Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ayyy evet yaa ben de öğrenmek istiyorum bu nar şerbetini. nedir nasıl yapılır tarifini verebilir misiniz acaba? bi de ne kadar tüketebiliyoruz? ben sürekli zero kola içiyorum onun yerine alternatif olur en azından. mesela dün akşam dayanamadım 1 avuç nar tanesi yedim. çoook güzeldi meyveyi çok özledim yaaaaa :KK43:

bir sorum daha olacak çilek ve kivi de tüketebiliyor muyuz? evetse gün içinde ne kadar?

dukan duayenleri, sorularımı cevaplar mısınıııızzz? :26:

atak ve seyir döneminde meyve yok. goji bery var sadece o da protein günlerinde 1 kaşık. ps günlerinde 2 kaşıkla sınırlı

geçen seneki şortlarımı denedim az önce. doldurup taşırdığım şortlarımın kimisi tam oldu kimisi hafiften bol geldi. yeeeyy :KK76::KK76::KK76:

Mrb arkadaşlar, bugun cok mutluyum çünkü güne eksilerle uyandım. Bu hafta yaptığım nar şerbetine bağlıyorum bu sonucu:) yaklasık iki haftadır aynı kilodaydım ama sabah -500 çıktım. Guncel kilom 83.500:) sizlere sormak istediğim birşey var, bu nar şerbetini ne kadar sıklıkla tüketebiliyoruz, sınır varmı? Lütfen bilgi verebilirseniz sevinirim.

Canım nar şerbeti sadece duraklamaları kırmak için uygulanıyor..
Ve bildiğim kadarı ile bir hafta-10 günlük kullanımdan sonra bir 10 gün ara vermek gerekiyor..

ayyy evet yaa ben de öğrenmek istiyorum bu nar şerbetini. nedir nasıl yapılır tarifini verebilir misiniz acaba? bi de ne kadar tüketebiliyoruz? ben sürekli zero kola içiyorum onun yerine alternatif olur en azından. mesela dün akşam dayanamadım 1 avuç nar tanesi yedim. çoook güzeldi meyveyi çok özledim yaaaaa :KK43:

bir sorum daha olacak çilek ve kivi de tüketebiliyor muyuz? evetse gün içinde ne kadar?

Nar Şerbeti:
1 kaşık hibisküs
1 kaşık yeşil çay
1 kaşık kuşburnu

3'ünü karıştırıp kaynatıyoruz ve 1 litre suya ekleyerek gün içinde yeşil çay hakkımız yerine tüketiyoruz.

Bu arada zero cola son güncellemelerde 1 kutu yerine 1 bardak tüketilecek diye değiştirildi..
Fazla tüketmemeni tavsiye edebilirim sadece..

Meyve yasak canım biliyorsun değil mi? :18:

Çilek ve Kivi de güncellemeler içinde geçiyor..
Ancak sadece çok canım meyve isterse 2-3 çilek yada 1 kivi şeklinde..
Ve PS günlerinde tüketilebiliyor..
Yine de duraklama yapabileceği için ayda 1 yada 2 den fazla tüketilmemeli..

Bunun yerine sana Gojiberry önerebilirim..

Sevgiler :KK16:

verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Ben nette araştırdım birşey bulamadım ne kadar içilmesi gerektiği konusunda. o yüzden bu hafta iki kere yapmıştım. tarifi, 1 kaşık yeşilçay, 1 kaşık nar çiçeği, 1 kabuk tarçın, 2 kuşburnu, 1 litre kaynatılmış su. Demleme usulüyle hepsini 5 dk demledim daha sonra acılaşmaması için malzemeleri içinden çıkardım (ben çay demleme poşetinin içine koyuyorum malzemeleri sonra poşeti alıp atıyorum süzdürmekten daha pratik oluyo), termosa koyup gün içinde tükettim.
Meyve konusuna gelince seyir evresinde bütün meyveler yasak canım kitaba göre.

