Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Aynen söylediklerine katılıyorum zaten bende iki arkadaşımın verdiği kiloları görünce başladım bu yola..
Fazla abartmamak gerek diye düşünüyorum bunca insanda birşey olmadıysa vardır bi bildiği dukan amcanın :) Hem birşey olacağı varsa sağlıklıykende olabiliyor.

Ağız kokusu olayına baktım kitapta 88. sayfada yazıyor kabızlığın üstünde.. Bende bu dertten muzdaripim şekersiz sakız çiğniyorum arada

4 gün atak yapmam lazım yarın 3. gün. light sütleri kullanıyordum hep pembe renkli olanları, ben kabız olmazdım hiç sanırım çok yeşilçay iciyordum diye olmuyordum şimdi de içiyorum ama halen sorunum devam ediyor 4 kuru kayısıyı ılık suyla yumusattım ve komposto gibi tüketiyorum abartmadan. umarım geçer bırakmaya niyetim yok seyire geçersem biliyorum ki düzene girecek gün sayıyorum 2 günüm kaldı.
tsk ederim ilgin için

arkadasim oncelikle cok gecmis olsun.
kabizlik problemin icin hemen eczaneye gidip bir ilac isteyebilirsin.bikac ssaatte seni rahatlatacaktir.merak etme zarar vermez sana.gecen gun benim de basima geldi.daha onceden de elimlde olan bagirsak bosaltan bir ilacim vardi,kullandim yatmadan evvel ve ertesi sabah hersey toz pembeydi.ustelik verdigim kiloda belli olmustu.yediklerimizi icimizde tuta tuta kilo kaybi da zorlasiyor tabi.
ayrica uzun vadede baska birsey de onerebilirim.ben sabahlari krebimi yaparken icerisine biraz da keten tohumu ekliyorum.bizim gibi kolayca kabizlik problemi yasayanlar icin guzel bir cozum bence

Kabızlıktan kastın kaç gün ben 1 aydır 4-5 günde bir yapıyorum düzenli form çayı içmeme rağmen herşeyi denedim böyle oluyor yapacak birsey yok zaten yaptığın zamandada normal olmuyor azıcık oluyor. Proteinler birleşip sıkılaşıyorlarmış.

Ay muhabbetimize bakarmısınız bi an tekrar okudum cümlemi güldüm kendi kendime

ben de müdavimi oldum o sakızların:)
spora gittiğimde de hep ağzımda.
bi de nasıl sinir olurdum sürekli sakız çiğneyenlere

bir günün kalmış sabret
sebze yiyince çıkarsın bence.
kayısı bende pek işe yaramazdı ama kayısılı form çayı çok işe yarıyor, onu dene varsa.
eminim çözer sorununu.
ben zaman zaman ilaç kullanıyorum bu yüzden.
onlar bile çok işe yaramıyor bende ne yazık ki.

yarın da wc ye çıkamazsam en yakın eczaneye koşucam artık keten tohumu mantıklı yemeklere katayım ya da yoğurtla tüketirim . tsk ederim

başladığım günden beri yani 2 gündür çıkamıyorum karnım çok şişti normal de günde 2 3 kere çıkarım ben diyetten önce yumuşak kıvamlı olurdu hakkaten muhabbete bak. yarın akşama kadar beklicem çıkamazsam filiz arkadaşın dediği gibi yapıcam artık pek ilaçla çözmek istemiyorum ama rahatlamam lazım

ilk kez bir menümü paylaşmak istiyorum sizinle
gazetedeki sağlıksız haberinin üstüne

sabah: 1 bardak az yağlı süt
dukan kekimin günlük payıma düşeni(yumurta, süt, tarçın, portakal kabuğuyla yapıyorum)

öğlen: okulda olduğum için
ızgarada köfte, yanında salatalık turşusu ve domates dilimleri

eve gelince(3 gibi): yoğurt, salatalık

akşam: patlıcanını ızgarada pişridğim karnıyarık, mantarlı ve kabaklı ve hatta kıymalı uyduruk yemeğim(nefisti)
cacık

şimdi bu menünün ne gibi bir sakıncası olabilir sağlığıma?

ki normal beslenme tarzım tatlı, tatlı ve kuruyemişlerden(fındık, fıstık, ceviz vs) oluşmaktaydı.

seyiri bekliyorum artık normal de de bitki çayları tüketirim siyah çayla pek aram yok o gerçekten çok güzel kokusu da öle şuan içiyorum hatta.

