusundum.yardimin,destegin,icin tesekkurler,
buradaki butun arkadaslar birbirine destek icin var.yoksa herkes bikac basarili olmus kisinin deneyimlerini okuyup sessizce cikip gitmesini de bilir ama yazmak,paylasmak cok onemli.yanlisliklarimizi gormek,birdaha yapmamak icin ugrasmak bile guuzel.insallah ben ve bu aralar duraklama yasayan diger arkadaslarim da bu sureci kolayca atlatiriz.sabirlar diliyorum.

Son düzenleme:

tebrikler arkadasim, masallah
insallah butun istedigin kiyafetlerin icine cuuuuppp diye girersin artik.

canım benim bende kabızlık çekerdim normaldede tabiki dukan dahada etkiledi,ben şöyle yapıyorum,şu an da yapıyorum elimde 1 kupa içinde sinameki olan bitkisel form çayı,bunu sabahları aç karnına içiyorum genelde saf protein gününmde içiyorum,iyi geliyor,çok uzarsada bir tane musil tarzı hap atıyorum ağzıma,1 kere yaptım gerçi oda atakta,sonra çaylar benim kurtarıcım oldu,yemeklerden öncede bol su iç,vede yeşilçay,geçmiş olsun

tebrikler arkadasim, masallah
insallah butun istedigin kiyafetlerin icine cuuuuppp diye girersin artik.

inşallah canım yaa 74kg idim 3 ay önce zor bela 2 kg verip 72ile dukana başladım bugün olan pantolonumda bi karış açık kalıyordu
Hedefim 27 beden kotum var onun içine girmek maviden almıştım kaç senedir duruyor

Günaydınlar regl döneminde olduğum için +8 çıkmıştım. Ama dünden bugüne reglin 3 gününde -4 :) çok şükür

Günaydın kızlar inşallah çoook güzel bir gün olur hepimiz içinn

Ben düne göre baya eksilerdeyim.. Perşembe artı çıkmak gibi bir şey bende de başladı..

Neyse, ne olursa olsun artık eski winnie değilim.. Tıngır mıngır da olsa, duraklasam da yılmak yok dukana devaamm..

Bu arada Delycik nerelerde acaba :26: Umarım iyidir.. :18: İşleri yoğundur diye düşünüyorum ama bilemedim..

Bu sabah tartildigimda 57.500 gordum yani bir gunde -400 uzun bir duraklamadan sonra hizlica gidiyor kilolar Nazar
Bu arada evdeki tarti bozuldu naapsin garibim sabah aksam uztunden inmedim. Hemen yenisini hatta bir tanaede yedek almak lazim
88
Bu gun sebze+protein gunum sizinle menumu paylasmak isretim
Kalkar kalkmaz 1 avuc gojy berry ve 2 bardak su (bagarsaklarim hemen calisti)
Kahvalti : 1 yk yulaf kepegi ile yapilmis galeta
1 haslanmis yumurta, domates salatalik, light beyaz peynir ve sekersiz cay

Oglen : Somon baligi ve yogurt

Aksam : Kiymali taze fasulye

Gun boyu 2 fincan yesil cay,ve en az 2 lt su
bir kasik yulaf kepegi hakkim daha var onuda helva olarak tuketmeyi dusunuyorum

Lisabella sana bir soru sormak istiyorum, kitapta bahsi gecen soslarda kullanabilecegimiz 1 kasik bitkisel yag derken parafin yagindan bahsediyor , cunuku 81.sayfada soyle diyor
Butun yaglar yasaktir. Kalp ve damar icin yararli oldugu dogrulanmis olsa da, zeytinyaginin da bir yag oldugunu ve saf protein rejiminde yeri olmadigini unutmayin. Onun yerine, yemek pisirmekte kullanilmamak kosuluyla, yalnizca sirkeli soslari hazirlamakta parafin yagina izin vardir..... diyorr
Altta yayincinin notu var, tamam ama o da herhangi bir bitkisel yagi cok az kullanin diyor.... Bence bu aycicek, misirozu vs.olabilir
ama zeytinyagi olmamali cunku Dukan ismini ozellikle yazmis ve saf protein diyetinde ozllikle yeri yoktur demis.
Ben burda forumlari okurken bazi arkadaslarin gunluk 1 yk zeytinyagi hakkimiz var yazdiklarini goruyorum.
Benim kitaptan anladigim zeytinyagi bitksel yaglar kategorisinde degil ve her ne yag kullaniliyorsa cok az deniyor bu da 1 yemek kasigi olmamali

Butun bunlarin isiginda her gun 1 yk zeytinyagi tuketmis ve diyetini basariyla devam ettiren arkadaslar varsa bunu da bilmek iyi olur
o zaman bosuna kendimizi bu kadar strese sokmayiz, 1 yk da olsa sebzeleri pisirirken veya salataya koymak icin zeytinyagi harika bir tat, kendimi bundan mahrum etmek istemem.