öncelikle şunu söylemek istiyorumki şimdi yazacaklarımdan dolayı hiç kimse kırılmasın. çünkü niyetim kimseyi üzmek ve kırmak değil. sonuçta hepimiz burada aynı amaç için aynı yollardan geçecerek birbirimize destek olmaya çalışıyoruz.
fakat; şunu çok merak ediyorum buradaki herkes kitabı okudu mu? kitabı okumayanlar var tahminlerime göre. onların derhal kitabı okumalarını tavsiye ediyorum. çünkü moralinizin bozulduğu zamanlarda bile kitaba baktığınıda tekrar motive oluyorsunuz. duraklamalarınızın falan gayet normal olduğunu ama bunun geçeceğini bilmeniz gibi ..
neden bunları söyledim ??
arkadaşlar burada meyve isimleri falan zikrediyorsunuz ya ben kendimden geçiyorum diyebilirim. zaten normalde pisboğaz biriyim. o dediklerinizden bir kilo verin önüme hiç acımam yani..
ama bu yola baş koydum. tıpkı sizler gibi... daha önce diyetini yarım bırakmış ve son şansını deneyen biri olarak aynı hataya düşmek istemiyorum. kitabı okuyan zaten meyvenin yasak olduğunu bilir... sizleri bilmiyorum ama ben etkileniyorum gerçekten... o yüzden önce dukanın şartlarını öğrenme yoluna gidelim bence..
dediğim gibi kimseyi kırmak değil amacım...

Canım nar şerbeti sadece duraklamaları kırmak için uygulanıyor..
Ve bildiğim kadarı ile bir hafta-10 günlük kullanımdan sonra bir 10 gün ara vermek gerekiyor..

Nar Şerbeti:
1 kaşık hibisküs
1 kaşık yeşil çay
1 kaşık kuşburnu

3'ünü karıştırıp kaynatıyoruz ve 1 litre suya ekleyerek gün içinde yeşil çay hakkımız yerine tüketiyoruz.

Bu arada zero cola son güncellemelerde 1 kutu yerine 1 bardak tüketilecek diye değiştirildi..
Fazla tüketmemeni tavsiye edebilirim sadece..

Meyve yasak canım biliyorsun değil mi? :18:

Çilek ve Kivi de güncellemeler içinde geçiyor..
Ancak sadece çok canım meyve isterse 2-3 çilek yada 1 kivi şeklinde..
Ve PS günlerinde tüketilebiliyor..
Yine de duraklama yapabileceği için ayda 1 yada 2 den fazla tüketilmemeli..

Bunun yerine sana Gojiberry önerebilirim..

Sevgiler :KK16:

verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Ben nette araştırdım birşey bulamadım ne kadar içilmesi gerektiği konusunda. o yüzden bu hafta iki kere yapmıştım. tarifi, 1 kaşık yeşilçay, 1 kaşık nar çiçeği, 1 kabuk tarçın, 2 kuşburnu, 1 litre kaynatılmış su. Demleme usulüyle hepsini 5 dk demledim daha sonra acılaşmaması için malzemeleri içinden çıkardım (ben çay demleme poşetinin içine koyuyorum malzemeleri sonra poşeti alıp atıyorum süzdürmekten daha pratik oluyo), termosa koyup gün içinde tükettim.
Meyve konusuna gelince seyir evresinde bütün meyveler yasak canım kitaba göre.

cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. kolayı zaten çok sıkışırsam o da günde bir bardağı geçmicek şekilde içiyorum. ben en iyisi gurmenetten gojiberry alayım. en azından bağırsaklarım da düzene girer..

