Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Ben saç dökülmesi sorunu yaşamadım.

Canın sabahları dahi bir şey yemek istemiyorsa muhtemelen metabolizman yavaşlamıştır.
Proteinler bizi çok tok tutuyor.
Eğer kendimizi biraz zorlamazsak kahvaltı ile bütün günü geçirebiliriz.
Kendimden örnek vereyim, hiç iştahım olmadığı için yemek yemezsem - bir günü nerdeyse birkaç lokma ile geçirdiğimi bilirim - kilo vermem duruyor.
Bunun tersine, canım istemese de düzenli olarak öğünlerimi yersem hem kabızlık bir nebze çözülüyor hem de tartıda sonuç almaya başlıyorum.
Yani canın istemediği için yemek yemeyi azaltırsan metabolizman da yavaşlar.
Üstelik kabızlık sorunu da giderek artar.

ben bu diyetle birlikte 9 bitkili zayıflama çayı içiyorum, onun içinde yeşil çay var ve herkese tavsiye ediyorum, o çay sayesinde kabızlık problemim olmadı bugüne kadar...

iste ben de bu yuzden su an iskence gibi de olsa kahvaltimi agzima tikistirmaya ugrasiyorum.bol su icmeye gayret ediyorum.gittigim heryerde hicbirsey yemeden kalkiyorum.10 ngundur hic ama hic kacamak yapmayisimin sonucunu boyle gorunce umutsuzlaniyorum ne yapayim, ilgine cokkk tesekkurler.

bence o bayılıp ayılanların zayıflama gibi bir istekleri yok, çoğu insan kolaya kaçıyor, etrafımda 10 dan fazla insan yaptı bu diyeti sonuç muhteşem, ancak benim de bir arkadaşım var o da bu diyeti yapamadığı gibi bir sürü olumsuz şeyler söyledi, çok saçma, insanlar iradelerinin olmadığını ifade etsinler yeterli...

benim de bir haftadır durmuştu, sabah tartıldım 500 gr birden gitmiş inanılmaz mutluyum, annem de aynı diyeti yaptı bir ay aynı kiloda kaldı 2. ay resmen eridi , çok ilginç bir diyet gerçekten, hiç moralinizi bozmayın...

ben bu diyetle birlikte 9 bitkili zayıflama çayı içiyorum, onun içinde yeşil çay var ve herkese tavsiye ediyorum, o çay sayesinde kabızlık problemim olmadı bugüne kadar...

İçinde sinameki otu var mı?
Ben sinameki alışkanlık yapar diye korkuyorum.

Seni anlıyorum, bu kadar emek verince karşılığını da tez elden görmek istiyoruz doğal olarak :101:
Ama moralini bozmadan daha fazla yemeye ve daha fazla hareket etmeye çalış.
Kabızlık problemini de ilaçla değil de su, hareket ve lif alımını artırarak çözmeni tavsiye ederim.
Sebze günlerinde lif oranı fazla olan sebzeleri tüket, böylece hem sindirim sistemine yardımcı olursun hem de bol lifli gıdalar az şeker içerdiği için diyete daha uygun beslenmiş olursun.
Hepimize kolay gelsin, eksimiz bol umutsuzluğumuz yok olsun

Ben insanlara illaki kitabı da alın okuyun demeyeceğim.
Zaten okumayı sevmeyen, emek harcamaya üşenen bir milletiz, buna şüphe yok :)
Herkes hazır bilgiye konmak istiyor, biri benim için okusun özetlesin ve listemi de versin diyor.
Kitap okumayı geçtim, üşenmeyip internette şöyle biraz araştırılsa tonla bilgi ve tecrübe var.
Bloglarda nerdeyse her ayrıntısına kadar, atak döneminden güçlendirmesine kadar incik cincik her türlü bilgi yer alıyor.
Bu kadarına bile yeltenmiyoruz ya, ben ona yanarım.
Peki, araştırmadan-bilgi sahibi olmadan diyete başlayınca ne oluyor?