Bu konuyu aydinliga kavustursak ben cooook rahat edicem
Lutfen fikirlerinizi paylasin
Sevgiler

kızlar merhaba bende yarın baslıcam ıns ama bu yulaf kepeği nedır ben anlamadım yulaf kepeği unmudur nedır bı bılen acıklama yazsın nerden bula bılırım

Günaydın kızlarrr...
persembe sonrası -100 gr la basladık hadi bakalım az çok gitsinde yeterki eksiye gitsin

kızlar merhaba bende yarın baslıcam ıns ama bu yulaf kepeği nedır ben anlamadım yulaf kepeği unmudur nedır bı bılen acıklama yazsın nerden bula bılırım

Öncelikle aramıza hoş geldin.

Yulaf kepeği un değil yulafın dışındaki kabuktur..
Yulaf Kepeğinin yararları diye google da aratırsan birçok sonuca ulaşabilirsin. Bu diyette kullanmamızın nedeni SP günlerinde vücudun ihtiyacı olan karbonhidratı sağlamak ve kabızlığı bir nebzede olsa önlemektir. Kepek su ile alındığında şişiyor ve uzun süre tok kalmamıza da yardım ediyor..

Büyük marketlerden ve aktarlardan bulabilirsin..

Canım bendede aynı sorun vardı bana açlık otu dıye bırsey onerdı arkadaşım ben kullanıyorum memnun da kaldım tavsiye ederim

olleeeeeyyy canımmmm güçlendirmeye geçmiiiiş. Hem senin adına hedefine ulaşman adına ve hayallerin adına çok sevindim hemde güçlendirmeye benden önce canımcımlarımdan biri geçtiği için kendi adıma çok sevindim hani her ne zaman takılırsam gece gündüzzz lisaaaaaa nerdesin diye sormalarımın ardı arkası kesilmeyecek onu bil tabi winnie aynen senin içinde geçerli bunlar.

Bekle benim son 3 kilo diyorum veeeee sabah sabah yine eksi çıktığımın tüyosunu veriyorummmm

aramıza hoşgeldin diyelim o zaman. marketlerde bulabilirsin canım. istersen google da yaz resimlerini görürsün nasıl bir ürün alacağını önden görmüş olursun ona göre ararsın.
büyük marketlerde bulamazsan internetten de sipariş verebiliyormuşsun. ama bence senin yulaf kepeğinden önce kitabı alman lazım. onunda siparişini ver vakit kaybetmeden.

Sor kuzum sorr Valla her diyette olduğu gibi dukanda da takipte kalmak çok önemlii..

Aman sürüden ayrılmayın, sonra kurt kapar vallaa

Bu arada eksiler için tebriklerrr

Mrb arkadaşlar, bugun cok mutluyum çünkü güne eksilerle uyandım. Bu hafta yaptığım nar şerbetine bağlıyorum bu sonucu:) yaklasık iki haftadır aynı kilodaydım ama sabah -500 çıktım. Guncel kilom 83.500:) sizlere sormak istediğim birşey var, bu nar şerbetini ne kadar sıklıkla tüketebiliyoruz, sınır varmı? Lütfen bilgi verebilirseniz sevinirim.

ayyy evet yaa ben de öğrenmek istiyorum bu nar şerbetini. nedir nasıl yapılır tarifini verebilir misiniz acaba? bi de ne kadar tüketebiliyoruz? ben sürekli zero kola içiyorum onun yerine alternatif olur en azından. mesela dün akşam dayanamadım 1 avuç nar tanesi yedim. çoook güzeldi meyveyi çok özledim yaaaaa

bir sorum daha olacak çilek ve kivi de tüketebiliyor muyuz? evetse gün içinde ne kadar?

dukan duayenleri, sorularımı cevaplar mısınıııızzz? :26:

Ben günde iki fincan yeşil çay tüketiyorum içinede birer tutam nar çiçeği koyuyorum. benim ölçüm yok açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…