Hmm benim hergün düzenliydi öyle iki üç olmadı hiç ama dukanda mıçmayı unutacaksın yapacak bişiy yok malesef

Ağız kokusu problemi bende de var.
Atağın son günlerinden itibaren başladı.
Sabah ve akşam ağız bakım suyu kullanabilirsiniz, gün içinde de ağız bakım spreyi sorunu büyük oranda çözüyor.

Son düzenleme:
başlangıç tarihi:8 mart
başlangıç kilosu:101.2
boy:1.72
geçen haftaki kilo:95.3
güncel kilo:92.6
haftalık fark:2.7
toplam fark:8.6

Maşallah maşallah ne yaptın sen böyle ya....çok kıskandım:))
bir haftada 2,7 kg ne demek çok iyi...daim olsun inşallahh

2. günde bitti:)) Ne komik geliyordur bunu söyleyince aylardır devam edenlere:))) hergün en az 1 saat hızlı tempo yürüyüş bapıyorum:))) bakalım neler olacak ilerleyen zamanlarda?

merhaba kısslarr
annemin ameliyatı başarılı geçti çok şükür. hepinize iyi dileklerinizden dolayı çok teşekkür ederim...
kilo bildirimi yapamıcam bugün çünkü kilomu ölçemedim.umarım artmamıştır..
malum hastane ortamında istediğin gibi beslenemedim.bırak istediğim gibiyi pek beslenemedim.
hepinizin sonuçları çok güzel
bol eksili günler ve geceler...

Lisacabellaaaaaaaa tebrikler gülüm .harikasin. şimdi kaç beden giyiyorrsun? Seyir boyunca nasıl beslendin? Tuyolarin neler?şöyle bize genel değerlendirmeler yapsana.motivasyon amaçlı...
Sagol arkadasimben 170 boyundayim 60 kilo ile 38 beden giyiyorum.Aslina bakarsan benim ideal kilom 55 bence cunku kendimi ben 55 ile cok cok iyi hissediyorum.Dukan bana 62 onerdi bu arada.Ben hamilelik dusundugum icin bu kez 60 ta birakmaya ve yeni bir gebelik sonrasi ikinci dukan hakkimda 55 olmaya karar verdim.valla ben eskiden bir yazi yazmistim dukan in bana kazandirdiklari diye ve ordada yazdigim gibi cok sey kazandirdi hayatima.
-ben su icmezdim su icmeyi aliskanlik haline getirdim
-yeme duzenim yoktu gunde sadece 1 ogunle ki oda aksam yasardim.duzenli yeme aliskanligi kazandim
-tuzsuz bir hayat dusunemezdim tuzsuz beslenmeye basladim(vucudumda gram selulut kalmadi)
-yemeklere yag cok kullanirdim simdi esimin yemekleride dahil yaptigim yemekler az yagli ve zeytinyagli
-sporun hayatimdaki onemini kavradim birkez daha ve sadece kilo vermek icin degil saglikli zinde olmak icinde hep hayatimda olmasina karar verdim
-tukettigim ve bende zayiflamami engelleyici seyleri ogrendim..hergun 3-5 tukettigim nescafenin bana yaramadigini mesela...