Birincisi kimin bu diyeti yapabileceği kitapta belirtilmiş.
Bu diyet herkese göre değil, belli problemleri olanlara zaten önerilmiyor.
Sen bunu bilmeden diyete başlarsan ayılıp bayılırsın.

İkincisi diyetin olmazsa olmazlarını bilmeden kafana göre uygulamaya kalkarsan yine ayılıp bayılırsın.

Üçüncüsü de iraden yoksa hem Dukan diyetine hem de diğer tüm diyetlere saydırırsın.

Ben körü körüne bir şeyi savunmayı seven biri değilim.
Şu an Dukan diyeti yapıyorum diye illaki benim yaptığım en doğrudur diye bir savım yok.
Bakarsnız bundan 5 yıl sonra, 10 yıl sonra bu diyet hakkında başka tezler ortaya atılır, başka sonuçlar doğurduğu ortaya çıkar vs.
Mesele diyeti ya da Dukan'ı savunmak değil, mesele kendimiz için bile bir şeyler yapmaya çalışmamamız, kendimize bile emek harcamamamız.
Sonra da her zamanki gibi bir günah keçisi aramamız...

Neyse...
Güzel bir hafta sonu diliyorum herkese
Hava çok güneşli olmasa da şöyle güzel bir yürüyüşe hayır diyemem :)
Haydi, sizler de bu güzel hafta sonunu evde geçirmeyin arkadaşlar

az once zorlayarak o yaptigim krebin yarisindan fazlasini ancak yiyebildigim icin simdide 2 yumurtayi haslayim azcik peynirle yedim.insallah ise yarar.
siz ulaf kepegini gun icinde nasil tuketmeyi tercih ediyorsunuz?
cook hosunuza giden krepten farkli ve sizi baymayan bir tarifiniz varmi?
yanlis anlamayin ,ben netten gunlerdir bakiyorum ve icinde galeta unu da olan tarifler oluyor.ama ben onu burda bulamiyorum.o yuzden sadece yulaf kepegi olmali ve lezzetli olmali.ben bikac tarif denedim ama krepten baska basarili tafifim pek olmadi.tarifini paylasmak isteyen olursa cok sevinirim.

Ben önceleri tavada Dukan ekmeği yaptım, tadı çok güzel de değildi kötü de değildi :)
Ama uzun zamandır yulaf kepeğini yoğurda karıştırarak yiyorum. :125:
Eğer köfte yaparsam o zaman yulaf kepeği hakkımın bir kısmını köfte harcına kullanıyorum.

Bu duraklamalar canını sıkmasın seyire geçtikten sonra normal benim de seyirin ilk 2 haftası kilolarım yerinde saydı ama sonrasında hiç bir değişiklik yapmadığım halde hem de hızlı bir şekilde kilo vermeye başladım o yüzden sakın vazgeçme sabret kilolar eriyecektir.... Ben şu anda da yaklaşık 10 gündür bir duraklama yaşıyordum ama bugün itibariyle bu duraklamayı da kırdım
Sabret ve sakın pes etme....

Kabızlık konusunda da yine tecrübelerime dayanarak diyete aslında bu beslenme şekline alışınca düzene girecektir... İlk zamanlar ben de çok zorlanmıştım ve ilaç kullanmak zorunda kaldım ama zamanla yeşil çaydan mı yoksa vücut düzene alıştığı için mi bilmiyorum bu konuda problemim kalmadı

Ben de yulaf kepeğini pek fazla yiyemezdim ama severek yediğim 2 tane ekmek tarifi var sen de dene istersen

biri Simla'nın tırnak pidesi.... Her şeyle yiyebilisin bence..... Eşim de çok beğendi bunu
ikincisi de daha önce Türkolog yazmıştı bir ekmek tarifi hemen yazayım sana;

EKMEK
• 8 yemek kaşığı yulaf kepeği
• 3 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı instant maya
• 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
• 5 yemek kaşığı light süt
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı tatlandırıcı

Yapılışı:

1- Yumurtaları çırpma kasesine alın aynı keklerde yaptığımız gibi köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
2- Yumurtalara geri kalan malzemeyi ilave edip düşük devirde pürüz kalmayıncaya kadar karıştırın.
3- Fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Kalıbınızı 1- damla sıvıyağ ile yağlayıp peçete ile silerek tüm yüzeyin yağlanmasını sağlayın.
4- Hazırladığınız ekmek karışımını kalıbınıza dökün.
5- 200 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 120 dereceye düşürün 10 dakika da bu ısıda pişirip fırından alın.
6- Soğuyunca kalıptan çıkartın ve dilimleyin.

bende dün akşam bir yumurta bir yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı yulaf kepeği 3 yemek kaşığı süt ve yarım paket kabartma tozunu karıştırdım. borcam kabıma yağlı kağıt serip üzerine bu karışımı döktüm. fırına koydum sanırım yaklaşık 10-15 dakika sonra oldu. ama ben alt tarafını 5 dakika daha pişirdim. sonra soğuttum miss gibi bir dürüm ekmeğine sahip oldum :)) tuz koymadım ben omlet ya da krep yaparken de tuz koymuyorum. tuzl aram pek yok ailece az tuzlu yemeğe alışmışız sen ekleyebilirsin.

Kızlar dün gece rüyamda 4 küçük boy farklı çeşit pasta vardı ve mükemmel görünüyorlardı.
Ben önce yiyemem diyip dayanamayıp 2 tanesini yiyordummm ayy kabus gibiydi
Dukan beni survivordakiler gibi yaptı valla yaa

ben de gecen gun kofte yapmistim ama kiyma yagsiz oldugu icin baya sert oldu.yulaf kepegini icine koymak aklima gelmedi.
bi dahaki sefere oyle denerim,tesekkurler

ayyyy kiyamam yaaa
demek ruyalarina girer oldu pastalar.bosver,cok yakinda istedigimiz kiloya ulasinca o pastalar masamizda siralanacaklar.ama o zaman da bizde yiyecek istah kalirmi bilemiyorum

ben de ayni bu tarifi yapyorum ama kapakli tavada pisiriyorum.ama ondan da biktim.islak gibi oluyo.zaten omletten hoslanmam normaldede,bu sekilde yemek bana zor geliyor.belkki de dedigin gibi firinda pisirsem farkli olur.deneyecegim ,tesekkurler

kaydettim ,insallah gguzel olur,yardimin icin tesekkurler

benzetme süper olmuş,survivor

Senin yazini okuyunca kendi durumum aklima geldi bende de boyle olmustu.
Atak evresinde 2,5 kg verip seyire gecer gecmez orda kaldim hic eksiye dusmedi tam 12 gun boyunca 1 hafta sonra hemen sporu 2 katina cikardim yani 30 dk.yuruyordum 60 dk.yaptim hatta 10 dakikasini da kostum, sonra farkettim ki ben hic yesil cay icmiyordum, sabah aksam gunde 2 fincan yesil cay ictim, sut alimimi yari yariya dusurdum, birde s+p gunlerinde sebzeyi biraz abartiyordum tek ogune indirdim ve bir sure sonra 100gr 200 gr dusmeye basladi 58.400 direncini kirdiktan sonra bir sabah 57.900 sonraki sabah 57.500 vee bu sabah da 57.00 gordum yani son uc gunde nerdeyse 1 kilo birden gitti.

Sozun ozu sakin pes etme diyetini soyle bir gozden gecir belki yanlis yaptigin birseyler vardir, birde dusuk tansiyon sorunu olanlarin cok fazla su icmesi iyi olmuyor, vucut su tutyor belki suyu 1,5-2 lt arasinda tutmalisin, ne olursa olsun metabolizman bir yerden sonra pes edecektir. Devam et kirilma noktasini gectiginde hissedecegin zafer duygusunu dusun. Muthis bir hiss, uzun mesafee bir maratonda birinci olmus gibi hissediyorsun ve kendine madalya takasin geliyor sonra vucudun seni odullendiriyor zaten 88

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…