öncelikle şunu söylemek istiyorumki şimdi yazacaklarımdan dolayı hiç kimse kırılmasın. çünkü niyetim kimseyi üzmek ve kırmak değil. sonuçta hepimiz burada aynı amaç için aynı yollardan geçecerek birbirimize destek olmaya çalışıyoruz.
fakat; şunu çok merak ediyorum buradaki herkes kitabı okudu mu? kitabı okumayanlar var tahminlerime göre. onların derhal kitabı okumalarını tavsiye ediyorum. çünkü moralinizin bozulduğu zamanlarda bile kitaba baktığınıda tekrar motive oluyorsunuz. duraklamalarınızın falan gayet normal olduğunu ama bunun geçeceğini bilmeniz gibi ..
neden bunları söyledim ??
arkadaşlar burada meyve isimleri falan zikrediyorsunuz ya ben kendimden geçiyorum diyebilirim. zaten normalde pisboğaz biriyim. o dediklerinizden bir kilo verin önüme hiç acımam yani..
ama bu yola baş koydum. tıpkı sizler gibi... daha önce diyetini yarım bırakmış ve son şansını deneyen biri olarak aynı hataya düşmek istemiyorum. kitabı okuyan zaten meyvenin yasak olduğunu bilir... sizleri bilmiyorum ama ben etkileniyorum gerçekten... o yüzden önce dukanın şartlarını öğrenme yoluna gidelim bence..
dediğim gibi kimseyi kırmak değil amacım...

ben kitabı okudum canım hem de takıldığım yerlere defalarca dönüp dönüp baktım. meyvenin yasak olduğunu biliyorum tabiki ama geçenlerde bu sayfada kivi ya da çilekin sınırlı olabileceğini okudum. 8000küsür sayfalık bir konuda yanılma payı olamayacağını düşündüm. ben de ilk dukan deneyimimi 6 kilo vererek tamamladım. bırakıp 10 kilo aldım. şimdi benim de bu son şansım, bebek düşünüyorum ve çok kararlıyım. o yüzden hata yapmamamak adına buraya danışıyorum. herkese dukan sınavında başarılar...

ben kitabı okudum canım hem de takıldığım yerlere defalarca dönüp dönüp baktım. meyvenin yasak olduğunu biliyorum tabiki ama geçenlerde bu sayfada kivi ya da çilekin sınırlı olabileceğini okudum. 8000küsür sayfalık bir konuda yanılma payı olamayacağını düşündüm. ben de ilk dukan deneyimimi 6 kilo vererek tamamladım. bırakıp 10 kilo aldım. şimdi benim de bu son şansım, bebek düşünüyorum ve çok kararlıyım. o yüzden hata yapmamamak adına buraya danışıyorum. herkese dukan sınavında başarılar...

inşallah bir an önce istediğin kilona ve bebeğine kavuşursun.

gunaydin lisaa ve diger dukancan arkadaslariimm :KK52:
lisacim bu sabah uyandigimda aklima hemen sen geldin ve tekrar tekrar sevindim.sanki kendim kilo vermisim gibi hissettim.
sanki yeni halimle gune uyanan bendim :KK9:
sonra lavaboya gidip yuzumu yikadim ve kendime baktim aynada.acaba giden 4 kilodan sonra kalan 8 kilo da hemencecik gidermi diye dusundum.
sonra yine sen geldin aklima.lisa yapti,o basardi ,onun onerilerini hep uygularsam ben de yapabilirim dedim kendi kendime.ne yazikki 2 gundur hala kabizligim gecmedi.ustelik dun 3 litreden fazla su + yesil cay ve form caylari ictigim halde.
imkansiz oldugunu bildigim halde tartiya ciktim.tabi + gordum 600 gr.ama karnim $i$ durumda.bagirsaklarim durdu.ilk gunlerde karnimdan sesler gelirdi hep.calistigini ben duyardim resmen,ama 4 gundur,yani seyire basladigimdan beri gitti o sesler.tik yok.:KK14:
kendimi baya kotu hissettim.ayrica ben tam atak evresinde adet oncesindeydim ve o kadar kolay gittiki 4 gunde 4 kilo anlatamam.ee simdi reglim de bitti ama veremioyorum.
az once senin yazini okudum ve moralimi bozmadan aynen kacamaksiz bir sekilde devam etmenin ne kadar onemli oldugunu dusundum.yardimin,destegin,icin tesekkurler,
buradaki butun arkadaslar birbirine destek icin var.yoksa herkes bikac basarili olmus kisinin deneyimlerini okuyup sessizce cikip gitmesini de bilir ama yazmak,paylasmak cok onemli.yanlisliklarimizi gormek,birdaha yapmamak icin ugrasmak bile guuzel.insallah ben ve bu aralar duraklama yasayan diger arkadaslarim da bu sureci kolayca atlatiriz.sabirlar diliyorum.:KK42:

Canim benim inan hepiniz ulasacaksiniz istediginiz kilolara ve hep diyorum"kilo vermek hic bu kadar kolay olmamisti"

kabizlik sorunu icin biliyorsun oncelik bol su ,yesil cay ,form caylari,sebze miktarini arttirmak ve lifli sebze tuketmek,yulaf kepegini yari yariya bugday kepegi ile degistirmek,yemeklerden sonra 1 kasik yag icmek,bunlar ise yaramazsa o zaman belki eczaneden sorup bitkisel yardimci urunler alabilirsin..

Bu sabah tartildigimda 57.500 gordum yani bir gunde -400 uzun bir duraklamadan sonra hizlica gidiyor kilolar Nazar
Bu arada evdeki tarti bozuldu naapsin garibim sabah aksam uztunden inmedim. Hemen yenisini hatta bir tanaede yedek almak lazim
:KK8:8:KK8:8
Bu gun sebze+protein gunum sizinle menumu paylasmak isretim
Kalkar kalkmaz 1 avuc gojy berry ve 2 bardak su (bagarsaklarim hemen calisti)
Kahvalti : 1 yk yulaf kepegi ile yapilmis galeta
1 haslanmis yumurta, domates salatalik, light beyaz peynir ve sekersiz cay

Oglen : Somon baligi ve yogurt

Aksam : Kiymali taze fasulye

Gun boyu 2 fincan yesil cay,ve en az 2 lt su
bir kasik yulaf kepegi hakkim daha var onuda helva olarak tuketmeyi dusunuyorum

Lisabella sana bir soru sormak istiyorum, kitapta bahsi gecen soslarda kullanabilecegimiz 1 kasik bitkisel yag derken parafin yagindan bahsediyor , cunuku 81.sayfada soyle diyor
Butun yaglar yasaktir. Kalp ve damar icin yararli oldugu dogrulanmis olsa da, zeytinyaginin da bir yag oldugunu ve saf protein rejiminde yeri olmadigini unutmayin. Onun yerine, yemek pisirmekte kullanilmamak kosuluyla, yalnizca sirkeli soslari hazirlamakta parafin yagina izin vardir..... diyorr
Altta yayincinin notu var, tamam ama o da herhangi bir bitkisel yagi cok az kullanin diyor.... Bence bu aycicek, misirozu vs.olabilir
ama zeytinyagi olmamali cunku Dukan ismini ozellikle yazmis ve saf protein diyetinde ozllikle yeri yoktur demis.
Ben burda forumlari okurken bazi arkadaslarin gunluk 1 yk zeytinyagi hakkimiz var yazdiklarini goruyorum.
Benim kitaptan anladigim zeytinyagi bitksel yaglar kategorisinde degil ve her ne yag kullaniliyorsa cok az deniyor bu da 1 yemek kasigi olmamali

Butun bunlarin isiginda her gun 1 yk zeytinyagi tuketmis ve diyetini basariyla devam ettiren arkadaslar varsa bunu da bilmek iyi olur
o zaman bosuna kendimizi bu kadar strese sokmayiz, 1 yk da olsa sebzeleri pisirirken veya salataya koymak icin zeytinyagi harika bir tat, kendimi bundan mahrum etmek istemem.