-kendime guvenimi yeniden kazandim artik daha mutlu aynalarla yeniden daha barisigim
-ve sizleri kazandim

hepimiz elimizde olmayan cesitli sebeplerle kilo aliriz.Kilo alipta ben mutluyum diyen nadir insan vardir sanirim..bircok diyet arastirir bize en uygun olanini secmeye calisiriz bazen deneriz ama sonunu getiremeyiz.DFoiyet yapacak kisinin kesin kararli olmasi cok cok onemli ve hepimizin kesin karar verdigimiz artik yeter dedigi bir an mutlaka oluyor bazen erken iuyaniyoruz bazen gec.ama onemli olan farkina varmak.Dukan bana cok kolay gedli hic zorlanmadan keyifle kilolarimi verdim.hepte sunu soyledim 'ben diyet yapmiyorum bu benim yeni beslenme bicimim'....dukandiyetinde cok can SIKICI noktalarda oluyor tabiki ben bile bu yuzden birakacaktim o noktaya gelmistim ama eski arkadaslar vazgecirdi beni iyikide dinlemisim onlari.duraklama cok kotu etkiliyor insani haftalarca kilo verememek yoruyor insani ama hepimizin bir kilit noktasi var onu kirabilmek cok onemli burdada sabirli olmak vazgecmemek gerekiyor.bir diger konu ise birgun + birgun - len kilolar inanilmaz degisken ve sinir bozucu.hel eilk baslarda hergun tartilirken cikan dengesiz rakamlar bayagi sinir ediyordu ama surekli tartilmayi birakip haftada birkez tartiilmak daha iyi olmustu bu degiskenligi gormemek adina.sonra cok hassas bir diyet asla kacamagi affetmiyor ya duraklatiyor yada kacamak sonu gelmeyen kacamaklara surukluyor..

canim onerilerim ise oldukca basit zaten kitapta hersey oldukca acik anlatilmis ya kitaba,diyete oldugu gibi bagli kalinmali
onerilen su miktari gercekten dikkat etmek gerekiyor ozellikle diyetin yanetkilerini en aza indirgemek icin
gunde mutlaka 3 fincan yesil cay
vee eger vaktiniz varsa mutlaka ve mutlaka spor..
birde ben cok fazla sinirli izinli tuketmemeye calistim ozellikle saf protein gunlerinde.sansima cok fazla tatlilarla aram olmadigindan ilk baslangic disinda tatli krizi yasamadim..
cok karistirmaya gerek yok baska birseylerle bu diyet dogru uygulandigi surece ise yaramamasi diye bir sey asla yok...

Çok tebrik ederim Lisabella, darısı bizlerin başına :124::124::124:

Eminim kendini yeniden doğmuş gibi hissediyorsundur :)

Hedefime ulaştığım gün, benim asıl doğum günüm ve miladım olacak :103:
Cok tesekkur ederim arkadasimgercekten cok keyifli canimaslinda 55 olsaydim daha bir yeniden dogus olacaktida oda artik ikinci dukana
herseyi herkes destekleyecek diye birsey yok canim.yada bunlar bu sekilde karaladilar diye bu ,bu diyeti kotu yapmaz.bu isten cani yanan ,kazanclari riske girende bir suru insan oldu.soylenenlerde dogruluk payi var ama tamami ile degil..bizde o yuzden israrla su cok onemli mutlaka olmali diyoruz,multivitamin destegi ve gunluk 1 kasikta olsa yag hakki onemli..birde sebze gunlerinde zengin sebzeleri tuketmek onemli...

Gunaydinlarrrrrr mutlu ve eksili gunlerrr kizlarr su dukan diyetini kiskananlar catlasin diyorum baskada bisey demiyorum diyete uymazsn onerilei kulak ardi edersen elbet bir suru yn etkisini gorursunn ben hayatimda diyet yapamayan biriydim ama dukanla hic zorlanadan veriyorum kilolari lisa ablanin dedigi gibi dukna diyet olarak degil yasam sekli olarak bakmak cok onemli 45 gunde bana o kadar cok sey kazan
Dirdiki dukan ilk basta su icme aliskanligi ogunlu beslenme ve bunlarin yaninda giden kilolar ve geri gelen ozguven hee diyet her bunyeye uyacak diye biraey yok elbet ama dukan amcanin soylediklerine uymak cok onemli agiz kokusu icinde kitapta bol su diyor arkadasar yaptigibiz eksik birsey olabilirmi kii ben mesela boyle bir problem yqsamiyorumm sabah sab
bah ne cok konustum yaaa ama dayanamadim herkese huzurlu bir gun diliyorum gulumsemeniz eksik olmasinnn bol eksileriniz olsun inssssss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…