Bu konuyu aydinliga kavustursak ben cooook rahat edicem
Lutfen fikirlerinizi paylasin
Sevgiler

Canim bahsedilen yag ile ilgili aciklama atak donemi icin.normalde 1 kasik olan zeytin yagi hakkimiz onceden atak doneminde yasakti.ama 2011 guncellemeleriyle birlikte 1 kasik yag atak donemi icinde eklendi.

olleeeeeyyy canımmmm güçlendirmeye geçmiiiiş. Hem senin adına hedefine ulaşman adına ve hayallerin adına çok sevindim hemde güçlendirmeye benden önce canımcımlarımdan biri geçtiği için kendi adıma çok sevindim hani her ne zaman takılırsam gece gündüzzz lisaaaaaa nerdesin diye sormalarımın ardı arkası kesilmeyecek onu bil tabi winnie aynen senin içinde geçerli bunlar.

Bekle benim son 3 kilo diyorum veeeee sabah sabah yine eksi çıktığımın tüyosunu veriyorummmm
Canim arkadasim "beraber yuruduk biz bu yollarda,beraber zayifladik dukan yolunda..":KK1::KK1:valla guclendirmede bekliyor olacagim sizleri fazla bekletmeyin beni:KK19::KK19:

lisabellacığım maşallah 22 kilo vermişsin. inşallah ben de o evreye gelebilirim pes etmeden. önce ve sonra fotoların varsa paylaşır mısın gerçekten çok merak ediyorum yaaaa :) hem bana da en umutsuz olduğum anlarda yardımcı olur.

lisabellacığım maşallah 22 kilo vermişsin. inşallah ben de o evreye gelebilirim pes etmeden. önce ve sonra fotoların varsa paylaşır mısın gerçekten çok merak ediyorum yaaaa :) hem bana da en umutsuz olduğum anlarda yardımcı olur.

Sagol arkadasim:KK19:ya dunde soyledim inan once sonra fotosu yapmadim,sonrasi var ama oncesi yok:KK17::KK17:o donemi tatami ile hayatimdan cikarmak istiyorum demekki hic foto cekmemisim:KK1::KK1:ama gercekten dogru insan oldugu kilodan fazla olunca fotograf cektirmek bile istemiyor bende hic istemiyordum ama tabiki oncesi ve sonrasi fotosu yapmak iyi olur.ben yapamadim sizler unutmayin yapin:KK34:

Sagol arkadasim:KK19:ya dunde soyledim inan once sonra fotosu yapmadim,sonrasi var ama oncesi yok:KK17::KK17:o donemi tatami ile hayatimdan cikarmak istiyorum demekki hic foto cekmemisim:KK1::KK1:ama gercekten dogru insan oldugu kilodan fazla olunca fotograf cektirmek bile istemiyor bende hic istemiyordum ama tabiki oncesi ve sonrasi fotosu yapmak iyi olur.ben yapamadim sizler unutmayin yapin:KK34:

düşündüm de ben yapmamışım önce fotosunu. gerçekten de hiç foto çektirmek gelmiyor içimden. son fotoğrafım da 1 ay önce oğlumun doğumgünü partisinde çekinmiştim. o da benim önce fotom olsun o zaman :)

peki iznin olursa sonra fotonu görebilir miyiz ?

Seni çok iyi anlıyorum Lisa, inan benim fotoğraflarım da bir elin parmaklarını geçmez :)
Kısmet olur da senin gibi o mutlu günü yaşayabilirsem hayatımın her günü fotoğraf çekicem :KK1:

merhaba hatunlar benim bilgisayarımdamı bir sorun var yoksa sitedemi bir sorun var anlamadım.sabahtan beri girmeye çalışıyorum giremedim.şimdi ennihayet girebildim.dün dişdoktoru ve gün bugün dahiliye gidip muayene derken süründüm durdum.gizli şeker testi yaptırdım.75 gr şeker yüklediler.sınırı 2 puan geçmiş doktor birşey olmaz dedi.kolestrol ve bir iki anlamadığım değerde yüksek çıktı ancak doktor turp gibisin dedi.yani diyete devam .kilo verememin nedeni şeker deyilmiş.çok şükür.demekki artık bünye direndikçe direniyor.ama metebolizmayı mafetmişim.hiçbir hastalığım yok ama metebolizmayı dağıtmışım.nasıl toplıyacağım bilmeme.

merhaba kızlar foruma yeni katıldım, ancak uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum, dukan diyetine 24.03.2013 tarihinde 73,8 kg ile başaladım , şuan 69 kiloyum, gerçekten mükemmel bir diyet, ancak şuan yemek yeme sıkıntısı çekiyorum, canım hiçbirşey yemek istemiyor :KK43: son bir haftadır bu kiloda takıldım, sinir oluyorum, ama tamgaz devaam inşallah, yazdıklarınız bana cesaret veriyor, teşekkürler...

merhaba kızlar foruma yeni katıldım, ancak uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum, dukan diyetine 24.03.2013 tarihinde 73,8 kg ile başaladım , şuan 69 kiloyum, gerçekten mükemmel bir diyet, ancak şuan yemek yeme sıkıntısı çekiyorum, canım hiçbirşey yemek istemiyor :KK43: son bir haftadır bu kiloda takıldım, sinir oluyorum, ama tamgaz devaam inşallah, yazdıklarınız bana cesaret veriyor, teşekkürler...

Oncelikle hosgeldiniz aramiza:KK16::KK16:Caninizin yemek yemek istememesi kotuye isaret aslinda bu metebolizmanizin yeterince calismadigi anlamina gelirki durakladiginizi soyluyorsunuz.size tavsiyem kucuk kucuk az az da olsa kendinizi yemeye zorlamaniz.sonra yedikce yiyesiniz gelecektir.birde yesil cay icin mutlaka ...

Mrb arkadaşlar, bugun cok mutluyum çünkü güne eksilerle uyandım. Bu hafta yaptığım nar şerbetine bağlıyorum bu sonucu:) yaklasık iki haftadır aynı kilodaydım ama sabah -500 çıktım. Guncel kilom 83.500:) sizlere sormak istediğim birşey var, bu nar şerbetini ne kadar sıklıkla tüketebiliyoruz, sınır varmı? Lütfen bilgi verebilirseniz sevinirim.

bende yaptım nar şerbetini bugün sanki dahada ince geldim gözüme:KK52::KK52::KK52::KK52: hayırdır inşallah,inşallah eksilmişimdir,tartılmıyorum ben sadece perşembeye bırakıyorum ,daha heyecanlı oluyor.

cnım sen neden 10 kg aldın dikkat etmemişmiydin yoksa başka sebeptenmi?

merhaba kizlar sizlere cok acil bi seyler sormam gerek, deneyim var o arada giriyorum azicik.

simdi biz dukan a esimle beraber baslamistik, o hedef kilosuna ulasti ve guclendirmeye gecti :nazar:
lakin benim kilom nerdeyse 4-5 haftadir ayni.
bir de bunun ustune cok ilginc bi problem yasamaya basladim,
nasil soylenir bileiyorum cok ayip ama, sormam lazim,
smdi buyuk abdest yapiyoruz ya, normalde kahveregi olmasi lazim.
benim zaten cok zorlaniyorum yapamiyorum, yapinca da cok az minik bi sey cikiyor,
cok bi kac gundur, acik kahverengi ve hatta bi kac defa beyaz oldu.
cok sasirdim hayatimda ilk defa goruyorum yani.
mantar enfeksiyonu filan mi diye dusundum ama hic kasinti filan hicbisey yok.
biraz internetten baktim, Allah korusun vucuduma zarar veriyorum diye cok korktum.
simdi esim de ya guclendirmeye gecmemi ya da baska weight watchers gibi baska bi diyete gecmemis istiyor.
saglikla alakali bi sey olmasa ben ins souna kadar gitmek istiyordum.
bugun kahvalti da yulaf kepegi yemedim mesela, 2 dilim tam tahilli yedim.
yani guclendirme gibi oldu galiba benimki,
napicam ben yaa? benim gibi olan biri var mi acaba???:26:

X